Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
aleala wrote:Zatem Kasiu-Blodiku wlasnie zauwazylam na Twoim podpisie ze wybierasz piekne imiona. Ja jestem alicja a moja siostra madziastaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Jak na wątek staraniowy pokażę Wam efekt mojego mycia fug
Te ciemniejsze przed, te jaśniejsze po - oczywiście
Jutro jadę z przedpokojem, a potem hol - może urodzę ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:51
Blondik, lauda., odrobinacheci, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
to może ja tez dziś fugi wyszoruję i coś ruszy, zainspirowałaś mnie
nadal nie wybraliśmy drugiego imienia dla MAdzi...jakies propozycje? bo jak narazie to mi tylko Magdalena Maria pasuje (ania odpada, bo to teściowa)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:56
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Mysle ze w latrynie na wsi u mojego dziadka jest czysciej niz w mojej lazience pracowej.
latryna... wspomnienie z dzieciństwa. żywy atlas owadówciri22 lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
Katarzyna87 wrote:Jak na wątek staraniowy pokażę Wam efekt mojego mycia fug
Te ciemniejsze przed, te jaśniejsze po - oczywiście
Jutro jadę z przedpokojem, a potem hol - może urodzę ;p -
Blondik u mnie też nie ma pomysłu na 2 imię...ani na chrzestnych ;p
AleAla super tajemny środek - uwaga - proszek do pieczenia, stara szczoteczka do zębów i ciepła woda
Zwilżałam fugę, posypywałam proszkiem, ten oczywiście zaczynał się pienić i potem parę razy wystarczyło przejechać.
Dodatkowo jeszcze robiłam gąbką i cifem, żeby biel kaflom przywrócić.
Na całą kuchnię poszło mi 5 zaczętych proszków do pieczenia, których termin ważności już minął (cała ja, robię ciasto, kupuję proszek, zużywam pół i do szafki). Licząc, że miałabyś nowe proszki do pieczenia firmy kogucik - koszt znikomyaleala lubi tę wiadomość
-
Vesper soda z tego co wiem działa podobnie, ale ja akurat pod ręką miałam resztki proszku i działa jak widać
Najbardziej lubię środki do czyszczenia, przy których niewiele trzeba robić (sam wyżera bród) i nie śmierdzą tak, że rąk potem nie da się umyć.Vesper lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Vesper soda z tego co wiem działa podobnie, ale ja akurat pod ręką miałam resztki proszku i działa jak widać
Najbardziej lubię środki do czyszczenia, przy których niewiele trzeba robić (sam wyżera bród) i nie śmierdzą tak, że rąk potem nie da się umyć.staramy się od września 2015
-
dzięki, Ala
!
edit: no, fakt, odkamieniam czajnik kwaskiem cytrynowym w zastępstwie za ocetWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:28
aleala lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
Ocet jest dobry na wszystko! Moja mama dodaje lyzeczke octu do prania zawsze i ubrania jej nie tracą kolorow
-
Powróciłam - w sensie, że doczłapałam się. Założyłam wczoraj cieplejsze buty, które przyprawiły mnie o mega wielki pęcherz na pięcie (wiadomo: nogi ze wsi, buty z miasta). Dzisiaj lazłam już w balerinach, a i tak każdy krok w drodze powrotnej był męką.
Jakieś sposoby na łagodzenie takiego kurws*#^#^iego bólu? Coś, ktoś?
Krwi se upuściłam, ktg se zrobiłam. Żaba wierzga, macica również. Jutro mam wizytę.
Co do szorowania, to soda i ocet wymiatają. A do czajnika faktycznie kwasek cytrynowy, bo nie byłabym w stanie wytrzymać gotującego się octu.
Proszek do pieczenia używam również, najczęściej do czyszczenia zlewu kuchennego i umywalki w łazience.
Na zacieki na szybach, lustrach itp. płyn do szyb zmieszany z octem.
-
Vesper wrote:Ja wczoraj odkamieniałam prysznic, ale chemią straszną niestety. I czyściłam silikon (strasznie nie lubię). Aż okno musiałam otworzyć. Na to też proszek/soda działają?
a do zlewu wsypuję pół na pól sodę i kwasek i zalewam wrzątkiem, zamiast kretaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:57
-
W kwesti kupy - a mnie kiedyś 2 tabletki Xenny zmieniły zaparcie w biegunkę
A miała działać łagodnie...
Kasia super doczyściłaś fugi. Ja w łazience planuję białe płytki na podłodze a na ściany fiolet i oczywiście fuga biała. Już widzę te moje czarne długaśne włosy na tych białych płytkach
Kupiłam sobie spray do butów - to ma niby działać jak osłona na zabrudzenia. A że wypsikałam wszystkie możliwe buty jakie noszę obecnie (a mam ich trochę) to już zaczynałam odlatywać w przedpokojuZastanawiam się czy mogę tym wypsikać satynowe czerwone buty. W sobotę idę na wesele, a na południu pogoda nie sprzyja. Było by jak znalazł ale boje się że mi je zniszczy
Odrobina dzięki za zaklepanie :*
P.s. mózg mi się wyłączył - napisałam "połÓdnie"Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:02
odrobinacheci lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...