Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Na moje oko to oregano. Mam taką samą roślinkę od babci i tak mi powiedziała.
W sklepach widziałam różne odmiany oregano i tej akurat nie, ale na chwilę obecną wierzę babci (ona też roślinkę dostała od kogoś), chyba że mnie ktoś wyprowadzi z błędu. Też jestem ciekawa.
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Katarzyna87 wrote:Jest tu jakiś baranek, żeby mógł tej lasce odpisać ;p?
Hihi Lauda miałam to samo, chciałam coś napisac, ale uznałam, ze nie mogę, jestem wszakże Rybą!
Już za późno. Wątek zniknął. Chyba małe zainteresowanie i jak widziałam jedna osoba wyśmiała.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
nick nieaktualnyhello agentki:)
ależ sie nasmiałam z waszych perełek:)...swoją drogą głupota przedstawicielek mojego gatunku poraża mnie już nie na żarty, jeszcze chwilę będę łazić ze spuszczonym łbem na ulicy , wstyd i żenada i w ogóle same dno i wodorosty:)
zrobiłam sobie maraton historycznych filów do 4 rano:) mam wrażaenie, ze zaraz Tristan wyskoczy mi z łazienki:) hmmm fajnie by było:)
a do zielska to nie bazylia na pewno bo pożeram jej tony więc rozróżniam:)
stawiam na melisę albo mięte jest wiele gatunków -
nick nieaktualnyEmma80 wrote:Na moje oko to oregano. Mam taką samą roślinkę od babci i tak mi powiedziała.
W sklepach widziałam różne odmiany oregano i tej akurat nie, ale na chwilę obecną wierzę babci (ona też roślinkę dostała od kogoś), chyba że mnie ktoś wyprowadzi z błędu. Też jestem ciekawa.
Oregano by i pasowało, ale ma łodygę czterokanciastą, a moje na złość nie. Cała reszta w zasadzie pasuje. Nawet porównywałam zapach z takim ze słoika i może i podobnie pachniuje. Nie wiem, bo cały górny odcinek układu oddechowego mam przesiąknięty już tym zielskiem
Przynajmniej mam przeczyszczone drogi oddechowe od tych wszystkich olejków eterycznych
Ale będę zdrowa....
W każdym razie zakładam, że to to, tym bardziej, że jak pisze wujek google: "W owocach obecny śluz". Może doczekam się na owoce i będę miała dodatkową porcje śluzu
Emma, a czy Ty tego używasz, że tak zapytam.
P.S.
Nawet jeżeli jest to jakiś niewiadomocosik, i nie koniecznie nadaje się na herbatki,to odkryłam, że warto go wąchać np. w przypadku kataru. Działa jak Aromatol.
Coś czuję, że chyba rozkręcę biznesik jakiś na tej roślince
Muszę ją teraz jakoś fachowo nazwać, może np. Amelia eximius (co oznacza dokładnie to, że: Amelcia jest niepospolita, fenomenalna, nieziemska i niesamowita)
Ahhhhh
-
Amelcia wrote:
W każdym razie zakładam, że to to, tym bardziej, że jak pisze wujek google: "W owocach obecny śluz". Może doczekam się na owoce i będę miała dodatkową porcje śluzu
Amelcia wrote:
Emma, a czy Ty tego używasz, że tak zapytam.
Amelcia wrote:
P.S.
Nawet jeżeli jest to jakiś niewiadomocosik, i nie koniecznie nadaje się na herbatki,to odkryłam, że warto go wąchać np. w przypadku kataru. Działa jak Aromatol.
Nie próbowałam do herbatki, jakoś wydawało mi się, że nie pasuje. Chociaż może...Starania od 09.2011r.
14 c.s.
nick nieaktualnylauda. wrote:Uważaj. Biznes roślinkowy może być karany
Liczę się z tym. Jednak na wszelki wypadek wcześniej zaopatrzyłam się już w konkretne znajomości na policji
Siedzieć nie pójdę, nie lękaj się, o luba
Poza tym jako znanego przyrodnika (jakowym zaraz się uczynię) nie mogą mnie wsadzić, gdyż całe środowisko naukowe będzie za mną obstawało. A powiem więcej, nawet GAJA się przyłączy, a jak wiemy, oni wszystko potrafią wywalczyć
lauda. lubi tę wiadomość
-
Emma80 wrote:Na moje oko to oregano. Mam taką samą roślinkę od babci i tak mi powiedziała.
Na moje oko to jest to zielsko z poniższego bloga. Nazywane miętą meksykańską lub kubańskim oregano
http://cynamonowachata.pl/mieta-meksykanska/Emma80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmma80 wrote:Nie próbowałam do herbatki, jakoś wydawało mi się, że nie pasuje. Chociaż może...
No nie pasuje, nie pasuje, nawet jest dziwnie-dziwne w smaku. Ale myśląc, że teściowa się zna, i jest to melisa - wypiłam razem z miętą zaparzone w moim ekstra imbryczku z owada Jak widać żyję, chociaż nie wiem, czy do końca w porządku ma się mój rozum - śmiem powątpiewać.
-
lauda. wrote:Na moje oko to jest to zielsko z poniższego bloga. Nazywane miętą meksykańską lub kubańskim oregano
http://cynamonowachata.pl/mieta-meksykanska/
Dzięki Lauda.
A więc: mięto-oregano.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Amelcia wrote:No nie pasuje, nie pasuje, nawet jest dziwnie-dziwne w smaku. Ale myśląc, że teściowa się zna, i jest to melisa - wypiłam razem z miętą zaparzone w moim ekstra imbryczku z owada Jak widać żyję, chociaż nie wiem, czy do końca w porządku ma się mój rozum - śmiem powątpiewać.
Na cytowanym przez Laudę blogu piszą, że do herbatki jak najbardziej.
Znaczy się - co kto lubi.
Dobrze wiedzieć, że ma działanie prozdrowotne.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
nick nieaktualnyNo niewiasty, właściwie to wszystko teraz pasuje. Miętoregano Tyż piknie
Dziękuję Wam o sprytne i uczynne grzebaczki internetowe.
Edit:
Cytat z nastrojowego ogrodu:
"Jednym z takich odkryć jest kubańskie oregano. To niezwykła mięsista, krucha bylina wykorzystywana w kuchni jako zioło, ze względu na swój aromat podobny do oregano, tymianku, mięty i melisy. W smaku przyjemnie aromatyczna i odświeżająca.
Piękny intensywny aromat wydziela się intensywniej gdy pogłaszczesz liście lub choćby powietrze wokół nich.
Pochodzi z Południowej i Wschodniej Afryki.
Inne nazwy: francuski tymianek, wielki tymianek, hinduska mięta, meksykańska mięta, hiszpański tymianek, matka ziół, królowa ziół, melisa zimozielona."
Wszystko pasuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:26
-
Basik122 wrote:Wczoraj jadłam na obiad łososia. A teraz Pytanie do was: Czy dobrze zrobiłam jedząc łososia czy teraz na 100% będę w ciąży?
Myślę, że makrela ma większą moc rażenia, ale łosoś od biedy też może być i będziesz w ciąży na procent siedemdziesiąt pinć.
-
Kolejna perła?
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/kalendarz-ksiezycowy,1413,1.htmlStarania od 09.2011r.
14 c.s.
Emma80 wrote:Kolejna perła?
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/kalendarz-ksiezycowy,1413,1.html
Eeeeee... Przeczytałam pierwszą stronę i już nie chcę więcej.
Równie skutecznie musi być lanie gorącym woskiem - jak Ci wyjdzie obła ciapa, to dziewczynka, a jak coś będzie sterczeć, to chłopiec.
-
Amelcia wrote:Cytat z nastrojowego ogrodu:
"Jednym z takich odkryć jest kubańskie oregano. To niezwykła mięsista, krucha bylina wykorzystywana w kuchni jako zioło, ze względu na swój aromat podobny do oregano, tymianku, mięty i melisy. W smaku przyjemnie aromatyczna i odświeżająca.
Piękny intensywny aromat wydziela się intensywniej gdy pogłaszczesz liście lub choćby powietrze wokół nich.
Pochodzi z Południowej i Wschodniej Afryki.
Inne nazwy: francuski tymianek, wielki tymianek, hinduska mięta, meksykańska mięta, hiszpański tymianek, matka ziół, królowa ziół, melisa zimozielona."
Jakby nie mogli wymyślić osobnej nazwy. Roślince na pewno jest z tego powodu smutno.
Rozwaliło mnie to głaskanie powietrza. HeheStarania od 09.2011r.
14 c.s.
Emma80 wrote:Jakby nie mogli wymyślić osobnej nazwy. Roślince na pewno jest z tego powodu smutno.
Czy ja wiem... Jak usłyszy taki "hinduski tymianek", to moze jest jej przykro, ale już "królowa ziół" brzmi nieźle, jak sądzę
Swoją drogą - wygląda na to, że to fajna roślinka. Chętnie bym sobie zatoki poprzetykała, wąchając takiego stworka
-
Ahahahahahaaaa!!! Chyba obła cipa a nie ciapa na dziewczynkę
zuzzi wrote:Eeeeee... Przeczytałam pierwszą stronę i już nie chcę więcej.
Równie skutecznie musi być lanie gorącym woskiem - jak Ci wyjdzie obła ciapa, to dziewczynka, a jak coś będzie sterczeć, to chłopiec.