X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    25.11 to szybko. Tylko miesiąc!

AntyTG i antyTPO dziewczyny Ci sugerowały, gdy pytałaś o badania. To są chyba przeciwciała przeciwtarczycowe.

Vesper, ja nie biorę nic na tarczycę. ;) Akurat to jedno mam jak na razie ok.
    A wytłuszczenie się robi, wpisując literkę "b" w nawias kwadratowy przed tym, co chcesz wytłuścić i "/b" w takim samym nawiasie, gdy wytłuszczenie chcesz skończyć. Spróbuj zacytować sobie mój post, to powinno Ci wyskoczyć, jak to wygląda, bo wytłuściłam Twój nick.
    już chyba załapałam, dzięki, dziewczyny :)
    Zuuu, uff, no wreszcie jakaś wzorowa tarczyca :D

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    akurat ten młody jest mocno oblegany i ma dobre opinie, nie tylko w internecie. byłby idealny, ale nawet prywatnie trudno się do niego dostać. chyba że 25.11 to szybko ;)
    Zapisać się możesz , zawsze się może zwolnić termin i pójdziesz wcześniej albo znajdziesz kogoś innego w tym czasie i tamto odwołasz :)

• Maczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    już chyba załapałam, dzięki, dziewczyny :)
    Zuuu, uff, no wreszcie jakaś wzorowa tarczyca :D

Trochę podobno mała, ale tak poza tym jak dotąd nic jej nie jest i lekarz kazał się tym nie przejmować, dopóki pracuje jak należy.

Grzeeeeeczna tarczyca <głasku, głasku> :P

EDIT: Aaaaa, tak samo, jak pogrubienie, może robić też kursywę, używając "i" oraz podkreślenie, używając "u". Da się jeszcze zmieniac kolory tekstu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 17:11

Vesper lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper, a jak chcesz coś dodatkowo wyśrodkować to piszesz " center " też w nawiasie [ ] jak się nie mylę ;) a jak tak, to niech mnie ktoś poprawi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 17:12

Vesper lubi tę wiadomość

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że dziewczyny pisały, tylko nie wiedziałam co to. :)
    mogłam zrobić. nie sądziłam że będą potrzebne.

może się zapiszę na ten listopad. co mi szkodzi.

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbiegając od tematu tarczyc i rosołu, to usmażyłam sobie placki ziemniaczane, w wersji iście dekadenckiej: ze śmietaną i kawiorem lub z sosem koperkowym i łososiem.

Morwa widziałam, że dziewczyny pisały jakie suple/leki brały od początku ciąży. Ja brałam od początku dupka i acard, bo tak zalecił mi gin w ramach dmuchania na zimne po wcześniejszym poronieniu. Sprawdziło się dobrze jak widać.
    Do tego oczywiście kwas foliowy oraz magnez z vit.B6, vit.C i wapno (calcium gluconicum w kapsułkach).
    Dupka odstawiłam w 15 tc.
    Witaminy prenatalne zaczęłam brać dopiero od 20 tc. i wtedy odstawiłam wszystko poza acardem.
    Także zdaj się na swojego gina w sprawie przyjmowania leków i witamin. Musi dobrać Ci do wyników badań.

Maczek, Vesper, Morwa lubią tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, to już musiałam sobie zapisać :P wyższa szkoła jazdy z tym pisaniem na forum! ;)

Myshka, pieniądze na badania zawsze zdążysz jeszcze wydać, spokojnie. Wyniki mogły wyjść idealne. A skoro nie musisz odwracać oczu od kłucia, to w ogóle luz, zbadasz się za chwilę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 17:19

myshka84 lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha rodzisz! w końcu, to teraz czas na mnie :)

Edek:

Dzisiejsza rozmowa z jedną znajomą:
    - Kiedy rodzisz?
    - Wczoraj.

Hahaha ale mam ubaw.

To samo przy kasie, ekspedientka mi się pyta na kiedy spodziewam się porodu. Moja odpowiedź jak wyżej. Mina kasjerki bezcenna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 17:59

Morwa lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak dobrze pamiętam to Amelcia też pisała że dzisiaj jedzie do szpitala. Okaże się za niedługo że urodziły obie dzisiaj :-D Zbiorowe rozpakowywanie chodzimy parkami mam tylko nadzieję że będzie też zbiorowe zachodzenie ;-) :-P

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:28

Wysłany: 23 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik to może my razem? chyba, ze mnie dziś ruszy w końcu bo Pan JaKup wyjątkowo wyluzowany mnie nawiedza i mam wrażenie, ze wyczyścił mi całe jelita, główkę też już czuję bardzo nisko więc moje łożysko już lada chwla będzie do oddania ;)
    No i latam i sprzątam :P jak matka wariatka!

Basik122 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Basik to może my razem? chyba, ze mnie dziś ruszy w końcu bo Pan JaKup wyjątkowo wyluzowany mnie nawiedza i mam wrażenie, ze wyczyścił mi całe jelita, główkę też już czuję bardzo nisko więc moje łożysko już lada chwla będzie do oddania ;)
    No i latam i sprzątam :P jak matka wariatka!
    Jak wytrzymasz do poniedziałku to bardzo chętnie bo ja w moim szpitalu nie chcę rodzić w weekend poza tym dopiero w poniedziałek będą moi rodzice żeby się Maksem zająć (na teściów nie mam co liczyć). Ale od poniedziałku jestem Twoja :-D
    A parcie na szyjkę to ja już od jakiegoś czasu czuję bardzo często w różnych pozycjach przedtem tylko przy chodzeniu i nie zawsze. Najlepsze jest to że koleżanka której syn chodzi z Maksem do klasy też ma teraz rodzić więc będą jaja jak we trzy zaczniemy w przyszłym tygodniu rodzić. Ale jak Ty byś dzisiaj jeszcze urodziła to może być tak że będziemy mieć trzy wiedźmiątka jednego dnia to już będzie mega zbiorowe rozpakowanie :-D

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png

Wysłany: 23 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee wolałabym nie czekać do poniedziałku a co do tego parcia na szyjkę to też już od dawna czuję ale teraz już cały czas, dziś ledwo chodzę ale chodzę :D muszę ją wycisnąć :D

3i496iye8v37prd8.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, się dzieje :) Kacha dajesz :)

Wiedźmy na diecie bezglutenowej: w Biedrze jest makaron bezglutenowy. Mój mąż właśnie upolował ;)

Vesper lubi tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, ja już mam :) spaghetti i penne.
    A wczoraj w Lidlu widziałam tydzień włoski. Tam dopiero cud makarony były ale wszystkie na pszenicy :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Eee wolałabym nie czekać do poniedziałku a co do tego parcia na szyjkę to też już od dawna czuję ale teraz już cały czas, dziś ledwo chodzę ale chodzę :D muszę ją wycisnąć :D
    To wirtualnie i mętalnie będę z tobą rodzić ale ja muszę wytrzymać bo nie mam co zrobić z dzieckiem a małż rodzi ze mną :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vasper masz rację śmierć matki to nie to samo co śmierć dziadka. Do tego nie da się przygotować w szczególności jak ma się tylko 6 lat. Mam nadzieję że rodzina tego chłopca jakoś się z tą tragedią upora i nie zostaną z tym wszystkim sami. Mąż właśnie mi powiedział że teściowa już wszystko wie. Kobieta miała 34lata zmarła na raka i osierociła dwoje małych dzieci.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha się nie odzywa więc się dzieje :-D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Kacha się nie odzywa więc się dzieje :-D
    Pewnie wrzeszczy na porodówce albo już tuli swoją córeczkę :) niech się dziewczyna naje ,wyśpi i napewno się odezwie . Chociaż nie powiem też czekam już na tą radosną wiadomość jak na zbawienie :D

• Vesper Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Vasper masz rację śmierć matki to nie to samo co śmierć dziadka. Do tego nie da się przygotować w szczególności jak ma się tylko 6 lat. Mam nadzieję że rodzina tego chłopca jakoś się z tą tragedią upora i nie zostaną z tym wszystkim sami. Mąż właśnie mi powiedział że teściowa już wszystko wie. Kobieta miała 34lata zmarła na raka i osierociła dwoje małych dzieci.
    Basiku życzę dzieckom, aby wokół nich byli mądrzy i serdeczni ludzie, nie przez najbliższe kilka miesięcy, ale fefnaście lat. Z bliznami da się żyć szczęśliwie ;)

miałam się rozpisać, ale przecież życie nadchodziiiii, KAaaaachaaaa, kibicuję! <3

Basik122, dotik lubią tę wiadomość

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ