X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ladnie 8 kg :) Wlasnie moja mama ze mna miala taki brzuszek i tez mowi ze tez ok 8kg przytyla to po porodzie od razu miala lej po bombie a po tygodniu wchodzila w ciuchy przed ciazy wiec kciuki zeby u Ciebie bylo podobnie.

A to jeszcze szkola rodzenia? Mnie powiedzieli ze w 32 tygodniu nie moge zaczynac szkolu o.O wiec zrezygnowalam A bym skonczyla w 37tygodniu zajecia

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze 8 kg to malutko po porodzie nic ci nie zostanie :-D Ja na plusie jestem też koło 8kg na ostatniej wizycie miałam 6kg na plusie wiec teraz może być koło 8 :-D

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było 17kg na plus!
    Jeszcze 10kg, póki co miesiąc spokoju, a potem będę biegała jak Zwei, tylko 10*wolniej, 10*krócej i 10*mniej, bo zawału dostanę :p

Okazało się że na mojego JaKupa nie mogę większości, o której pisałyśmy, żadne kakao, śliwki, mleko nic. Poszłam do apteki i dostałam lek, o nazwie ktora mówi wszystko (dupalak-tak się czyta) :)
    Prawie tak fajny jak mój lek przy nerkach (cipronex)

edit: a co tam, Nowy swinkosuwaczek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:12

ciri22, lauda., Basik122 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah nazwy dobre :)
    Noo Kata ale to i tak ładnie leci przy 17 kilogramach.
    Ja myslalam ze Basik wiecej przytylas bo z brzuszka to bym stawiala ze jednak wiecej jest wiec w sumie super ze tak malo :D
    Mnie sie marzy max 10kg ale nie wiem czy dam rade....

Ej wlasnie ja mam problem ze wstawiem suwaczka, nie chca mi sie kopiowac do ustawien o.O kopjuje sie czesc a jak chce dopisac to tez nie moge. Ktos cos wie dlaczego tak moze byc?

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za gratulacje moje kochane wiedzmy w razie błędów proszę wyłącznie bo pisze z tel i że szpitala gdzie co chwilę zanika jakiś certyfikat sieci. Dowiedziałam się że straciłam litr krwi podczas porodu... Dzięki temu raczej dziś mnie nie wypuszcza :( jak wyjde to pokaże zdjęcie Hani. Telefonem nie umiem. Czuje się jak pojechała przez pociąg...

marzusiax, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:30

• Maczek Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

Ej wlasnie ja mam problem ze wstawiem suwaczka, nie chca mi sie kopiowac do ustawien o.O kopjuje sie czesc a jak chce dopisac to tez nie moge. Ktos cos wie dlaczego tak moze byc?

Jest limit znaków do wykorzystania w podpisie, najwyraźniej przekraczasz go adresem suwaczka.

Wiedźma, graty! Wycisnąć taką kluchę... Dzielna baba z Ciebie! :)

Vesper, nie panikuj ;) Prog z 23. dc mógł być marny, jesli miałaś owu późno. A ten androstendion nie jest aż tak strasznie podwyższony, tylko troszkę. Ja mam na stałe testosteron powyżej normy i da się z tym żyć, nie trzeba od razu łykać tabsów.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdze sprawdze w takim razie :) Dzieki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kuruj się Wiedźma :)

Ej znowu głupie pytanie to co mogę w wypowiedzeniu zlecenia napisać, że z powodu zmiany miejsca pracy?

Czytam też i czytam i pisze, że jeśli wypowiedzenie nastąpiło z dnia na dzień bez "ważnego powodu" to mogę być winna rekompensatę straty skoro umowę miałam do 31.12?

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata, "dufalak" się czyta :) tak jak "dufaston".
    słodki suwaczek :)

Wiedźma, nadal jestem pod wrażeniem. mam nadzieję, że szybko Was wypuszczą :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak jest dokladnie, ja na umowe zlecenie za kazdym razem nic nie pisalam, raz co prawda zrezygnowalam po zakonczeniu umowy (mialam co miesiac wystawiana) a za drugim razem zerwalam z dnia na dzien.

Mnie sie wydaje ze jesli nie masz dokladnie napisane w umowie ze nie mozesz zerwac przed uplywem zlecenia to powinnas moc bo umowa zlecenie to nie to co umowa o prace ze nie moga Cie zwolnic oni moga Ciebie w kazdej chwili i ty tez mozesz w kazdej chwili zrezygnowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja nie wiem jak jest dokladnie, ja na umowe zlecenie za kazdym razem nic nie pisalam, raz co prawda zrezygnowalam po zakonczeniu umowy (mialam co miesiac wystawiana) a za drugim razem zerwalam z dnia na dzien.

Mnie sie wydaje ze jesli nie masz dokladnie napisane w umowie ze nie mozesz zerwac przed uplywem zlecenia to powinnas moc bo umowa zlecenie to nie to co umowa o prace ze nie moga Cie zwolnic oni moga Ciebie w kazdej chwili i ty tez mozesz w kazdej chwili zrezygnowac.

Właśnie na umowie nie mam nic o wypowiedzeniu tylko wiadomo pisze ze to co nie opisane regulowane jest kodeksem pracy, a według niego mogę zerwać z dnia na dzień. Tylko że piszę o tych zadość uczynieniach i nie wiem w jakich to przypadkach.

Więc co jako powód mogę podać zmianę miejsca pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ciebie nie obowiazuje kodeks pracy tylko kodeks cywilny. A jak chcesz zakoczyc z koncem miesiaca prace? I masz placone za miesiac nie za cale zlecenie?

Edit: Ja bym napisala ze ze wzgledow zdrowotnych (w koncu na zleceniu nie masz urlopu ktory bys mogla sobie wziac gdyby cos i tak samo z L4 jesli nie odprowadzasz skladek nie mozesz wziac wiec to chyba najrozsadniejsze)

Edit 2: Mysle ze jesli pracujesz jako przedszkolanka i zerwiesz umowe z koncem miesiaca to nie moga pociagnac Cie do odpowiedzialnosci. Jesli bys to zrobila w polowie miesiaca, to sadze ze mogli by Cie obciazyc kosztami zwiazanymi z zatrudnieniem kolejnej osoby (za CIebie musieli skladki odprowadzic i za kolejna osobe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 17:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam tak kodeks cywilny.
    No i chce zakończyć pracę z końcem miesiąca. Płacone mam za miesiąc. Tylko że od 2.11 mam zacząć nowa prace i to tak wypada podać że z powodów zdrowotnych? A może najlepiej nic nie podać skoro można tak w przypadku umowy zlecenie.

Edit sorka za monotematycznosc ale ja świeżynka na rynku pracy i nie do końca wszystko dla mnie jasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowotne to moze byc twoje zdrowie psychiczne, nie lubisz dzieciakow, z rodzicami sie nie dogadujesz i dla swojego i ich dobra rezygnujesz :P

Mozesz probowac bez az tak sie na tym nie znam ja nigdy powodu nie musialam podawac.

• emaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:30

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię
    %25255BUNSET%25255D.jpg

w takim brzuchu mieszka ;)
    %25255BUNSET%25255D.jpg

Blondik, ciri22, emaj, odrobinacheci, lauda., Eva82, Basik122, Morwa, marzusiax, Katarzyna87, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łiii Baronowa PIEKNIE!

A ja wam powiem ze moja mama dzis powiedziala ze Liwia wyglada dokladnie jak ja po porodze, i wyjełam takie zdjecie zaraz po i... wygladamy baaardzo podobnie...
    Na co chłop mój: noo tak jeszcze niech ma po tobie charakterek to ja juz widze te wasze klotnie :D

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Hahah nazwy dobre :)
    Noo Kata ale to i tak ładnie leci przy 17 kilogramach.
    Ja myslalam ze Basik wiecej przytylas bo z brzuszka to bym stawiala ze jednak wiecej jest wiec w sumie super ze tak malo :D
    Mnie sie marzy max 10kg ale nie wiem czy dam rade....

Powiem ci że że wszystko co przybieram idzie tylko w brzuch bo dupa mi zmalała. Gacie wszystkie z tyłka mi lecą, mieszczę się w spodnie z przed ciąży z tym że no nie zapnę ich w pasie ;-) Przy Maksie przybrałam 10kg i w sumie po porodzie nie wiele zostało bo jakieś 3kg do zrzucenia :-) Trzymam kciuki za Twoje max 10kg :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina Nie musisz podawać powodu rozwiązania umowy to tylko twoja dobra wola że coś tam uzasadnisz. Ja bym się nie tłumaczyła albo dla od czepnego wykręciła się problemami natury osobistej.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ