Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczęta dzięki za "nie lubię", a póki co walczę dalej na luzzzzie
Lauda po marudź sobie przynajmniej Ci ulży, a ja wierzę że do niedzieli Żabka wyskoczy.
Przynajmniej znowu możesz mi świeżutki wykres osmarkać, a to okrągły rocznicowy
Ja do mojego małża mam bezgraniczne zaufanie, wiem że kilka razy miał okazję i zazwyczaj to były młode napalone siksy które zawsze spławiał. No i to ten typ dla którego zdrada to najgorsze przewinienie.
-
nick nieaktualny
-
Odrobina gratuluję
Lauda Małgoś wie co robi, nie może być tak, że tylko ja byłam pancernikiem. Wiesz co myślęJuż blisko!
Mój mąż jak się upija to mu się szydera i irionia włącza. Upija się na wesoło:)
A propos dziwnych deklaracji to moja druga połówka stwierdziła, że mnie nie zdradzi, bo musiałby znów na randki chodzić, a to nie na jego nerwy :pMorwa, odrobinacheci, emilanka, marzusiax lubią tę wiadomość
-
Lauda juz raz Cie wyleczylam z kataru oparmi z porto więc i poród wywołam, porto wszak dzis zakupiłam
-
Ktora da jakis fajny przepis na wykorzystanie szklanki mąki gryczanej? Została mi po chlebie i nie wiem co z nia zrobic... Do tego mam jeszcze make pszenna, razowa, kukurydziana, ziemniaczana i z cieciorki. wolalabym cosna słodko Ale propozycje obiadu tez przyjmę
-
Cytrynka_ wrote:Ktora da jakis fajny przepis na wykorzystanie szklanki mąki gryczanej? Została mi po chlebie i nie wiem co z nia zrobic... Do tego mam jeszcze make pszenna, razowa, kukurydziana, ziemniaczana i z cieciorki. wolalabym cosna słodko Ale propozycje obiadu tez przyjmę
Zrób muffinki!
Albo naleśniki
Przepisów na gryczane muffinki jest sporo w necie. Dawno nie piekłam, więc nie bardzo teraz mogę polecić jakiś konkretny, ale znajdziesz coś
-
No dobra, masz. Odgrzebałam sprawdzany. Jednak był w odmętach mego programu do zapisywania przepisów
szklanka mąki gryczanej
dwie łyżeczki proszku do pieczenia
dwie łyżeczki kakao
trzy łyżki cukru
pół szklanki mleka
dwa jajka
1/5 szklanki oleju
dżem (np. śliwkowy) i/lub inne dodatki.
Suche pomieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Zamieszać je razem niezbyt dokładnie. Pakować do foremki i dokładac dodatki - np. dżem albo skórka pomarańczowa. Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
Wychodziły chyba troszkę suche. Może pomoże, jeśli zamiast mleka dasz jakiś kefir/jogurt, tudzież zamiast oleju roztopione masło. Kombinuj, jest baza, a jak pieczesz też chlebki i ciacha, to znaczy, że umiesz sobie udoskonalać przepisy po swojemuDaj znać, co wymyślisz i jak wyjdzie
Vesper lubi tę wiadomość
-
Dzięki moje wiedźmuszki!
Po dzisiejszej nocy oczywiście nieprzespanej, dogadałam się z Żabą, że wyskakuje do końca tygodnia samodzielnie. I usilnie wizualizuję poród hollywoodzki: ja w pełnym makijażu, włosy delikatnie i stylowo poczochrane, dziecko czysciutkie i rozowe, delikatnie kwilace na mej piersi. Oczywiście cała akcja rozgrywa się w czasie trzech mocnych parć.
aleala, ciri22, Maczek, Basik122, Blondik, myshka84, odrobinacheci, Vesper lubią tę wiadomość
-
i jezszcze przystojny lekarz!
Lauda, rozumiem frustracje, tez to przeżywałam, zaczęło się nagle bez ostrzeżenia i u Ciebie tak będzie
MAdzia ma już miesiącśpi sobie w naszym łóżku, ogarnęłam nieco mieszkanie i mam chwilkę na herbatkę
zaraz wstanie i będzie wesoło... przez te kolki spię po 3 godziny, a w dzien nie mam jak odespać, bo co chwile ktos przychodzi...eh
w przyszłym tygodniu ma juz padać śnieg? dobrze słyszałam? -
Lauda trzymam kciuki za Ciebie i Żabcię - mam nadzieję, że Twój poród będzie przypominał bardziej poród Kachy niż mój. Bo mojego to nawet wrogowi nie życze a co dopiero Bozi?
Blondik Madzia miesiąc a Hania 3 tygodniejak ten czas zapiernicza! A waży 4620 g
Robimy drugiego Dziedzica
-
Strasznie leci czas, ti fakt. Dopiero co czekałyśmy na wasze rozpakowanie....
Teraz potrzebny bedzie nowy wysyp kresek na testach -
nick nieaktualny