Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
zwei_kresken wrote:Emma, zwykle przed podaniem znieczulenia całkowotego bada się TSH. Anestezjolog nie uśpi Cię jeśli masz zbyt niskie TSH co jest jednym z objawów nadczynności tarczycy.
Zwei, a od kiedy tak jest?
Dwa lata temu wycinali mi polipa w całkowitym znieczuleniu. Nie badali mi TSH, ale przez podwyższone APTT przekładałam termin zabiegu, bo rodzinna miała stresa. Oba wyniki były lekko powyżej normy, w szpitalu miałam raz jeszcze badanie- wynik był w górnej granicy.
Poza tym miałam podst. morfologię i EKG.staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyJa tez nie mialam tsh badanego do uspienia... Zabieg mial byc w znieczuleniu doledzwiowym ale ze u nas w Polsce malo kto podejmuje sie przy duzych ciemnych tatuazach wklucia i do tego z powiekszona lordoza ledzwiowa zdecydowali ze bedzie ogolne i nic nie badali...
Poza morfologia i moczem i ekg. -
Rtg klatki piersiowej tez jest w zestawie badań przed znieczuleniem. I teraz chyba jest badane tsh również w zestawie, bo jak pisałam mi badali (w czerwcu tego roku).
Edit: i gdyby zabieg nie był w trybie pilnym to by mnie nie usypiali i przenieśli zabieg aż do unormowania tarczycy (wyjście z nadczynności, którą można podciągnąć do stanów zagrożenia życia- przy niedoczynności nie ma tego problemu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 08:43
-
nick nieaktualnyDziewczyny a widzialyscie co na belly sie dzieje? Na lipcowkach dzieeczyna robi liste obecnosci na forum i jak nie ma was dluzszy czas bez uzgodnienia kasuje z listy na pierwszej stronie ;p juz sie cale forum z niej smieje ze zebranie z rodzicami bedzie robic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mysha witaj w klubie. Ja co prawda do lekarza sie nie wybieram. Bo tu wszystko paracetamolem i aspiryna lecza. Ale ide do apteki bo syrop na kaszel, cos na katar i cos na gardlo (bo od kaszlania juz podraznione). A jutro po wizycie u kosmetyczki wracam do domu i siedze pod kolderka i sie nie ruszam. Ooo taki plan
-
Cytrynka_ wrote:Mysha witaj w klubie. Ja co prawda do lekarza sie nie wybieram. Bo tu wszystko paracetamolem i aspiryna lecza. Ale ide do apteki bo syrop na kaszel, cos na katar i cos na gardlo (bo od kaszlania juz podraznione). A jutro po wizycie u kosmetyczki wracam do domu i siedze pod kolderka i sie nie ruszam. Ooo taki plan
Wypij imbir z miodem i cytryna
Potem mleko z miodem i czosnkiem
Potem herbatkę z majeranku
A zatoki rozgrzej solą i do wyra. Szybkie ci przejdzie niz po aptece:)Yousee, Maczek lubią tę wiadomość
-
Zalewam rozdrobniony czosnek wrzatkiem i ten wywar wlewam do mleka;). Da sie wypic. A czosnek na kanapke
-
Baronowa_83 wrote:Zalewam rozdrobniony czosnek wrzatkiem i ten wywar wlewam do mleka;). Da sie wypic. A czosnek na kanapke
Ale ja za czosnkiem w mleku od malego nie przepadam. Kiedys mama mi dala z kasza manna (bo ja chorowita a kasze jadlam namietnie z butelki SZKLANEJ). Pozniej musialam sie na plastikowe butelki przerzucic. Bo szklana wyladowala na dywanie. Z cala zawartoscia. Szklo nie bylo zbyt mocne. Dywan do tej pory ma blizny
Edit dziewczyna od majcioch zaszlaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:58
-
nick nieaktualny
-
Cytrynka_ wrote:Ja juz probowalam kilka podejsc. Nie idzie mi to.
Ale ja za czosnkiem w mleku od malego nie przepadam. Kiedys mama mi dala z kasza manna (bo ja chorowita a kasze jadlam namietnie z butelki SZKLANEJ). Pozniej musialam sie na plastikowe butelki przerzucic. Bo szklana wyladowala na dywanie. Z cala zawartoscia. Szklo nie bylo zbyt mocne. Dywan do tej pory ma blizny
Edit dziewczyna od majcioch zaszla -
Dziewczyna od majcioch to troll. Pewnie zaszła tak jak Dżejzi
Ustawiłam sobie budzik na standardową 5:00 żeby zmierzyć temperaturę. Nie zadzwonił. Ale o 5:30 Pan Kot mnie obudził pacaniem łapą po twarzy- co za cudowny stwór! Temperatura w dół, czyli jeszcze nie Alexis...