Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie czeka kolejna operacja i odsunięcie starań na co najmniej kilka miesięcy, albo nawet rok.
Chyba, że stanie się cud i w tym cyklu pocznie się fasol. Dziś pęcherzyk 13 mm.
Za to mięśniak ponad 6 cm i rośnie w zastraszającym tempie około 2 cm na 2 miesiące.
Nie udzielam się za wiele, ale czytam Was cały czas i kibicuję i wspieram.
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Hello. Mam pytanie do dziewczyn ze śląska. Sa w okolicy jakies fajne duże sklepy dzieci we gdzie mogę pomacać wozki i liczyć na fachowa pomoc. W Zabrzu juz bylam
-
Emma80 wrote:A mnie czeka kolejna operacja i odsunięcie starań na co najmniej kilka miesięcy, albo nawet rok.
Za to mięśniak ponad 6 cm i rośnie w zastraszającym tempie około 2 cm na 2 miesiące.
Nie udzielam się za wiele, ale czytam Was cały czas i kibicuję i wspieram.
Emma, niech Ci wyłupią wszystko, co przeszkadza. Jak nie będzie przeszkadzaczy to i wiek nie będzie grał takiej roli. Właśnie kolejna moja znajoma tuż przed czterdziestką urodziła pierwsze dziecko. Bez invitrów. I tej wersji się trzymajmy!
Emma80 lubi tę wiadomość
-
Chorzów, ale nie znam dokladnego adresu. I slyszalam tez cos o czestochowie...
Zabije pytonga mojego... Uryczałam sie i siedze i wyje! Debil Wydał swojej mamie moją najlepszą (bo jedyną) brytwanne! Mama uznała ze jednak jej nie potrzebuje i dała koleżance... Dowiedziałam sie o tym dzisiaj mając przygotowane ciasto do pieczenia.. Nie chodzi juz o glupią wartą kilka groszy brytwanne tylko o jego stosunek do pewnych rzeczy...Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
myshka84 wrote:ja też się boję i unikam. nie będę sikać, dopóki mi brzuch nie urośnie
nikt mi nie chce powróżyć z mojego ekg? chlip chlip
Ja widzę najpiękniejszą wg. mnie górę świata- Matternorn. To ta sama, która widnieje na opakowaniu Toblerone. Mam nadzieję, że koniec tego wykresu będzie równie słodki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 19:51
Maczek, myshka84 lubią tę wiadomość
-
Emma80 wrote:A mnie czeka kolejna operacja i odsunięcie starań na co najmniej kilka miesięcy, albo nawet rok.
Nie udzielam się za wiele, ale czytam Was cały czas i kibicuję i wspieram.skąd te dziady się biorą? Nie ma jakichś naturalnych sposobów żeby nie wracały?
Trzymaj się, musi być dobrze!
A ja zgrzeszyłam bułką z boczkiemRidż się zbliża bo mam ochotę na niezdrowe żarcie
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Pękam z dumy z powodu mojego progResteronu. Po przeliczeniu na te "lepsze jednostki" mam 23,7 ng/ml. To mój życiowy rekord, oprawię sobie chyba w ramkę. Także Lady balowała, chociaż pytongowań było tyle, co Pan Kot napłakał.
Bhawo ja!Maczek lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Pękam z dumy z powodu mojego progResteronu. Po przeliczeniu na te "lepsze jednostki" mam 23,7 ng/ml. To mój życiowy rekord, oprawię sobie chyba w ramkę. Także Lady balowała, chociaż pytongowań było tyle, co Pan Kot napłakał.
Bhawo ja!
Zwei, nie masz ochoty spojrzeć na moją tarczycę?
-
nick nieaktualnyBrawo zwei !
Ja mam ciągle problem z progiem, ale jak teraz zaszłam w cionrze to zabił mnie jego wynik - 51,04 !!
Nigdy w życiu nie miałam wiecej niż 15
Doktor mi dziś powiedział, ze Ridż do mnie to przyjdzie najszybciej za tydzień, a raczej za dwa... a ja do niego taaakie oczy i "tyyyyyyyle mam czekać naprawdĘ? " -
Marta.83 wrote:Brawo zwei !
Ja mam ciągle problem z progiem, ale jak teraz zaszłam w cionrze to zabił mnie jego wynik - 51,04 !!
Nigdy w życiu nie miałam wiecej niż 15
Doktor mi dziś powiedział, ze Ridż do mnie to przyjdzie najszybciej za tydzień, a raczej za dwa... a ja do niego taaakie oczy i "tyyyyyyyle mam czekać naprawdĘ? "
Ja zwykle czekałam na Ridżosława dwa tygodnie od drugiej bety.
Ktosiowa, a gdzie masz te wyniki? U nas w wątku? -
Baronowa_83 wrote:Hello. Mam pytanie do dziewczyn ze śląska. Sa w okolicy jakies fajne duże sklepy dzieci we gdzie mogę pomacać wozki i liczyć na fachowa pomoc. W Zabrzu juz bylam
Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Ja zwykle czekałam na Ridżosława dwa tygodnie od drugiej bety.
Ktosiowa, a gdzie masz te wyniki? U nas w wątku?
Zostawiłam w wątku tsh, ale to było w okresie twojego zajebu przedświątecznego, wiec wkleję tutaj:
TSH 2,768 µIU/ml (norma 0,350 - 4,940)
FT3 4,24 pmol/l (norma 2,23 - 5,37) 64,01%
FT4 13,24 pmol/l (norma 9,00 - 19,00) 42,40 %
anty-TPO 6,02 (norma 0-34)
anty-TG <10 (norma 0-115)
Edycja: ja dostałam okres na drugi dzień po becie 19. Co to oznacza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:31
-
nick nieaktualny
-
ktosiowa wrote:Zostawiłam w wątku tsh, ale to było w okresie twojego zajebu przedświątecznego, wiec wkleję tutaj:
TSH 2,768 µIU/ml (norma 0,350 - 4,940)
FT3 4,24 pmol/l (norma 2,23 - 5,37) 64,01%
FT4 13,24 pmol/l (norma 9,00 - 19,00) 42,40 %
anty-TPO 6,02 (norma 0-34)
anty-TG <10 (norma 0-115)
Edycja: ja dostałam okres na drugi dzień po becie 19. Co to oznacza?
FT4 mogłoby być wyższe, ale FT3 całkiem przyzwoite. TSH wygląda podejrzanie. Czy Ty się leczysz? Bo nie pamiętam. Przeciwciała w normie, więc żadnej autoagresji na tarczycę nie widać.
-
nick nieaktualnyno ja właśnie czekałam na to, ze dostanę teraz od razu... a tu zdziwienie, byłam przekonana, że jak mi beta spada to lada chwila dostanę, ale faktycznie, temp mi rośnie zamiast spadać, beta z poniedziałku 13, boję się tego Ridża, dawno go nie było, moze wpaść porządnie wkurwiony
-
zwei_kresken wrote:FT4 mogłoby być wyższe, ale FT3 całkiem przyzwoite. TSH wygląda podejrzanie. Czy Ty się leczysz? Bo nie pamiętam. Przeciwciała w normie, więc żadnej autoagresji na tarczycę nie widać.
Nie, nie leczę się. I niewiem czy powinnam naciskać na skierowanie (a od stycznia nie mam już lekarki pierwszego kontaktu, muszę nowego poszukać)
Edycja: bardzo ci dziękuje, ze nam pomagasz.
A wiesz czemu ft3 jest ok, a ft4 mogłoby byc lepsze a tsh podejrzane? Chodzi mi co to łącznie moze znaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:44
-
Marta.83 wrote:o a ja też mam wyniki tsh i ft, wkleję, bo ja tego nie kompletnie nie rozumiem
tsh zawsze miałam ok 1,3-1,5 ale ostatnio skoczyło
http://zapodaj.net/images/09de9df2b0813.png
Słabiutko.
Masz tylko 36,25 % FT3 i 22% FT4. To TSH wcale nie jest najgorsze przy takich wynikach, bo tarczyca ewidentnie nie wyrabia. Jesteś pod kontrolą endo? Leczysz się?