Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha! Ktoś założył wątek lepszy niż my
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/uklad-krwionosny-i-limfatyczny,5493.html
Monty Python się chowa!
Tylko czekać pytań zadawanych w owym wątku:
Kochane, podczas ostatniego serduszkowania odczuwałam mocniejsze skurcze lewej komory. Czy to znaczy, że przechodziłam owulację? Sikałam na test w poniedziałek, wtorek, środę oraz w piątek i czuję w płynie osierdziowym, że jest ciąża, ale na teście nadal jedna kreska! Pomóżcie! limfa mi zaraz zczeźnie!
Wasza Krysia.lauda., Blondik, tomania2806 lubią tę wiadomość
-
Aaaach, a ja się tak dałam strollować! <Jak żyć?>
Bo myślałam, że tam się zaraz po pierwszym poście pojawi coś w stylu "lekarz mi powiedział, że mogę mieć zakrzepicę, znalazłam informacje w wikipedii, ale nic nie rozumiem, mogłybyście wyjaśnić?"...
lauda., tomania2806 lubią tę wiadomość
-
Kurwafamargarynapalma!!!
Ja myślę, że to nie troll... Laska ma wiedzę, poczucie taktu, stylu, umiejętność konwersacji... Zadała nawet pytanie w dziale eksperckim.
Ale zuzzi... Nawet sobie nie wyobrażasz co przeżywam czytając jakże ważny i potrzebny wątek "układ krwionośny i limfatyczny"
CZEKAM NA LIMFĘ!!!
zuzzi wrote:Aaaach, a ja się tak dałam strollować! <Jak żyć?>
Bo myślałam, że tam się zaraz po pierwszym poście pojawi coś w stylu "lekarz mi powiedział, że mogę mieć zakrzepicę, znalazłam informacje w wikipedii, ale nic nie rozumiem, mogłybyście wyjaśnić?"...Maczek lubi tę wiadomość
-
A skoro krew przestała w Tobie krążyć, do idź Ty dziewczynko i poczytaj dokładnie co nasza "Niespodzianka" ma do powiedzenia...
Matleena wrote:O kutwa! Nie widziałam tego. Umarłam! Normalnie krew przestała we mnie krążyć. Ten świat jest tak zagmatwany, że chyba nigdy nie zrozumiem pewnych istnieńNiespodzianka wrote:Praca serca polega na rytmicznych skurczach i rozkurczach, 1 cykl pracy trwa 1s.
Wyróżniamy 3 fazy pracy serca:
Skurcz przedsionkow-krew z przedsionkowy tloczona jest do komór, komory sa rozkurczane, zastawka polksiezycowate zamknięte.
Skurcz komór-krew tłoczone jest z komór do tętnic, przedsionki rozkurczone, zastawka przedsionkowo-komorowe zamknięte.
Pauza-krótki odpoczynek serca, komory i przedsionku sa rozkurczone, krew biernie napływa do przedsionkow. -
Ja tam się czepilam tylko jednego zdania ktore mnie zaintetesowalo odnosnie leukocytow niszvzacych pkemniki
Z racji tego iz dlugo w tym siedze zadalam jek pytlauda., zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
Nigdy się nie doczekam tego Ridża z taką wysoką temperaturą... Tym razem chcę, żeby spadła Dupek mi narobił progesteronu, że hoho.
Faceci są zabawni- kiedyś moja koleżanka zasugerowała swojemu mężowi, że powinien jej podkradać MerzSpecial z racji kiepskich paznokci i włosów oraz ogólnego stanu skóry. Oburzył się, że nie będzie łykał różowych tabsów. Kupiła mu więc wersję dla mężczyzn- czarną Mojego też ciężko zmusić do wcinania witamin, on je tylko takie "męskie" rzeczy jak żeńszeń
Na szczęście koncerny farmaceutyczne obmysliły sprytny plan dotarcia do próżnej męskiej masy i wyprodukowały Androvit! Tabletki w kolorze czekoladowy metalik! Małż zachwycony. Teraz jeszcze muszę mu kupić jakiś ginko biloba na pamięć,żeby nie zapominał łykać Androvitu...lauda., Natka88, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Ja swojemu sama zrobiłam zestaw witaminowy.
Co rano podaje mu do śniadania kieliszek z tabsami i ma połknąć bez rozgadywania się. Połyka. Nawet nie pyta co tam jest. Tylko ostatnio nieśmiało zauważył, że coraz więcej tych tabsów mu szykuję...
BTW. na podstawie składu androvitu oraz konsultacji z moim ukochanym ginem Robertem, mój mąż zażywa:
kwas foliowy, wit. C, wit. B complex, Cynk + Selen (cynkosel), omega 3.
Profilaktycznie wsadzam mu do dziona również miód propolisowy, ale jak dziecko krzywi się i ucieka.zwei_kresken, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry czarownice!!
W dniu dzisiejszym, po przebudzeniu, wpakowawszy coś do układu pokarmowego, zasiadłam tegoż końcówką na krześle przed układem scalonym. Odpaliłam ulubiony dla mojego układu percepcyjno-wzrokowego wątek na ovu i gały mi wylazły. Musiałam je szybko zbierać z podłogi, żeby mi ich koty nie ukradły za pomocą swojego układu ruchowego.
Niezłe, niezłe - pomyślał szef mojego układu nerwowego i zaraz zaświtała w nim pewna myśl...
W ślad za cytowanym poniżej słowami - zakładam wątek o pasożytach w ludzkim ciele - na 100% się nam przyda
Niespodzianka wrote:Nie nie jestem, jakbyś zauważyła to przepisywalam to ręcznie ze swoich notatek, spójrz na czas dodawania to moze zrozumiesz. Jestes strasznie nieżyczliwa. I jesli faktycznie tak ci przeszkadza to nie bede wiecej pisać w swoim wątku, tak na przyszłość jak sie nie chce czytać to sie nie wchodzi w wątek. A skoro prawo do bycia na forum maja wątki o plotkowaniu, pichceniu i innych to nie wiem czemu mój tak przeszkadza ? Nie zakładam tysiąca podobnych wątków, nie jestem na całej stronie tylko w małym swoim kąciku...przydałoby ci sie wiecej tolerancji z tego co zauwazylam na forum sa nie tylko wątki dotyczące bezpośrednio sluzu,staran oraz ciazy...lauda., zwei_kresken, Natka88, Maczek lubią tę wiadomość
-
lauda. wrote:Ja swojemu sama zrobiłam zestaw witaminowy.
Co rano podaje mu do śniadania kieliszek z tabsami i ma połknąć bez rozgadywania się. Połyka. Nawet nie pyta co tam jest. Tylko ostatnio nieśmiało zauważył, że coraz więcej tych tabsów mu szykuję...
BTW. na podstawie składu androvitu oraz konsultacji z moim ukochanym ginem Robertem, mój mąż zażywa:
kwas foliowy, wit. C, wit. B complex, Cynk + Selen (cynkosel), omega 3.
Profilaktycznie wsadzam mu do dziona również miód propolisowy, ale jak dziecko krzywi się i ucieka.
O nie, to nie przejdzie. Mój na mnie patrzy jak na czubka, jak wyciągam moje pudełko ze sklepu dla pakerów, a tam leżą powsypywane przeróżne tabletki Witaminki i mikroelementy. Co ja poradzę na to, że przy Hashi w organizmie są niskie stany prawie wszystkiego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:21
-
Amelcia wrote:Dzień dobry czarownice!!
W dniu dzisiejszym, po przebudzeniu, wpakowawszy coś do układu pokarmowego, zasiadłam tegoż końcówką na krześle przed układem scalonym. Odpaliłam ulubiony dla mojego układu percepcyjno-wzrokowego wątek na ovu i gały mi wylazły. Musiałam je szybko zbierać z podłogi, żeby mi ich koty nie ukradły za pomocą swojego układu ruchowego.
Niezłe, niezłe - pomyślał szef mojego układu nerwowego i zaraz zaświtała w nim pewna myśl...
W ślad za cytowanym poniżej słowami - zakładam wątek o pasożytach w ludzkim ciele - na 100% się nam przyda
P.S. I nie gały, tylko narząd receptorowy umożliwiający widzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:25
-
nick nieaktualny
-
Strasznie mnie boli broda z powodu nadmiernego pobudzenia czynności gruczołów łojowych przez androgeny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:34
lauda. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylauda. wrote:Nic Ci nie okulał.
To jest początek skrzydła drugiej mewy. No przecież, że muszą być dwie. Chłopak i dziewczyna. Inaczej takie jajko to se możesz tylko zjeść na miętko lub na twardo.
To mówisz, że druga będzie? To co, one się będą za ręce, znaczy skrzydła trzymały????
Tyż piknie