Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrynka_ wrote:Basik a moze to tylko antybiotyk tak zadzialal? Moze jak sie organizm z niego oczysci to wszystko wroci do normy?
-
Yousee wrote:Cytrynko, pewnie że próbowałam ale on twierdzi że nie zrobił nic złego i nie wkurzałby się o zdjęcia kolegów.
wiem to ze swojego doświadczenia, bo często lubiłam bawić się z mężem w oko za oko ząb za ząb. Teraz jesteśmy na to za starzy w związku i za dobrze się znamy ,więc nie przejdzie
-
Ja niestety jestem chorobliwie zazdrosna. Pewnie powinnam to leczyc:/ na wszelki wypadek nie zaglądam do telefonu meza zeby nie generowac kłótni
-
Yousee ja też bym zrobiła wojnę w takiej sytuacji. Jak była zabawa to spoko zrobił zdjecia, ale po co mu one jak już jest po imprezie? Pewnie w ramach rewanżu miałabym foty facetów na telefonie. Ale ja jestem bardzo impulsywna. Nie tak dawno chciałam rozwodu bo ukrył przedemną coś co mnie cholernie zraniło. Na jego szczeście odkręcił sprawe.
Basik płożna polecała kozieradkę i femaltiker.Basik122 lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Ja nie zaglądam mu do tel ale zrobił zdjęcia mi z chrzesniakiem i chciałam zobaczyć i tak oto znalazłam. Wiem że tylko tak pieprzy żeby sie nie czepial a zawsze mi dogaduje jak opowiadam o kolegach
O Cytrynka to duże wyzwanie przed Tobą."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
A w ogóle to ulżyło mi. Myślałam że weźmiecie mnie za histeryczkę
Dzięki Wiedźmy na Was można liczyć!"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Yousee dobrze ujete. Wyzwanie. Ni cholery nie mam pomyslu co zrobic. Bo jednak mam pewne ograniczenia. Oprocz rego ze nie swinia to nie cebuli (bo na noc nie bardzo), nie baklazan (w ich kulturze baklazan jest uwazany za ten ktory wywoluje gniew). Wszystko oprocz surowki musi byc na cieplo.
-
Za trzymane zdjęcia obcych bab to nawet ja, oaza wyrozumiałości, miałabym znacznie podniesione ciśnienie i byłoby spięcie, dopóki się nie wytłumaczy
Także, Yousee, nie jesteś histeryczką.
Cytrynko, to brzmi jak spore wyzwanie... Nie lepiej coś zamówić? Bo coś mi się wydaje, ze tak straaaaasznie pałasz entuzjazmem do tej kolacji, a jej przygotowywania w szczególności, że aż kipi
-
Maczku za zamówienie takiego posilku dla 4 osób musialabym z 70 funtow zapłacić albo i lepiej a i tak surowke musialabym swoją robic. I nie to ze mi sie nie chce. Brak mi pomyslow poprostu. Ale z mamą pogadalam chwile i juz cos wymyslilam. Karkowka w sosie slodko ostrym. Roladki z kurczaka z warzywami. Ta rybka coto moj ma zrobić i ryz ciemny z warzywami.
Do tego fura sałaty n pomidora ogorka ipapryki z oliwkami.
A na deser biszkopt z maki migdalowej z kremem. Takie ala tiramisu. Tylko jeszcze nie wiem czy zrobić biszkopt czy babeczkiz dziurką i kremem "udekorowac". -
Furę surówki łatwo zrobić, kupując gotowe miksy sałat + np. pomidorki koktajlowe. Do tego jakiś sosik z oleju/oliwy, octu/soku z cytryny i ziół i z głowy.
Wieprzowina nie, ok... A kurczak? Albo kaczka? Z kurczęcego cycka da się zrobić różnego rodzaju roladki. Dość proste, a efektowne - coś zawijasz w środek, można zapiec albo usmażyć. A cycki z kaczki to już w ogóle są fiu fiu na wstępie. I łatwo się smażą, prawie nie trzeba nic przy nich robić. Jeśli jeszcze do tego machnie się jakiś wykwintny sosik, np. z pomarańczy albo malin, to już w ogóle jest pięknie.
Z ciecierzycy można zrobić jakiś falafel albo co innego.
Można dorzucić tortilkę z warzywami i serem, tak w ramach czegoś lżejszego.
EDIT: O, no właśnie roladki z kurczaka zawsze są ok
A ta karkówka to z czego? Z krowy? Bo jak myslę o karkówce, to mi pierwsza przychodzi na myśl wieprzowinka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:45
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Yousee wrote:Ja nie zaglądam mu do tel ale zrobił zdjęcia mi z chrzesniakiem i chciałam zobaczyć i tak oto znalazłam. Wiem że tylko tak pieprzy żeby sie nie czepial a zawsze mi dogaduje jak opowiadam o kolegach
O Cytrynka to duże wyzwanie przed Tobą. -
Maczku moj telefon wie lepiej (wie co za mna chodzi). O krowke mi chodzilo. Nie karkowke. Kaczke robiliśmy ostatnio i podziekuje. Moj upiera się zeby robic bez skory i z odkrojeniem tluszczu a to totalne zabójstwo dla smaku kaczki.
No mix salat plus pomidory (koktajlowe sa bee) w osemki, ogorek i papryka w kostke, oliwki i moze kupie fete ta taka juz w małych kostkach. Do tego Trochę cytryny w polplastrach. Do tego oliva zoliwek imelasa z granatu. Warzyw ma być kilka rodzai bo inaczej będzie ze oszczedzamy na gosciach.
Znaczy gosc pewnie sobie tak nie pomysli. Ale Moj będzie myslal ze gosc pomysli.
Polskie postaw sie a zastaw sie to pikus w porownaniu z przyjmowaniem gości przez kurdow. Tu wszystkiego ma byc duzo i kilka rodzaji. I dom na blysk lacznie z kupnem(!) nowego obrusa. A raz nawet kupil nowe sztucce bo stwierdzil ze stare to lipa (kupil takie same jak mial, identyczne tylko tyle ze byly nowsze). Dobrze ze mieszkania nie odmalowuje.Maczek, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mozarella i suszony pomidor będą w dechę
Czemu koktajlowe są fuj?O tej porze roku tylko takie smakują jeszcze trochę pomidorem. Przynajmniej tu, w Polsce, typowe marketowe pomidory o tej porze roku smakują mi jak gąbka, co obok pomidora nawet nie stała
Zapowiada się niezła wyżerka
-
Basik przystawiać, przystawiać, przystawiać
Przed podaniem mm przystawiaj Dominisia na przynajmniej 10 min do każdego cycka.
Herbatki podobno wpływają na smak mleka, jest słodsze, dzięki czemu dziecko chętniej ssie i nakręca laktację.
Yousee marudź ile chcesz
Cytrynka, a nie chcesz ich ugoscic po polsku? Ja bym zrobiła bigos, pierogi (np szpinak i ricotta itp), placki i do tego gulasz wołowy, bogracz.
Edit literówki
Edit 2: albo po śląsku - rolada z kluskami i kapustąWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:15
-
Cytrynka_ wrote:Moj mowi ze to nie pomidory i ze sa za slodkie.
Powiem Ci ze u mnie w sklepie sa pomidory z pl i smakuja o niebo lepiej niz tutejsze marketowe. Kaliskie jak pamietam. Bo te tutejsze to mydlo.
No to może do Ciebie sprowadzają jakieś dobre pomidory, a tutaj zostawiają te mydlane
EDIT: Wycinanie całego tłuszczu i skóry z kaczki to faktycznie zbrodniaI musi być upierdliwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:20
-
http://przepisdlaciebie.pl/przepis_na_kawalki_piersi_kurczaka_z_cytryna
To jest fajne, na koniec nie daje miodu a jeszcze kropie swieża cytryną