X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    http://przepisdlaciebie.pl/przepis_na_kawalki_piersi_kurczaka_z_cytryna
    To jest fajne, na koniec nie daje miodu a jeszcze kropie swieża cytryną

O, na pewno jest super! Zapiszę sobie na zaś. Ja czasem piekę całego kurczaka posmarowanego właśnie sokiem i skórką z cytryny. Pasuje :) Tylko że on jeszcze siedzi nadziany na butelkę piwa :P

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak na piwie mniam :)

Oj Cytrynko to niezłą masz tą imprezę. Ale takie smakowitości to bym jadła. Ja jutro robię ordynarne mielone z buraczkami ale lubię bardzo :)
    I chyba podejde jeszcze raz do pączków ;) tylko jak zrobię jutro to w niedziele już nie bedzie ;)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna nie wiem jak by zareagowali na bigos i to z kwasnej kapusty (bo tylko taki robie). Moj niby je ale nie jest to rzecz za ktora by tesknil.

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna po slasku nie umiem. Ja z drugiej strony polski. Jakbym miala regionalnie robic to kartacze i babka ziemniaczana. Ale z tym roboty od cholery.

Baronowa zapisuje. Dziekuje. Fajny pomysl. Lubimy cytryny. ;)

• Maczek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śląsku to by była rolada z kluskami i modrą kapustą ;) Albo żurek :D

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:29

Maczek lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tortille je na co dzien (juz kiedys pisalam ze je w wiekszosvi naan ktory sie zawija jak wrapy/ tortille). Wiec na niedziele i oficjalna kolacje juz mu nie bede robic.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szlag trafil moje wieczorne plany. Bede pisac liste zakupow.

Jeszcze mysle zeby zrobic cos ala naan. Widziałam gdzieś ostatnio na youtube.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, Ala, przemyślałam na spokojnie Waszą propozycję wspólnego sikania do celu i jednak odpadam :P trzymam się pierwotnego planu, nie wcześniej niż umówiony termin randki z Ridżem. Nakręcanie wcześniejszym testowaniem źle wpływa na moją psyche :P

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt a Twoj portfel jak sie ucieszy ;)

Ja tez nie testuje teraz bezsensownie. Poczekam chwile dłużej. Jak coś zaczne brac dupka i jak po dupku nie przyjdzie to zatestuje.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu zgrzeszyłam i zrobiłam masę sałatki z gyrosem... mąż patrzy na mnie jak na wariatkę i pyta kto to będzie jadł :p no przecież ja , dupa mi urośnie od majonezu ale warto :D jak zaciążę to dopisze tą sałatkę do Listy Kachy-> jak zajść skutecznie w ciążę:p a jak się nie uda to podciągnę to pod antykoncepcję ;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh majonez <3 robisz mi smaka! ja ostatnio ciągle głodna. Do pracy zabieram pudło owoców i marchewki, aby nie biegać po ciastka ;)

Księga Hioba
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jadlam słodyczy tyle czasu i przyszedł Ridż i mnie zmusił :(

Edek: tyle czasu to znaczy od nowego roku. Dla mnie długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:54

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam surowke. Por jablko orzechy włoskie i śmietana bo majonezu brak

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka, jak to brak majonezu? Pół minuty roboty i najlepszy majonez gotowy :) cukru tyle co w musztardzie, chyba, że też roboty własnej :)

age.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wykorzystam zamrożone banany i zrobię lody bakaliowe :) z orzechami i rodzynkami :) jadłyście takie lody? Pyszne i zdrowe!

kattalinna, ciri22 lubią tę wiadomość

Księga Hioba
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te lody chodzą troszkę za mną bo w lecie było mnóstwo przepisów w internetach. Za to jutro mam zamiar zrobić jakiś deser kawowy typu mus albo panna cotta :)

age.png
  • sniezka81 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedżmy drogie liczę na jakiś głos rozsądku z Waszej strony, bo nie wiem, co robić. Umówiona jestem na następny poniedziałek z moją endoginką na badania i ewentualne dorbanie tabsów, mam 12 dc od 5dc narastające bóle jajników, obu.
    Dziś już ze strachu, że pindomenda coś robi, a przy ostatniej owulce, którą spędziłam na ketonalu nad Atlantykiem miałam taki ból, że uż widziałam torbiel, zrosty endo, nie wiadomo co jeszcze. Może niektóre z Was pamiętają moją bolesną historię diagnozy endo i rozumieją mój strach. No więc dziś o 18.30 postanowiłam na cito iść gdzieś na USG, muszę wiedzieć co mam w środku!!! O tej porze to oczywiście tylko prywatne kliniki, nie chciałam iśc do swojej, bo nie chciałam się tłumaczyć z decyzji o braku decyzji o IV, a mieszkam obok innej kliniki i zadzwoniłam ot tak i jest jedna wolna godzina za 20 minut, wzięłam moją teczkę 3 letnich starań i poszłam, nawet nie sprawdziłam w necie do kogo. Gadka szmatka, że leczę się gdzie indziej, że boli, ze chcę sprawdzić, Usg iiiii wiem co mnie tak boli, mam trzy pęchole, dwa w prawym 17 mm i w lewym 15. Babka pyta jaki mam plan leczenia, to ja jej, że planu już nie ma, bo mam to w dupoie, ta mi mówi, poproszę badaniai mówi "pani decyzja oczywiście, ale takie endometrium, takie wyniki nasienia, TAKIE pęcherzyki, może pani rozważy zobienie jutro rano LH, od razu są wyniki i damy zastrzyk na pęknięcie a potem lutkę. Nigdy pani tego miała, może pani jeszcze spróbuje, będzie pani wiedzieć, że tylko IV zostało jak się nie uda, szkoda zmarnować TAKĄ owulację."
    No i co? Co ja mam robić? Olać, czy odwołać jutro te biegówki o 8 rano i znowu żyć jakąś kretyńską nadzieją? Jezu nie chcę wracać na tę karuzelę wewnętrznej histerii, z drugiej strony, 3 pęcherzyki na naturalnym cyklu ot tak? Dziewczyny dajcie mi jakiś znak!
    Wybaczcie błędy, ale jestem w emcojach!

w1hgp1.png

40cs + 8mscy visanne
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Basik przystawiać, przystawiać, przystawiać :/
    Przed podaniem mm przystawiaj Dominisia na przynajmniej 10 min do każdego cycka.

Herbatki podobno wpływają na smak mleka, jest słodsze, dzięki czemu dziecko chętniej ssie i nakręca laktację.

Yousee marudź ile chcesz <3

Cytrynka, a nie chcesz ich ugoscic po polsku? Ja bym zrobiła bigos, pierogi (np szpinak i ricotta itp), placki i do tego gulasz wołowy, bogracz.

Edit literówki

Edit 2: albo po śląsku - rolada z kluskami i kapustą :)
    Kasia on już je co 2h a jadł co 3-4h. Zawsze wiadomo coś z tego cycka pociągnie ale widzę ewidentnie że się nie najada :-(
    Dziś przed spacerem dałam mu oba cyce każdego po dwa razy dla pewności, potem docisnął raz jedną flaszką z 100ml a potem drugą z 100ml ale tu już mu zabrałam i wypił tylko 50ml. Spust ma niezły a mnie nie nadąża się produkować :-( We wtorek idziemy na kolejne szczepienie to się jeszcze dowiem ile Duduś na tym moim cycku urósł :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, ja nie znam Twojej historii za bardzo, ale orientuję się że jest długa i zawiła... Podjęłaś decyzję o opuszczeniu średnio wesołego miasteczka, ale skoro Twój organizm teraz sam tak zadziałał to warto spróbować? Taki mały skok w bok przy pozostałych planach?

age.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ