X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was nie typowa prosbe. Moze mnie nie zjecie.
    Czy moglybyscie dzisiaj odmowic jedna "zdrowaske" za mojego brata dzis skonczylby 26 lat. Dziekuje.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozmiar stopy 39 ,a wzrost około 173 (różnie wychodzi bo lubię się garbić).

Rozrysowuję właśnie mężowi plan na kolejny cykl :D dużo zmian , bardzo dużo :D tylko Ridża brak. Kto go przetrzymuje?

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jeszcze dzień i go puszcze. Ale yousee sie w kolejkę ustawiła juz wiec musisz dzielnie czekać.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźmy trafiłam na informację lekarza, że LUF daje w 2 fazie niski progesteron. Ja w tamtym cyklu miałam 28, teraz 26 ng/ml, i tak się zastanawiam czy ja mam tą owulację czy nie? Tylko nie wiem czy ten prog z tego cyklu to nie wina kremiku z progiem. Ale ja smaruje się tak oszczędnie i to jeszcze raz dziennie, że w sumie to nie wiem czy to coś daje :-)

Zaczynam wmawiac sobię endometriozę, bo jakiś tam dyskomfort w czasie bryzanka wczoraj czułam. Nie ważne, że tylko na początku przez chwile :-)

Cytryna u mnie Ridż czyści sobie dywan. Przed chwilą myślałam, że mnie podstępnie wcześniej gwałci, a tu w majtkach go nie było. Nie lubię takich podchodów.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie przeszło dwa dni i już od ponad pół godziny próbuje nadrobić :)
    Ja też do wysokich nie należę, jak się dobrze wyprostuję to mam 164 cm wzrostu, mąż prawie 2 metry. Kocham wysokich facetów :D
    Pochwalę się, byłam u endo i FT4 65%, FT3 nie powala bo raptem 30%. Muszę coś wykombinować żeby wzrosło. W tą sobotę idę na usg. Nie mogę się doczekać :)
    Zwei - ja jakieś półtora tygodnia po owu też miałam mdłości tylko bez blejka. Mam nadzieję, że u Ciebie to będzie ciąża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:49

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja zaczynam balange z Ridżem. Ale moze wpadnie równocześnie do Ciebie. Kurde czuje sie fatalnie jakby mnie ktoś pałka zdzielił. Nie jadłam śniadania bo chciałam badania do Endo zrobić i nie dość ze nie zrobiłam no była wielka kolejka to jeszcze mnie tak trzyma cały dzień. Kawa nie pomogła.
    :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie Ridże, niech spadają

Yousee lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:

Cytryna u mnie Ridż czyści sobie dywan. Przed chwilą myślałam, że mnie podstępnie wcześniej gwałci, a tu w majtkach go nie było. Nie lubię takich podchodów.

U mnie tez zawsze sprzata przed oficjalna wizyta. Potem dzien suszy i wizytacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh pęcherzyka brak, a bagno takie piękne, no nic wykorzystam męża dziś wieczorem chociaż się nie opłaca :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Udka maja byc jako drugie :) Bo cyca G chcial na slodko, wiec kolejne mialy byc udka z jabłkami albo gruszkami :D
    W lidlu jest promocja na kaczkę;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie lidla ale dzieki za info moze podjade dzis ;p

Wiedzmy dzieki za kciuki ale jestem tak wsciekla po tej wizycie ze koniec swiata. Ostatnia wizyta a najgorsza ze wszystkich. Plus taki ze na wadze w 3tyg 0,7kg ;D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czołem Wiedźmy :)

miałam sobie zrobić przerwę od różu bo jakoś mnie ten nowy cykl przygnębił, ale dostałam premiuma gratis to teraz nie mogę nie skorzystać ;)

trochę Was podczytywałam w cichości, ale nie sposób ponawiązywać do tego co było ;)

Ridża nie trzymam, wpadł na dwa dni i tyle go widzieli, także to nie ja

Ależ Wy malutkie wszystkie jesteście ;) takie Wiedźmy kieszonkowe normalnie ;) ja mam 180 (a raz nawet wyszło 181 :D ) i już mi z tym dobrze :) kiedyś to był straszny kompleks, ale od kilku lat mogłabym być ze dwa cm wyższa ;) tylko mąż kurdupel bo ma 187 czy jakoś tak. ale szpilki 10 czy 11 cm noszę przy nim i jest spoko :)

od dziś jestem oficjalnie chora. od czwartku umierałam na różne strony (blejk po biopsji, ridżobóle brzucha i pleców) by w końcu dostać zwolnienie na katar ;) ale trafiłam na fajną babeczkę, wysłała mnie na natychmiastowe badanie krwi ("i nie obchodzi mnie czy jest pani na czczo, ale denerwuje mnie to pani wysokie tętno"), dała skierowanie do neurologa i laryngologa a o L4 nie musiałam się prosić, spytała tylko czy do końca tygodnia wystarczy :) także czeka mnie miły, mam nadzieję tydzień, o ile pozbędę się bólu głowy :/

tsh spadło w 1,5 miesiąca z 2,16 na 1,30 :) - czy biopsja tarczycy mogła się do tego przyczynić?

Cytrynka, będę pamiętać <3 takie rocznice bolą szczególnie, tulę :*

edit: widziałyście promocję "wizyta gratis jak nie zaciążysz w 3 miesiące"? chyba normalnie skorzystam bo jestem łasa na rabat 50% na badanie nasienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 17:19

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie lubie lidla ale dzieki za info moze podjade dzis ;p

Wiedzmy dzieki za kciuki ale jestem tak wsciekla po tej wizycie ze koniec swiata. Ostatnia wizyta a najgorsza ze wszystkich. Plus taki ze na wadze w 3tyg 0,7kg ;D
    ale że co? rodzisz jednak wcześniej?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie wiem. Ostatnia wizyta a nic sie nie dowiedzialam. Mam chodzic na ktg moze tam sie cos wiecej dowiem.

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    tsh spadło w 1,5 miesiąca z 2,16 na 1,30 :) - czy biopsja tarczycy mogła się do tego przyczynić?
    A bierzesz leki? Szczerze przyznam,że nie sądzę, aby po biopsji poziom TSH miał spaść. Przypomnij bo nie pamiętam, badałaś FT3 i FT4?
    Katta, życzę wypoczynku :)

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie biorę leków, nie badałam nic więcej bo mam zmowę lekarzy "tsh ok, nie trzeba nic więcej" a prywatnie jeszcze się nie ogarnęłam ;)

age.png
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to może sprawdź "tarczycę". Ja tak miałam w poprzednim roku. TSH skakało od 4,4 do 2,3. Lekarze też mówili że ok. We wrześniu, po sprawdzeniu TSH, FT4 , FT3 i antyTG oraz antyTPO okazało się, że mam Hashi :/ Nie piszę żeby Cię straszyć. Tylko chyba lepiej wiedzieć co w trawie piszczy :)

Edit: literówki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 17:42

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka nie modłę się w taki sposób ale wspomne o nim w moich myslach i zapalenie świeczke...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Hejka :) zgodnie z przewidywaniami skok zanotowany :)

Morwa ja biorę wit D3 2x2000 firmy now. Jak badałam poziom w grudniu to miałam ponad 50 więc elegancko. Większość witamin dostępnych u na Islandii jest z tej firmy, mają ponoc jedną z lepszych przyswajalności. Jak patrzyłam teraz w Internetach to można kupić 5000 jednostek 120 tabletek za 50- 60 zł.
    W Polsce można ciąć koszty przy D3. Poszłam z wynikami badań do lekarza poz (mój szalony wynik po braniu przez kilka m-cy kapsułek 5000jm to 18, norma 30-80) i wzięłam receptę na Devikap. Opakowanie kosztuje 5 zł :) A za zaoszczędzoną resztę kupuję K2 mk7, żeby lepiej się wchłaniało. Krople są wygodne, bo można łatwo dawkę zmieniać. W jednej kropli jest 500jm, biorę 20 czyli 10000jm. I smak fajny, taki śląski - anyżkowy, jak w cukierkach kopalniokach ;) Mam nadzieję, że teraz coś podskoczy.

kattalinna, Morwa, emilanka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoHanna wrote:
    Hmm, to może sprawdź "tarczycę". Ja tak miałam w poprzednim roku. TSH skakało od 4,4 do 2,3. Lekarze też mówili że ok. We wrześniu, po sprawdzeniu TSH, FT4 , FT3 i antyTG oraz antyTPO okazało się, że mam Hashi :/ Nie piszę żeby Cię straszyć. Tylko chyba lepiej wiedzieć co w trawie piszczy :)

Edit: literówki
    kochana, wszystko to wiem... :( na razie przestałam walczyć z tymi wszystkimi konowałami i dałam trochę na luz. w najbliższej przyszłości badanie nasienia, mąż też w końcu ruszył na badania. no i czekam na wyniki biopsji. a że właśnie mija nam ten magiczny, ukochany przez lekarzy, rok starań to też jestem ciekawa co teraz usłyszę. i nie mam zamiaru się już dawać zbywać. mam prywatną opiekę medyczną z milionem badań w pakiecie i mam zamiar z tego zacząć korzystać, czyli wypowiadam wojnę medicoverowi ;) bo płacić dodatkowo w innych labach nie zamierzam ;)

age.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ