Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa. Naprawde prosty sposob. Od babci sciagniety. Mąka i woda w tej samej proporcji. Mieszasz, nakrywasz ściereczką. Odstawiasz w ciepłe miejsce. Po 12 godzinach mieszasz. Po kolejnych 12h dodajesz make i wode (znowu w stosunku 1:1). I tak kilka dni. Minimum 5.
Ja postawilam we wtorek rano. I dzis (niedziela) robilam. Czyli karmilam 4 razy. I jako ze nie potrzebowalam go duzo to zaczynalam od pol szklanki maki i pol szklanki wody. I potem tak samo dokarmialam.
Zrobilam 2 chleby w malych kwadratowych blaszkach. Zostalo pol malego sloiczka. Oddaje kolezance. Niech sobie dokarmia. I piecze.Morwa lubi tę wiadomość
-
Emaj dziekuje. Bede szukac po googlach dalej
bo jak wpisywalam aip to mi jakies glupoty wyskakiwaly.
Wiedzma no ja staram sie glutenu unikac. A ciapak ma chleb bialy "goralski" z wiatraczkiem na opakowaniu? Czy jakas inna piekarnia? Jakbys miala dojscia do chleba "baltazar" z piekarni z edynburga (kiedys bo teraz sie przeniesli) to bierz w ciemno. Jest co prawda na drozdzach ale smakuje swietnie. A z piekarni z livingstone polecam bialy silesian bloomer albo wszelkie male "ciemne" maja orkiszowy, zytni i wiele innych
Ja batatow nie robilam nigdy. I poki co sie nie zanosi. -
Hahah patrzcie co znalazłam
średniowieczne gacie aby się nie onanizować
http://iv.pl/images/47650872396112806718.jpg
http://iv.pl/images/47650872396112806718_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:24
Blondik lubi tę wiadomość
-
Ziemniaki mają wysoki IG, najniższy mają te pieczone, ja piekę ze skórką pokrojone w ósemki. Można obniżyć ładunek glikemiczny ziemniaków łącząc je z produktami o niskim IG, wtedy w ogólnym rozrachunku nie jest tak źle, a ja urozmaicam swój jadłospis. Więc tak - jem od czasu do czasu.
Co do słodkości batatów, to też mnie wkurza- jem bataty tylko z dodatkiem mocno aromatyczntch, pikantnych przypraw. Poszukajcie przepisu na przyprawę kreolską albo cajun- tam jest papryka, sól, cebula, chilli, czosnek, majeranek, tymianek, kumin, bazylia, estragon i anyż- robi magię z batatami i warzywami korzeniowymi. I stają się słonym frykasem, a nie mdląco słodkim ulepem.emaj lubi tę wiadomość
-
pepsunieczka wrote:...ja pikuje....mieli pomysly...co im przeszkadzało ze sie czepiom...he
Przeca trzepanie to grzech!
WiedźmaMaKota, Morwa, pepsunieczka, odrobinacheci, Blondik lubią tę wiadomość
-
emaj wrote:Nie wiedziałam, że mój ulubiony zestaw przypraw to "przyprawa kreolska"
A widzisz, duszą jesteś potomkiem sprowadzonych z Afryki niewolników, gotujących swoje jednogarnkowe gumbo gdzieś w delcie MississippiTo jest Soulfood!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 21:09
-
Morwa, podoba mi się tekst pod składem: skillfully combined with a number of other ingredients
Czyli może tam być też LSDWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 21:15
Morwa lubi tę wiadomość
-
Cytrynka_ wrote:Po takim syropie zaden kaszel nie dokucza.
Po takim syropie kaszel bawi i chce się kaszleć jeszcze i jeszcze!
P.S. Cykle z niskim progiem są cudowne! Wspaniały nastrój trzyma się w zasadzie cały czas, nie ma tego PMSowego tąpnięcia i doła, siknęłam trzy razy i nie bylo mi smutno, nie oglądałam testu milion razy w ciągu dnia, wywaliłam do śmieci i tyleCiekawe tylko jaki mnie Ridż odwiedzi i kiedy... Jutro 14dpo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 22:20
-
nick nieaktualny
-
Katarzyna87 wrote:Orgazm przedmałżeński nie jest grzechem
Uff, co za ulga! Musiałabym się wstecznie wyspowiadać.
Czy seks pozamałżeński jest tylko wtedy, kiedy się ma małżonka, a sypia z kimś innym?
Bo jeśli tak to mój seks PRZEDmałżeński z zabezpieczeniem grzechem nie jest, co?lauda., Katarzyna87, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
Kochane smieszki
pewno nie trafiony tu tamat ale nie wiedzialam gdzie go zamiescic...bardzo was prosze co dalej po tym cyklu bo czuje ze bedzie stracony...gdzie sie udac o jalue leki prosic...plislam was pomozcie albo przekuerujcie do innego dzialy pozdrawiam
Kiwi