Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
emaj wrote:Takie mam fajne zapalenie zatok:) teraz już przechodzi, na szczęście.
Szukam informacji o tym Polyvaccinum (szczepionka) i kurcze nawet się tym leczy zapalenia przydatków i endometrium! Biere!
A o te szczepionkę podpytać sie koleżanki, bo tam pracuje.emaj lubi tę wiadomość
-
Impresja wrote:
Blondik:
Pytasz gdzie Ridżu zagubił do Ciebie drogę?
W Twoim imieniu mocno w zadek kopnąć go mogę.
A zanim Madzi zdążą wyjść kolejne zębole,
Na USG będziesz podglądać Waszą nową fasolę!
Biegunki nadal masakryczne, dalismy kupkę do badania, oby nic nie wyszło. Może to przez te zęby, eh.
Ale mi narobiłyście smaka na rosół, ja niestety ostatnio jadam zgodnie z jadłospisem małża ustalonym przez dietetyka, rosołu w rozpisce niestety nie ma ;/ -
Dzień dobry
jesteście okrutne z tym rosołem
to jest jedno z tych dań, którego nie da się odtworzyć w wersji wege żeby nie był tylko warzywami w wodzie
Jak byłam mała to mama czasem zamiast makaronu gotowała kaszę mannę. Tak na sztywno bardzo. Rozlewało się w talerze do zastygnięcia i przed wlaniem rosołu kroiło w kostkę. Pycha
E: Przypomniałam sobie, że potrzebuję porady dla pani domuInternety słabo pomogły i dopiero wpadłam na to że to trzeba Wiedźm pytać
Macie jakiś sprawdzony sposób na czyszczenie emaliowanego czajnika? Chodzi mi od zewnątrz. Próbowałam roztworem z sody ale to nie działa. Może to robiłam źle ale boję się żeby nie uszkodzić emalii. Mój piękny czajnik jest piękny tylko z jednej strony a chcę żeby cały błyszczał znowuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 08:43
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry.
Miałyśmy słabą noc... w mordę! nie jestem już jak flakonik i ultraperfekcyjna pani domu (która prasuje podłogi) - tyle stracić...
U mnie dzisiaj szef kuchni poleca:
pstrąg z pieca + pieczone kartofle
sos ziołowy
mix sałat z sosem vinegrert
A propos zup: kocham rosół, ale ostatnio gotuję częściej krupnik i nauczyłam się szybkiej zupy na filecie z piersi kury. Także jutro jedna z trzech powyższych
A do tego mam do spożytkowania 30 jaj od bardzo szczęśliwych kurek mojej babci.
Edit: o szczawiowej bym zjadła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:35
-
Impresja gratuluję talentu i dziękuję za wierszyk
Ja dzisiaj nie gotuję, mam zupę z soczewicy z wczoraj. Jest sycąca i pyszna. Jednak sprzątanie mnie nie ominiei chyba ochrzanię stelaża, bo miał coś zrobić już jakiś czas temu, a dziś to, że to nie jest zrobione mega mnie wqrwia
i jeszcze śnieg u nas, ja chciałam już kwiatki na wiosnę sadzić!
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualny
-
Marta.83 wrote:ja do endo zaraz jadę, mój na rower, a w domu zostawiamy włączony robota sprzątającego - ja wrócimy, będzie prawie błysk
uwielbiam ten gadżet, naprawde sprząta bardzo dobrze te nasze 40mkw
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
marzusiax wrote:Rozumiem, że umyje podłogi, pozciera kurze i wypoleruje meble w kuchni i łazience? Też taki chce! Gdzie kupiłaś?
Blondik lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualnymarzusiax wrote:Rozumiem, że umyje podłogi, pozciera kurze i wypoleruje meble w kuchni i łazience? Też taki chce! Gdzie kupiłaś?
)
edit: sa też takie roboty mopujące, mój jest tylko sprzątajacy - ale nareszcie umowilniłam się od wszechobecnych moich wlosów na podłodze, włączam go jak wychodzę z domu, wracam po godzinie i jest naprawdę bardzo czysto - tylko ja nie mam dywanów, z tym sobie ponoć nie radzi, na tkane na płasko chodniki wchodzi i odkurzajakby się któraś nad tym kiedyś zastanawiała - polecam bardzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:39
-
ja musze iść sprzątać, bo mam taki syf, ze masakra. Mój leń wygrywa ostatnio wszystko;/
np. wczoraj więcej spałam, niż byłam na nogach ;/ a gdzie tam majWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:42
-
Marta to u mnie by sobie juz nie poradzil. Wykladziny wszedzie (oprocz lazienki i polowy korytarza).
Baronowa ani sie obejrzysz a bedziemy robic konkurs kiedy urodzisz.
Ciri jak tam u Ciebie?
Ala wyspalas sie juz?
Impresja jak nastepna noc bedzie Ci sie tak nudzic to wskakuj na miotle i przylatuj do mnie. Ostatnio wyczytalam ze lubisz układać wszystko a mi by sie przydalo na nowo szafe ogarnac.
I co z Twoim hamerykanskim? Zapisana juz jestes? Kiedy zaczynasz? -
Cytrynka_ wrote:
Baronowa ani sie obejrzysz a bedziemy robic konkurs kiedy urodzisz.
Quote:trochę przerażające