Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj jest fajny dzień
nawiedziły nas z mężem same dwójki
Po ślubie jesteśmy 2 lata ,2 miesiące i 2 tygodnie . A moja ciąża ma dzisiaj 2 tygodnie i 2 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:17
Blondik, emaj, WiedźmaMaKota, JoHanna, kattalinna, Katarzyna87, pepsunieczka, Impresja lubią tę wiadomość
-
Blondik, ta podłoga jak dla mnie jest troszkę za pstrokata- te mocne słoje plus kilka kolorów- oczy raczej nie odpoczną. Poza tym wyobraź sobie klocki lego czy inne drobne zabawki rozwalone na tym- nie ma szans, żebyś ominęła, a klocek lego w pięcie to zło wcielone
Tak Ci tylko piszę na wszelki wypadek, pamiętaj, że ta podłoga będzie pusta i taka ładna tylko przez kilka tygodni, potem będzie już głównym placem zabaw
Morwa, Blondik, WiedźmaMaKota, Impresja lubią tę wiadomość
-
A do ciemnych starych mebli to niekoniecznie ciemna podłoga. Widziałam kilka wnętrz, gdzie podłoga była bardzo jasna, zbliżona kolorem do ścian i te meble wyglądały w tym wnętrzu pięknie- nie były takimi ciężkimi klockami, to wyglądało naprawdę świeżo i fajnie. Na tych podłogach były szarości i biele- bielone drewno o wyraźnych słojach. Nie mam tych zdjęć, ale na Pintereście na pewno znajdziesz dużo inspiracji- koleżanka tak szukała pomysłu na swoje ponad stuletnie meble i drzwi wygrzebane gdzieś w stodole
Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
ja mam dość ciemną podłogę i do tego ciemne meble i jednak jest to dość przytłaczające mimo złamanej bieli na ścianach i jasnych dodatków, a mam jasne mieszkanie.
Znalazłam jakieś obrazki, żeby pokazać co mniej więcej moja znajoma wykombinowała ze swoimi antykami.
Tu w ogóle jest ryż, mydło i powidło, przekombinowane wnętrze, ale chodzi mi tylko o kontrast mebli z jasnymi ścianami i podłogą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:52
-
Jak dla mnie to panele w ogóle nie pasują do antyków jakiego koloru by nie były
W powyższych zdjęciach nic do mnie nie przemawia. Ja antyki widzę tylko przy prawdziwie drewnianej podłodze. Takie jak stawiali kiedyś , duże masywne deski z prawdziwymi sękami a nie jakieś imitacje panelowe :pkattalinna, Katarzyna87, emaj, Maczek, Impresja lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Jak dla mnie to panele w ogóle nie pasują do antyków jakiego koloru by nie były
W powyższych zdjęciach nic do mnie nie przemawia. Ja antyki widzę tylko przy prawdziwie drewnianej podłodze. Takie jak stawiali kiedyś , duże masywne deski z prawdziwymi sękami a nie jakieś imitacje panelowe :p
Moja kumpela ma deski. Kupiła je razem z meszkaniem. Ich renowacja i malowanie na jasno kosztowało więcej niż położenie nowej średniej klasy drewnianej podłogi, ale to historia i jakość, której żadnen ze współczesnych produktów nie pobije, pod podłogą znalazła gazetę z początku ubiegłego wieku. Stropy też ma drewniane, renowację belek przeprowadzała już sama, jak się nauczyła nieco od fachowców od podłogiMeble dostała w spadku, ale znowu na ich renowację wydała więcej, niż poszłoby na zakup średniej klasy mebli.
Generalnie z tymi starymi meblami to trzeba zadbać o całe otoczenie, inaczej całość wyjdzie po prostu tanio. Dlatego u mnie bardzo proste, minimalistyczne meble, nie mam tak wysmakowanego gustu jak ta moja znajoma, mimo że zawód mam artystycznyNo i nie mam tyle kasy
-
Morwa wrote:Dzisiaj jest fajny dzień
nawiedziły nas z mężem same dwójki
Po ślubie jesteśmy 2 lata ,2 miesiące i 2 tygodnie . A moja ciąża ma dzisiaj 2 tygodnie i 2 dniMorwa, Marta.83, kattalinna, Impresja, zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
Polecam Wam wspaniałą stronę z inspiracjami wnętrzarskimi!
Szkoda, że już nie wrzucają nowych rzeczy, u nas w pracy to był kiedyś codzienny "Pudelek"- piliśmy przy tym kawkę. Widać tam, że zasobny portfel nie zawsze idzie w parze z gustem
http://ekskluziff.plemaj, Morwa, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Moja siostra tez kupiła dom z taką drewniana podłogą. Kiczem jak dla mnie było malowanie tak pięknego drewna brązową farbą. Szwagier zeszlifował tą farbę i zalakierował deski. Koszt wyszedł niewielki a efekt powala. Gorzej jest z renowacją antyków, tam koszt ,który wycenili był ogromny. Siostra jak na chwilę obecną się nie zdecydowała bo jej na to nie stać. Szczególnie jak musiała robić łazienkę od podstaw w tym domu , bo nie było takowej. Wychodek był na zewnątrz.
-
A jeśli chcecie dać jakieś meble do renowacji dajcie znać mój mąż pracuje przy sprzedaży antyków www.nasze-antyki.pl stad takie meble u nas:) jak się zna źródło te meble nie są takie drogie heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:58
emaj lubi tę wiadomość