Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna87 wrote:Może to ma znacznie...pod wynikiem mam info "Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektronoluminescencji, na aparacie Cobas"
Normy może są zależne od testów?
A ja mam: Badanie wykonano testem firmy Abbott, metodą immunochemiczną, na aparacie Architect.
Też jestem ciekawa od czego to zależy, skoro jednostka ta sama.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Zwei jak jest coś co "podoba mi się" to jestem pierwsza by to robić, gorzej jak mi się nie chce ;p
Te przeciwciała to t3 i t4? to jest to?
Badałam TSH 18 listopada 2014, wynik 3,72 przy normach do 5.5, więc u mnie to stały wynik chyba.
To było jakieś 3tyg po łyżeczkowaniu, więc chyba za późno by to ze sobą wiązać. Endo mówiła wtedy że taki wynik pokazuje, że nie miało to związku - co innego gdyby był wyższy.
Zwei mój Ty Endobohaterze -
nick nieaktualnyA ja mam dylemat z całkiem innej beczki, ponieważ w weekend idę na 18 no i teraz nie wiem czy pić jakiś alkohol, czy nie o to jest pytanie? Jak nie będę to rodzina się będzie głupio dopytywać.
Na testowanie będzie za wcześnie bo dopiero wypadnie 8dpo. (choć widziałam w galerii pozytywne testy nawet w 6dpo). -
nick nieaktualnymar wrote:We wczesnej ciąży nie ma połączenia z układem krwionośnym matki więc można spokojnie pić; )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:42
-
Katarzyna87 wrote:Zwei jak jest coś co "podoba mi się" to jestem pierwsza by to robić, gorzej jak mi się nie chce ;p
Te przeciwciała to t3 i t4? to jest to?
Badałam TSH 18 listopada 2014, wynik 3,72 przy normach do 5.5, więc u mnie to stały wynik chyba.
To było jakieś 3tyg po łyżeczkowaniu, więc chyba za późno by to ze sobą wiązać. Endo mówiła wtedy że taki wynik pokazuje, że nie miało to związku - co innego gdyby był wyższy.
Zwei mój Ty Endobohaterze
Nieee, przeciwciała to na przykład anty-TPO.
Na zachodzie norma dla TSH teraz jest do 2,5 dla każdego, faceta, babki, staraczki i sraczki. U nas nadal tak wysoko. W sumie samo TSH nie robi tak bardzo, jak Twoje niskie FT4, mimo, że w normie. Masz mały zapas, a na początku ciąży Fasola kradnie Ci T4, bo sama nie umie wytwarzać, więc bardzo łatwo wpaść w niedoczynność i może zabraknąć dla Fasoli, co grozi m.in opóźnionym rozwojem intelektuanym. Fasoli oczywiście. Na Twoj rozwój już za póżno
Wielu lekarzy suplementuje T4 u planujących ciążę euthyroxami i letroxami właśnie po to, żeby mieć ten zapas dla dziecka. Jakbym była lekarzem to bym Ci dała malutką dawkę i obserwowała jak się zmienia TSH i FT4. Nosz kurde, ale nie jestem
Ciękawe, czy Alexis była. Idę się posmyrać kremikiem z progResteronikiem.odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzwei_kresken wrote:Jakbym była lekarzem to bym Ci dała malutką dawkę i obserwowała jak się zmienia TSH i FT4. Nosz kurde, ale nie jestem
A szkoda, byś nas tu zaraz do porządku poodprowadzała!
Nie pozostaje nic jak wierzyć ,że wasz wiedźmowy luzik w dupie wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 00:11
-
Marleena widziałam, przyjemny film
Ostatnio oglądałam "50 sposobów jak zginąć na dzikim zachodzie" i wiecie co...uśmiałam się jak nigdy na "amerykańskich komediach". Piszę w cudzysłowie, bo często pisze komedia a człowiek przez cały film się nawet nie uśmiechnie
EDIT: Marlenna a trzymając się tematu badań, to te bardziej dokładne są wtedy jak mamy większe widełki normy czy mniejsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:48
-
Już pisałam na lutowych śnieżynkach - test ujemny.
Przypuszczam, że Ridż przestraszył się mojej infekcji i dlatego zwleka.
Testu miałam nie robić, ale w końcu dziewczynom nieraz z dnia na dzień pojawia się druga kreska, a od pewnego czasu Ridż był bardzo punktualny i powinien już u mnie być rozgoszczony. Niech przyłazi dziad, bo tracę czas.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Emma mnie bladzioch wyszedł dopiero w 15dpo i taki blady, że właściwie tylko ja go widziałam Wiem że starego Ridża ktoś teraz przetrzymuje, więc chyba lepiej na niego poczekać, niż brać nowego ;p
Wiecie co mnie wkurza? Jak wchodzę na jakiś wątek założony przez dziewczynę, która dopiero zaczyna, chcę pomóc, bo sama kiedyś nie znałam się na niczym i byłam pewna że 14dc jest owulacja, celnę w ten dzień i będę od razu w ciąży. Jednak wracając do tematu, wchodzę na ten wątek, wykres laski wygląda jak tęcza, już przy garnku ze złotem, temperatura leci na łeb na szyję, Ridż za rogiem i czytam "super, wszystko będzie dobrze" "póki nie ma @ jest nadzieja" "jeszcze może odbije"!!! Napisałam, że zbliża się @ i pewnie z tego cyklu nic już nie będzie i czekam aż mnie tam zjadą - czarnowidząca wiedźma ;p
Po co się tak na siłę nakręcać, za 3 mc trafi taka do lekarza - jak ja w 3cs - z fochem, że nie chce mi medykamentów przepisać, bo przecież ja się już 3 cykle staram, a moje wykresy zawsze takie piękne były, a to wielki bullshitWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:08
Emma80, zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
Kochane, boje się pobolewa mnie brzuch a śluz rano był lekko zabarwiony...badałam teraz szyjkę i jest nisko i bardzo rozpulchniona... cały dzień leże bo nie mam energii. Wizytę u swojej ginki mam dopiero 13 lutego ale przed chwilą się zapisałam do innej na jutro rano bo się martwię...DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017 rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj