Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
ciri22 wrote:Zuuu duza dziewczyna! MOja na tym etapie byla lzejsza
Nooo, kluska taka Teraz niech sobie rośnie, ale później to mam nadzieję, że się trochę opanuje, bo ja mam w planach poród SN i cesarki życzyłabym sobie uniknąć, jeśli tylko będzie się dało.
Regularnie tłumaczę brzuchowi, że powinna dobić do maks. 3,5 kg. Taką mamy umowę, mam nadzieję, że dotrzyma
Dzisiejsza wizyta to była formalność. Umówiona w krótkim odstępie czasu od poprzedniej, bo wtedy były te stawiania/skurcze i lekarz chciał szybciej skontrolować sytuację. Ale w międzyczasie było to prenatalne, które idealnie wyszło. A w święta na zadupiu spacerowałam po lesie po 2-3 godziny dziennie i żadnych skurczy już nie było. Więc dziś tylko wisienka na torcie, że szyjka się ładnie trzyma i macica bardziej miękka, niż była.
Tak sobie czytam o tych Waszych ogrzewaniach i próbuję jak najwięcej zapamiętać na jakieś odległe kiedyś Tyle teraz opcji, że o istnieniu połowy z nich nawet nie wiedziałam.
Ala, faktycznie rekordowo długie USG Fajna ta Twoja wiercąca się kobitka Zośka niestety do fotki z badania znów miała wystawiony tył czaszki i kręgosłup, więc nic szczególnego do pokazania nie mam
Baronowa, kawał chłopa już tam masz
Marta, na AMH się nie znam. Ale skoro ma niby oznaczać rezerwę, a suplami da się poprawić, to hmm... Może nie jest tak do końca wiarygodne?
A jak Ci się udało zajść w ciążę, tzn., że możesz. Tego się trzymamy
Impra, co te płuca Ci wyprawiają? Jakieś straszne rzeczy Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.
Yousee, zdrówka!
Emaj, najlepszego!
Zwei, kibicuję Twojemu niechybnie dojrzewającemu jajcu! I faktycznie czas zgłupiał i leci strasznie szybko.
odrobinacheci, Vesper, ciri22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak, niby zaszłam, ale nie wiem jaki związek ma wartość AMH z tym, czy ciąża sie utrzyma. Nie mogę ogarnąć, dlaczego do rządówki dziewczyny z AMH ponizej 0,5 nie były bnawet dopuszczane... zapytam lekarza w czwartek, idę oglądac moje dwa jaja, dziś obydwa miały po 12mm A stelaż właśnie w czwartek na 2 tygodnie wyjeżdża.
Spytalm też lekarza o suple -
nick nieaktualnyMorwo, robię pierwszy w życiu monitoring, potrzebuje teraz sprawdzić, czy coś jest nie tak i na którym etapie, w kolejnym cyklu być może będziemy się stymulowac już jakoś do pękania i do rośnięcia. Jak przez 13 cykli nie zaszłam, to i teraz nie żal mi jednego cyklu, żeby sprawdzić, co tu nie działa.
Specjalnie mierze temperaturę, żeby zobaczyć kiedy pęknie.
Zastanawiam się, czy nie porobić drożnosci w maju i nie podejśc do inseminacji w czerwcu -
nick nieaktualny
-
Tak długo nadrabialam, że mi woda w wannie wystygła :p
Sto lat Emaj
Zuu duża Zosia, ale Majka też cięższa była a 3580g miała jak się urodziła
Ala super Focia rączki
Święta, wieczorem siedzimy z rodziną. Oglądam bajkę na Disney channel z córką siostry męża.
Rzecz dzieje się w basenie. Postać nr 1 pływa z materacem, długowłosy mężczyzna o południowej urodzie.
Postać nr 2 to dziewczyna.
Dziewczyna wdzieczy się do Hiszpana, przynosi mu kanapki i lody.
Rozmowa:
Hiszpan: muszę Ci coś powiedzieć
Dziewczyna: Tak?
Hiszpan: (odsuwa materac) Jestem syrenem!
Dziewczyna: Aaa spoko, myślałam że masz chłopaka.
Koniec.
Znaczy bajka trwała dalej, ale ja już nie dałam rady jej oglądać :p
Miłego dnia o tej późnej porze:)Maczek, Vesper, zwei_kresken, odrobinacheci, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:A orientujecie się jak jest z tymi solatami /kolektorami słonecznymi? Unia coś z tego zwraca ? Można to za gotówkę kupić ,czy to kredytowane musi być? Bo różne opinie słyszałam
Nie wiem jak jest teraz, ale jakiś czas temu były dopłaty do domu energooszczędnego/pasywnego. Niestety, tylko w postaci preferencyjnego kredytu. Pomijam fakt, że wybudowanie takiego domu jest nawet 100% droższe... Z samej dopłaty po odliczeniu odsetek i ekspertyz dla biurw ponoć za dużo nie zostawało
A jeśli chodzi o solary, to jakiś czas temu można było się załapać na unijne dofinansowanie z gminy, o ile gmina się w taki projekt zaangażowała Musisz się zapytać w swojej gminie, czy bawi się w takie projekty. Z tego, co wiem, na obiecankach firm, które instalują solary, w kwestii zwrotu części inwestycji z Unii, można się nieźle przejechać.
Solary można też kupić za gotówkę, ale wówczas koszt uzyskania ciepłej wody wychodzi ponoć na zero, pozostaje tylko ekosatysfakcja
Znajomi z dotacją chwalą sobie solary. Ci bez mają ekosatysfakcję
Inna sprawa, że jeśli rozważasz solary na dachu to najlepiej umieścić je na połaci dachu usytuowanej od południowej strony. W innym przypadku zostaje jeszcze podwórko i solary umieszczone na ziemi.
Zuu - nie przejmuj się tym, że teraz nie zapamiętasz informacji na temat ogrzewania. Technologie zmieniają się dość szybko, a na dodatek ponoć wszystkie domy po 2021 roku mają być budowane przynajmniej jako energooszczędne Więc jeśli nie zostaną obniżone ceny materiałów budowlanych (albo podwyższone zarobki), to na boom budowlany się nie zapowiada Energooszczędne domki są droższe w budowie. Noo, chyba, że są to malutkie domki, to wtedy całość ma szansę wyjść w podobnej cenie jak dom średniej wielkości
Marta mój poprzedni gin powiedział, że wartość AMH jest zmienna, ale nie wnikałam w to, co ma na myśli. Kwestia poziomu AMH, jaki został wyznaczony do rządowego invitro jest dla mnie niezrozumiała. Właśnie przy niższym AMH wsparcie powinno być większe. Myślę, że może chodzić o kwestię stymulacji. Przy wysokim AHM jest ryzyko hiperstymulacji, więc może przy niższym AMH istnieje ryzyko, że stymulację trzeba powtarzać aż do uzyskania pęcherzyków o prawidłowych parametrach? Gdybam
Szczerze mówiąc, to zbadałabym na Twoim miejscu AHM za jakieś 2,3 miesiące po suplementacji. I w innym labie (niezwiązanym z klinikami leczenia niepłodności, najlepiej w jakimś szpitalu). Jestem pewna, że wynik będzie lepszy
Kartofel za elaborat
http://iv.pl/images/41828206735318319064.jpg
aaaaa, bagno mnie znalazło!!! Alexis witaj
ojejku, Morwa, odrobinacheci lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyZuuu moja Liwia miala skok ze szybko rosla a potem mega zwolnila wiec o to nie musisz się martwić z Twoja corka może być podobnie i cieszę się ze brzuch juz Ci psikusow nie robi.
Jej tak czytam o domach i też bym chciała swoj mieć. Kiedyś w planach jest ale czy nas stać bedzie...
Vesper super pan Bulwa:D
Katarzyna wiem co to za bajka! Tez ja widziałam
Impra zdrowka!
Marta ja się nie znam ale nie takie cuda się zdarzaly wiec jak dziewczyny mówią suple i do dziełaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 06:51
ojejku, Maczek, Vesper, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
Impra zdrówka! Kuruj się kobieto
Marta lepiej wiedzieć, bo możesz coś z tym zrobić. To jeszcze nie wyrok.
Ktosiowa jedziemy do krakowa do artvimed (może nje pokręciłam nazwy). Podobno 100zl to kosztuje i wynik jest po godzinie. Stelaż trzęsie portkami. Nie wie czego się spodziewać. Boi się, że to on ma problem...
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Zuu mój brat robił teraz ogrzewanie i zrobił podłogowe i normalnie na kaloryfery. Podlogowke ma tylko w łazience, wc i kuchni czyli tam gdzie ma płytki reszta jest na kaloryferach. Sprawdza się mu w 100%. Zomontowany ma regulator temperatur i wszystko sobie ustawia. Pieca nie pilnuje a ma taki jebitny w piwnicy z podajnikiem.
Vesper lubi tę wiadomość
-
ktosiowa wrote:Marzusiax,
trzymam kciuki za was. Dziękuję za info. Macie w tym ośrodku wizytę lekarską czy samo badanie?
(Ja uważam, chociaż pewnie błędnie, że faceta można najszybciej naprawić.)
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Bry :D
1) Wiosnaaaaa napiżdrza słońcem, la la la la
2) wczoraj sobie popytongowałam i jakas taka zadowolona jestemojejku, Cytrynka_, Maczek, odrobinacheci, Morwa, myshka84, Vesper, zwei_kresken, kattalinna, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarzu - powodzenia ! Oby wyszło wszystko dobrze
Ala, wspaniały czas, uwielbiam wiosnę dobrze, że z pytongiem się widziałaś
Ja się tak wczoraj zestresowałam, że dziś mnie wszystko boli, dosłownie wszystko, lecę na ibupromach od rana, ale nie pomaga.marzusiax lubi tę wiadomość
-
aleala wrote:Bry :D
1) Wiosnaaaaa napiżdrza słońcem, la la la la
2) wczoraj sobie popytongowałam i jakas taka zadowolona jestemaleala, Morwa, Vesper lubią tę wiadomość
-
Marta o pracy obowiązkowe spa. Choćby w łazience domowej. Dużo gorącej wody, piany i jakiś trunek z moca wyluzowujaca ( np kakao z piankami marshmallow, goraca czekolada, wino).
Ala zazdraszczam obu punktow. Choć ja i bez pytongowania mam dobry humor. To chyba ta pizza wieczorna. Tak sobie dogodzilam nia ze dziś tempka w gore.Morwa lubi tę wiadomość