Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Maczek wrote:Ajjj Może pomoże jakieś łagodne mleczko do demakijażu albo jogurt naturalny?
Zwlekłam się z pomocą kawy i upichciłam mięsko wołowe w czerwonym curry, a do tego makaron ryżowy z warzywami. Lubię
Mi tym razem udało się dopilnować, żeby sobie nie zatrzeć oczu pastą curry, ani nie oblizać palców w nieodpowiednim momencie
Chcę serniczek... Zaraz się zbiorę i upiekę jakiś w wersji light. Zna ktoś dobry pretekst na uzasadnienie robienia ciasta tuż po świątecznym obżarstwie? Akurat wszelkie rocznice, miesięcznice, urodziny, itd. daleko.
Na święta zjadlas za duzo cukru. organizm sie przyzwyczail. I teraz musisz nadrobic braki cukru w organizmie.
Marta plan jest dobry. Szukaj supli które podnosza AMH. Lykaj sumiennie. Pytonguj duzo. Monitoringuj cykl i ciesz się życiem poki masz sily. Potem dziecko wyssie z Ciebie energie.ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie stelaża odwiozłam, wyjechał na 2 tygodnie, u mnie dziś 11dc popytonguje chyba we śnie
Ide poszukac trollowego wątku na szybkie rośnięcie i pękanie pęcherzyków, wczoraj miały po 15mm, zatem jesczez spokojnie parę dni będa rosły, chyba, ze im pomogę czarami -
nick nieaktualnyWitam się w ten pochmurny dzień, ja już po monitoringu no i nic na razie nie rośnie na to się nastawiałam, kolejne podglądanie w następny w poniedziałek, ale jak ma coś być to pewnie najszybciej w przyszły czwartek więc czekam. Jajniki nie są powiększone, no ale szukamy przyczyny, jakoś tak cały czas podświadomie myślę że nie mam tych owulacji, więc jak to nie od jajników to od nadnerczy.
Zrobiłam sobie ładną listę na kwiecień bo muszę się lepiej pilnować jeśli chodzi o klub -10kg. Będę zaznaczać wykonane treningi, dietę i brak słodyczy Start dzisiaj, ale w soboty i niedziele będę sobie pozwalać na więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:39
-
Marta a nie mozesz mezowi niespodzianki zrobic? I na jedn wieczor/noc w weekend zajechac. Tak romantycznie. Na szybki/namietny seks i wracac do domu.
Witam sie z kolezankami Wiedzmami.
Dzis bedziemy omawiac zagadnienie "krew z nosa a wysokie tempki". Czy to oznaka zagniezdzenia? Czy mozna po tym poznac ze kobieta jest w ciazy?
Zapraszam do dyskusji.
Edit literakiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:47
-
Cytryna zagnieżdżenia bakteri w nosie
Która mi podesłała Ridża? Ala! Nie otrzymałam mojej nagrody?! Chciałam fasola. To przez to, że nie ogłosiłaś oficjalnych wyników. Melduj się tu!
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Quote:"Dzieckiem poczętym jest człowiek w prenatalnym okresie rozwoju, od chwili połączenia się żeńskiej i męskiej komórki rozrodczej." - głosi projekt ustawy, złożony u marszałka Kuchcińskiego, który uzyskał poparcie episkopatu, Szydło i, co pewnie w tej sytuacji najważniejsze, prezesa Kaczyńskiego.
Przeczytałam projekt tej ustawy oraz jego uzasadnienie. I chcę Wam powiedzieć, że też powinniście to uważnie zrobić.
Żaden z dotychczasowych pomysłów PiSu - ani zmiażdżenie TK, ani 500+, ani inwigilacja, ani obsadzenie całego kraju działaczami partyjnymi, ani zawłaszczenie publicznych mediów - nie będzie miał tak wielkiego wpływu na życie wszystkich nas, jak ten projekt.
Wszystkich, nie tylko kobiet.
Każdy z nas ma siostrę, kuzynkę, matkę, koleżankę z pracy, córkę, sąsiadkę, panią wychowawczynię, szefową albo podwładną. Kobiety zachodzą w ciążę. Prędzej czy później któraś ze znanych Ci kobiet - albo Ty sama - padnie ofiarą tej ustawy.
Chronione życie ludzkie zaczynało się będzie bowiem z chwilą "połączenia się żeńskiej i męskiej komórki rozrodczej".
Kodeks Karny ma zyskać nowy artykuł, "zabójstwo prenatalne". Zagrożone ono będzie karą od 3 miesięcy do 5 lat. Za to przestępstwo odpowiadać będzie i matka, i lekarz, i każda osoba, która w tym pomogła - także przyjaciółka, która przywiozła zza granicy pigułki wczesnoporonne lub udzieliła schronienia w czasie zabiegu w Czechach.
Jeśli przestępstwo zostanie popełnione nieumyślnie, grozić będzie kara do 3 lat. Sąd będzie mógł odstąpić od wymierzenia kary.
Przez nieumyślne - jak stoi w uzasadnieniu ustawy - rozumie się poronienie w sytuacji, w której kobieta nie działała aktywnie na rzecz usunięcia ciąży, a jedynie ' w wyniku swojego nieroztropnego zachowania doprowadziła do śmierci dziecka".
Skutki?
- przymus rodzenia dzieci przez zgwałcone dzieci, przymus rodzenia dzieci z kazirodztwa, gwałtu, w tym zbiorowego, przymus rodzenia płodów bez mózgu, etc. .
- realny zakaz badań prenatalnych (np. aminopunkcja zwiększa ryzyko poronienia, lekarze będą się bać spraw karnych w przypadku powikłań po zabiegu) - z ustawy znika punkt o badaniach prenatalnych, w uzasadnieniu ustawy jest zapis o tym, że badania przestaną mieć uzasadnienie
- nieoperowanie zaśniadu, ciąży pozamacicznej, generalnie konieczność utrzymania ciąży zagrażającej życiu matki, nawet jeśli spowoduje śmierć i matki i płodu
- sprawy karne i kary więzienia w przypadku poronienia i martwego urodzenia; badanie przez sąd, czy matka nieumyślnie spowodowała przestępstwo - być może pracowała za dużo, nie poszła spać, zignorowała przeziębienie albo pojechała na wycieczkę na rowerze? - grozić będą za to 3 lata więzienia
- zgłaszanie policji przez lekarzy przypadków poronienia lub podejrzeń
Skutki nieopisane w uzasadnieniu, a logiczne po jego lekturze:
- zakaz invitro (nie jest wpisany w tej ustawie, ale skoro człowiek zaczyna się w momencie połączenia komórek, to wydaje się logiczne)
- jeszcze większy strach ofiar gwałtu przed zgłaszaniem przestępstwa (wiele kobiet będzie chciało po gwałcie usunąć ewentualną ciążę; jeśli nie będą mogły tego zrobić tutaj, będą chciały mieć możliwość aborcji za granicą. Zgłoszenie zgwałcenia organom ścigania będzie wiązało się z ryzykiem ujawnienia / obawą)
- śmierć okołoporodową wielu wyczekiwanych dzieci (część wad można skutecznie leczyć w okresie prenatalnym; przez brak badań wady te nie będą ujawnione i leczone aż do porodu)
- śmierć, cierpienie i choroby wielu kobiet w wyniku pokątnie wykonywanych prób przerwania ciąży - przez wkładanie wieszaka, wstrzykiwanie domestosu, skakanie ze schodów, bicie w brzuch, kąpiele we wrzątku, etc.
- trauma i wieloletnie skutki psychologiczne dla bardzo wielu rodzin, w których rodzą się niechciane dzieci (to w zasadzie mamy już teraz)
- wzrost liczby niewinnych kobiet w zakładach karnych - ofiar "niefrasobliwego zachowania" w ciąży
- wzrost liczby zwolnień chorobowych w ciąży (żaden lekarz ani matka nie zaryzykuje sprawy karnej, będzie 'dmuchanie na zimne')
- wzrost kosztów pokątnej aborcji z udziałem lekarza - jeszcze mniejsza dostępność dla kobiet ubogich i wykluczonych
- być może oznacza to, że będzie rejestracja ciąż i postępowanie karne w każdym przypadku stwierdzonej ciąży niezakończonej urodzeniem żywego dziecka
- być może oznacza to też postępowania i śledztwa w przypadku kobiet wyjeżdżających za granicę w celu dokonania legalnej aborcji (w tej chwili nie jest to zabronione)
- na pewno jeszcze większe zdumienie Zachodu i krytyka pod adresem Polski
GUS podaje, że martwych urodzeń w 2014 roku było ponad 1300. Nie wiem, ile było poronień, ale (za Wikipedią) poronieniem kończy się 10-15 procent ciąż.
Po wejściu w życie ustawy każda taka sytuacja skończy się sprawą karną..
To okrutny, nieludzki, barbarzyński projekt, którego wejście w życie wpłynie na życie nas wszystkich.
PS Jeśli chcecie zobaczyć, jak takie prawo działa w praktyce, przykładem może być Salwador, gdzie roniące kobiety z sal operacyjnych trafiają prosto do więzienia. Możecie to sobie wyguglać.
#PolskaWieszakiemNarodów
EDIT - jak słusznie zwraca uwagę Kamila, jest jeszcze jeden
skutek ustawy, o którym uzasadnienie nie mówi - zakaz stosowania wkładek wewnątrzmacicznych, popularnie zwanych 'spiralą'. A to dlatego, że wkładka zmienia właściwości endometrium i zapobiega zagnieżdżeniu się zarodka w macicy. Jak wiemy z podstawówki, do zapłodnienia dochodzi w jajowodzie, natomiast wtedy jeszcze nie ma ciąży. W projekcie ustawy człowiek poczęty zaczyna się jeszcze przed ciążą - w jajowodzie.
Co o tym sadzicie? -
niestety, ale ręce opadają..
myślę że mialam szczęście robiąc badania prenatalne.. nastepne mogą byc nielegalne... -
odrobinacheci wrote:LAUDA Czy w tym miesiącu możemy również głosować na Żabę? Musimy zawalczyć od początku.
Poczułam się wywołana do tablicy i na tę okoliczność odpaliłam komputra. Bo ja cały czas czytam (czyli bozia czuwa) tylko ze srajfona i pisać z niego nie umiem, bo błędy, bo przecinki i takie tam...
Otóż: dziękujemy za głosy marcowe! Żaba zajęła 4 miejsce i w związku z tym, musiałam dodać nowe "stare" zdjęcie, na które można głosować w tym miesiącu:
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/27093
Jeśli będzie w pierwszej trójce, to jest już nagroda rzeczowa i podtrzymuję, że przekazujemy ją dla pierwszego wiedźmiątka, które objawi się w postaci dwóch kresek (o ile mama tegoż jest zainteresowana chustonoszeniem)
Edit: Żaba ma dwa zdjęcia w konkursie, jeszcze takie szałowe, nocne foto
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/27106Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 10:59
odrobinacheci, aleala, Vesper lubią tę wiadomość
-
Ejj, na Żabę dolicza po jedym całym punkcie, a nie jakies tam części dziesiętne za głos...
Głosowaać!!
ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spokojnie, kobity, nie ma się co nakręcać, jeszcze żadna ustawa nie przeszła. Jest projekt, ale stworzony raczej przez obywatelska organizację, niż przez partię. Żadne przepisy jeszcze się nie zmieniły. Póki co nikt nie ściga kobiet, które poroniły i mam nadzieję, że nikomu to do głowy nie strzeli. A nie ma co się nakręcać na zapas, bo stres cyklom i fasolom szkodzi
Edit: o łaaaa, wywalili ten głupi system podliczania punktów? Jeeej, to teraz mobilizacja i przypominajcie często o głosowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:11
myshka84 lubi tę wiadomość
-
Maczek wrote:Spokojnie, kobity, nie ma się co nakręcać, jeszcze żadna ustawa nie przeszła. Jest projekt, ale stworzony raczej przez obywatelska organizację, niż przez partię. Żadne przepisy jeszcze się nie zmieniły. Póki co nikt nie ściga kobiet, które poroniły i mam nadzieję, że nikomu to do głowy nie strzeli. A nie ma co się nakręcać na zapas, bo stres cyklom i fasolom szkodzi
-
nick nieaktualnyCytrynka_ wrote:Marta a nie mozesz mezowi niespodzianki zrobic? I na jedn wieczor/noc w weekend zajechac. Tak romantycznie. Na szybki/namietny seks i wracac do domu.
Witam sie z kolezankami Wiedzmami.
Dzis bedziemy omawiac zagadnienie "krew z nosa a wysokie tempki". Czy to oznaka zagniezdzenia? Czy mozna po tym poznac ze kobieta jest w ciazy?
Zapraszam do dyskusji.
Edit literaki
ed. to tylko stelaż, żaden mążWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:15
-
Cytrynka_ wrote:Ale sam fakt ze ktos tak to wymyslil jest zenujacy i straszny. A pan prezes niestety jest czlowiekiem o malym rozumku i moglby to zatwierdzic. A jak wiadomo jak ON powie to wszyscy jego poplecznicy beda za tym murem.
Trzeba by to znaleźć i przeczytać, żeby wiedzieć, jak wygląda, bo jeden koment z fejsa może być subiektywny i coś przekręcać.
Z tzw. "ustawą o przeciwdziałaniu przemocy" też było podobnie. Ludzie się emocjonowali, że jak to ktoś może nie popierać tak szczytnej idei, be Kościół i konserwatyści, chcą znęcania się nad kobietami. A w treści, z tego co pamiętam, były zagadnienia dotyczące wręcz obowiązku nauczania już przedszkolaków m.in. o seksie, masturbacji i "kochaniu inaczej".
Głowy sobie za to nie dam uciąć, bo to było dawno i nie do końca pamiętam, ale coś takiego mi świta, bo sprawdzałam wówczas, o co ten cały szum.
A to teraz. Wątpię, by przeszło, bądź by faktycznie miało wprowadzać odpowiedzialność karną i ściganie z urzędu kobiet po poronieniu. A nawet gdyby przeszło i wprowadzało takie prawo - teraz mamy rząd teoretycznie konserwatywny. Za kilka lat się bujnie w drugą stronę, jak wahadełko i będzie pewnie tzw. liberalny. Wtedy zniosą to, a np. zalegalizują homozwiązki i aborcję na życzenie. Wtedy będzie krzyk i płacz z drugiej strony barykady, a na następnych wyborach być może znów konserwatywni. Nie ma co przeżywać
I tak wszyscy po drodze podniosą podatki, tłumacząc, że tak trzeba. Chyba, że jakiś przewrót się dokona. Mnie tam bardziej to martwikattalinna, myshka84 lubią tę wiadomość