Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje paznokcie tez nie lubily lakierów. Az zaczelam je w pewym momencie olejowac. Olejek herbaciany, rycynowy (oba do kupienia w aptece), oliwki wszelakie do paznokci. Wzmocnily sie, przestały łamać na każdym kroku i ta rozowa czesc sie wydluzyla. No i lakier sie trzyma dluzej.
-
Zamówiłam hybrydy na alliexpress. 1$ za sztukę. Mam nadzieje, że do lata zdarzą przyjść Raczej produkt chwalony. Zobaczymy czy mi nie zje paznokci
Vesper,myshka wykresiki zacne Zwei zawsze ma piękne wykresy
Kupiłam takie testy alexisowe, że nie ma śladu po 2 kresce. Nie daje nawet cienia wątpliwościVesper, Mona_M lubią tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
ciri22 wrote:Noo tego jeszcze na paznokcie nie stosowalam, a ze jak i gdzie to sie kupuje bo sie nie znam
Olejek herbaciany ogólnie jest genialny do płukania na bolące gardło, na zadarte skorki - goja sie w jeden dzień. Czy jakies przygody z grzybem na stopach;). Bciri22, Cytrynka_ lubią tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Apteka. Niecale 10 zl;).
Olejek herbaciany ogólnie jest genialny do płukania na bolące gardło, na zadarte skorki - goja sie w jeden dzień. Czy jakies przygody z grzybem na stopach;). BRobimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualny
-
Cytrynka_ wrote:Ja nawet z tej okazji zrobilam blok czekoladowy. Z mala iloscia ksylitolu. Duza ilością kakao i Masa orzechow. Bez ciastek.
Oooo! A co jest "zlepiaczem"? Może przepis?
Bo jak tu świętować, kiedy się chce, a nie można...
Muszę sobie coś bez cukru wykombinowac...
-
Maczek wrote:Oooo! A co jest "zlepiaczem"? Może przepis?
Bo jak tu świętować, kiedy się chce, a nie można...
Muszę sobie coś bez cukru wykombinowac... -
WiedźmaMaKota wrote:Czy to jest to samo co to?http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxNjAw/z/HaAAAOSwgQ9Vi8YC/$_35.JPG?set_id=880000500F
-
Vesper wrote:Haha, Katta, jesteś jak mój małż optymista A proszę. Wygląda dobrze, ale coś mi się zdaje, że obleję testa
http://iv.pl/images/40946148051846140561_thumb.jpg
Wiedźmy, gratuluję grzecznie śpiących Wiedźmiątek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:49
WiedźmaMaKota, Maczek, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość
-
Cytrynka_ wrote:Ja nawet z tej okazji zrobilam blok czekoladowy. Z mala iloscia ksylitolu. Duza ilością kakao i Masa orzechow. Bez ciastek.
I dobrze. Duża ilość xylitolu mogłaby spowodować czekoladowy blok w wc
To nie prawda, że zawsze mam ładne wykresy, doprowadzenie ich do takiego stanu kosztowało mnie sporo zachodu, ale takie jak ten obecny cieszą mnie najbardziej- ładna owulacja itd. Prawda jest taka, że w całrk fazie przed Alexis miałam tylko 3 seksy, więc nie dziwota że się Kleks nie zalągł. W przyszłym cyklu też będzie ciężko, bo rozjeżdżamy się z Małżem na 2 tygodnie... -
Zwei wiem wiem o tych wlasciwosciach ksylitolu. Temu tylko 4 lyzki na cala porcje poszly.
I przepis niestety z mlekiem w proszku. Ktore jest najgorsza chemia w calosci.
200g masla, 3 lyzki wody, slodzik do smaku, kakao ciemne oryginalnie 3 lyzki ale u mnie poszlo wiecej. Zagotowujemy. Dodajemy 150g mleka w proszku. Dorzucamy bakalie w ilosci ile sie zmiesci ubijamy w blache wylozona folia (keksowka albo mala tortownica).
Nie wyglada zachwycajaco. Ale smak pyszniutki. No i zdrowsze to niz czekolada ze sklepu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dd05e5bf66d.jpgojejku lubi tę wiadomość
-
Skrobia ziemniaczana i kukurydziana będą jeszcze gorsze.
Bo mi się wydaje, że to "mleko" w proszku to same węgle są. Czyli nie pojem tego, bo cukier skoczy, Zosce zaszkodzi i lipa będzie.
No chyba, że jest z tym mlekiem inaczej, a mi się tylko coś wydaje.
-
ojejku wrote:Mamy 3 czerwcowe wiedźmy
Ja też jestem z czerwca.ojejku, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Nutella ze sliwek wegierek
Składniki:
2,5 kg śliwek węgierek,
słód naturalny do smaku,
200 g kakao.
Śliwki wypestkuj, rozdrobnij blenderem i smaż ze słodem, aż sok odparuje. Dodaj kakao i smaż jeszcze chwilę. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.
Czekolada wegańska:
Jest wegańska, bezglutenowa, pyszna i zdrowa. Domowa czekolada na bazie oleju kokosowego i kakao (które z powodzeniem zastąpić można również karobem) podbiła nasze podniebienia i jest kultowym przysmakiem dla całej rodziny, co do którego nie stawiamy sobie żadnych ograniczeń. Jest też banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy więc niespodziewanie nachodzi cię ochota na coś słodkiego, weź w ręce olej, kakao, ulubione dodatki i czaruj smakołyki.
Składniki:
½ szklanki oleju kokosowego,
½ szklanki ciemnego kakao, bądź karobu,
⅓ szklanki syropu klonowego, daktylowego lub innego słodu,
garść suszonych wiórków kokosowych,*
garść orzechów włoskich,*
garść niesiarkowanych rodzynek.*
*dodatki mogą być dowolne, stwórz czekoladę według własnych upodobań.
Przygotowanie:
Rozpuść olej kokosowy w rondlu na średnim ogniu i delikatnie wymieszaj.
Dodaj kakao i słód i ponownie wymieszaj.
Zdejmij rondel z palnika i przelej masę na małą blachę do pieczenia lub do pojemnika z płaskim dnem, wyłożony pergaminem (ważne, żeby naczynie zmieściło się do zamrażarki). Rozprowadź równomiernie tak, by cała masa miała około 1 cm grubości.
Teraz czas na dodatki – możesz nimi posypać wierzch rozpuszczonej czekolady.
Tak przygotowaną masę umieść w zamrażarce i poczekaj, aż stwardnieje (czas do około 2. godzin).
Twoja czekolada jest już gotowa. Przed zjedzeniem pokrój ją w drobne kawałki. Całość przechowuj w lodówce, ponieważ czekolada z oleju kokosowego dość szybko się rozpuszcza.
Istnieje oczywiście cała masa wariacji na temat takiej czekolady. Można ją bowiem przygotowywać w klasyczny sposób przedstawiony powyżej, zaawansowanym czekoladożercom polecamy natomiast zaopatrzyć się w specjalne formy do czekolady, które przybierają finezyjne kształty i zawsze cieszą oko. Smacznego!
Edek: przepisy pochodzą ze strony dziecisawazne.plWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 13:27
Maczek, Cytrynka_, kattalinna, Vesper lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica