Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:zostawiliśmy w diagnostyce tysiaka, a nawet kariotypów nam nie pobrali...
Kariotypy wysyłaja do krakowa i trzeba przyjśc poza weekendem no ale reszta pobrana,d ziś będe wiedziała, co nowego mamy do leczenia juppiMorwa, ojejku, ciri22, kattalinna, lauda., myshka84, macduska, Vesper lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Marta, a jakie badania musicie zrobić ?
Tak w ogóle to cześć. Nie wysłałam się dzisiaj.
Umylam lodówkę i zbieram sie na koncertMorwa lubi tę wiadomość
-
Morwa dzis ciezko bedzie Ci sie wyslac. Poczty w soboty zamkniete
Wiedzma az na czerwiec? Nie mozliwe. U mnie kolezanka w ciagu tygodnia zalatwila spotkanie. Wez Ty tam zadzwon i jeszcze raz zapytaj. Bez sensu to przeciez.
Marta o matko. Aż tyle. No to będziecie od gory do dołu zdiagnozowaniMorwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Marta, a jakie badania musicie zrobić ?
Tak w ogóle to cześć. Nie wysłałam się dzisiaj.
badaliśmy:
oboje badania z krwi:
grupa krwi + czynnik RH
WR (VDLR)
HBs
HCV
HIV
IgG i IgM przeciw cytomelagii (CMV)
dodatkowo stelaż:
tsh
FSH
Prolaktyna
Testosteron
dodatkowo ja z krwi
IgG i IgM przeciw toxoplazmozie
iGg i IgM przeciw różyczce
wymazy z szyjki macicy w kierunku:
chlamydia trachomatis met PCR
mycoplazma
ureaplazma
posiew ogólny
badanie czystości pochwy
ed
ja będe jeszcze powtarzać AMH i inhibiny oraz krzepliwość, na to mam w większości skierowniae z luxmedu to kilka stów w kieszeni, tym razem
ja tez się dziś nie wysłałam, cześć !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 11:42
Morwa, Vesper lubią tę wiadomość
-
Hej, ja też dziś nie wysłana dodatkowo nam przyjemność z panem kacem. Dobrze że wczoraj wolne miałam to chata ogarnięta. Obiad też gotowy bo mama uraczyła nas krokietami
Także leżę dzisiajMorwa lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Ładny komplet , wszystko miałam robione oprócz amh, stelaż tez miał robione te plus kilka innych na ogólny stan zdrowia stelaża ja w większości szłam na promocję i robiłam badania w większych kompletach , więc ogólnie wyszło tego znacznie więcej i chyba nawet taniej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:sam wymaz na chlamydię chyba koło 100zł kosztuje, ale cóż, nie ma wyjścia, trzeba wszystko przebadać
Edit: dokładnie 435 zł.
Pakiet składał się z : PAKIET#5: 39 wirusów, bakterii i grzybów układu moczowo-płciowego:
HPV (27 genitalnych typów), HSV-1, HSV-2, Candida albicans, Candida tropicalis, Candida glabrata, Candida parapsilosis, Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorhoeae, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis. Wynik przyszedł do domu po 2 tygodniach. Tu masz ten pakiet, dokładnie tam robiliśmy:
http://www.laboratoriumdm.pl/cennik.html
Edit 2 do tego robiłam z krwi kiłe za kasę i HIV za darmoszkeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 11:58
ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojej. Marta kupa badan. Ale jakby pokombinowac to moglas kilka zlotych oszczedzic. Chociaz nie wiem czy Ci to pasuje.
Hiv i inne weneryczne wykrywane we krwi, grupa krwi z odczynnikiem robia rh w krwiodastwie. Trzeba tylko zglosic ze chce sie odebrac wyniki. No i przy okazji mozna pomoc. Chociaz to zalezy czy ktos moze i chce krew zdawac. -
ZakreconaŻona wrote:Chyba wykupie caly zapas...
ZakreconaŻona lubi tę wiadomość
-
U Nas cieplutko:)
Basik my też na żelazną. Tylko ostatni miesiąc odpuściłam, bo Majka miała zapalenie oskrzeli.
Niestety ma skłonność do alergii, co nawet w krwi wyszło, więc zwykły basen z chlorowaną wodą odpuszczamy. Nie wiem czy gdzieś ozonowana jest w standardzie:/