X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A ja bym chciala moc chodzić w sukienkach i spodnicach latem... Ale za grube uda...

Oooo, znam ten ból. Niby trochę pomagają rożne maści, ale ostatecznie i tak jest źle.

Katt, nie wiem, czy Ciri chodzi o kwestie estetyczne, czy bólowe. Jeśli to drugie, to otarcia w tym przypadku bolą jak oparzenia - mi się robią praktycznie na całej wewnętrznej stronie ud. Nie dość, że boli, to wygląda paskudnie i wcale nie goi się tak błyskawicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:12

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta nie chodzi o dlugosc tylko o przecieranie sie nog. Uda pala zywym ogniem po 15 minutach. Sa spocone.. Masci tak jak mowi Zuuu nie dzialaja i w ogole jest katastrofa.

Ogolnie uwielbiam swoj tylek i wygladam bosko w spodnicach i sukienkach.

Edit:tak jak mowi Zuuu o bol tu chodzi... Nawet jak osiagnelam swoja najnizsza wage. 52kg to wszystko bylo chude oprocz ud... Taka mam budowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:16

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma zrób na własną rękę. Lepiej połazić po labach i ładnie poprosić, a w którymś napewno Ci zrobią. Mi większość lekarzy mówi żebym odstawiłam metę, bo oni nie widzą problemu z moimi wynikami i twierdzą ,że endo dała mi metę na wyrost. Ja twierdzę inaczej. Dzięki metformine moja waga stoi w miejscu tak jak wcześniej zanim zaczęłam przygodę z chorobami, a przy ruszaniu tyłkiem chudnę, czyli tak jak zdrowy człowiek. Nie podsypiam w ciągu dnia co mnie wcześniej bardzo męczyło. Mój cykl jest w miarę regularny i nie rozciąga się na 67 dni jak wcześniej. Moje wyniki znacznie się poprawiły, a ja przestałam podjadać między posiłkami. Lekarze nie widzieli problemu w tym ,że po 2 h moja insulina nadal rosła, nie widzieli też problemu w tym ,że potrafiłam mieć spadki cukru do 40. Moje jajniki mają się znacznie lepiej, mam wrażenie ,że z cyklu na cykl coraz lepiej pracują i nie odczuwam bólu w ich okolicach- tak jak dawniej.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Oooo, znam ten ból. Niby trochę pomagają rożne maści, ale ostatecznie i tak jest źle.

Katt, nie wiem, czy Ciri chodzi o kwestie estetyczne, czy bólowe. Jeśli to drugie, to otarcia w tym przypadku bolą jak oparzenia - mi się robią praktycznie na całej wewnętrznej stronie ud. Nie dość, że boli, to wygląda paskudnie i wcale nie goi się tak błyskawicznie.
    a o tym nie pomyślałam. rzeczywiście, może zniechęcać. moja mama latem w ramach profilaktyki antyotarciowej to pantalony zakładała kiedyś. ale starsza pani długość midi nosiła a porty do kolan ;)

edit: literki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:16

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym zalozyla spodnice za kolano to bym byla 5 razy nizsza wizualnie... ;p a przy 156cm wzrostu to ja dziekuje ;D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się kojarzy, że teraz do mody wracają tzw. spodnio-spódnice. to może być rozwiązanie wielu problemów :) kiedyś takie miałam milion lat temu :P

ed: albo spódnico-spodnie. jakoś tak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:21

Blondik lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta, żadne spódnico - spodnie nie rozwiążą Twojego problemu z ciążowym brzuchem :) a to juz tuz tuz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam szybką zabawę konkurs
    Mój wynik AMH z 25 marca to dokladnie 0,37

Jaki wynik obstawiacie na dzień 20.04?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ogłaszam szybką zabawę konkurs
    Mój wynik AMH z 25 marca to dokladnie 0,37

Jaki wynik obstawiacie na dzień 20.04?
    Robiłaś w tym samym laboratorium ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie w tym samym, Wrocław, diagnostyka na opolskiej

Ed. To nawet nie jest punkt pobrań, z którego próbki sa gdzies wysyłane - na opolskiej jest punkt pobrań przy labie. Z reszta ta sama osoba wykonywała. Tylko kariotypy wysyłają do Krakowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:36

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ,wlasnie czy to samo labo. i cy bralas jakies suple przez ten miesiac.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam witaminę d, od 10 dni koenzym i od 6 dni dhea.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stawiam w okolicach 0,6 ;)

ojejku lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę podchodzić realistyczno -optymistycznie i obstawiam na sam początek 0,5 , w następnym miesiącu również obstawiam wzrost :p

ojejku lubi tę wiadomość

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam 0,43,tak realnie po sobie ale zycze jak najwiekszego wzrostu.

ojejku lubi tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 1,05.
    Dzis powtórzyłam jeszcze fsh - miesiąc temu miałam wynik 14.

Idę do trolli, mam błąd labu ja pier.ole !

Cytrynka_, Morwa, Maczek, kattalinna, odrobinacheci, Emma80, ktosiowa, Vesper lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam obstawić, a chciałam powyżej 1.

Jakoś w poprzedni wynik nie wierzyłam.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    a o tym nie pomyślałam. rzeczywiście, może zniechęcać. moja mama latem w ramach profilaktyki antyotarciowej to pantalony zakładała kiedyś. ale starsza pani długość midi nosiła a porty do kolan ;)

No zniechęca, bo, jak już wspomniałam, boli jak jasna cholera :P
    Trochę mi pomaga profilaktyczne przesmarowanie, np. linomagiem. Ale i tak po najdalej godzinie robi się problem. I tak noszenie fajnych sukienek i spódnic w lato odpada ;)

Z pantalonami kiedyś próbowałam :P Bo ja lubię długie spódnice. Sęk w tym, że to było jakieś sztuczne, więc pocenia się jeszcze więcej. A do tego nogawki i tak się podwijały - otarcia, witamy z powrotem!

Spódnico-spodni nie testowałam. Może się robią bardziej popularne, ale chyba aż tak powszechne nie są, bo rzadko widuję.

Teraz śmigam głównie w tunikach i sukienkach, bo strasznie mi już niewygodnie wciskać się w spodnie. Ale pod kiecą mam bawełniane legginsy. Będę je nosic ile wlezie. A jak będzie upał, to pojęcia nie mam, co na siebie założę.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta czyli albo Ci ostatnio cos pokickali albo suple zadziałały cuda.
    Musi sie teraz udac. Musi. Ciekawe co lekarz Ci powie na te wyniki.

Co do obtarc. Mam ten sam problem. Mi pomaga wazelinka albo jakies mocno tluste olejki ktore sie szybko nie wchlaniaja. Smaruje udka od wewnatrz i bez rajtek moge smigac. Czynnosc powtarzam jak tylko czuje ze sie wchlania.
    A jak dlugosc pozwala to kiedys jeszcze sobie plastry przyklejalam. Takie duze. Zeby nie obcierac.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię aby suple tak szybko zdziałały cuda , obstawiam ,że poprzedni wynik był wynikiem błędnym.

Edit : ja dlatego nie robię właśnie amh i nie zamierzam się denerwować. To badanie jest mało wiarygodne i szkoda na nie kasy i nerwów :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:55

pepsunieczka, Vesper lubią tę wiadomość

‹‹ 1956 1957 1958 1959 1960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ