Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety z przepisem tez nie pomogę.
    Wiedźmiątka prześliczne :) <3

Za to mam nowego mieszkańca domu, od wczoraj drugiego kota, a dokładnie drugą 12 tygodniową kotkę. Właśnie myślę nad jej imieniem Tosia, Lilu, albo Szarlotka ;) No i moja dotychczasowa kotka strzeliła focha, na mnie, stelaża i na małe kocie chodzi po domu syczy i buczy, ale mam nadzieję że jej przejdzie.

WiedźmaMaKota, nick nieaktualny, Maczek, nick nieaktualny, Blondik, Katarzyna87, marzusiax lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina, pokaż kocię :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można przyjść z informacją o nowym kocie i nie pokazać zdjęcia.
    Focha strzelam i ja

nick nieaktualny, kattalinna lubią tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Zuu, potrzebny mi Twój blog teraz juz! :) przepis na jakieś szybkie ciasto czy ciastka poszukiwany. Oczywiście zdrowe bez mąki pszennej. Mam dużo wiórek kokosowych, olej kokosowy, mąki z ciecierzycy, żytnią, owsianą i orkiszową. Syrop z agawy, ksylitol i kakao. I zero pomysłów jak zrobić coś fajnego i wyjdzie na pewno

Proszę bardzo, wyobraźcie sobie, że powstał!
    http://smaczniebezcukru.blogspot.com

Liczę na konstruktywną krytykę, co poprawić ;) Proszę nie bić za niedociągnięcia, nigdy nie robiłam bloga ;)

Tylko na razie prawie nic tam nie ma. Tylko ciasto z fasoli. Ale daj mi chwilę, coś Ci wygrzebię ;)

EDIT: A jakieś owoce/bakalie masz? I przede wszystkim: czy masz jajka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 16:21

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Emma80 lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w piecu ;) może coś wyjdzie. Znalazłam przepis na ciastka z płatkami owsianymi i wiórkami ale z braku płatków dałam podwójną ilość kokosa. Użyłam mąki z ciecierzycy. Na surowo smakuje jak ciasto na falafele ale mam nadzieję, że po upieczeniu kokos zrobi swoje. Na wszelki wypadek dorzuciłam trochę cynamonu i imbiru. Jak będą dobre to odtworzę przepis dla Was ;)

Maczek lubi tę wiadomość

age.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się szybko uwinęłaś ;) Z braku płatków kombinowałabym z mąką owsianą, ale z ciecierzycą też mogą być fajne :)

A ja tylko na chwilkę sobie poszłam, prysznic brałam :P

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy więcej tego nie rób :P

Otworzyłam szufladę z zamiarem wzięcia owsianej ale jakoś tak popatrzyłam na ciecierzycową i stwierdziłam, że skoro wydałam na nią tyle kasy to warto w końcu użyć. No i liczę na lekko orzechowy posmak. Ciastka już pachną obiecująco :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu ja prowadziłam bloga kulinarnego prawie dwa lata. Jedno co na pewno to wejść na durszlak i zarejestruj tam bloga, na mikser kulinarny tez, będziesz musiała w bocznym pasku umieścić ich logo, ale dzieki temu serwisy będą zasysaly te przepisy same. Możesz tez utworzyć fanpage bloga i tez ustawić żeby wszystkie wpisy z automatu sie publikowały na fb. I poucinaj przepisy tak, żeby na stronie tytułowej bylo zdjęcie i krótki opis a po kliknięciu w przepis reszta zdjęć i przepis. Fajne sa wpisy z etapów przygotowań, ale to jak zaczniesz na dobre robic nowe wpisy z nowymi przepisami to będziesz mogla tak robić. Jak na cos wpadne mądrego to Ci na priva napiszę :)

Ed widzę ze przepisy poucinane :) z Tel pisze j nie ogarnelam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 16:36

Maczek lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic konstruktywnego nie mam do dodania. Dla mnie jako użytkownika ważne jest, żeby przepisy po prostu były ;) i bardzo się cieszę, że podajesz gramaturę a nie szklanki i łyżki ;) już sobie zapisałam linka :)

Ciastka się trochę przypiekły od spodu (są brązowe ale nie spalone :)) więc je przewróciłam i wstawiłam blaszkę wyżej. Trzymajcie kciuki, jakieś 10 minut jeszcze max im daję :D

Maczek lubi tę wiadomość

age.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Zuu ja prowadziłam bloga kulinarnego prawie dwa lata. Jedno co na pewno to wejść na durszlak i zarejestruj tam bloga, na mikser kulinarny tez, będziesz musiała w bocznym pasku umieścić ich logo, ale dzieki temu serwisy będą zasysaly te przepisy same. Możesz tez utworzyć fanpage bloga i tez ustawić żeby wszystkie wpisy z automatu sie publikowały na fb. I poucinaj przepisy tak, żeby na stronie tytułowej bylo zdjęcie i krótki opis a po kliknięciu w przepis reszta zdjęć i przepis. Fajne sa wpisy z etapów przygotowań, ale to jak zaczniesz na dobre robic nowe wpisy z nowymi przepisami to będziesz mogla tak robić. Jak na cos wpadne mądrego to Ci na priva napiszę :)

Ed widzę ze przepisy poucinane :) z Tel pisze j nie ogarnelam :)

No ucięłam ten jeden, bo był długi.
    Jesli ucinanie się sprawdza, to mogę ciachać ;)

Dzięki :) Pododaję na te stronki, a i owszem, tylko najpierw postaram się mieć tam trochę więcej - żeby w ogóle było co przeczytać, bo takie trzy przepisy na krzyż to bida ;)

No chyba że od razu się rzucę na głęboką wodę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 17:09

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że nie są za piękne (nie było czasu ;)) ale mają ładny kolor i świetnie smakują :)

73d2fab00308de4emed.jpg

Maczek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Paolala, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Blondik, Katarzyna87, Emma80 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za duzo do dodania nie mam. Fajnie ze wyswietla sie w telefonie. ;) ja bede zagladac ba bloga na pewno. Mimo ze na diecie nie jestem to wiem ze zawsze cos fajnego znajde ;D

• Paolala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do rosołu dodaję pomidora cwiartke zawsze:) dzisiaj jadłam na obiad szparagi z grilla pyycha:) Katta czuc kokos w ciastkach? Wyglądają smakowicie:). Maczku biorę przepis na ciasto fasolowe zrobię w tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 17:24

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuć tylko kokosa :)

Dla chętnych przepis już z mojej wersji:
    200g wiórków kokosowych
    2 jajka
    4 łyżki ksylitolu
    100 g roztopionego tłuszczu (przepis był z masłem ale dałam pół na pół z olejem kokosowym)
    Mąka - przepis mówił o 2 łyżkach ale dosypałam na oko więcej bo ciasto było za rzadkie
    Ok. Pół łyżeczki proszku do pieczenia (w przepisie nie było. Następnym razem pominę)
    Trochę mleka (na oko)
    Syrop z agawy (ok. łyżeczki, oczywiście na oko ;) )
    Imbir
    Cynamon

Wszystko wymieszać w misce łyżką, na blachę i do pieca :)

Fajne są bo takie typowe kokosanki w konsystencji. Następnym razem spróbuję dorzucić jakieś orzechy czy coś. I mam ochotę na trochę czegoś pikantnego ;)

Cytrynka_ lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzieciaki <3
    Piękne wypieki (do których nie mam ręki ;) )

Melduję Ridża i staruję z planami ;)
    Od poniedziałku zaczynam żywienie wg zaleceń.
    We wtorek pobieram pierwsze próbki na badania hormonalne.
    Za 3 tygodnie kończę kolekcjonowanie probówek i odsyłam pakiet do labu.
    Jeśli nic złego (lub wspaniałego!) nie będzie się działo, to wakacje spędzę z dietą dr Dąbrowskiej.

Może uda mi się ogarnąć dzisiaj jakoś ból i skorzystać z pięknej pogody.
    Wczoraj się nieźle złaziliśmy i taki przyjemny powiew znad jeziora był.
    Całe lato mogłoby być takie jak teraz :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra, dawaj szybko tego Ridża do mnie tylko w wersji bezbolesnej. Liczyłam, że przyjedzie w weekend żebym miała dobre warunki do umierania z bólu ale oczywiście byłoby zbyt pięknie. A on złośliwy raczej. Ale może go jakoś przekonasz i zgubi ból nad oceanem?

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do rosolu ktos jeszcze czosbek dorzucal. Zabek. Jak pamietam.
    Te strony maczku to nawet z mala iloscia przepisow sa fajne. Bo kazdy przepis sie tam pojawia Twoj na stronie glownej. Wiec masz reklame.
    Sa tez tam organizowane akcje rozne. I wtedy wstawiajac logo akcji pod dany przepis tez zwiekszasz swoj zasieg ;)

Maczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Impra, dawaj szybko tego Ridża do mnie tylko w wersji bezbolesnej. Liczyłam, że przyjedzie w weekend żebym miała dobre warunki do umierania z bólu ale oczywiście byłoby zbyt pięknie. A on złośliwy raczej. Ale może go jakoś przekonasz i zgubi ból nad oceanem?
    Katta, on rzeczywiście adresy pomylił.
    Miał wpaść jutro lub we wtorek, żebym spędziła super niedzielę ze Stelażem.
    Mam na niego jeden sposób - nimesulid.
    Ale po 10 latach moje nery mówią: stop.
    Lecę po termofor ;)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się tam i wygrzewaj <3

Objadłam się ciastkami i mam brzuch jak Ala ;)

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt z nadmiaru wiorek Mozesz zrobic bounty. Wystarczy masło lub olej koko. Odrobina jogurtu nat i cos do poslodzenia (lub nie). Na koniec robisz polewe i gotowe.

Edek. Maczku nie widzę na blogu obserwowanych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 18:13

‹‹ 2077 2078 2079 2080 2081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ