Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa niestety z przepisem tez nie pomogę.
Wiedźmiątka prześliczne
Za to mam nowego mieszkańca domu, od wczoraj drugiego kota, a dokładnie drugą 12 tygodniową kotkę. Właśnie myślę nad jej imieniem Tosia, Lilu, albo Szarlotka No i moja dotychczasowa kotka strzeliła focha, na mnie, stelaża i na małe kocie chodzi po domu syczy i buczy, ale mam nadzieję że jej przejdzie.WiedźmaMaKota, ojejku, Maczek, ciri22, Blondik, Katarzyna87, marzusiax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kattalinna wrote:Zuu, potrzebny mi Twój blog teraz juz! przepis na jakieś szybkie ciasto czy ciastka poszukiwany. Oczywiście zdrowe bez mąki pszennej. Mam dużo wiórek kokosowych, olej kokosowy, mąki z ciecierzycy, żytnią, owsianą i orkiszową. Syrop z agawy, ksylitol i kakao. I zero pomysłów jak zrobić coś fajnego i wyjdzie na pewno
Proszę bardzo, wyobraźcie sobie, że powstał!
http://smaczniebezcukru.blogspot.com
Liczę na konstruktywną krytykę, co poprawić Proszę nie bić za niedociągnięcia, nigdy nie robiłam bloga
Tylko na razie prawie nic tam nie ma. Tylko ciasto z fasoli. Ale daj mi chwilę, coś Ci wygrzebię
EDIT: A jakieś owoce/bakalie masz? I przede wszystkim: czy masz jajka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 16:21
ojejku, ciri22, odrobinacheci, Emma80 lubią tę wiadomość
-
Już w piecu może coś wyjdzie. Znalazłam przepis na ciastka z płatkami owsianymi i wiórkami ale z braku płatków dałam podwójną ilość kokosa. Użyłam mąki z ciecierzycy. Na surowo smakuje jak ciasto na falafele ale mam nadzieję, że po upieczeniu kokos zrobi swoje. Na wszelki wypadek dorzuciłam trochę cynamonu i imbiru. Jak będą dobre to odtworzę przepis dla Was
Maczek lubi tę wiadomość
-
Nigdy więcej tego nie rób
Otworzyłam szufladę z zamiarem wzięcia owsianej ale jakoś tak popatrzyłam na ciecierzycową i stwierdziłam, że skoro wydałam na nią tyle kasy to warto w końcu użyć. No i liczę na lekko orzechowy posmak. Ciastka już pachną obiecująco -
nick nieaktualnyZuu ja prowadziłam bloga kulinarnego prawie dwa lata. Jedno co na pewno to wejść na durszlak i zarejestruj tam bloga, na mikser kulinarny tez, będziesz musiała w bocznym pasku umieścić ich logo, ale dzieki temu serwisy będą zasysaly te przepisy same. Możesz tez utworzyć fanpage bloga i tez ustawić żeby wszystkie wpisy z automatu sie publikowały na fb. I poucinaj przepisy tak, żeby na stronie tytułowej bylo zdjęcie i krótki opis a po kliknięciu w przepis reszta zdjęć i przepis. Fajne sa wpisy z etapów przygotowań, ale to jak zaczniesz na dobre robic nowe wpisy z nowymi przepisami to będziesz mogla tak robić. Jak na cos wpadne mądrego to Ci na priva napiszę
Ed widzę ze przepisy poucinane z Tel pisze j nie ogarnelamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 16:36
Maczek lubi tę wiadomość
-
Ja na razie nic konstruktywnego nie mam do dodania. Dla mnie jako użytkownika ważne jest, żeby przepisy po prostu były i bardzo się cieszę, że podajesz gramaturę a nie szklanki i łyżki już sobie zapisałam linka
Ciastka się trochę przypiekły od spodu (są brązowe ale nie spalone ) więc je przewróciłam i wstawiłam blaszkę wyżej. Trzymajcie kciuki, jakieś 10 minut jeszcze max im dajęMaczek lubi tę wiadomość
-
ojejku wrote:Zuu ja prowadziłam bloga kulinarnego prawie dwa lata. Jedno co na pewno to wejść na durszlak i zarejestruj tam bloga, na mikser kulinarny tez, będziesz musiała w bocznym pasku umieścić ich logo, ale dzieki temu serwisy będą zasysaly te przepisy same. Możesz tez utworzyć fanpage bloga i tez ustawić żeby wszystkie wpisy z automatu sie publikowały na fb. I poucinaj przepisy tak, żeby na stronie tytułowej bylo zdjęcie i krótki opis a po kliknięciu w przepis reszta zdjęć i przepis. Fajne sa wpisy z etapów przygotowań, ale to jak zaczniesz na dobre robic nowe wpisy z nowymi przepisami to będziesz mogla tak robić. Jak na cos wpadne mądrego to Ci na priva napiszę
Ed widzę ze przepisy poucinane z Tel pisze j nie ogarnelam
No ucięłam ten jeden, bo był długi.
Jesli ucinanie się sprawdza, to mogę ciachać
Dzięki Pododaję na te stronki, a i owszem, tylko najpierw postaram się mieć tam trochę więcej - żeby w ogóle było co przeczytać, bo takie trzy przepisy na krzyż to bida
No chyba że od razu się rzucę na głęboką wodęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 17:09
ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja do rosołu dodaję pomidora cwiartke zawsze:) dzisiaj jadłam na obiad szparagi z grilla pyycha:) Katta czuc kokos w ciastkach? Wyglądają smakowicie:). Maczku biorę przepis na ciasto fasolowe zrobię w tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 17:24
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Czuć tylko kokosa
Dla chętnych przepis już z mojej wersji:
200g wiórków kokosowych
2 jajka
4 łyżki ksylitolu
100 g roztopionego tłuszczu (przepis był z masłem ale dałam pół na pół z olejem kokosowym)
Mąka - przepis mówił o 2 łyżkach ale dosypałam na oko więcej bo ciasto było za rzadkie
Ok. Pół łyżeczki proszku do pieczenia (w przepisie nie było. Następnym razem pominę)
Trochę mleka (na oko)
Syrop z agawy (ok. łyżeczki, oczywiście na oko )
Imbir
Cynamon
Wszystko wymieszać w misce łyżką, na blachę i do pieca
Fajne są bo takie typowe kokosanki w konsystencji. Następnym razem spróbuję dorzucić jakieś orzechy czy coś. I mam ochotę na trochę czegoś pikantnego
Cytrynka_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper dzieciaki
Piękne wypieki (do których nie mam ręki )
Melduję Ridża i staruję z planami
Od poniedziałku zaczynam żywienie wg zaleceń.
We wtorek pobieram pierwsze próbki na badania hormonalne.
Za 3 tygodnie kończę kolekcjonowanie probówek i odsyłam pakiet do labu.
Jeśli nic złego (lub wspaniałego!) nie będzie się działo, to wakacje spędzę z dietą dr Dąbrowskiej.
Może uda mi się ogarnąć dzisiaj jakoś ból i skorzystać z pięknej pogody.
Wczoraj się nieźle złaziliśmy i taki przyjemny powiew znad jeziora był.
Całe lato mogłoby być takie jak teraz -
Impra, dawaj szybko tego Ridża do mnie tylko w wersji bezbolesnej. Liczyłam, że przyjedzie w weekend żebym miała dobre warunki do umierania z bólu ale oczywiście byłoby zbyt pięknie. A on złośliwy raczej. Ale może go jakoś przekonasz i zgubi ból nad oceanem?
-
Do rosolu ktos jeszcze czosbek dorzucal. Zabek. Jak pamietam.
Te strony maczku to nawet z mala iloscia przepisow sa fajne. Bo kazdy przepis sie tam pojawia Twoj na stronie glownej. Wiec masz reklame.
Sa tez tam organizowane akcje rozne. I wtedy wstawiajac logo akcji pod dany przepis tez zwiekszasz swoj zasiegMaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykattalinna wrote:Impra, dawaj szybko tego Ridża do mnie tylko w wersji bezbolesnej. Liczyłam, że przyjedzie w weekend żebym miała dobre warunki do umierania z bólu ale oczywiście byłoby zbyt pięknie. A on złośliwy raczej. Ale może go jakoś przekonasz i zgubi ból nad oceanem?
Miał wpaść jutro lub we wtorek, żebym spędziła super niedzielę ze Stelażem.
Mam na niego jeden sposób - nimesulid.
Ale po 10 latach moje nery mówią: stop.
Lecę po termofor -
Katt z nadmiaru wiorek Mozesz zrobic bounty. Wystarczy masło lub olej koko. Odrobina jogurtu nat i cos do poslodzenia (lub nie). Na koniec robisz polewe i gotowe.
Edek. Maczku nie widzę na blogu obserwowanych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 18:13