X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę u innego lekarza, mam nadzieję, że mniej dołującego i przede wszystkim z lepszym wyposażeniem. Dzisiaj tylko widziałam <3, bo Doppler bez dźwięku. Lekarz mi zrobił kolejny wykład o tym, jak to tyle poronień jest i to zupełnie normalne, genetyczna selekcja naturalna. Poradził też nie mówić jeszcze rodzinie, bo po co mają później przeżywać. Czujecie? Ale niby twierdzi, że wszystko ok będzie. Ostatni raz u niego byłam.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra super serducho. Przynajmniej wiesz skąd plamienia. Oszczędzaj się na wszelki wypadek.

Mój też goni wasze dzieci, dzisiaj odkrył, ze chciałby usiąść - cały czas ciągnie głowę.

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Jest zarodek 1,61 cm :) Serduszko bije 182/min <3
    Ale mam krwiaka 2 cm i stąd prawdopodobnie plamienie :(
    Przez krwiaka martwi mnie wygląd pęcherzyka, taki mocno spłaszczony.
    Oczywiście podejście jest tutaj lajtowe - leżeć nie muszę, jedynie zakaz seksu i dźwigania ciężkich rzeczy. A na to, że mi prog jakieś zapalenie wywołał, też nic nie dostanę przed 12tc.

Wiem, że w Pl lekarz kazałby mi leżeć i na pewno zalecałby proga, więc chyba jednak ograniczę aktywność do minimum. Mam nadzieję, że dzięki temu krwiak się wchłonie.
    A duracele juz sie wyczerpały? Czy Twoj nadal nakrecony?

Ja dzis mialam babski wieczor. Bylo wesolo. Bez chlopow. Za to byla whiskey od kozuby i cola.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    A duracele juz sie wyczerpały? Czy Twoj nadal nakrecony?
    Nadal do mnie przyklejony, ale wie, że mamy bana na pytongowanie, więc się grzecznie słucha zaleceń ;)

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Nadal do mnie przyklejony, ale wie, że mamy bana na pytongowanie, więc się grzecznie słucha zaleceń ;)
    Dobrze ze sie chociaz slucha

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Dobrze ze sie chociaz slucha
    Nie mówię, że generalnie... ;) :D
    Przynajmniej w tej kwestii :P

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra super!!!!!!!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra super, a lekarz to debil. Jak tacy ludzie mogą pracować w takim zawodzie. Rozumiem, że w sumie prawdę powiedział, ale można było lepiej dobierać słowa. Serce bije jak dzwon, zdrowy maluch!

Zuu, a masz sab simplex na kolki? Nam trochę pomagał, ale najlepszy sposób to było robienie przysiadów z Madzią na rękach, nie wiem czemu, ale działało-tzn. przestawała płakać. No i rurki windi.

Madzia na razie spaceruje za rączki, ale duzo gada ostatnio :)

A to nasz wakacyjny portret (marzenie z dzieciństwa, hehe)
    b9a76c5600a67d1emed.jpg

Buziaki :)

Cytrynka_, kattalinna, emaj, Impresja, ktosiowa, ciri22 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • emaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:51

Impresja lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Zuu, a masz sab simplex na kolki? Nam trochę pomagał, ale najlepszy sposób to było robienie przysiadów z Madzią na rękach, nie wiem czemu, ale działało-tzn. przestawała płakać. No i rurki windi.

Mam ten specyfik. Może coś daje, ale nie do końca. Mam też inne.
    Rurkę też mam, ale używam w ostateczności, jak już nie pomaga suszarka na brzuch ani w ogóle nic. Bo jednak trochę to brutalne z tą rurą, a przynajmniej moją młodą strasznie to stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:15

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

Jeszcze jeden dzien festivalu i wracam do domu ;/ bede was jutro nadrabiac bo pod namiotem nie mam jak ladowac telefonu wiec tylko wlaczalam go na chwile przez te kilka dni.

Impra super wiesci ;)
    Marzu trzymam kciuki!

Ja na reszcie doczekalam sie seksu! I takiego jak dawno nie pamietam :D

A corka raczkuje i odstawiona od smoczka! Za to zeby nie daja spokoju ;(

Pozdrawiam i jutro po powrocie nadrobie i moze jakied fotki wrzuce ;D

Cytrynka_, kattalinna, Blondik lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri super wieści. Nie dziwie sie ze seksy byly nadzwyczajne. Po Twoim celibacie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celibat celibatem ale takiego seksu z taka iloscia rozpalki to chyba mialam tylko na poczatku naszego zwiazku w pierwszych 3 razach:p

Cytrynka_, emaj, kattalinna, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźmuszki, jak mi już dojdzie paczka z Duphastonem, to mogę tak po prostu z dnia na dzień zamienić dowcipnego proga na dupka? Czy jakoś to powinnam stopniowo zrobić? A może lepiej przy tym krwiaku teraz brać i to i to?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie pomogę, Impresja :( ale tak na logikę: to progesteron, i to progesteron to chyba nie będzie większej różnicy?

Tymczasem pozdrawiam z wywczasu nad jeziorem Białym. Pogoda ujdzie. Ludzi miliony :( czekamy na jutrzejszy wieczór i koniec długiego weekendu. Z każdej strony dochodzi nas aromat grilla i dźwięki disco polo...

age.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek jest syntetykiem, lutka naturalny.
    Ale co poradzić, to nie wiem. Nie chcę się bawić w lekarza, a na zazywaniu dupka się nie znam.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiedziałam co mam teraz zrobić, lutka dopochwowa mnie podrażniła, zanim ogarnęłam, ze mam w domu też te podjęzykową, dwa dni faszerowałam sie dupkiem, w wymyślonej przeze mnie dawce...
    Na dłuzsza metę ta lutka dopochwowa to jest jakas pomyłka... a mi się dupek i podjęzykowa bardzo słabo wchłaniają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, na ile się dupek przyswaja i jak szybko, a nie chciałabym do jakiegoś spadku doprowadzić. Duphaston mam brać 2x1, więc chyba zrobię to na zakładkę - wieczorem dowcipny prog i równocześnie jeden dupek, a rano znowu dupek. Później wieczorem sam dupek. Myślę, że wtedy już jakieś sensowne stężenie będzie. I tak w sumie nie wiem, jak teraz się ten prog z USA przyswaja, bo taki strasznie glicerynowy i wypływa bardzo. Jeszcze się zastanowię, bo może się przemęczę na obu, mimo podrażnienia. Widzę, że w Pl przy krwiaku od razu dawki zwiększają i dają i lutkę i dupka.

• emaj Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawkę znam - przed krwiakiem lekarz z Pl kazał dupka 2x1 i to jest taka standardowa dawka. Bardziej się zastanawiam, jak się przeskakuje z jednego na drugi - czy od razu czy stopniowo.

Edek: znalazłam sobie kompromisową metodę na leżakowanie - mamy w budynku sundeck, więc leżę na leżaku na świeżym powietrzu z herbatą w ręku, a Stelaż pływa w basenie. W końcu jest trochę chłodnego wiatru - jak zbawienie. Chyba na co dzień się tutaj przeniosę, bo w mieszkaniu zawsze coś do roboty się znajdzie. Nie widzę, to mnie nie korci, żeby się za to zabrać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 23:14

kattalinna, emaj lubią tę wiadomość

‹‹ 2288 2289 2290 2291 2292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ