X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Vuko - dokładnie :)
    I dzisiaj idę kupić nowy rower :D

No widzisz, a jakby był fasol to rower po pierwszym trymestrze w odstawkę.
    Mar jaki kupujesz rower góral, miejski? Bo ja z małżem kupuję za tydzień górale ;)

emilanka no troszkę możesz pomarudzić, ale potem wiesz spinasz poślady i do przodu.

Marribell Z tym sabatem na przywołanie pogody to musiałybyśmy zacząć od czwartku ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:21

• Emma80 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Zbadałam sobie wit. D (jeszcze raz dzięki, Emma, za cynk o promocji!).

Śpieszę donieść, iż po wcinaniu od końca stycznia/początku lutego wit. D w liczbie 4000 j.m. dziennie mam zawrotny wynik 28,53 ng/ml. Dolna granica normy zaczyna się od 30 ng/ml.

Zastanawiam się, jak bardzo wielkie musiałam mieć niedobory, że przy takich dawkach jeszcze nie dociągnęłam do normy :P

Polecam się na przyszłość. ;)

Za to ja miałam wynik 16,56. Bardzo powinnam się martwić?
    Pani w laboratorium (jeszcze przed badaniem) mówiła, że po zimie wszystkim wychodzi źle.

A jeszcze przypomniało mi się co do tematu przybierania na wadze. Jak kiedyś ważyłam się codziennie, to potrafiłam mieć różnicę 4 kg (najpierw na +, a potem na -) i to z dnia na dzień, ale to było spowodowane właśnie zatrzymaniem wody przed Ridżem.
    I jeszcze żeby ważenie było miarodajne, najlepiej robić to zawsze na czczo, po wypróżnieniu i "po nagu" (To co mamy w jelitach i pęcherzu oraz ubranie potrafią ważyć więcej niż 0,5 kg).

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boję badać wit. D ;p Czekam na promocyjne pakiety tarczycowe w sla.pl :)

Zdaniem mojej gin witamina D jest dobra dla starających się, więc zawsze mi powtarzała "Kasiu wystawiaj buzię na słońce" :) Nigdy nie miałam badanej, a szkoda.

Mnie się marzy miejski rower ;( ale póki co to tylko popatrzeć mogę. Odliczam do 18.03 - dzień wizyty po której może wrócę w końcu do pytongowania!!!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aż się boję badać wit. D ;p Czekam na promocyjne pakiety tarczycowe w sla.pl :)

Tarczycowy był w promocji w marcu, to nie wiem czy prędko będzie znowu.

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 00:33

Summerka, Blondik, nataliano lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka z OZM, a to dobre;) moze w tajemnicy podczytuje to "panikujace@ watki i mu sie udzieliło;)

A tak poważnie, to fajnie, ze dba, a nie twierdzi, ze "ciaza to nie choroba" przecież...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sie wsciekne! Moje wyniki gdzies sie zapodzialy! A robilam prywatnie i nawet juz nie mam paragonu! Co to ma byc?! :/

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

lauda., Yousee lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Zaraz sie wsciekne! Moje wyniki gdzies sie zapodzialy! A robilam prywatnie i nawet juz nie mam paragonu! Co to ma byc?! :/

Jeśli się zapodziały i wiedzą, że były to chyba paragon niepotrzebny? Ja zawsze chodziłam do diagnostyki, gdzie była tylko jedna położna. Jako że robiłam miliony badań i miałam jeszcze więcej pytań pamiętała mnie z imienia.

Wiedźma obie sukienki piękne! Widziałam je u Nas na Zalando, ale kosztują ponad 300 zł. Za tą kasę to mi na miarę uszyją ;)

Mnie się podoba ta: http://ateliermama.pl/product-pol-1073-Sukienka-Kerstin.html

ale nie kupuję wcześniej bo w 8mc mogę mieć już brzuch jak sklep i nie wiadomo czy się będę mieściła.

Udało mi się kupić mega pakę ciuszków ciążowych. Nie wszystkie są ładne, ale większość mi odpowiada. No i cena: 100 zł ;D (spodnie z HM Mama na allegro używane ok. 50-80 zł, nowe 150 - 200 zł, reszty nie liczę nawet)
    http://tufotki.pl/GP6Al

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:51

Morwa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    Ja po 3 miechach brania 5000j miałam 29 ;)
    D uzupełnia się baaardzo powoli.
    Ja będę badać przy najbliższej okazji, ale jak się okaże, że nie wzrasta jak trzeba, to pocisnę endo o krople, bo teraz biorę tabsy.

Kropelki wychodzą dużo taniej przy takich dawkach - na receptę płaciłam za nie maks 6 zł za buteleczkę. Buteleczka ma 10 ml, więc 200 000 j.m. w niej siedzi, na trochę starcza.

Pan naprospec kazał mi brać wit. D tyle, co biorę, jeszcze przez dwa miechy, a potem brać połowę mniej (czyli ok. 2000-2500 j.m.), ale już na stałe.

Emilanka, to dużo bierzesz :D Trochę więcej, niż ja ;) Ciocia Zwei by Ci pewnie coś powiedziała o przyswajaniu wapnia i witaminie K2 w tej sytuacji ;)

Emma, jak przez zimę nie faszerowałaś się witaminką D, to pewnie nic dziwnego, że tak mało wyszło. Dopakuj się nią teraz. Zobacz, ile ja jej jadłam, a wciąż do normy nie dobiłam :P (Zanim mi naprospec kazał zjadać prawie 5000 j.m., to sama wcinałam już od kilku miechów kapsułki po 1000-2000 j.m.).

Kacha, dalej jest pakiet tarczycowy w ŚLA - wyskakiwało mi wczoraj a ekraniku. Chyba 89 zł za TSH, FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG. Chyba tyle tego było. Sprawdź sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:19

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam tam i powiedzieli,ze mam jutro dzwonic,a jutro to ja musze juz druga bete robic. Nigdy tak dlugo nie czekalam grrrrr. Spadam do roboty. Milego dzionka!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzzi ale to jest ten pakiet standardowy, a ja bym chciała ten promocyjny TSH, FT3 i FT4 za 29 zł, bo taki bywał. Nie potrzebuję anty. U mnie to badanie kontrolne. Robię co miesiąc i szkoda mi trochę tych 89 zł na "kontrolę".

Vuko powiedź, że chcesz tą 2 w gratisie za stresy jakie przeżywasz

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia świetne ciuchy :) jak dla mnie kilka bluzek bomba , niektóre nie w moim stylu ale pewnie na osobie wyglądają inaczej :) mega okazja .

Vuko, lipa z tymi wynikami . W diagnostyce robiłaś ? Mam nadzieję, że się znajdą :*

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mnie też się nie wszystko podoba, ale uznałam, że choćby dla spodni czy dwóch bluzek, które mi bardzo grają warto ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wiedźmy u mnie taka zimnica...
    Ridż coś przylazł i stoi pod drzwiami , 2 dzień bałagani na wycieraczce paskuda jedna obleśna!

co do roweru to też jestem na etapie zakupu, miejski mam upatrzony z crossa jedziem po niego w czwartek, chyba muszę kask i plastry dokupić z 10 lat na rowerze nie jeździłam.

Paskudny dziś dzień ogólnie chyba czas na czerwone na przyszłe endo:)

a co wy o jakieś wit D prawicie? to trza taką badać?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:47

• Maczek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:

a co wy o jakieś wit D prawicie? to trza taką badać?:)

Noooo :D Niedobory są duże w narodzie, bo taki mamy klimat :P A niedobory wit. D prowadzą do wielu niefajnych rzeczy, chociażby zaburzeń płodności i deprechy ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę swoją wit d zbadac , chociaż mi nie po drodze :/ jakoś boje się wyniku i wolę jeszcze trochę posiedzieć z LWD :p coś czuje, ze i tak w tym cyklu nici z Alexis i clo nie zadziałało poraz kolejny więc s*am na to wszystko powoli. Trza wyjechać gdzieś na jakiś czas i odpocząć. Potem będę ze świeżym umysłem wyszukiwać jakiegoś wabiku dla lady ;)

Kasia mi osobiście wiele z tych bluzek wpadło w oko i te spodnie tez boskie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:
    co do roweru to też jestem na etapie zakupu, miejski mam upatrzony z crossa jedziem po niego w czwartek, chyba muszę kask i plastry dokupić z 10 lat na rowerze nie jeździłam.

A ja już się mogę pochwalić bo mam zamówiony i jedzie do mnie o ten:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/tempt.4.ciemnofioletowy/18872/76406/

Morwa lubi tę wiadomość

• lauda. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo rowerowe tematy i klimaty :D
    Rower to moja miłość i żal mi dupeczkę ściska, kiedy taka ładna pogoda, a ja póki co mam embargo. Mam nadzieję, że za miesiąc to się zmieni i będę mogła delikatnie, wolniutko pojechać w siną dal ;)
    Ja mam takie jeździdło, pieszczotliwie nazywane świerszczem. Zgodnie z zasadą, że z miłości upiększamy to co kochamy, teraz mam jeszcze stylowy wiklinowy kosz i chromowane lampki halogenowe ;) + czerwony dzwonek.
    A do jazdy wyczynowej mam górala starego, ale jarego :D

http://www.iv.pl/images/38944527946242686290.jpg

odrobinacheci, Emma80, WiedźmaMaKota, zwei_kresken, Blondik lubią tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ