Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę Kacha, że możecie już pytongować
A co do tematu wątku to: kiedyś moi znajomi z czasów "studenckich" wpadli, załamani bo "co teraz będzie" ale na szczęście jakoś się wszystko ułożyło i teraz już mają słodkie czteroletnie dziecko ale koleś bał sie przez jakiś czas z moją znajomą pytongować bo "przecież możesz zajść w drugą ciążę"Matleena lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
zobaczymy co mi lekarz powie, bo lekarz, ktory ma mi robic to usg nie wykonuje echa serca. mam nadzieje, ze w sumie to nie bedzie potrzebne to badanie, tfu tfu.
odebralama wlasnie wyniki żelazao mam 96, a norma to 60-180.... chyba trochę mało, co -
Nie ogarniam, wynik w normie to czemu za mało? Jakby było 140 to uznałabyś że za dużo? Wynik bardzo dobry, patrząc na to, że masz teraz nadprodukcję krwi i żelazo to zazwyczaj jeden z wyników pod kreską, to jest bombowo.
Ja co prawda samego żelaza nie robiłam, ale Hemoglobina u mnie kuleje. Norma 13-16, u mnie 10, więc podjadam różne specyfiki, bo mam anemię.
Grunt to być pod opieką lekarza - tyle -
Blondik, Basik, trzymam dziewczyny kciuki za Wasze wizyty.
Co do mojej wczorajszej, na szczęście moje najgorsze obawy się nie potwierdziły. Mięśniaki nie odrosły, ale za to urosła torbiel, z prawej strony, tak jak przypuszczałam i jak pisałam wcześniej o tych kłujących bólach.Basik122 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Wbrew pozorom, nawet nie jestem specjalnie załamana, bo do tej pory przyzwyczaiłam się do gorszych diagnoz, a torbieli chyba da się stosunkowo łatwo pozbyć za pomocą leków, prawda?Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Emma u mnie też często pojawiały się torbiele. Co prawda były małe i nie dostawałam na nie żadnych medykamentów, ale Ridżu zawsze zabierał je ze sobą
Z torbielą zaszłam w pierwszą ciążę, gin nawet nie była specjalnie zdziwiona. Co ważne, poronienie nie miało żadnego związku z torbielą! -
Shibuya wrote:Emma, różnie to bywa z tymi torbielami, ale w większości da się je wyleczyć za pomocą leków.
Może to torbiel po niepękniętym pęcherzyku, to takie najszybciej znikają.
Będzie dobrze
No właśnie to podobno jest właśnie taka torbiel po pęcherzyku.
Dostałam luteinę.
Katarzyna87 wrote:Emma u mnie też często pojawiały się torbiele. Co prawda były małe i nie dostawałam na nie żadnych medykamentów, ale Ridżu zawsze zabierał je ze sobą
Z torbielą zaszłam w pierwszą ciążę, gin nawet nie była specjalnie zdziwiona. Co ważne, poronienie nie miało żadnego związku z torbielą!
Myślałam, że torbiel uniemożliwia zajście w ciążę, że z tego np. się biorą "mody na okres"? Hmm, ciekawe.
Jak spytałam, czy to możliwe, że ona rośnie już od kilku miesięcy (bo zawsze czułam ból z prawej strony), to gin potwierdził, że niewykluczone.
Tyle, że dopiero w tym cyklu temperatura jest taka dziwna, a poprzednie "wyglądały" na owulacyjne.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Ja już kiedyś pisałam, że mnie napierdzielał lewy jajnik, a ginekolog mówiła że w prawym jest jajo 21 mm i ztego będzie owulacja.
To było w szczęśliwym cyklu.
Czytałam też, że ból jajnika wcale nie oznacza owulacji akurat z tego bolącego, ale dlaczego tak się dzieje - nie doczytałam -
Czesc Wiedzmy! Sorki,ze sir nic nie odzywam,alr od powrotu ze szpitala wlasciwie nie wchodze na Internet
teraz wlazlam specjalnie zeby do Was napisac. Pogoda od paru dni u mnie tragiczna, spac na stojaco mozna. A ja jestem meteopatka, wiec spie na lezaco i na stojaco, kiedy i gdzie sie da
udalo mi sie ustawic wizyte na najblizszy piatek, bo nie wiem ile czasu mam brac ta luteine, ale musze podjechac do szpitala w ktorym bylam. Poza tym wszystko po staremu, no moze poza tym,ze rodzice i tesciowie zostali poinformowani o Domoslawie
oczywiscie reakcja pozytywna
. Ja z kolei pracuje nad moim nie-malzem, zeby mi wiecej w domu pomagal,bo niestety do obowiazkow domowych nigdy sie nie garnal
mam nadzieje,ze u wszystkich Wiedzm i Wiedzmiatrk dobrze sie dzieje
Emma, u mnie takie torbiele z pecherzykow rowniez objawialy sie takim bolem/kluciem jajnika, ale zawsze pekaly samoistnie. Ostatnia mialam w lutym. Oby u Ciebie tez zniknelo to torbielisko szybko. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i postaram sie zmobilizowac do czynnego uczestnictwa w konwersacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:49
Emma80 lubi tę wiadomość
-
Shibuya, ale napierdzielał Cię z powodu torbieli, czy tak mu się po prostu chciało bezproduktywnie napierdzielać, a w tym czasie drugi pracował i owulował?
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Emma80 wrote:Shibuya, ale napierdzielał Cię z powodu torbieli, czy tak mu się po prostu chciało bezproduktywnie napierdzielać, a w tym czasie drugi pracował i owulował?
nie, w tym cyklu co zaszłam w ciążę tak po prostu bolał mnie jajnik w czasie owulacji. Bolał mnie lewy, a owulacja była z prawego, więc ten lewy bolał mnie tak po prostu, heheheale drugi owulował w tym czasie, więc jakieś powiązanie musi być
Edit: masło maślaneinnymi słowy tak jak napisałaś, lewy napierdzielał bezproduktywnie, podczas gdy prawy ciężko pracował
Ale cykl wcześniej miałam taki epizod, że bolał mnie jajnik kilka/kilkanaście dni, nie byłam u ginekologa, okres mi się spóźnił ponad tydzień, myślałam że to ciąża. Po okresie poszłam do gina i twierdził, że tak długo bolący jajnik świadczy najprawdopodobniej o torbieli, ale nawet jeżeli była, to okres ją skutecznie wypłukał (stąd spóźniony okres)
Mam nadzieję, że u Ciebie ta torbielka też zabierze się z RidżemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:08
-
Shibuya wrote:
Mam nadzieję, że u Ciebie ta torbielka też zabierze się z Ridżem
Oby. A Ridż mógłby się dodatkowo nie spóźnić jak już i tak musi przyjść.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Maczek wrote:Eeeeej, ovu ma błęda! Nie mogę Wam dawac lajków. A przynajmniej nie wyświetlają mi się te lajki, jak je kliknę.
Kacha, polubiłam Ci pytongowanie poranne - kilka razy próbowałam je polubićWyświetliło się coś?
Też tak kiedyś miałam. Próbowałam polubić po kilka razy, ale nie było reakcji, a potem już nie sprawdzałam, czy coś się zmieniło, bo w między czasie wiele nowych wpisów się napłodziło. Ale za to parę razy udało mi się polubić po dwa razy tę samą wiadomość.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
wrzesień 2016 - usuwamy polipa...