X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko po mieście więc stykają takie, a chciałam koniecznie jakiś kolor bo tu same czarni i szare... bleeeeeee i w ogóle bardziej mi się z PL opłaca zamówić niż tu na miejscu kupować

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja też leżałam w inkubatorze ale tylko 2 dni :) w którym tygodniu się urodziłyście?

Ja w 28tc. To była zima, mama gapa szła i się potkła i przewróciła... I zaczęła rodzić. I tak oto na świecie się pojawiłam. Sąsiedzi pytali, czyje to dziecko, bo mamie brzucha jeszcze za bardzo spod zimowego płaszcza widać nie było...

9ewngzu39q9xq1ud.png
    [*] 13.04.2015 Mały Fasol 9tc
    relgf71x2unwek7b.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Wiedzma, fajny model. Tez chce cos ppdobnego,ale kolka zeby bardziej masywne byly,bo bedziemy jezdzicpo polnych drogach na pewno od wiosny ;-)
    Jeśli chcesz wózek dobry na polne drogi to ten mój brat ma i jeźdzą nim tylko po polnych, piaszczystych i trawiastych terenach.
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/tutek-tirso-eco-skora-3w1-fotel-maxi-cosi-citi-adac_p_1500.html
    będź ten ale cena masakruje
    http://allegro.pl/x-lander-wozek-x-move-3w1-besafe-torba-spiwor-i5447702285.html
    To jest też mój typ ale bez spacerówki bo mam dobrą spacerówkę po Maksiu, która odwiedziła Dolinę Kościeliska i Chochołowską i dalej jest w świetnym stanie :-)

Vuko lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/tutek-grander-lift-2w1-edycja-2015_p_1583.html ja ten ale 3w1 :)

Kolor szaro czerwony
    Czyli dalej trzymasz się tego wyboru. Ja tą firmę najpierw muszę w sklepie dopaść żeby przetestować bo podobno są to świetne wózki.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralpina wrote:
    Ja w 28tc. To była zima, mama gapa szła i się potkła i przewróciła... I zaczęła rodzić. I tak oto na świecie się pojawiłam. Sąsiedzi pytali, czyje to dziecko, bo mamie brzucha jeszcze za bardzo spod zimowego płaszcza widać nie było...
    Ja tylko tydzień przed terminem się urodziłam :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzymam się, bo strasznie mi się podoba ten wózek, Diabłowi też, powiedzial, że jak Ferrari wygląda hahaha :D a że ja blachara jestem to już w ogóle musi zostać :) ale niestety nie przetestuję go w sklepie bo nie będzie mnie w PL raczej do porodu :(

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam się ok 5 tyg przed terminem, ale mojej mamy brzuszka też nie było widać :P ale to szczęście dziewczynki, że jesteście z nami bo wiadomo, że w tamtych czasach medycyna była inna niż teraz ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Tak trzymam się, bo strasznie mi się podoba ten wózek, Diabłowi też, powiedzial, że jak Ferrari wygląda hahaha :D a że ja blachara jestem to już w ogóle musi zostać :) ale niestety nie przetestuję go w sklepie bo nie będzie mnie w PL raczej do porodu :(
    Mój brat jest zadowolony a to podobne modele z tym co on ma więc myślę że też będzie dobry :-)
    Mnie się jeszcze podoba ten

http://allegro.pl/wozek-2w1-baby-design-husky-nowy-kolor-09-i5445402733.html

Ale przy składaniu trzeba odczepiać kółka co jest bardzo nie praktyczne. Wiadomo kółka brudne są a mi zależy żeby wózek był praktyczny. Po poprzednim wózku który był dla Maksa bardziej na to zwracam uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:03

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Mój brat jest zadowolony a to podobne modele z tym co on ma więc myślę że też będzie dobry :-)
    Mnie się jeszcze podoba ten
    http://allegro.pl/wozek-2w1-baby-design-husky-nowy-kolor-09-i5445402733.html
    Ale przy składaniu trzeba odczepiać kółka co jest bardzo nie praktyczne. Wiadomo kółka brudne są a mi zależy żeby wózek był praktyczny. Po poprzednim wózku który był dla Maksa bardziej na to zwracam uwagę.
    Też fajny ale właśnie te kółka i kolory mi się nie podobają ;) aaaa pisałam wam jaki mi się podoba? ale raz, że ciężko go dostać a dwa to typowo dla dziewczynki bo takiw klimacie myszki minnie... ?
    https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10422084_10200577237110399_8183578565904724046_n.jpg?oh=e89bad8bef1a82c4da9bbdd45daaa8ee&oe=55EE621A zakochana jestem :)

3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ale rzeczywiście klimat dla dziewczynki. Ale czekaj przecież ty chyba jeszcze nie masz pewności kto ci w brzuchu mieszka. Może akurat będziesz go mogła kupić :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, dzieki za info i linka :-) kolory nie powalaja,ale wazniejsze jest dla mnie by wozek sie nie rozklekotal hehe. No i w cenie jest fotelik do auta chyba

0d1yflw1ktiwk49i.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Fajny ale rzeczywiście klimat dla dziewczynki. Ale czekaj przecież ty chyba jeszcze nie masz pewności kto ci w brzuchu mieszka. Może akurat będziesz go mogła kupić :-)
    Nie wiem kto tam mieszka i nie będę wiedzieć raczej a powiedziałam "do końca sierpnia wózek ma już być zamówiony." Po za tym chcę zostawić ewentualnie dla drugiego maleństwa...

3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Basik, dzieki za info i linka :-) kolory nie powalaja,ale wazniejsze jest dla mnie by wozek sie nie rozklekotal hehe. No i w cenie jest fotelik do auta chyba
    Akurat tu mają fotelik w cenie ale kolorów jest więcej wystarczy poszukać.
    http://www.x-lander.pl/product,xmove.html

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów wychodzę na dziwną, bo kupiłam 3 pary śpiochów (z czego dwie będą dla małża na dzień ojca ;p) Wszystkie ze śmiesznymi (w moim mniemaniu) napisami.

Wózek dostaniemy w spadku, wiem jaki bo stoi już w piwnicy http://img.youkids.pl/tmp/a/1/5/3/trio-sprint-travel-system-zestaw-3w1-red-wave-5cf5.500x400.jpg

Trzymam się tego, że mam jeszcze czas.

Edit: wiecie co, wiem, że nie powinno się tak mówić i pisać, jednak ja chyba wolę poczekać z tymi najważniejszymi zakupami (łóżeczka i inne) do przynajmniej 25tygodnia, to granica przeżywalności płodu. Nie jestem przesądna, ale gdyby tfu tfu coś się stało, to patrzeć potem na ten śliczny pokoik - chyba by mi serce pękło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:20

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    A ja znów wychodzę na dziwną, bo kupiłam 3 pary śpiochów (z czego dwie będą dla małża na dzień ojca ;p) Wszystkie ze śmiesznymi (w moim mniemaniu) napisami.

Wózek dostaniemy w spadku, wiem jaki bo stoi już w piwnicy http://img.youkids.pl/tmp/a/1/5/3/trio-sprint-travel-system-zestaw-3w1-red-wave-5cf5.500x400.jpg

Edit: wiecie co, wiem, że nie powinno się tak mówić i pisać, jednak ja chyba wolę poczekać z tymi najważniejszymi zakupami (łóżeczka i inne) do przynajmniej 25tygodnia, to granica przeżywalności płodu. Nie jestem przesądna, ale gdyby tfu tfu coś się stało, to patrzeć potem na ten śliczny pokoik - chyba by mi serce pękło.
    A jak te rączki? ja ostatnio się do takiego przymierzałam i miałam wrażenie, że te rączki taki mało stabilne są ;/

No mi zostały już tylko 3 tyg do tej magicznej granicy przeżywalności więc zaczynam myśleć. Od sierpnia ruszam, bo u nas wszyscy wcześniej urodzeni więc wolę też dmuchać na zimne, nie zdziwię się jak wyląduję we wrześniu na porodówce po prostu...

3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Dlatego ja jak narazie kupiłam tylko parę ciuszków i zamówiłam zestaw butelek nic więcej. Wielce przesądna nigdy nie byłam ale z największymi zakupami się wstrzymuję, wózek mam zamiar kupić dopiero we wrześniu albo nawet w październiku. Teraz buszuję tylko po necie i oglądam bo tyle to wolno nawet tym co w ciąży nie są :-)

Co do spadkowego wózeczka to powiem ci że fajny tylko w naszym przypadku nie praktyczny, bo my to jak na wieś jedziemy czy na działkę to kółka muszą być bardziej masywne. Ale na miejskie warunki jak najbardziej super model :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, lepiej kup 62 - zaraz bedą dobre, a 56 mozesz nie zdążyć założyć.

Ja mam wózek hartan racer gt, fakt nie był najtańszy, śle warto było - fajna jakość, ładnie wyglada, ma dobre resory, łatwo sie składa i jest lekki;) a no i na pewno nie rozwali sie i drugie na nim wychowam. Moja szwagierka kupiła tańszy wózek (widzę co druga osoba taki ma), ale powiem Wam, ze moim zdaniem warto dopłacić, bo ten ich wyglada tandetnie i plastikowo i nie wydaje sie, ze wytrzyma dwoje dzieci.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma rączki ma normalne (znaczy jedna długa, regulowana), wrzuciłam podobny na necie, bo nie mam zdjęcia.
    Basik kółka ma normalne, nie takie podwójne ;p

Jeeeb nie przygotowałam się, wbiłam czerwony Chicco i myślałam, że będzie pasował :/ Jestem życiowo nieprzystosowana do przygotowywania wyprawki.

Basik122, zwei_kresken lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ale ciebie i Kasię dzielą tylko dwa dni :-) Ja wam powiem że przy Maksie też zaczełam wszystko kupować od 6mc bo akurat tak poszłam na L4 i miałam na to czas. Z tym że kupywałam drobiazgi, chociaż nie bo komodę kupiliśmy gdzieś w 7mc :-) Ja staram się w zabobony nie wierzyć bo to tylko człowieka dodatkowo stresuje, ale za wcześnie też nie ma co kupować wszystkiego bo raz że kupę kasy to wszystko kosztuje a dwa coś się nam może odwidzieć jak to bywa z ciężarówkami ;-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dodałam posta i się zorientowałam, że przecież my możemy nawet tego samego dnia wylądować na porodówce :D
    Kolejny dowód na to, ze ciężarna jest nieogarnięta :D

My musimy po prostu te największe zakupy rozłożyć w czasie bo ja to jestem niecierpliwa strasznie :) i cały czas mam głos z tyłu głowy "nie zdążymy!"

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ