Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Najpierw: gratulacje Amelcia!
Niech mały Wiedźminek dalej zdrowo rośnie.
Tak do końca w sumie to nie wiadomo dokładnie kiedy u mnie damulka Alexis zawitała. W każdym razie w czwartek w 12 dc jajco miało 23 mm, endometrium 13 mm, a w poniedziałek, czyli już w 16 dc gin stwierdził, że jajco pękło, płyn się wylał i endometrium ma 15 mm. Może rzeczywiście była dopiero w sobotę. Gin twierdził, że w czwartek/piątek (12/13 dc).
Raczej nie planowałam już powtarzania testu. Nastawiłam się na czekanie na Ridża, a wtedy wynik testu będzie wiadomy.
Może gdyby chociaż jutro temperatura trochę skoczyła do góry, to może byłby sens, ale raczej już widać tendencję spadkową. Nie chcę się łudzić.
Nie wiem za to co mam zrobić z Luteiną, czy odstawić po 10 dniach jak wspomniał gin, czy czekać na Ridża i dopiero wtedy? Dzisiaj teoretycznie powinnam już nie brać na noc. Wiem, że różnie lekarze zalecają. Nie chciałabym sztucznie przedłużyć sobie cyklu, ale jak kiedyś (w zamierzchłych czasach) brałam Duphaston, to właśnie czekałam i nigdy nie musiałam odstawiać, żeby pojawił się Ridż.
Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Wiem, ze nie cytuje się samych siebie, ale chciałam pokazać możliwości mojej wróżkowej kanapki!
Czy kogoś pominęłam :>??
Katarzyna87 wrote:Ja Wam powróżę ;p
Wróżba ważna do końca 2015, bo mam nadzieję, że do tego czasu wszystko mi się sprawdzi :*
Amelcia - chłopak - sprawdzalność 100%
Basik chłopak - sprawdzalność 100%
Blondik dziewczyna - sprawdzalność 100%
Dotik chłopak
Emilanka chłopak
Emma chłopak
Eva82 dziewczynka
Katarzyna87 dziewczyna - sprawdzalność 100%
Lauda chłopak
Mar dziewczyna
Matleena dziewczyna
myshka84 chłopak
Odrobina dziewczyna
Morwa chłopak
Przyszła mama dziewczyna Pola
Ralpina dziewczyna
Shibuya chłopak - sprawdzalność 100%
Summerka dziewczyna
Vuko chłopak
Wiedźma chłopak
Yousee chłopak
Zuu vel Maczek chłopak
Zwei chłopak
Starałam się zachować kolejność alfabetyczną.
Aktualna sprawdzalność wróżby - 100% ;p
Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam, jeśli tak biję się w pierś i proszę o przypomnienie!
Zapisałam sobie listę na pulpicie i będę sprawdzała jak mi poszło wróżenie z kanapki z szynką ;p
Reklamacje prosimy kierować gołębiem pocztowym do Ridża!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:01
Blondik, Ralpina, Eva82, Vuko, Emma80, Morwa, zwei_kresken, lauda., odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
Ja biorę 10 dni i planuję test na dzień, w którym odstawiam. Od kilku miesięcy test nie doczekał, bowiem rankiem w dniu odstawienia Ridż zaczynał mnie napadać.
Niemniej lekarz mi zalecał, żeby brac 10 dni, a potem śmiało odstawiać, a test robić dopiero ok. 17 DPO, jesli doczekam. Twierdził, że to nie zaszkodzi. Choć to pewnie zalezy, ile się ma swojego wlasnego progResteronu przed łykaniem supliJa dla pewności wolałabym zrobić test przed całkowitym odstawieniem.
-
Emma mój gin kazał mi brać do 35 dc i jakby test wyszedł pozytywny to brać dalej. Jak widziałaś to nigdy nie musiałam tak długo brać. Cykl mi się wydłużał max do 2-3 dni. Brałam 2x1 podjęzykową. Zależy jaką masz dawkę.
Ja brałabym dalej ale jak jesteś niecierpliwa to najlepiej zrobić chabetę
Edit: Kacha dopiero teraz zauważyłam, że jako jedyna mam wpisana dziewczynkę zamiast dziewczynyCzuję się wyróżniona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:39
-
Blondik wrote:To jest niesamowite
Jeszcze mi wywróż czy będzie miała blond włosy po mnie czy ciemne po Jacku
Niestety tego kanapka nam nie powie
Vuko wrote:Katarzyna, a na jakiej podstawie te wrozby?tak na chybil-trafil strzelalas?
bo u mnie beta wskazujje na dziewuszke,ale ja od poczatku czuje,ze bedzie chlopak
Wróżyłam z kanapki z szynką ;p Toż to metoda znana od wieeeków! Używana przez babki, prababki i praprababki wróżbitki. Póki sprawdzalność nie będzie niższa niż 50% uznam, że kanapka mówiła prawdę*
*a niższa nie będzie, bo nawet gdyby wszędzie kanapka się pomyliła to będzie równo 50% ;p
Ralpina wrote:Kacha, a numery totka Ci się czasem nie śnią??
Niestety ;/ Ostatnio śniło mi się 5 nagich facetów i zero orgazmu, więc w sumie może podświadomie mamy pierwszą niczbę (50)
Vuko lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Kacha a Ralpina gdzie ?
Już jestRalpinka masz szczęście, że dzisiaj miałam bułeczkę z szynką!
Serio!
Blondik wrote:metoda znana od wieków, ale wyłącznie przez szlachtęmało kogo stac było w zamierzchłych czasach na szynkę
Haha no i wszystko jasneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:03
Morwa lubi tę wiadomość
-
Dzień odstawienia to ja niby właśnie mam dzisiaj, ale testu nie robiłam. Może jeszcze dzisiaj wezmę te dwie tablety na noc (mam dopochwowe) i jak jutro temperatura nie spadnie to wtedy zatestuję.
Ciekawe czemu akurat jest to zalecenie 10 dni, skoro Ridż w końcu i tak przychodzi, a przecież lek ma wspomóc naturalny progesteron. A jeśli np. pojawia się ciąża, a po odstawieniu jego poziom gwałtownie spada i jest za niski? To co wtedy? Przecież testy ciążowe też nie zawsze pokazują ciążę od razu.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Emma80 wrote:Dzień odstawienia to ja niby właśnie mam dzisiaj, ale testu nie robiłam. Może jeszcze dzisiaj wezmę te dwie tablety na noc (mam dopochwowe) i jak jutro temperatura nie spadnie to wtedy zatestuję.
Ciekawe czemu akurat jest to zalecenie 10 dni, skoro Ridż w końcu i tak przychodzi, a przecież lek ma wspomóc naturalny progesteron. A jeśli np. pojawia się ciąża, a po odstawieniu jego poziom gwałtownie spada i jest za niski? To co wtedy? Przecież testy ciążowe też nie zawsze pokazują ciążę od razu. -
Uff... Dobrze kochana, że nie jesteś wegetarianką, bo żadna z nas do dnia porodu nie wiedziałaby, co tam jej w brzuchu kiełkuje (metody nowoczesnej ultrasonografii są zawodne, kanapkowa wróżba wiedźmy Katarzyny jak widać - NIE)
Ja wytoczyłam ciężkie działo w walce z cholesterolem (jak bonie dydy, jak czytam to zdanie, to mam wrażenie, że przeniosłam się w czasie i właśnie radośnie dobiegam dziewiędziesiątki!!!) i porzucam wieprzowinę oraz gluten (do pary, żeby się żadne samotne nie czuło). Za miesiąc powtórzę badania i zobaczę, czy mój morderczy wysiłek (w sezonie grillowym tym cięższy) coś da... Jak da - Zwei zostanie moim żywieniowym guru i zacznę się do niej modlić co rano... Jak nie... kupię sobie tira wypełnionego kiełbasą i lodami śmietanowymi, poleję to wszystko zasmażką i zjemKatarzyna87, Yousee, WiedźmaMaKota, odrobinacheci, Vuko lubią tę wiadomość
-
A ja już myślę o kolacji.
Spakowana jestem, pobudka przed 4 rano
Drina muszę wypić na odwagę przed lotem
Eva82 lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba