X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw: gratulacje Amelcia! :D Niech mały Wiedźminek dalej zdrowo rośnie. :)

Tak do końca w sumie to nie wiadomo dokładnie kiedy u mnie damulka Alexis zawitała. W każdym razie w czwartek w 12 dc jajco miało 23 mm, endometrium 13 mm, a w poniedziałek, czyli już w 16 dc gin stwierdził, że jajco pękło, płyn się wylał i endometrium ma 15 mm. Może rzeczywiście była dopiero w sobotę. Gin twierdził, że w czwartek/piątek (12/13 dc).
    Raczej nie planowałam już powtarzania testu. Nastawiłam się na czekanie na Ridża, a wtedy wynik testu będzie wiadomy. ;)
    Może gdyby chociaż jutro temperatura trochę skoczyła do góry, to może byłby sens, ale raczej już widać tendencję spadkową. Nie chcę się łudzić. :(

Nie wiem za to co mam zrobić z Luteiną, czy odstawić po 10 dniach jak wspomniał gin, czy czekać na Ridża i dopiero wtedy? Dzisiaj teoretycznie powinnam już nie brać na noc. Wiem, że różnie lekarze zalecają. Nie chciałabym sztucznie przedłużyć sobie cyklu, ale jak kiedyś (w zamierzchłych czasach) brałam Duphaston, to właśnie czekałam i nigdy nie musiałam odstawiać, żeby pojawił się Ridż.
    Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierz przez 10 dni i zrób test, a w sumie najlepiej betę. Jesli pozytyw to bierz lutkę do kolejnej wizyty :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze nie cytuje się samych siebie, ale chciałam pokazać możliwości mojej wróżkowej kanapki!

Czy kogoś pominęłam :>??

Katarzyna87 wrote:
    Ja Wam powróżę ;p

Wróżba ważna do końca 2015, bo mam nadzieję, że do tego czasu wszystko mi się sprawdzi :*

Amelcia - chłopak - sprawdzalność 100%
    Basik chłopak - sprawdzalność 100%
    Blondik dziewczyna - sprawdzalność 100%
    Dotik chłopak
    Emilanka chłopak
    Emma chłopak
    Eva82 dziewczynka
    Katarzyna87 dziewczyna - sprawdzalność 100%
    Lauda chłopak
    Mar dziewczyna
    Matleena dziewczyna
    myshka84 chłopak
    Odrobina dziewczyna
    Morwa chłopak
    Przyszła mama dziewczyna Pola :)
    Ralpina dziewczyna
    Shibuya chłopak - sprawdzalność 100%
    Summerka dziewczyna
    Vuko chłopak
    Wiedźma chłopak
    Yousee chłopak
    Zuu vel Maczek chłopak
    Zwei chłopak

Starałam się zachować kolejność alfabetyczną.

Aktualna sprawdzalność wróżby - 100% ;p

Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam, jeśli tak biję się w pierś i proszę o przypomnienie! ;)

Zapisałam sobie listę na pulpicie i będę sprawdzała jak mi poszło wróżenie z kanapki z szynką ;p
    Reklamacje prosimy kierować gołębiem pocztowym do Ridża!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:01

Blondik, Ralpina, Eva82, Vuko, Emma80, Morwa, zwei_kresken, lauda., odrobinacheci lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niesamowite :) Jeszcze mi wywróż czy będzie miała blond włosy po mnie czy ciemne po Jacku :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 10 dni i planuję test na dzień, w którym odstawiam. Od kilku miesięcy test nie doczekał, bowiem rankiem w dniu odstawienia Ridż zaczynał mnie napadać.

Niemniej lekarz mi zalecał, żeby brac 10 dni, a potem śmiało odstawiać, a test robić dopiero ok. 17 DPO, jesli doczekam. Twierdził, że to nie zaszkodzi. Choć to pewnie zalezy, ile się ma swojego wlasnego progResteronu przed łykaniem supli ;) Ja dla pewności wolałabym zrobić test przed całkowitym odstawieniem.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma mój gin kazał mi brać do 35 dc i jakby test wyszedł pozytywny to brać dalej. Jak widziałaś to nigdy nie musiałam tak długo brać. Cykl mi się wydłużał max do 2-3 dni. Brałam 2x1 podjęzykową. Zależy jaką masz dawkę.
    Ja brałabym dalej ale jak jesteś niecierpliwa to najlepiej zrobić chabetę :)

Edit: Kacha dopiero teraz zauważyłam, że jako jedyna mam wpisana dziewczynkę zamiast dziewczyny :D Czuję się wyróżniona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:39

• Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, a na jakiej podstawie te wrozby? :-P tak na chybil-trafil strzelalas? :-D bo u mnie beta wskazujje na dziewuszke,ale ja od poczatku czuje,ze bedzie chlopak :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha, a numery totka Ci się czasem nie śnią?? :)

9ewngzu39q9xq1ud.png
    [*] 13.04.2015 Mały Fasol 9tc
    relgf71x2unwek7b.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    To jest niesamowite :) Jeszcze mi wywróż czy będzie miała blond włosy po mnie czy ciemne po Jacku :)

Niestety tego kanapka nam nie powie :(

Vuko wrote:
    Katarzyna, a na jakiej podstawie te wrozby? :-P tak na chybil-trafil strzelalas? :-D bo u mnie beta wskazujje na dziewuszke,ale ja od poczatku czuje,ze bedzie chlopak :-P

Wróżyłam z kanapki z szynką ;p Toż to metoda znana od wieeeków! Używana przez babki, prababki i praprababki wróżbitki. Póki sprawdzalność nie będzie niższa niż 50% uznam, że kanapka mówiła prawdę*

*a niższa nie będzie, bo nawet gdyby wszędzie kanapka się pomyliła to będzie równo 50% ;p
    Ralpina wrote:
    Kacha, a numery totka Ci się czasem nie śnią?? :)

Niestety ;/ Ostatnio śniło mi się 5 nagich facetów i zero orgazmu, więc w sumie może podświadomie mamy pierwszą niczbę (50) :D

Vuko lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha a Ralpina gdzie ?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metoda znana od wieków, ale wyłącznie przez szlachtę :) mało kogo stac było w zamierzchłych czasach na szynkę :)

Emma80, Ralpina, odrobinacheci lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kacha a Ralpina gdzie ?

Już jest ;D Ralpinka masz szczęście, że dzisiaj miałam bułeczkę z szynką! ;D Serio! ;D
    Blondik wrote:
    metoda znana od wieków, ale wyłącznie przez szlachtę :) mało kogo stac było w zamierzchłych czasach na szynkę :)

Haha no i wszystko jasne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:03

Morwa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień odstawienia to ja niby właśnie mam dzisiaj, ale testu nie robiłam. Może jeszcze dzisiaj wezmę te dwie tablety na noc (mam dopochwowe) i jak jutro temperatura nie spadnie to wtedy zatestuję.
    Ciekawe czemu akurat jest to zalecenie 10 dni, skoro Ridż w końcu i tak przychodzi, a przecież lek ma wspomóc naturalny progesteron. A jeśli np. pojawia się ciąża, a po odstawieniu jego poziom gwałtownie spada i jest za niski? To co wtedy? Przecież testy ciążowe też nie zawsze pokazują ciążę od razu.

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 16:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    Dzień odstawienia to ja niby właśnie mam dzisiaj, ale testu nie robiłam. Może jeszcze dzisiaj wezmę te dwie tablety na noc (mam dopochwowe) i jak jutro temperatura nie spadnie to wtedy zatestuję.
    Ciekawe czemu akurat jest to zalecenie 10 dni, skoro Ridż w końcu i tak przychodzi, a przecież lek ma wspomóc naturalny progesteron. A jeśli np. pojawia się ciąża, a po odstawieniu jego poziom gwałtownie spada i jest za niski? To co wtedy? Przecież testy ciążowe też nie zawsze pokazują ciążę od razu.
    Ja bym dzisiaj jeszcze wzieła a jutro jak tempka jakoś szczególnie nie spadnie to poszła bym na chabete i zrobiła test. Jak test negatywny i chabeta też to bym odstawił a jak nie to brała bym dalej. Ale to jest tylko takie moje przemyślenie bo doświadczenia w temacie nie mam :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Dobrze kochana, że nie jesteś wegetarianką, bo żadna z nas do dnia porodu nie wiedziałaby, co tam jej w brzuchu kiełkuje (metody nowoczesnej ultrasonografii są zawodne, kanapkowa wróżba wiedźmy Katarzyny jak widać - NIE) :)

Ja wytoczyłam ciężkie działo w walce z cholesterolem (jak bonie dydy, jak czytam to zdanie, to mam wrażenie, że przeniosłam się w czasie i właśnie radośnie dobiegam dziewiędziesiątki!!!) i porzucam wieprzowinę oraz gluten (do pary, żeby się żadne samotne nie czuło). Za miesiąc powtórzę badania i zobaczę, czy mój morderczy wysiłek (w sezonie grillowym tym cięższy) coś da... Jak da - Zwei zostanie moim żywieniowym guru i zacznę się do niej modlić co rano... Jak nie... kupię sobie tira wypełnionego kiełbasą i lodami śmietanowymi, poleję to wszystko zasmażką i zjem ;)

Katarzyna87, Yousee, WiedźmaMaKota, odrobinacheci, Vuko lubią tę wiadomość

9ewngzu39q9xq1ud.png
    [*] 13.04.2015 Mały Fasol 9tc
    relgf71x2unwek7b.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na chipsy z rana i właśnie skończyłam całą paczkę :P
    Teraz na obiad nie mam ochoty :)

• Yousee Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już myślę o kolacji.
    Spakowana jestem, pobudka przed 4 rano :(
    Drina muszę wypić na odwagę przed lotem ;)

Eva82 lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię latać. Start i lądowanie to dla mnie najprzyjemniejsza część podróży :)
    W tym roku pierwszy raz po ślubie spędzamy urlop w Polsce.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol, ja dziś pierwszy dzien w pracy - kosmos;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ