Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya wrote:Norma FT4 12-22, a FT3 3,95 - 6,8.
Jakie są konsekwencje jak spadnie FT4 poniżej normy? Od czego to zależy?
Wiem, że to ważne, ale kurde jestem zielona w temacie.
Powinam się wybrać do endokrynologa, czy poczekać na następne wyniki czy się pogorszą czy będą ok? Do tej pory było wszystko ok, miesiąc przed ciążą miałam TSH 2,05 w szpitalu 1,8 a teraz dopiero tak skoczyło.
A czy Ty teraz jesteś na lekach na tarczycę? Bo nie pamiętam. Jeśli FT4 spadnie poniżej normy, będzie to oznaczało sporą niedoczynność, FT3 reaguje nieco wolniej. Skoczyło Ci TSH, co oznacza, że tarczyca sama się nie wyrabia i przysadka próbuje ją stymulować do pracy. Powinnaś iść do endo i absolutnie nie czekać, aż się jeszcze pogorszy, dostaniesz leki albo, jeśli już je bierzesz- większą dawkę. Przy problemach z tarczycą w ciąży powinno się badać całą trojkę tarczycową co miesiąc i co miesiąc konsultować się z endo. Nie chce Cię straszyćnic złego nie musi się wydarzyć, tylko powinnaś pokazać teraz te wyniki lekarzowi, masz jeszcze zapas FT4, ale nie wiadomo co będzie za kilka tygodni
Edit:
Mar, za cholerę nie wiem, Synevo to zło! Do poniedziałku nie mam szans zrobić bety gdzie indziej, bo wyjeżdżam w dzicz jeść kaszankę i karkóweczkę i taplać się w pijawkach. Wiec muszę spokojnie poczekać aż znajdą moje wyniki / probówkę ze skiśniętą krwią plus powtórzyć chabetę w poniedziałek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 18:07
-
Ojacieżpierdzieleż...
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/starania-o-dzidziusia,7921.html
-
Zgłosiłam już, ale pewnie nie usuną, skoro nie narusza regulaminu
Nowość na forum dla kobiet starających się o ciążę: watek wsparcia dla kobiet starających się o ciążę! Zapraszamy!!!
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:A czy Ty teraz jesteś na lekach na tarczycę? Bo nie pamiętam. Jeśli FT4 spadnie poniżej normy, będzie to oznaczało sporą niedoczynność, FT3 reaguje nieco wolniej. Skoczyło Ci TSH, co oznacza, że tarczyca sama się nie wyrabia i przysadka próbuje ją stymulować do pracy. Powinnaś iść do endo i absolutnie nie czekać, aż się jeszcze pogorszy, dostaniesz leki albo, jeśli już je bierzesz- większą dawkę. Przy problemach z tarczycą w ciąży powinno się badać całą trojkę tarczycową co miesiąc i co miesiąc konsultować się z endo. Nie chce Cię straszyć
nic złego nie musi się wydarzyć, tylko powinnaś pokazać teraz te wyniki lekarzowi, masz jeszcze zapas FT4, ale nie wiadomo co będzie za kilka tygodni
nie biorę leków na tarczycę, bo nigdy nie miałam z nią problemu. Zastanawiam się tylko, czy szukać endokrynologa, czy ginekolog może się znać na tym i przepisać mi jakieś leki? Jutro mam wizytę, to w sumie się dowiem co on na to..
Dzięki Zwei -
Qrwa, że się tak wyrażę
znów mnie czeka moda na okres?! 30 dc, 2 dni po dupku, tempka wysoka (jak na mnie)
Szlag, ta torbiel mnie rozwala hormonalnie
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Shibuya nie ma tak, że nikt się Tobą nie zajmie. Ew szukaj prywatnego endo i wbijaj na krzywy ryj..ja tak zrobiłam jak mi zafiksowała tarczyca na początku ciąży. Chodziłam od endo do endo i wmawiałam, że to sprawa życia i śmierci..i mnie przyjeli jeszcze tego samego dnia
Shibuya lubi tę wiadomość
DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
Marribell wrote:Shibuya nie ma tak, że nikt się Tobą nie zajmie. Ew szukaj prywatnego endo i wbijaj na krzywy ryj..ja tak zrobiłam jak mi zafiksowała tarczyca na początku ciąży. Chodziłam od endo do endo i wmawiałam, że to sprawa życia i śmierci..i mnie przyjeli jeszcze tego samego dnia
ok tak zrobię najwyżej -
Jak coś się dzieje to musisz być pod opieką lekarza a Twoja determinacja jest potwierdzona ciążą. Ja powiedziałam w rejestracji, że mogę mieć zagrożoną ciąże i muszą mnie jakoś przyjąć
Shibuya lubi tę wiadomość
DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
zwei_kresken wrote:Zgłosiłam już, ale pewnie nie usuną, skoro nie narusza regulaminu
Nowość na forum dla kobiet starających się o ciążę: watek wsparcia dla kobiet starających się o ciążę! Zapraszamy!!!
tlyko troche o zawsze trwa ponieważ moja deczje musi zaakceptowac tez admin ..
lauda., Maczek, Malibu lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Mozecie zerknac na moj wykres? Zastanawiam sie dlaczego temperatury w tym cyklu od samego poczatku sa tak niskie? Jeszcze nigdy takie nie byly. Wykres jest w miare stabilny jak na mnie, ale martwia mnie te niskie temperatury. Mialam zrobic w tym cyklu progesteron, ale wyszlo jak wyszlo i nie dalam rady. W kazdym razie, badalam go w kilku cyklach i byl bardzo ladny, blisko maksimum normy w 7-8dpo. Czekam na wyniki tarczycy, ale jak do tej pory zawsze byly ponizej 2, wiec w normie dla staraczek. Nie wiem co jeszcze moglo byc powodem?
Prosze pomozcie :*25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja już po wizycie! Uff co za ulga. Mikołaj nie został na 100% Mikołajem, tylko zrobił się w 70% Julią
lekarz nie jest pewny, powiedział że na chwilę obecną nie widzi siusiaka, ale żeby się nie nastawiać i przede wszystkim nic nie kupować na raziedziecko miało zaciśnięte nóżki.
jesteśmy w dużym i ciężkim szoku
Ogólnie jest wszystko w porządku, serduszko zdrowe, wszystkie wymiary w porządku. Mam brać luteine bo mam krótką szyjkę - 3 cm, trochę mnie to zmartwiło, ale lekarz powiedział że jest zamknięta i nie ma się czym martwić.
Jeżeli chodzi o tarczyce to powiedział, że najważniejsze w ciąży jest ft3 i ft4, a to mam w porządku i że tarczyca może skakać w ciąży, bo dziecku też rośnie tarczyca i że to jest całkowicie normalne.
Co do bakterii w moczu to powiedział, że jest ich niedużo, więc również nie ma się czym martwić.
Mam iść do kardiologa, porozmawiać o moich wadach i on ma wypowiedzieć się na temat porodu.
Ogólnie jestem szczęśliwa, że z moim małym szczęściem jest wszystko okMorwa, Emma80, Maczek, Basik122, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
Maczek wrote:Gdyby Zwei tu była i miała chabetę, to na pewno by nam napisała
SpokojnieDajcie jej złapać oddech
Ja jeszcze nie jaram się w pełni Blacimirem... Na razie mu kibicuję
Zwei pisała przecież, że cały weekend baluje, grilluje się i takie tam
Spokojnie. W poniedziałek powtarza chabetę (wyniki zaginęły czy system się zwalił??) i wtedy napisze.Maczek, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Shibuya, w ciązy możesz dstac "przspieszone" skierownaie do endokrynologa (na cito) od lekarza rodzinnego. zawsze można spróbować i podpytać, zawsze to lepiej być pod kontrolą endo
dzisija mam fatalny dzien, dawno się tak źle nie czułam...zaliczyłam upokorzenie i wstyd roku....zwymiotowałam przy całej Jacka rodzinie pod kościołem po mszy w 30 dni po śmierci jego dziadka... ała ;/ a wszystko przez migrenę ;/
trzymajcie się, udanego weekendu :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 13:31