X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa gratki :) a nie mówiliśmy Ci ze nie ma co się poddawać bo lekarze to ślepe są? Trzymam kciuki za piękny przyrost bety :*

Basik ,wybierz się do gina ja i tak wierzę, że to jednak nic takiego :* ale nie zaszkodzi sprawdzić :)

Mój kot jest w przychodni weterynaryjnej. Musiałam go zostawić na obserwację. Mają mu porobić badania krwi , usg a w razie czego zrobić rendgen. Pan weterynarz powiedziała ,że na wszelki wielki go odrobaczy. Że wstępnych oględzin stwierdziła ,że nie jest tak tragicznie. Buźka czysta ,nie ma żadnych ran ,owrzodzen i tym podobnych. Zęby tez ma zadbane bez kamienia. Temperatura w dupce 39,5 czyli nie jest podwyższona bo u kotów to 39 to normalna temperatura a te pół stopnia to mogło być od stresu albo od przewożenia w upale w aucie. Z buzi mu nie śmierdzi. Objawów otrzewnowych jako takich nie widać (kot nie strajkował przy badaniu). Także myślę ,że może nie jest tak źle. Tylko teraz tych nerek się obawiam ,ale to badania krwi wszystko wykażą. Jak już będę wiedziała dokładnie co i jak to dam znać :)

Ania_84, Vesper, odrobinacheci lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedny koteczek...
    na innym watku przeczytałam, ze Shibuya jednak bedzie miała córeczkę...dawno jej nie było, co nie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    biedny koteczek...
    na innym watku przeczytałam, ze Shibuya jednak bedzie miała córeczkę...dawno jej nie było, co nie
    Tutaj tez nam to pisała ,że zamiast Mikołaja będzie Julia :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od czegoś dostałam uczulenia . Podejrzewam ,że od czegoś w przychodni bo od mydła dostała bym już to w domu ,co nie ? W przychodni zaczęło mnie coś swędziec w okolicach nosa i oczu ,a teraz mam pełno czegoś w rodzaju bialych pęcherzyków pod oczami . Wyglądam jak monstrum. Ale ja tam mogę pocierpiec byleby kot był zdrów.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa a ile kociak ma lat ?? mam nadzieje ze nic powaznego i szybko dojhdzie do siebie

u nas biegunka , brak apetytu plus wymioty byly efektem kociego tyfusa.. ale kocica wtedy byla malutka miala 5 tyg .. wazyla 0,5kg teraz to prawie 4 kg 3 letnia kocica :) i jedyne co to nie raz sika tez myslam ze to co z nerkami a okazalo sie ze weterynarz zle ja wysterylizowal.. i ma normalnie rojke :?

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na ginke :-)
    Zobaczymy co w podwoziu piszczy...cosik mam zle przeczucia. Nie wiem dlaczego.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac po

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Morwa a ile kociak ma lat ?? mam nadzieje ze nic powaznego i szybko dojhdzie do siebie

u nas biegunka , brak apetytu plus wymioty byly efektem kociego tyfusa.. ale kocica wtedy byla malutka miala 5 tyg .. wazyla 0,5kg teraz to prawie 4 kg 3 letnia kocica :) i jedyne co to nie raz sika tez myslam ze to co z nerkami a okazalo sie ze weterynarz zle ja wysterylizowal.. i ma normalnie rojke :?
    5 lat , to wykastrowany kocur. Nie pije i nie je a jak już coś zje to tyle co kot napłakał. Do 18 godziny mają go tam potrzymać i porobić wszelkie możliwe badania w razie potrzeby. Dostanie tez tam głupiego Jasia ja uspokojenie.

Ania_84, Vesper lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    biedny koteczek...
    On siedzi chyba głównie na listopadówkach i też już wyczytałam że jednak córka będzie :-) Summerki też już bardzo dawno nie było też chyba gdzie indziej się udziela :-(

Morwa gina mam w środę bo po tych plamieniach miałam jak najszybciej iść do swojego prowadzącego więc się go i o to zapytam.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Czekam na ginke :-)
    Zobaczymy co w podwoziu piszczy...cosik mam zle przeczucia. Nie wiem dlaczego.
    a ja mam przeczucie że dobrze jest :-P

Vesper lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    5 lat , to wykastrowany kocur. Nie pije i nie je a jak już coś zje to tyle co kot napłakał. Do 18 godziny mają go tam potrzymać i porobić wszelkie możliwe badania w razie potrzeby. Dostanie tez tam głupiego Jasia ja uspokojenie.
    ee no to luzik.. w sumie to dobrze ze zrobia mu wsyztskie badania bo koty powyzej 5 rż z miejsca maja cyklicznie badania nanereczki itp itd
    dobrze ze dostal jaska bo przynjamneij sie chlopak nie stresuje :0

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ee no to luzik.. w sumie to dobrze ze zrobia mu wsyztskie badania bo koty powyzej 5 rż z miejsca maja cyklicznie badania nanereczki itp itd
    dobrze ze dostal jaska bo przynjamneij sie chlopak nie stresuje :0
    Właśnie głównie pod kontem nerek będą go sprawdzać. Wstępnie nie śmierdzi mu z ryjka bo niby tym z nerkami śmierdzi czymś w rodzaju amoniaku, ale to nie zmienia faktu ,że tylko przez to nie można wykluczyć tego i trzeba zbadać krew.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Właśnie głównie pod kontem nerek będą go sprawdzać. Wstępnie nie śmierdzi mu z ryjka bo niby tym z nerkami śmierdzi czymś w rodzaju amoniaku, ale to nie zmienia faktu ,że tylko przez to nie można wykluczyć tego i trzeba zbadać krew.
    dokłądnie moja byla badana po tym jak zaczela sikac na miekkie podloze, ograniczyla troche jedzenie plus przyjmowala bardzo czesto po jedzeniu taka poze lezenia na brzuszku z podkulonymilapkami ...

naszzcescie wyszlo ze ta poza to efekt tego ze jest bardzo wybredna małpka ;) i jak zje cos ciezszego niekoniecznie zgadzajacego sie z jej podniebieniem .. to "boli " ja brzuch ;)

a sikanie bylo efektem wlasnie rójki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:45

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jestem gapa, bo nie zapamiętałam...mózg mi szwankuje :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki wróciłam właśnie od gina. Swędzenie pipki to grzybica!? (Ibisz jest tylko infekcją, mamy kogoś zgrzybiałego?)

Moje dziecię nie może normalnie leżeć, bo jakby inaczej! Położona jest w poprzek, czyli głowa przy lewym boku, dupka przy prawym. Ciężko było znaleźć nogi, bo powyginana jak klucz wiolinowy. Buzia przyciśnięta do łożyska, więc widziałam ucho i palce przy uchu, ale nie wiemy czy to nogi czy ręki ;p

Ma czas do 21 września, żeby się obrócić normalnie, jak nie będzie cesarka.

Edit: Ja przytyłam (wg badania u gin, czyli już po śniadaniu i tabliczce czekolady) w ciągu 14 dni 1kg, młoda tyje wolniej, bo teraz ma ok. 1900g (na ostatnim badaniu 1700g).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:08

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo ma 2 mm
    W prawym jajniku pecherzyk 10 mm
    Czyli kolejny bez owulacji.
    Dupa.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Endo ma 2 mm
    W prawym jajniku pecherzyk 10 mm
    Czyli kolejny bez owulacji.
    Dupa.

Akurat pęcherze rosną nawet 2,5mm na dobę, tylko to endo rzeczywiście słabe ;/ Dostałaś na to coś?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie.poiwedziala ze to cykl bezowulacyjny.
    :-(

• lauda. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha, dla mnie Macierewicz jest zgrzybiałym dziadkiem :D

Saxa, pomóż sobie na endo czzerwonym winem, migdałami.

Vesper lubi tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pije alkoholu.
    A tak czytam i to jest jakies minimalistyczne endo...
    W szpitalu lekarz tez mowil ze woli uniknqc lyzeczkowania bo endo nie jest za grube :-(

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ