Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Baronowa gratki
a nie mówiliśmy Ci ze nie ma co się poddawać bo lekarze to ślepe są? Trzymam kciuki za piękny przyrost bety :*
Basik ,wybierz się do gina ja i tak wierzę, że to jednak nic takiego :* ale nie zaszkodzi sprawdzić
Mój kot jest w przychodni weterynaryjnej. Musiałam go zostawić na obserwację. Mają mu porobić badania krwi , usg a w razie czego zrobić rendgen. Pan weterynarz powiedziała ,że na wszelki wielki go odrobaczy. Że wstępnych oględzin stwierdziła ,że nie jest tak tragicznie. Buźka czysta ,nie ma żadnych ran ,owrzodzen i tym podobnych. Zęby tez ma zadbane bez kamienia. Temperatura w dupce 39,5 czyli nie jest podwyższona bo u kotów to 39 to normalna temperatura a te pół stopnia to mogło być od stresu albo od przewożenia w upale w aucie. Z buzi mu nie śmierdzi. Objawów otrzewnowych jako takich nie widać (kot nie strajkował przy badaniu). Także myślę ,że może nie jest tak źle. Tylko teraz tych nerek się obawiam ,ale to badania krwi wszystko wykażą. Jak już będę wiedziała dokładnie co i jak to dam znaćAnia_84, Vesper, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
W ogóle od czegoś dostałam uczulenia . Podejrzewam ,że od czegoś w przychodni bo od mydła dostała bym już to w domu ,co nie ? W przychodni zaczęło mnie coś swędziec w okolicach nosa i oczu ,a teraz mam pełno czegoś w rodzaju bialych pęcherzyków pod oczami . Wyglądam jak monstrum. Ale ja tam mogę pocierpiec byleby kot był zdrów.
-
Morwa a ile kociak ma lat ?? mam nadzieje ze nic powaznego i szybko dojhdzie do siebie
u nas biegunka , brak apetytu plus wymioty byly efektem kociego tyfusa.. ale kocica wtedy byla malutka miala 5 tyg .. wazyla 0,5kg teraz to prawie 4 kg 3 letnia kocicai jedyne co to nie raz sika tez myslam ze to co z nerkami a okazalo sie ze weterynarz zle ja wysterylizowal.. i ma normalnie rojke
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Morwa a ile kociak ma lat ?? mam nadzieje ze nic powaznego i szybko dojhdzie do siebie
u nas biegunka , brak apetytu plus wymioty byly efektem kociego tyfusa.. ale kocica wtedy byla malutka miala 5 tyg .. wazyla 0,5kg teraz to prawie 4 kg 3 letnia kocicai jedyne co to nie raz sika tez myslam ze to co z nerkami a okazalo sie ze weterynarz zle ja wysterylizowal.. i ma normalnie rojke
Ania_84, Vesper lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:biedny koteczek...
na innym watku przeczytałam, ze Shibuya jednak bedzie miała córeczkę...dawno jej nie było, co nieSummerki też już bardzo dawno nie było też chyba gdzie indziej się udziela
Morwa gina mam w środę bo po tych plamieniach miałam jak najszybciej iść do swojego prowadzącego więc się go i o to zapytam. -
Morwa wrote:5 lat , to wykastrowany kocur. Nie pije i nie je a jak już coś zje to tyle co kot napłakał. Do 18 godziny mają go tam potrzymać i porobić wszelkie możliwe badania w razie potrzeby. Dostanie tez tam głupiego Jasia ja uspokojenie.
dobrze ze dostal jaska bo przynjamneij sie chlopak nie stresuje :0 -
Ania_84 wrote:ee no to luzik.. w sumie to dobrze ze zrobia mu wsyztskie badania bo koty powyzej 5 rż z miejsca maja cyklicznie badania nanereczki itp itd
dobrze ze dostal jaska bo przynjamneij sie chlopak nie stresuje :0 -
Morwa wrote:Właśnie głównie pod kontem nerek będą go sprawdzać. Wstępnie nie śmierdzi mu z ryjka bo niby tym z nerkami śmierdzi czymś w rodzaju amoniaku, ale to nie zmienia faktu ,że tylko przez to nie można wykluczyć tego i trzeba zbadać krew.
naszzcescie wyszlo ze ta poza to efekt tego ze jest bardzo wybredna małpkai jak zje cos ciezszego niekoniecznie zgadzajacego sie z jej podniebieniem .. to "boli " ja brzuch
a sikanie bylo efektem wlasnie rójkiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:45
-
Laseczki wróciłam właśnie od gina. Swędzenie pipki to grzybica!? (Ibisz jest tylko infekcją, mamy kogoś zgrzybiałego?)
Moje dziecię nie może normalnie leżeć, bo jakby inaczej! Położona jest w poprzek, czyli głowa przy lewym boku, dupka przy prawym. Ciężko było znaleźć nogi, bo powyginana jak klucz wiolinowy. Buzia przyciśnięta do łożyska, więc widziałam ucho i palce przy uchu, ale nie wiemy czy to nogi czy ręki ;p
Ma czas do 21 września, żeby się obrócić normalnie, jak nie będzie cesarka.
Edit: Ja przytyłam (wg badania u gin, czyli już po śniadaniu i tabliczce czekolady) w ciągu 14 dni 1kg, młoda tyje wolniej, bo teraz ma ok. 1900g (na ostatnim badaniu 1700g).Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 16:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny