Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja cały ostatni cykl nawet w dzień miałam 37.2 i dupa albo przez dupka :p
    To ja mam właśnie taka temp przez cała drugą połowę cyklu nie biorąc zadnych leków. Więc wydawało mi się ze jest super. A i tak dupa. A to tego niski stosunek lh:fsh... gdzie niby może to byc spowodowane niskim poziomem progesteronu. I badz tu madry :)

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:25

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Może teraz już zagnieżdżenie, a wtedy owulacja ? :P
    Ja się dziś dowiedziałam, że przyjaciółka jest w ciąży. Ostatnim razem ona zaszła miesiąc po mnie. Teraz raczej nie uda nam się razem.
    Jak kogoś pominęłam przy zapisywaniu to przepraszam i proszę się upomnieć :)
    Mnie możesz wpisać na 19 :)

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja mam wyjscie na piwko umówione, pazdziernikowy wend z dziewcyznami...no nie mozna zyc ciążą tylko...

No i prawidłowo ;) ja robie ten błąd że pod ciążę sporo ustawiłam teraz :/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Cukier Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    A kiedy owu miałaś?
    W czwartek

• Cukier Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Teraz na zmianę raz prawy raz lewy ciągnie, czasem po środku kłucie i ciągnięcie.

Cukier ja też się zastanawiam czy to wkrętki czy coś się dzieje, w poprzednim cyklu sobie mocno wkręcałam i naprawdę miałam objawy ciążowe, byłam pewna, że zaskoczyło i jednak @ przyszła więc teraz się boję nastawiać i znów rozczarować :( A głowa potrafi dużo zrobić w tej kwestii :D
    Ja chwile mam podejście ze i tak nie będę bo to się tak szybko nie udaje , a za chwile jestem pewna ze się udało . Wiem ze im więcej sobie wkręcam tym gorzej ale z drugiej strony czy będę myślała czy nie to nie mam już na to wpływu , albo już się udało albo nie . (Ale oby się udało :D hahaha )

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Sung, a co do oleju lnianego, to jeszcze zanim zaczęłam myśleć o dziecku to piłam, codziennie łyżkę po śniadaniu, co jakiś czas takie kuracje powtarzam, super na włosy i cerę działa. Olej lniany najlepiej jak jest kupiony w sklepie, gdzie przechowują go w lodówce i w domu tak samo trzymać, a po otwarciu spożyć przed upływem miesiąca, olej ten szybko się psuje i nie lubi temperatury pokojowej:)

Taki właśnie kupiłam :) czeka w lodówce
    na włosy i cerę też się przyda, bo się wysuszyłam tymi ziołami...

Mój organizm jednak oszalał. To był śluz płodny... dziś dopiero 9 dc. Kupię testy owu i zobaczymy.
    Wczoraj cały dzień mnie bolał lewy jajnik, a wieczorem prawy o.O

Ocet jest ponoć super, zakwasza żółądek i lepiej się przyswaja wszystko. Tylko, że ja nie mogę... bo mi robi to wszystko na co niby ma pomagać ;) refluks, wzdęcia itd...

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung a wykresu nie prowadzisz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Wpiszcie mnie proszę na testowanko 8 września :)
    To mój 3 cykl starań, ale już bez pomiarów temperatury, co ma być, to będzie :)

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Wpiszcie mnie proszę na testowanko 8 września :)
    To mój 3 cykl starań, ale już bez pomiarów temperatury, co ma być, to będzie :)
    i mnie na 9 :)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :) jeśli możecie wpiszcie mnie na 25 :) może tym razem się uda :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nakręcam, bo kilka razy dziennie mam jakieś dziwne kłucia w jajnikach. Takie w sumie napadowe, trwające kilka sekund. Ale w sumie nic innego się nie dzieje więc pewnie lipaaaaa :(

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Hej ho :) jeśli możecie wpiszcie mnie na 25 :) może tym razem się uda :)
    No pewnie, że się uda, przecież wrzesień ma być jeszcze szczęsliwszy niż sierpień ;)

przedszkolanka:), Applejoy lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Ja się nakręcam, bo kilka razy dziennie mam jakieś dziwne kłucia w jajnikach. Takie w sumie napadowe, trwające kilka sekund. Ale w sumie nic innego się nie dzieje więc pewnie lipaaaaa :(

Też tak mam i ciągle sobie tłumaczę, że to nic nie znaczy. Miałaś już owu?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ;) mnie można zapisać na 6wrzesnia jak się nie uda zacznę 17cykl..
    Nadzieja jest, musi być !

przedszkolanka:), Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie 3cs! Testujemy 17.09 mozna mnie dopisać ! Jutro poerwszy monitoring tj 10 dc
    Trzymam kciuki !

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Też tak mam i ciągle sobie tłumaczę, że to nic nie znaczy. Miałaś już owu?
    Tak, miałam mniej więcej 8-10 dni temu. Kłucia zaczęły się jakieś 3-4 dni temu. W sumie takich wcześniej nie miałam :o ale na testy i betę jeszcze jest za wcześnie, bo nie jestem pewna kiedy dokładnie ta owulka była. Temperatura wysoka, waha się między 36,70 a 36,95 ^^

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 2 fazie cyklu - trzymam kciuki! Mam nadzieję, że te wasze odczucia coś przepowiadają ;)

Słuchajcie, są tutaj chyba wszystkie rodzaje staraczek a ja mam taką rozkminę - czy starając się o drugie/trzecie dziecko macie takie same emocje jak podczas starań o pierwsze? Bo mi się wydaje, że jak już jedno będę miała, to tym następnym staraniom będzie towarzyszył wewnętrzny spokój - bo skoro z jednym się udało to czemu miałoby się nie udać z drugim. A nawet jeśli to i tak nie jest źle - w końcu jedno szczęście już jest.

Bo najbardziej boję się nieposiadania dziecka w ogóle...

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Dziewczyny w 2 fazie cyklu - trzymam kciuki! Mam nadzieję, że te wasze odczucia coś przepowiadają ;)

Słuchajcie, są tutaj chyba wszystkie rodzaje staraczek a ja mam taką rozkminę - czy starając się o drugie/trzecie dziecko macie takie same emocje jak podczas starań o pierwsze? Bo mi się wydaje, że jak już jedno będę miała, to tym następnym staraniom będzie towarzyszył wewnętrzny spokój - bo skoro z jednym się udało to czemu miałoby się nie udać z drugim. A nawet jeśli to i tak nie jest źle - w końcu jedno szczęście już jest.

mi o drugie znacznie trudniej jest sie starać, pewnie dlatego, że z corcią udało się w pierwszym cyklu kiedy postanowiliśmy, że to już czas. Więc żadnych wielkich starań nie miałam. Teraz jest znacznie gorzej, i jeszcze ta myśl, że czas ucieka nie ubłagalnie a ja już po 30 , marzę jeszcze o co najmniej dwójce dzieci ale z takim tempem to abym z jednym wyrobić sie do 40!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:53

kozgo lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:

Mi towarzyszą dokladnie te same emocje- re mierzenia,wizyty,odliczanie i ovu ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ