Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung wrote:Mam dobre przeczucia co do Ciebie
BTW idziemy niemal równo, ja 8 dpo kiedy testujesz? -
tęczova wrote:Nona, niestety u mnie @ się rozkręca. Doszło do tego, że 3-4 dni przed terminiem zaczynają mi się plamienia, a nawet jakieś skrzepy. A krwawienie zaczyna się w terminie. Mam już tego dość, nie wyrabiam psychicznie. Od roku nie zadziało się nic... poddaję się. Może kiedyś tu wrócę, ale na dzień dzisiejszy nie daję rady trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że szybciej niż do mnie trafi do Was szczęście.
I nie kłóćcie się o bzdury, nie o to tu przecież chodziRudaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a co do temp nic nie jest przrsadzone wszystko zalezy jakie temp mieliscie w pierwsze fazie cyklu .. mi dwa dni temu spadla na 36.5 jednak test pozytywny
Maltusia lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Co do plamien to w poronionej i w ostatniej ciazy mialam @ w terminie .. z tym ze trwala jeden dzien i nie bylo tego wiecej niz wkladka mialam delikatne bóle jak na @ ale takie delikatne .. zas w tej ciazy pierwszej nie krwawilam w dniu @ bole byly okropne utrzymywały sie przez 3-4dni
Aha i.w ostatniej ciazy plemienia trwaly do 9 tyg dwa tyg spokoju i pozniej w 11 krwowtok ale to tez moze ze wzgledu na blizniaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:51
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nona wrote:Meggs kochana, oby nie. Czasem na początku są mikro plamienia...
ja wkladam patyczek/palucha i patrze na kolor... -
przedszkolanka:) wrote:Menka myślę,że max 14 i bedą.
Czarnulka a badalaś bete jak poronilaś? Że sama zaczęlaś krwawic?
Meggs czekaj cierpliwie :*
Nona plan na wrzesień fajny
O obumarciu dowiadywalam sie z usg ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:59
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
Meggs wrote:Dzięki. Też tak robię. Śluz jest różowo-brązowo-biały rozciągliwy. U mnie plamieniem rozpoczyna się okres. Z reguły nie przychodzi wcześniej, a już nie o 5 dni, ale to nie zegarek przeciez, mogło się coś przestawić. Zastanawiam sie tylko jak szybko progesteron spada?
Meggs lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a co do temp nic nie jest przrsadzone wszystko zalezy jakie temp mieliscie w pierwsze fazie cyklu .. mi dwa dni temu spadla na 36.5 jednak test pozytywny
Dokładnie tak. U mnie 36.6 i też jestemczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:tylko w pierwszej ciąży sama zaczelam krwawic bo dzidzius nie zyl juz z dwa tyg wcześniej ale samo nie polecialo dwie kolejne tez nie polecialy serduszko stawalo w 9 tyg nie wiadomo czego za kaŻdym razem tak samo niby wszystko ok na usg a pozniej stawalo nawwt w 3 ciazy robilam non stop usg i nic ciaza ksiazkowa a jednak cos sie dzialo porobilam mnóstwo badan dali leki i ostatnia czwarta ciaza byla ok.. gdyby nie to ze byla zagrozona bo blizniacza
O obumarciu dowiadywalam sie z usg ..
Czyli to już byly serduszka? Rozumiem,źxe szpitalem sie kończyło?
Przykro mi..ale waźne,że bliźniaki zdrowo rosnączarnulka24 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Pomylkowo polubilam.
Czyli to już byly serduszka? Rozumiem,źxe szpitalem sie kończyło?
Przykro mi..ale waźne,że bliźniaki zdrowo rosnąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 11:21
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
Czarnulka - gratulacje!!! Piękne kresunie
Oby więcej takich
Przedszkolanka-trzymam kciuki za betę
Meggs-oby implantacja. Ale zdarzają Ci się takie @, gdy 2-3 dni przed plamisz A dopiero potem przychodzi @? Progesteron masz piękny Dziewczyno, woecnjesli to nie implantacja, sprawdzałaś tsh i czy nie masz nigdzie polipa? Polipy endometrialne lubią się podobno tworzyć przy nieco podwyższonym tsh, blokują zagnieżdżanie się zarodków i dają objawy plamienia przed @.
A jeśli chodzi o wątek marcowy-sama na nim jestem i fakt - niestety zbyt dużo się tam działo. Ale nie powinno się nigdy straszyć żadnych dziewczyn i nic nie usprawiedliwia informowania innych o tym, co się dzieje w naszym małym gronie. Więc bardzo proszę się nie martwić! Na pocieszenie (moje czarnohumorzaste) - takie.podwyzszone statystyki bardzo rzadko się objawiają, więc u Was powinien być większy spokójczarnulka24, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
czarnulka24 wrote:Tak niestety co sie okazało robilismy genetyke i wszystko dobrze .. jedynie wyszły mi mutacje mthfr i pai 1 dodatkowo przeciwciał przeciwk jadrowe ana .. dali mi clexane 0.6 i kazali brac kwas foliowy metylowany ja biore actifolin 0.8 przed staraniami to mi zalecano . Wcześniej brałam na recepte 5 mg ale to nic nie dalo bo mi nie przyswaja zwyklego i dodatkowo organizm go nie wykorzystywal i tworzyly sie toksyny .. takze dziewczyny czy macie ta mutacje czy nie bierzcie formy metylowane lub wit w ktorych choc troche jest tej formy metylowanej .. choc teraz chyba juz w kazdych wit jest 0.4 tej formy
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny.
Podglądam Was i kibicuję z ukrycia. Przepraszam że się wtrace.
Nie udzielam się już na żadnym forum ( konto tylko do kykresu), ale czytam że wiele z Was jest w podobnej sytuacji w której byłam ja. Pozwólcie że przedstawię Wam moją historię: 1cs (zielone światło od lekarza) i bach ciąża. Uwierzcie da się, chociaż do tej pory nie mogę uwierzyć (w niedzielę zaczynam 20tc). Praktyczne od kilku dni po owulacji wiedziałam że się udało, ból podbrzusza na okrągło, dodam że owulacja była bardzo bolesna jak nigdy, do tego ból piersi, nigdy wcześniej tego nie zaobserwowalam i śluz, dużo śluzu.
Test zrobiłam 12 dni po w czwartek, okres powinnam mieć w niedzielę, w piątek po południu zaczęłam plamic ( wyglądało jak krwisty plodny śluz, coś takiego jak teraz ma Meggs) wieczorem rozkręcilo się na dobre, sobota i niedziela krwawilam jak zawsze przy okresie, identycznie! Dalej taki sam ból podbrzusza i piersi. W poniedziałek zatrzymało się mocne krwawienie i znowu pojawiło się plamienie z piątku do tego silniejszy ból podbrzusza. Nie miałam pojęcia co się dzieje, byłam pewna że to cb więc nie miałam nadziei, później przyszła myśl że może cp i pobiegłam po test który wyszedł mega pozytywny. Lekarz na usg nie widział nic, twierdził że to implantacja (po wcześniejszym cieniu na teście), zlecił betę i progesteron dodał że jeżeli będzie bardzo niski to cp, na szczęście był w normie.
Broń Boże nie chce Wam robić zludnych nadziei ale pokazać że wszystko może się zdarzyć naprawdę, i że plamienie to nie zawsze to najgorsze grunt to pozytywne myślenie (wiem, łatwo powiedzieć kiedy mam to za sobą ) przepraszam, rozpisalam się.speakyourmind93, Meggs, Ariette1983, Słoneczko12, natalia000 lubią tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:
Meggs-oby implantacja. Ale zdarzają Ci się takie @, gdy 2-3 dni przed plamisz A dopiero potem przychodzi @? Progesteron masz piękny Dziewczyno, woecnjesli to nie implantacja, sprawdzałaś tsh i czy nie masz nigdzie polipa? Polipy endometrialne lubią się podobno tworzyć przy nieco podwyższonym tsh, blokują zagnieżdżanie się zarodków i dają objawy plamienia przed @.
Mam tak , ze dzien przed @ mam brązowe plamienie. Zawsze jeden dzień.
TSH mam 1,082 więc idealne. Ft3 i 4 i przeciwciała wszystko idealnie.
Tak właśnie za szybko dla mnie na taki spadek proga ale kto wie. Zaczekam i zobacze jak sytucja się rozwinie.
Dzięki dziewczyny, jesteście nieocenione :*