X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka czy dobrze rozumiem, że te 4 testy są 4 różnych firm? Jeśli tak to się nie porównuje!

Co u mnie? Rów Marianski... obudziłam się z temperaturą 35.93... mimo to, bez sensu, zrobiłam test. Negatyw oczywiście.
    Podbrzusze ćmi na okres. Mi zawsze temp spada w 1 dc. To 11 dpo! Faza lutealna 10 dni?? Nigdy, odkąd mierzę temperature3, czyli rok i 8 mcy takiej nie miałam... 12 miałam jak przesadziłam z estrogenem. A wyniki przecież piękne...
    Może to wina za wysokiego ft3?...
    Mam ochotę zaszyc się w łóżku... a tu czeka mnie przyjmowanie gości...

• makalotia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? Temperatura wczoraj znacznie spadła, to myślę, że pewnie @ idzie. A dzisiaj znowu odbiła i zrobiłam test ovu i znowu pozytywny?! Błąd testu czy może być dwa razy ovu?
    c4daac24e6517ede5a5f993bcace3095.png
    Który to dzień po?

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Który to dzień po?
    niby 13dpo, a znowu ovu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:08

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Czarnulka odłoż te testy,ja teź tak je robilam i się schizowalam. Musisz czekac..jeżeli będzie biochemiczna to sama @ przyjdzie,nie zatrzymasz nic na sile na tym etapie.. jezeli uda Ci sie beta lub usg to sie umów.

Iwwk jak plamienia? Odpisała doktor?
    A czy duphasonie tez przyjdzie samo krwawienie?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia może implantacja?

Sung,Kozgo tule :*
    Czarnulka nie mam pojęcia jak jest przy dupku.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie bo od wczoraj dupka zaczęłam brac

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Czarnulka czy dobrze rozumiem, że te 4 testy są 4 różnych firm? Jeśli tak to się nie porównuje!

Co u mnie? Rów Marianski... obudziłam się z temperaturą 35.93... mimo to, bez sensu, zrobiłam test. Negatyw oczywiście.
    Podbrzusze ćmi na okres. Mi zawsze temp spada w 1 dc. To 11 dpo! Faza lutealna 10 dni?? Nigdy, odkąd mierzę temperature3, czyli rok i 8 mcy takiej nie miałam... 12 miałam jak przesadziłam z estrogenem. A wyniki przecież piękne...
    Dzis robilam ten sam test co dwa dni temu ..

Sung lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:46

natalia000, Sung lubią tę wiadomość

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie mam pojęcia, dziwne to, że test ovu pozytywny... Zrobiłam przy okazji test ciążowy i negatywny :( jakby to była implantacja to na betę kiedy można iść?

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Natalia, jest ciąża na bank. Mega, gratuluję!
    Czarnulka, wszędzie druga kreska wychodzi więc ciąża jest.
    Sung, dziwne z tą tempka... Ja jakoś nie mierze, wszystko mogę robić tylko tego mi się nie chce...
    Dzis prawie nie widoczna , zdj nie dodaje bo i tak nic nie zobaczycir na zdj te testy co dodalam sa z przed wczoraj

07.06.2019 synek

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:

Sung czuje dokładnie się tak samo a muszę dziś jechać do rodziny męża ;/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Nie mam pojęcia, dziwne to, że test ovu pozytywny... Zrobiłam przy okazji test ciążowy i negatywny :( jakby to była implantacja to na betę kiedy można iść?

Ja nym poszła jutro. Wczoraj mogła być implementacja to jutro powinno wyjść ewentualnie we wtorek.

Maltusia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia zrób betę za 3dni.

Czarnulka spokojnie, tak jak dziewczyny mówią, nie porównuj testów innych firm. W poprzedniej ciąży każdy mi te kreski inaczej pokazywał :) po zagłębieniu się w temat sugerowałabym się przyrostem bety przed wizytą u lekarza :) testy testom nierówne!

Kurczę o dziwo jakaś spokojna jestem, przelewa mi się ciągle w jelitach jak na biegunkę, ale bez typowych bóli i bulgocze.

Maltusia, czarnulka24 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Maltusia zrób betę za 3dni.

Czarnulka spokojnie, tak jak dziewczyny mówią, nie porównuj testów innych firm. W poprzedniej ciąży każdy mi te kreski inaczej pokazywał :) po zagłębieniu się w temat sugerowałabym się przyrostem bety przed wizytą u lekarza :) testy testom nierówne!

Kurczę o dziwo jakaś spokojna jestem, przelewa mi się ciągle w jelitach jak na biegunkę, ale bez typowych bóli i bulgocze.
    Iwwk wiem o co chodzi ale czemu dwa dni temu na tej samej firmy tescie byla kreska a dzis juz nir? I to dwa testy robilam? Wątpię zeby byly wadliwe.. a z drugiej strony robie jeszcze sobie nadzieje faktycznie dwa dni bolal mnie brzuch jak na @ ale juz sie uspokoilo .. nigdy nie miałam problemow z utrzymaniem ciazy .. zawsze ti serduszko stawalo ale sama nie poleciala nawet z blizniakami mialam krwotok i sie utrzymala a lekarze szans nie dawali .'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:41

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem tu u was od niedawna ciezko mi skojarzyc ktora testuje na owu ktora ciazowym testem ktore juz w ciazy

07.06.2019 synek

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, każda ciąża inna, rozumiem Twoje obawy. Każdy by chciał żeby ciąża przebiegała książkowo, ale wiele rzeczy jest dla nas niewytlumaczalnych. Musisz uzbroić się w cierpliwość :* poszukaj gdzieś l, na pewno musi być jakieś miejsce gdzie zrobisz betę, przecież Norwegia to nie jest zacofany kraj i normalnie pobierają krew do badań, tymbardziej za opłatą.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nie dam rady was nadrobić :p
    Gratuluje wszystkich pozytywów i mocno trzymam kciuki za te, które przymierzają się do testowania ;)

Ja mam dzisiaj 5dpo. Mega boli mnie jajnik.(ale nie ten z którego była owu chyba) i plecy. W środę idę zrobić progesteron. W sobotę będę testować (11 dpo) bo szykuje mi się impreza z długa i z duża ilością alkoholu :p jak wyjdzie negatyw to kolejny test robie 14 dpo :)

Izaw lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Powtorze jeszcze później testa ale wątpię zeby był wadliwy ..ale czy mozliwe żeby przedwczoraj test byl jyz mocno pozytywny a dzis kreska ledwo widoczna? Chyba 4 testy nie mogły kłamać ?
    To test z przed wczoraj
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5006ed1fba83.jpg

A to dzień wcześniej niz ten u gory
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36cc7abd48ca.jpg
    Czarnulka czy ten niżej to Pink test? Bo jeśli tak to się nie martw. Ja kupiłam i ten o czułości 10 i taki firmy Rossmann bo był w promocji o czułości powyżej 10. Ten z promocji pokazał druga kreskę A ten niby lepszy nic. Więc zwatpilam. Dziś 2 dni przed @ zrobiłam ponownie ten Pink i dopiero teraz jest druga blada taka jak u Ciebie.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Po 48h.

Maltusia lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, gratulacje! <3 Jutro lecisz na betę? Który to dzień po spodziewanej @?

Czarnulka, odradzam robić te testy, moja kumpela tak robiła i wpadała w paranoję. Tez mieszka za granicą, w Anglii, i nie miała jak potwierdzić, za 4 tygodnie rodzi a w 7 tygodniu przestały w ogóle jej testy wychodzić ;) a czekali na dziecko ponad 2 lata, bo jej mąż miał prawie zerowe szanse, a jednak wszystko możliwe :)

Porównując moją betę do waszych też się cudów nie spodziewam, jest kilkakrotnie niższa niż wasza :( przykre to, czekam jeszcze ale więcej nie zrobię tak wcześnie żadnego testu!

i dużo z Was robi testy owulacyjne, powiem tylko ze mi przez pół roku wychodziły negatywne, stwierdziłam, że faktycznie chyba nie mam tej owulacji a tu baach!
    nawet jeśli się nie utrzyma to wiem już, że da się naturalnie. Biorę narazie duphaston, i czekam do czwartku na wizytę u lekarza z decyzją co dalej.

a ciążowy test pozytywny i to bladzioch mega z moczu wyszedł mi dopiero dzisiaj rano, czyli w 29 dniu cyklu, gdzie beta 2 dni temu wyszła 60 coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 10:07

natalia000 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ