X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz plamienia są, a raz nie ma, staram się oszczędzać. Umówiłam się na szybko na jutro do innego lekarza, bo moja się nie odzywa.

przedszkolanka:), Izaw lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny mnie zaczyna łapać dół. Otóż przeczuwałam że się udało miałam śluz w drugiej fazie cyklu nie było sucho jak mąż chciał <3 to bylo wilgotno, jak nigdy! alee zaczyna mnie coraz bardziej i częściej pobolewać brzuch :( @ mam mieć 20

Spokojnie często dziewczyny tu piszą ze boli ich jak na @ a są w ciąży często ten ból jest bardzo podobny

natalia000, Sung lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest jak sie bierze duphason a okazuje się ze ciąża się nie rozwija?mialyscie taka sytuację?odstawia die od razu czy stopniowo

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:57

czarnulka24 lubi tę wiadomość

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Iwwk jak u Ciebie?
    Czarnulka spokojnie,bol @ a ból w ciąźy to to samo..

Najmłodsza a Ty po owu juź?

U mnie się zaczęło..od ok.16 plamie,blado róźowa krew.

Tak, mam dzisiaj jakoś 5 dpo

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest jak sie bierze duphason a okazuje się ze ciąża się nie rozwija?mialyscie taka sytuację?odstawia die od razu czy stopniowo
    Od razu odstawilam

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza to najlepszy czas przed Tobą ;)

mnie już brzuch boli,leci coś dziwnego.. dziwne uczucie...:(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy myślicie,że coś jeszcze z tego będzie? Owulacja potwierdzona wynikiem progesteronu w 22 dc wyniósł 19.18ng/ml...test robiony 10 dni po owulacji i 13 dni po owulacji - testy negatywne...pewnie już niebawem okres...Ale od nowego cyklu drugie podejście do stymulacji...pierwsze zakończyło się w czerwcu-ciąża biochemiczna i torbiel 7cm która już się wchłonęła...7 dc byłam u lekarza,powiedział że mam jeden prawidłowy dojrzewający pęcherzyk...prosze zerknijcie na wykres :*
    230060b76d57177f15a4aa6cb255da7b.png

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulqa wrote:
    O rany przeszłaś swoje...
    Bardzo mi przykro...
    Teraz się w takim razie zastanawiam, ile dpo potrzebuje taka cp, żeby uaktywnic te wlasnie najgorsze bóle.. Ty tu miałaś 10dpo, i potem 3 dni po @
    Ja jestem 18 dpo, i 1 dpo @ i się zastanaiwam, czy jak jest cp, to czy ona moze nawet do 7/8 tc przetrwac, czy ona raczej na poczatku 4/5 tc juz mocno daje o sobie znac wlasnie bolami itd ... ech

Niestety można i długo... W Uk (tu chyba mamy trochę mam) i Stanach nie robią tak jak u nas wczesnych usg, więc niektóre kobiety chodzą i do parunastu tygodni...
    Jestem na jednym z międzynarodowych for i np jest tam teraz historia, którą wszystkie żyjemy. Jest kobieta, która ma chyba 4 dzieci, ale chce jeszcze. Ale nie może, bo roni. Jest po 7 czy 8 poronieniach. Amerykanki nie są takie zaradne jak my i wierzą, że lekarz zbadał wszystko co trzeba.
    No i ona zaszła w ciążę znowu. W 8 tygodniu zaczęła plamić i czuć bóle okresowe. Lekarka kazała czekać! Ale jest tydzień 10 a jej test wyszedł dwie grube krechy nadal. I nadal nikt jej nie zrobił usg! Spokojnie ma przyjść w poniedziałek. Masakra! Bo to może przecież być cp...

Czarnulka, no masz objawy... szkoda, ze bety nie możesz...

MałaMi, ale objawy ciąży są jak objawy okresu :)

A propos mój nie przyszedł. A wieczorami, tak jak wczoraj czuję piersi i niedobrze mi i bole podbrzusze. Już bym wolała, żeby przyszedł... sprawdziłam sobie, ze w 1 cp temperatura mi gwałtownie spadła 2 dni przed plamieniami, a potem wzrosła do poprzedniego poziomu. No to sobie poschizuję, a co :/

Przedszkolanka ;( oby spokojnie poszło...

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung a Ty nie powtarzalaś testu?
    Chcialam by przyszlo,ale jak już to widzę to się boję tego co będzie dalej.. panika mnie ogarnęła.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś panikę tez złapałam bo odstawiłam dupka o myśli kurde a może jednak później zagnieżdżenie itd ale z drugiej strony test 13dpo negatyw zero objawów implementacji i ciąży wiec to takie trochę oszukiwanie siebie

Sung właśnie myślałam ze dziś tez testowałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 21:09

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam kilka wykresów i widziałam,że np. Dziewczyny robiły test 13dpo i był negatywny A np. 14 lub 15dpo pozytywny...kurde skomplikowane to wszystko...mam nadzieję,że druga stymulacja będzie szczęśliwa...A myślałam,że obędzie się bez leków...czekam na @ dziś 27 dc...

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem,oprócz piersi w ogóle nie czuje się w ciąży... Żadnych mdłości, wymiotów, wrażliwości na zapachy. Czasem tylko brzuch boli ale nie jest jakiś nieznośny. W pierwszej ciąży od pierwszych dni czułam się w ciąży awet zanim test zrobiłam. Wymioty, mdłości, przeszkadzał mi zapach Red Bulla i papierosów. Wymiotowalam 10-14 razy dziennie. W 13 tc do szpitala bo Wymiotowalam co 5 min z zegarkiem w ręku, najpierw treścią żołądka, potem już żółcia a na koniec krwią. Odwodnilam się...
    W tamtej ciąży straconej do 11 tc też nie miałam takich objawów, ani razu nie Wymiotowalam, nie mdlilo mnie, tylko ból piersi i brzucha. Od 27dpo zaczęłam plamic i teraz już odliczam że strachem... Dziś 21 dpo... Jutro idę na bete i progesteron sprawdzę bo się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 21:32

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam sie czuć źle, brzucha mnie zaczyna bolec okresowo założę sie ze dzis lub jutro przyjdzie @ ..do tego te testy dzis prawie niewidoczne.. podejrzewam ze to biochemiczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 21:39

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Jutro z samego rana jadę na betę. Trzymajcie kciuki, żeby była dodatnia. :* Ja za was trzymam kciuki żeby były jak najszybciej tłuściutkie || . U mnie jeszcze taka słabiutka ta druga kreska ale na szczęście widoczna gołym okiem także jest nadzieja. Cztery dni pod rząd widoczne dwie kreseczki i to coraz mocniej, dzisiaj zrobiłam z innej firmy więc raczej nie mogą się mylić choć różnie to bywa.

Iga66, Izaw, Nona, Sung lubią tę wiadomość

• natalia000 Znajoma

Wysłany: 16 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata póki nie ma okresu szansa jest. Ja też już myslałam, ze nic z tego i dopiero w 15dpo wyszedł mi pozytywny test, ale to i tak ledwo ledwo. Dziś powtórzyłam i jest trochę lepiej, ale i tak słabo widać tę drugą kreskę. Tak więc nie sugeruj się, że ktoś miał już pozytyw 10dpo. Może u Ciebie do implantacji dojść później niż u kogoś innego :) A jedna z dziewczyn pisała, że lekarz powiedział, że testy apteczne to strata pieniędzy i że je to można robić na pamiątkę po pozytywnej becie, bo nie opłaca się tracić kasy na testy :) Także głowa do góry tak długo jak @ nie przychodzi tak długo masz szansę na pozytyw :)

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataW. wrote:
    Dziewczyny czy myślicie,że coś jeszcze z tego będzie? Owulacja potwierdzona wynikiem progesteronu w 22 dc wyniósł 19.18ng/ml...test robiony 10 dni po owulacji i 13 dni po owulacji - testy negatywne...pewnie już niebawem okres...Ale od nowego cyklu drugie podejście do stymulacji...pierwsze zakończyło się w czerwcu-ciąża biochemiczna i torbiel 7cm która już się wchłonęła...7 dc byłam u lekarza,powiedział że mam jeden prawidłowy dojrzewający pęcherzyk...prosze zerknijcie na wykres :*
    230060b76d57177f15a4aa6cb255da7b.png

Wykres wyglada obiecująco.
    Ja mam 27-28 dni cykle i w obu poprzednich ciążach dzien po terminie @ test był biały, wiec ...
    Jak to dziewczyny mówią , póki nie ma @ to jest nadzieja.

natalia000 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almond97 wrote:
    Kochane! Jutro z samego rana jadę na betę. Trzymajcie kciuki, żeby była dodatnia. :* Ja za was trzymam kciuki żeby były jak najszybciej tłuściutkie || . U mnie jeszcze taka słabiutka ta druga kreska ale na szczęście widoczna gołym okiem także jest nadzieja. Cztery dni pod rząd widoczne dwie kreseczki i to coraz mocniej, dzisiaj zrobiłam z innej firmy więc raczej nie mogą się mylić choć różnie to bywa.

Trzymam - powodzenia:)

Przyznam się wam że od wielu miesięcy dwie czynności jakie robie rano o 6.00 to:
    - mierzenie temperatury
    - sprawdzanie kto na forum wstawił pozytywny test

Uwielbiam oglądać testy z dwiema kreseczkami :) to już obsesja hihihi

Izaw, Ariette1983 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny:*;*:*

BeataW.
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka trzymaj się. Na pewno jak już co do czego przyszło to jest to dla Ciebie trudne, ale wiele dziewczyn mówiło że w kolejnym cyklu po cb zachodziły w upragnioną ciążę. Oby dla Ciebie kolejny cykl okazał się szczęśliwy.

I trzymam kciuki za dziewczyny testujące jutro :) Menka mam nadzieję że u Ciebie też wszystko dobrze wyjdzie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

27 lat
    9cs
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ