Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Menka super że przyniosłaś dobre wiadomości. Teraz dużo zdrówka i spokoju przede wszystkim!
U mnie @ dalej brak. Za do w domu szpital. Ja chora, mąż też, tylko synek jakoś się trzyma. Mam nadzieję że chociaż to ominie choróbsko. -
Zarodek żyje. Tętno 130!!!
Najmłodsza_staraczka, przedszkolanka:), Beata81, madzi2506, patuniek86, czarnulka24, didi123, Doooooorka16, Słoneczko12, speakyourmind93, Nona, Morelowanowa, Mika88, Menka888, Izaw, makalotia, Paula_071, Sleepyhead, Sung, Ariette1983, Ola454 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja absolutnie nie mówię,że jak nie macie mdłości to źle a same mdłości są najlepsze,nie o to mi chodzilo..znam osoby które nie wiedzą nawet co to jest a dzieci mają. Bardziej mi chodziło o to co mi lekarze mówili a to ze względu pewnie tego(jak czytałam),że silne mdłości biorą się od hcg i wysokiego progesteronu,który podtrzymuje ciąże. Wiadomo,że każda ciąza inna,ale jak są to chyba dobry znak nie? W koncu kazda sie doszukuje objawów.
-
szemkel wrote:Zarodek żyje. Tętno 130!!!
Jak cudownie !!!! Aaaaa!!!!! Boże prawie się popłakałam !!!!02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Jeżeli bhcg dzisiaj było negatywne, to jest w ogóle sens jutro robić test?
Bo ja już głupieje. Bhcg rośnie 48h po zagnieżdżeniu, więc jeżeli byłoby powiedzmy 24h po to z krwi nadal nic nie będzie? Macie mnie już dość, nie? ale snuje teorie spiskowe.
Zapewne nikt nie ma tu nikogo dość, po to forum, aby się wygadać i wywalić tak lepiej, niż dusić w sobie;)Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
Menka, Szemkel super wiadomości
Wiedziałem że będzie dobrze;)
Co do mdłości, w którym tygodniu się u Was zaczęły? Ja nie mam totalnie nic. tylko bardziej wyczulony węch.
Poza tym dziś powtórzyłam betę, wynik 246,3Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:18
przedszkolanka:), patuniek86, Izaw lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny ja absolutnie nie mówię,że jak nie macie mdłości to źle a same mdłości są najlepsze,nie o to mi chodzilo..znam osoby które nie wiedzą nawet co to jest a dzieci mają. Bardziej mi chodziło o to co mi lekarze mówili a to ze względu pewnie tego(jak czytałam),że silne mdłości biorą się od hcg i wysokiego progesteronu,który podtrzymuje ciąże. Wiadomo,że każda ciąza inna,ale jak są to chyba dobry znak nie? W koncu kazda sie doszukuje objawów.
Ależ nikt nie ma żadnego problemu w stosunku do tego co napisałaś. Ja mimo tego, że wiem iż silne mdłości czy wymioty nie dają gwarancji zdrowej ciąży sama się ich doszukuje i jestem spokojniejsza jeśli je mam .przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Wiecie co... Ja już w tej ciąży chyba w ogóle do ginekologa nie pójdę... Nabawiłam się regularnej fobii. Nie dam rady tego lęku przełamać, po prostu nie dam rady. To jest dla mnie za dużo, o wiele za dużo. A dziecko z USG ma 6+4 tc, z owulacji jestem 7+2 tc, a z miesiączki 8+1 tc.
-
U mnie jeszcze biegunka. Ludzie. Byleby się mały nie zaraził ....02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
szemkel wrote:Wiecie co... Ja już w tej ciąży chyba w ogóle do ginekologa nie pójdę... Nabawiłam się regularnej fobii. Nie dam rady tego lęku przełamać, po prostu nie dam rady. To jest dla mnie za dużo, o wiele za dużo. A dziecko z USG ma 6+4 tc, z owulacji jestem 7+2 tc, a z miesiączki 8+1 tc.
Stres tutaj jest niepotrzebny, choć każda z nas to rozumie. Niedługo jak będziesz dzidzię bawić w ramionach będziesz się z tego śmiała, jak przeżywała każdy jej/jego dzień w brzuszku
Bądź dobrej myśli, wszystko będzie w należytym porządku. :*Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
Szemkel, no to tylko jeszcze dobrych wiadomości od Ciebie w sumie brakowało
Ogromnie się cieszę i gratuluję
A ma przyszłość-dziewczyny, na przykładzie dwóch koleżanek widzicie, jak ważne jest odpowiednio "późne" pójście do lekarza? Aby się nie stresować niepotrzebnie?
I nie wmawiać sobie pustych jaj, zaśniadu
Żeby nie było-sprawdzaćsie trzeba, aby wykluczyć pozamaciczną! Ale jeśli ektopowej nie ma, naprawdę wystarczy spokojnie poczekaćPaulii lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Paulii wrote:Menka, Szemkel super wiadomości
Wiedziałem że będzie dobrze;)
Co do mdłości, w którym tygodniu się u Was zaczęły? Ja nie mam totalnie nic. tylko bardziej wyczulony węch.
Poza tym dziś powtórzyłam betę, wynik 246,327.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
patuniek86 wrote:Szemkel, no to tylko jeszcze dobrych wiadomości od Ciebie w sumie brakowało
Ogromnie się cieszę i gratuluję
A ma przyszłość-dziewczyny, na przykładzie dwóch koleżanek widzicie, jak ważne jest odpowiednio "późne" pójście do lekarza? Aby się nie stresować niepotrzebnie?
I nie wmawiać sobie pustych jaj, zaśniadu
Żeby nie było-sprawdzaćsie trzeba, aby wykluczyć pozamaciczną! Ale jeśli ektopowej nie ma, naprawdę wystarczy spokojnie poczekać27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A ja mdłości w porównaniu z pierwszą ciążą to mam żadne. W ogóle to właśnie przez takie skąpe objawy (piersi flaki) byłam pewna, że ta ciąża jest martwa.
-
szemkel wrote:Wiecie co... Ja już w tej ciąży chyba w ogóle do ginekologa nie pójdę... Nabawiłam się regularnej fobii. Nie dam rady tego lęku przełamać, po prostu nie dam rady. To jest dla mnie za dużo, o wiele za dużo. A dziecko z USG ma 6+4 tc, z owulacji jestem 7+2 tc, a z miesiączki 8+1 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:33
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
madzi2506 wrote:Ależ nikt nie ma żadnego problemu w stosunku do tego co napisałaś. Ja mimo tego, że wiem iż silne mdłości czy wymioty nie dają gwarancji zdrowej ciąży sama się ich doszukuje i jestem spokojniejsza jeśli je mam .
-
czarnulka24 wrote:Dlatego najlepiej isc 7-8 tydz jak jest możliwość zobaczenia serduszka wcześniej nie ma po co
Albo wcześniej, w przypadku ostrego bólu z jednej strony, lub drętwienia ramienia, nagłego krwawienia
Jeśli tylko czasami poboli brzuch jak na @, coś tam zakłuje-nie ma sensu wcześniejPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm