X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Przedszkolanka, czyli pozytywnie podchodząc do sprawy byłoby zagnieżdżenie? :)
    Niee,jak będzie skurcz to wtedy się nakręce a to był ból typowo @..ale wtedy mialam o północy hahah (czyli dzisiaj o północy) o taki wkręt :D ale muli muli ten brzuch a durna znowu się objadlam..jak wyjdzie @ to biorę się za porządne treningi bo przez starania troche odpuściłam i się zapuściłam ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 3 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    To trzymam kciuki :)
    Ja już chciałabym dostać @. Wiem, że w ciąży nie jestem. Martwi mnie przedłużająca się 2 faza. A tak to miałabym nowe nadzieję w nowym cyklu :)
    A ile trwa Twoja 2 faza obecnie?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Ja też dzisiaj dzwoniłam do gin, termin na 2 października prywatnie i jakby co to znowu na żula pójdę na zakończenie dnia jej pracy, może mi nie odmówi albo poszukam kogoś z szybszym terminem. Trochę mi to teraz by pokomplikowało życie, bo muszę wycofać wypowiedzenie z pracy i odmówić nowej.
    Do mojej gin też ciężko się dostać mimo wizyt prywatnych. Ale niestety - tyle czeka się w kolejce do dobrego specjalisty :)
    Też się zastanawiałam czy by nie zmienić lekarza, ale znowu trzeba robić badania, opowiadać o wszystkim od początku... Ja już jestem tym zmęczona.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja nie mam pojęcia..w 6dpo mialam 158.

Buu od 30 min.mam ból @ i cały czas czuje jakby już leciało :(

Przedszkolanka pocieszę Cie, że przy swojej ciąży w dniu spodziewanej @ (i na kilka dni przed też bolało) miałam objawy jakbym miała w każdej chwili dostać, ból, nerwowość, okropnie byłam brzydka i wielorybia, chyba najgorszy pms w życiu :D 3 dni później wszystko ustało, jakbym już po @ była i dwie kreski na teście :)

Nona lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 3 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Przedszkolanka pocieszę Cie, że przy swojej ciąży w dniu spodziewanej @ (i na kilka dni przed też bolało) miałam objawy jakbym miała w każdej chwili dostać, ból, nerwowość, okropnie byłam brzydka i wielorybia, chyba najgorszy pms w życiu :D 3 dni później wszystko ustało, jakbym już po @ była i dwie kreski na teście :)
    Mnie teź bolał ;) ale i implantacja bolala . Jedyne co Wam powiem mnie zastanawia to te mdłosci bo wtedy teź miałam,ale teraz jak pisze objadam się okropnie to i jelita sie buntuja..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, wróżę Ci ładne dwie kreseczki :) Nie zawiedź mnie ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 21:02

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 3 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Przedszkolanka, wróżę Ci ładne dwie kreseczki :) Nie zawiedź mnie ! :D
    Żeby to było takie proste..to wszystkoe byśmy tu juź narzekaly na mdłości/kręgosłup/zaparcua/duzy brzuch itp ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile trwa Twoja 2 faza obecnie?
    Pierwszy mały skok miałam w 21 dniu z 36.3 na 36.5 i tak przez 3 dni (także raczej tego nie powinnam chyba wyliczać do "dużego" skoku), który miał miejsce w 24 dniu cyklu na 36,8 i tak trwa sobie ta temperatura do teraz, z jednodniowym spadkiem w 32 dc, na 36,6. Zakręcone to u mnie wszystko :o

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️

Wysłany: 3 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie to wygląda u Ciebie. Może beta za szybko byla;)

U mnie spadek 36.2. Mokro i boli - @ jak nic buuu...mam nadzieję, że gin w czwartek da dupka czy coś bo jak mnie odeśle z kwitkiem to sie wkurzę..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) można dołączyć?

Krótko o mnie: 27 lat, jestem mamą 1,5 rocznego szkraba. Mam za sobą również dwa poronienia, ostatnie w maju tego roku (ciąża bezzarodkowa). To jest mój 1cs po zabiegu. Co prawda nie wiem jeszcze kiedy będę testować. Dziś 21dc a owu jakoś nie nadchodzi. Jak już będę wiedziała co i jak to podam datę testowania. Teraz póki co chciałabym Wam towarzyszyć i kibicować :-)

Niezapominajka2, Ewelina92, Nona, speakyourmind93, przedszkolanka:), Paulii lubią tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie to wygląda u Ciebie. Może beta za szybko byla;)

U mnie spadek 36.2. Mokro i boli - @ jak nic buuu...mam nadzieję, że gin w czwartek da dupka czy coś bo jak mnie odeśle z kwitkiem to sie wkurzę..
    U Ciebie też obiecująco :)
    Ja się nie nakręcam, bo nie bolą mnie piersi. Jak byłam w pierwszej ciąży, to bolały jak cholera. Na jednym z usg lekarz mi powiedział, że jakby przestały mnie boleć to będzie problem. No i tak było, w 9 tyg przestały boleć, ale jakoś wtedy się tym nie przejęłam a 3 tyg później okazało się, że ciąża obumarla. Także ból piersi jest dla mnie wyznacznikiem ciąży ;) ale z drugiej strony zdaje sobie sprawę, że każda cisza jest inna ;)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:27

• didi123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każdego bolą. Mnie bolą jak nie wiem co od zeszłego poniedziałku, w weekend już pojawiły się żyły na wierzchu i sutki mam mega wielkie i coraz ciemniejsze i taki wypukłe. Chodzę w stanikach sportowych, bo raz, że ból, a dwa że mi się one nie mieszczą nawet w moje największe miski. Ja temperatury nie mierzę, ale było mi gorąco i duszno no i w weekend 37,2, a ja zmarzluch straszny, a teraz ciągle okna na noc otwieram i mąż do mnie, że jestem taka gorąca - gorąca laska ze mnie, chociaż raz <3 Jak beta nic nie pokaże to ja nie wiem jak sobie wyjaśnię stan moich cycków XD zostanie mi chyba tylko opcja ciąży urojonej :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:27

madzi2506 lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) można dołączyć?

Cześć :)

madzi2506 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:28

Niezapominajka2, tęczova, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:28

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, nie masz już wymówek ;) czasami trzeba jak króliki :)

Didi123 no to trzymam kciuki i czekam na dobre wieści :) Ba! Najlepsze wieści :D

Nona, didi123 lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:34

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bolących piersi to mnie w każdej ciąży bolały ale tylko i wyłącznie same sutki, były że tak powiem niedotykalne ;-) w tej donoszonej trwało to praktycznie do samego końca. Bolało to tego stopnia, że spałam nawet w sportowych stanikach gdyż nie mogłam nawet wytrzymać tego jak koszulka się ocierała o sutki.
    I kolejnym charakterystycznym u mnie objawem były dreszcze i uczucie zimna. Potrafiłam wtedy spać (I to w połowie czerwca) w ciepłej piżamie pod kołdrą i dwoma kocami ;-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ