X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ewelina to jedynynu nas i do tego ma.super opinie nawet z dalszych miast tu przyjeżdżają. Nawet lekarza nikt nie poprosił. Kiedyś normalnie badali,bo pamiętam jak bylam z Polą w ciąży..

Menka tam jest cień ma tym teście.
    Przedszkolanka, na pewno będzie dobrze! Odpoczywaj dużo :) a jutro może spróbuj umówić się do lekarza.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Przedszkolanka 2 razy bylam na izbie przyjec i mniee zostawili 2 razy ciaze stracilam. To dobrze ze Cie bie zostawili w szpitalu tylko stres nic oprocz bospy i duphastonu bie dostaniesz
    Kurcze Mika88, juz wcześniej chciałam to napisać ale teraz kolejna rzecz, która nas łączy. Nicki mamy bardzo podobne, w tym samym dniu miałyśmy ovu i teraz z tymi stratami... :(przykro mi, dokładnie wiem co przeszłas... Boję się kolejnej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 18:39

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka dużo leżę i czekam na bete a później wizyte. Jakby cos sie dzialo to bede gdzieś pędzic,póki co jest ok.

Mika chcieli położyć jeszcze zanim coś powiedzialam,ale bylam z Pola i i tak nic by dzisiaj mi nie zrobili. Myslalam,ze moze dupka dostane ale lekarz mnie nawet nie widział przecież. .

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Kurcze Mika88, juz wcześniej chciałam to napisać ale teraz kolejna rzecz, która nas łączy. Nicki mamy bardzo podobne, w tym samym dniu miałyśmy ovu i teraz z tymi stratami... :(przykro mi, dokładnie wiem co przeszłas... Boję się kolejnej ciąży
    Menka888 bardzo mi przykro z powodu strat ale moze tym razem sie uda;) dlatego badz dobrej mysli nawet jakby bie wiem co sie dzialo a ciaza to nie raz i plamienia i bole. Jesli nie bedzie jutro rano okresu lec na bete gorszy jest ten stres i zastanawianie czy bedzie czy nie moze implntacja byla u Ciebie 9 dpo albo 10 dpo. A i lekarz da odpowiednie leki na utrzymanie tej ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka dużo leżę i czekam na bete a później wizyte. Jakby cos sie dzialo to bede gdzieś pędzic,póki co jest ok.

Mika chcieli położyć jeszcze zanim coś powiedzialam,ale bylam z Pola i i tak nic by dzisiaj mi nie zrobili. Myslalam,ze moze dupka dostane ale lekarz mnie nawet nie widział przecież. .
    Przedszkolanka jak masz skurcze bole magnez albo nospa na tym etapie jeszcze progesteron mozesz brac a tak to lezec wypoczywac i myslec pozytywnie ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny... Jedna rzecz nie daje mi spokoju...
    Od ovu bolą mnie piersi, ale tak inaczej już zwykle bo od zewnętrznej strony (od pach). Ten ból był z dnia na dzień coraz mocniejszy. Parę dni temu zdjelam wieczorem biustonosz przed kąpielą i prawie oczy mi z orbit wyszły, zabrakło tchu bo tak zabolało jakby każda pierś z 2 kg ważyła i skóra miałaby zaraz peknac od ciężaru. Może wtedy by mi to dało do myślenia ale robiłam betę w poniedziałek i wynik <1,20! Więc byłam pewna, że to kolejny nowy objaw PSM którego wcześniej nie miałam. Owulacje miałam w sobotę lub niedzielę 2 tyg temu więc wiedziałam, że @ też przyjdzie w weekend, mimo iż mój kalendarzyk krzyczy 2 dni spóźnienia. Od rana boli mnie brzuch jak na @ i co chwilę latalam sprawdzać bieliznę czy już się zaczęło ale był tylko wodnisty bezbarwny śluz ( co miesiąc tak miałam). Rano robiłam test ale nic na nim nie wypatrzyłam (fakt, że nie idczrkalam 5 minut z odczytem, bo byłam przekonana, że po dniu spodziewane miesiączki nie trzeba już wyszukiwać cienia) bo dostałam potwierdzenie poniedziałkowej bety, nie liczyłam na cud. Ale.. cały czad boli mnie ten brzuch i tak jakby jeszcze bardziej piersi! Wyciągnęłam z pudełka poranny test ( wiem, że mi się zaraz oberwie, że po takim czasie to jest niewiarygodny wynik) i ujrzałem II kreski. Juz sama nie wiem co myśleć, mam mieszane uczucia! Niby po dniu spodziewanej @ można robić o każdej porze dnia ale jeśli w poniedziałek na becie nic nie wyszło czyli iplantacja (jeśli w ogóle była, bo mam wątpliwości) była parę dni temu...?
    ja mam podobnie jak ty od wczoraj bola mnie piersi po bokach w okolicach pach I sa jakies ciezkie. czuje ze sa. tyle ze dzis to moj 9dpo I temperatura spatkowa mozna przypuszczac ze implantacyjny ale to akurat sie okarze

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]

Wysłany: 9 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Przedszkolanka jak masz skurcze bole magnez albo nospa na tym etapie jeszcze progesteron mozesz brac a tak to lezec wypoczywac i myslec pozytywnie ;)
    Progesteron wymusze w piatek dopiero..a naturalny progesteron w pożywieniu istnieje?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    ja mam podobnie jak ty od wczoraj bola mnie piersi po bokach w okolicach pach I sa jakies ciezkie. czuje ze sa. tyle ze dzis to moj 9dpo I temperatura spatkowa mozna przypuszczac ze implantacyjny ale to akurat sie okarze
    Całkiem możliwe. Ja temp nie mierze ale 9 dpo robiłam bete i negatywna ale w nocy spać nie mogłam z bólu (zresztą pisałam wtedy o tym tutaj), bolał mnie lewy jajnik i ciągnął do pachwin, miałam wrażenie, że do połowy uda noga mnie boli. Jeśli naprawdę jestem w ciąży to wtedy na 100% była iplantacja.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)

Wysłany: 9 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka czyli wtedy nic dziwnego,że beta ujemna. Poza tym ja w pierwszej ciąźy jak pisalam mialam podobną implantację w 9dpo. Jutro test,beta i wszystko sie wyjaśni ;)

Kozgo,Nona wiem że Wy z progiem walczycie,patze co fajnego znalazłam (swoją drogą maliny i orzech ostatnio pożeram-uff):
    https://plodnosc.pl/jak-zwiekszyc-poziom-progesteronu-dieta-7-skladnikow-ktore-w-tym-pomoga/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka czyli wtedy nic dziwnego,że beta ujemna. Poza tym ja w pierwszej ciąźy jak pisalam mialam podobną implantację w 9dpo. Jutro test,beta i wszystko sie wyjaśni ;)

Kozgo,Nona wiem że Wy z progiem walczycie,patze co fajnego znalazłam (swoją drogą maliny i orzech ostatnio pożeram-uff):
    https://plodnosc.pl/jak-zwiekszyc-poziom-progesteronu-dieta-7-skladnikow-ktore-w-tym-pomoga/
    Tak zrobię, oby tylko @ mnie nie uprzedziła. Mam nadzieję, że zdążę przed pracą bo jeszcze dziecko do szkoły też na 8.00 :/

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam czy możecie mnie zapisać na Wrześniowe testowanie ?;*
    Pewnie, tylko na kiedy? :)

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

Ja znowu z pytaniem..

12 dc - test owu negatywny, jest druga kreska ale blada
    13 dc - test owu negatywny, dalej bardzo blada kreska, trochę ciemniejsza
    14 dc - test owu negatywny, prawie brał drugiej kreski, jaśniejsza niż dzień wcześniej, płodny sluz
    15 dc - test owu negatywny, druga kreska praktycznie niewidoczna, dużo śluzu kremowo-wodnistego

I teraz moje pytanie - testy owu robie raz dziennie. Możliwe ze przegapiłam plik lh gdzieś między 13 a 15 dc ?
    Ogólnie stawiałabym na owulacje dzisia/jutro ale z testami mi się to ani trochę nie pokrywa.

Pamietam ze w poprzednim cyklu miałam z rana prawie pozytywny test, a kilka godzin później kreski testowej prawie nie było ..

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Orzechy super ;) maliny no nie radze powoduja skurcze. Rozne byly opinie na temat tych malin ale ja bhm jednak nie jadla na poczatkowym etapie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 20:00

• Bułka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Jutro rano zrobić test lub bete w sumie mogła być w pon implementacja.

U mnie hit boli mnie tylko prawa pierś Haha tego jeszcze noe grali może prolaktyny starczyło tylko na jedna :p cały dzień dziś mnie dół brzuch pobolewa ale jak patrzyłam na poprzednie miesiące to objawy zawsze w tym dniu takie miałam także tego
    Mam podobnie. Tzn prawa pierś boli mnie dużo mocniej niż lewa i prawy smutek dziś mnie zaczął boleć, a lewy jest tylko trochę wrażliwy na dotyk.

Jutro 28 dc. Jutro, a najdalej we wtorek powinnam mieć okres. Boję się. Jak wstanę rano i temperatura jeszcze bardziej spadnie, to wszystko będzie jasne.

b913738522439d791caeb297f5cb4ef7.png
  • Nulqa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Jakiś tam cień cienia jest...
    Ja też widzę cień :)

1c9d649ec9752ed178aec608a57423f4.png

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
    7tc- 12.09.2019 - ciąża bezzarodkowa
  • Nulqa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Menka888 ja bym poszła jutro na betę :) bo jest tam druga kreska, ale beta jest pewna i jednoznaczna :)

Przedszkolanka jakoś jestem o Ciebie spokojna :) ale nie wiem, co sama zrobiłabym w takiej sytuacji.

Basia cześć :) ja kiedyś też miałam przez kilka miesięcy tak, że piersi bolały mnie od razu po owu, prolaktyna wyszła w górnej granicy normy, wiec myślę, że może być jakiś związek. Teraz boli mnie tydzień przed @ a ostatnio dopiero dzień przed, idę na badania krwi za tydzień to sie okaże co z tą prolaktyna.

Tak się naczytałam o tych jelitach przy wyższym progesteronie i waszych wzdęciach, że sama to u siebie zaczęłam dostrzegać;) oj, tak bardzo chciałabym mieć dziecko, że swiruje... no trudno :) zawsze mam zwiększona aktywność jelit 2-3 dni przed @, to chyba normalne. A teraz obwiniam słodycze - one się trawią właśnie tak kiepsko, że gromadzi się dużo gazów i są wzdęcia. No ale odrobina czekolady przecież nie zaszkodzi.... ;) przysięgam, że odrobina! ;)

Niezapominajka2 a co dokładnie wyczytałaś jeśli chodzi o jelita przy wyższym progesteronie? Coś niepokojącego, czy jednak coś ok?
    Bo się zastanawiam, co z moimi jelitami, bo szaleją właśnie od kilku dni..

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]

Wysłany: 9 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza gdzieś czytałam,że można przegapić i dobrze robić je 2 x dziennie :)

Mika masz rację.. a mam na kolacje :O herbata z liści malin pomaga przed porodem.

Bułka czekamy na wieści <3

Nulqa podobno perystaltyka zwiększa się w ciąży ( u mnie się zgadza).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie np w ciąży nadwrażliwe jelito znowu wogole przeszło i miałam spokój

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Nulqa Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a która z Was jutro testuje?
    Ja znalazłam w domu test PINK. Więc zobaczymy jutro co wyjdzie, bo ten bobo dziś mnie nie przekonał, skoro mówicie, że oszukuje.
    U mnie w pracy jeszcze ostatnio takie stresy, że chyba wykituje..

Przedszkolanka dzięki, nawet nie wiedziałam o tych jelitach.

Menka888 powodzenia jutro! Trzymam kciuki!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Hej !

Ja znowu z pytaniem..

12 dc - test owu negatywny, jest druga kreska ale blada
    13 dc - test owu negatywny, dalej bardzo blada kreska, trochę ciemniejsza
    14 dc - test owu negatywny, prawie brał drugiej kreski, jaśniejsza niż dzień wcześniej, płodny sluz
    15 dc - test owu negatywny, druga kreska praktycznie niewidoczna, dużo śluzu kremowo-wodnistego

I teraz moje pytanie - testy owu robie raz dziennie. Możliwe ze przegapiłam plik lh gdzieś między 13 a 15 dc ?
    Ogólnie stawiałabym na owulacje dzisia/jutro ale z testami mi się to ani trochę nie pokrywa.

Pamietam ze w poprzednim cyklu miałam z rana prawie pozytywny test, a kilka godzin później kreski testowej prawie nie było ..

Ja robiąc testy z Allegro nigdy bym nie wiedziała ze mam owulacje, zawsze wychodziły negatywne nawet jedli była druga kredka to była blada. U mnie tylko domowe laboratorium są ok

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ