Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Ewelina to jedynynu nas i do tego ma.super opinie nawet z dalszych miast tu przyjeżdżają. Nawet lekarza nikt nie poprosił. Kiedyś normalnie badali,bo pamiętam jak bylam z Polą w ciąży..
Menka tam jest cień ma tym teście.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Mika88 wrote:Przedszkolanka 2 razy bylam na izbie przyjec i mniee zostawili 2 razy ciaze stracilam. To dobrze ze Cie bie zostawili w szpitalu tylko stres nic oprocz bospy i duphastonu bie dostaniesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 18:39
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Niezapominajka dużo leżę i czekam na bete a później wizyte. Jakby cos sie dzialo to bede gdzieś pędzic,póki co jest ok.
Mika chcieli położyć jeszcze zanim coś powiedzialam,ale bylam z Pola i i tak nic by dzisiaj mi nie zrobili. Myslalam,ze moze dupka dostane ale lekarz mnie nawet nie widział przecież. . -
nick nieaktualnyMenka888 wrote:Kurcze Mika88, juz wcześniej chciałam to napisać ale teraz kolejna rzecz, która nas łączy. Nicki mamy bardzo podobne, w tym samym dniu miałyśmy ovu i teraz z tymi stratami... :(przykro mi, dokładnie wiem co przeszłas... Boję się kolejnej ciąży
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Niezapominajka dużo leżę i czekam na bete a później wizyte. Jakby cos sie dzialo to bede gdzieś pędzic,póki co jest ok.
Mika chcieli położyć jeszcze zanim coś powiedzialam,ale bylam z Pola i i tak nic by dzisiaj mi nie zrobili. Myslalam,ze moze dupka dostane ale lekarz mnie nawet nie widział przecież. .przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Menka888 wrote:Dziewczyny... Jedna rzecz nie daje mi spokoju...
Od ovu bolą mnie piersi, ale tak inaczej już zwykle bo od zewnętrznej strony (od pach). Ten ból był z dnia na dzień coraz mocniejszy. Parę dni temu zdjelam wieczorem biustonosz przed kąpielą i prawie oczy mi z orbit wyszły, zabrakło tchu bo tak zabolało jakby każda pierś z 2 kg ważyła i skóra miałaby zaraz peknac od ciężaru. Może wtedy by mi to dało do myślenia ale robiłam betę w poniedziałek i wynik <1,20! Więc byłam pewna, że to kolejny nowy objaw PSM którego wcześniej nie miałam. Owulacje miałam w sobotę lub niedzielę 2 tyg temu więc wiedziałam, że @ też przyjdzie w weekend, mimo iż mój kalendarzyk krzyczy 2 dni spóźnienia. Od rana boli mnie brzuch jak na @ i co chwilę latalam sprawdzać bieliznę czy już się zaczęło ale był tylko wodnisty bezbarwny śluz ( co miesiąc tak miałam). Rano robiłam test ale nic na nim nie wypatrzyłam (fakt, że nie idczrkalam 5 minut z odczytem, bo byłam przekonana, że po dniu spodziewane miesiączki nie trzeba już wyszukiwać cienia) bo dostałam potwierdzenie poniedziałkowej bety, nie liczyłam na cud. Ale.. cały czad boli mnie ten brzuch i tak jakby jeszcze bardziej piersi! Wyciągnęłam z pudełka poranny test ( wiem, że mi się zaraz oberwie, że po takim czasie to jest niewiarygodny wynik) i ujrzałem II kreski. Juz sama nie wiem co myśleć, mam mieszane uczucia! Niby po dniu spodziewanej @ można robić o każdej porze dnia ale jeśli w poniedziałek na becie nic nie wyszło czyli iplantacja (jeśli w ogóle była, bo mam wątpliwości) była parę dni temu...?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Mika88 wrote:Przedszkolanka jak masz skurcze bole magnez albo nospa na tym etapie jeszcze progesteron mozesz brac a tak to lezec wypoczywac i myslec pozytywnie
-
kalcia64 wrote:ja mam podobnie jak ty od wczoraj bola mnie piersi po bokach w okolicach pach I sa jakies ciezkie. czuje ze sa. tyle ze dzis to moj 9dpo I temperatura spatkowa mozna przypuszczac ze implantacyjny ale to akurat sie okarze
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka czyli wtedy nic dziwnego,że beta ujemna. Poza tym ja w pierwszej ciąźy jak pisalam mialam podobną implantację w 9dpo. Jutro test,beta i wszystko sie wyjaśni
Kozgo,Nona wiem że Wy z progiem walczycie,patze co fajnego znalazłam (swoją drogą maliny i orzech ostatnio pożeram-uff):
https://plodnosc.pl/jak-zwiekszyc-poziom-progesteronu-dieta-7-skladnikow-ktore-w-tym-pomoga/ -
przedszkolanka:) wrote:Menka czyli wtedy nic dziwnego,że beta ujemna. Poza tym ja w pierwszej ciąźy jak pisalam mialam podobną implantację w 9dpo. Jutro test,beta i wszystko sie wyjaśni
Kozgo,Nona wiem że Wy z progiem walczycie,patze co fajnego znalazłam (swoją drogą maliny i orzech ostatnio pożeram-uff):
https://plodnosc.pl/jak-zwiekszyc-poziom-progesteronu-dieta-7-skladnikow-ktore-w-tym-pomoga/
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Evell wrote:Witam czy możecie mnie zapisać na Wrześniowe testowanie ?;*
-
Hej !
Ja znowu z pytaniem..
12 dc - test owu negatywny, jest druga kreska ale blada
13 dc - test owu negatywny, dalej bardzo blada kreska, trochę ciemniejsza
14 dc - test owu negatywny, prawie brał drugiej kreski, jaśniejsza niż dzień wcześniej, płodny sluz
15 dc - test owu negatywny, druga kreska praktycznie niewidoczna, dużo śluzu kremowo-wodnistego
I teraz moje pytanie - testy owu robie raz dziennie. Możliwe ze przegapiłam plik lh gdzieś między 13 a 15 dc ?
Ogólnie stawiałabym na owulacje dzisia/jutro ale z testami mi się to ani trochę nie pokrywa.
Pamietam ze w poprzednim cyklu miałam z rana prawie pozytywny test, a kilka godzin później kreski testowej prawie nie było ..02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Menka czyli wtedy nic dziwnego,że beta ujemna. Poza tym ja w pierwszej ciąźy jak pisalam mialam podobną implantację w 9dpo. Jutro test,beta i wszystko sie wyjaśni
https://plodnosc.pl/jak-zwiekszyc-poziom-progesteronu-dieta-7-skladnikow-ktore-w-tym-pomoga/Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 20:00
-
kozgo wrote:Jutro rano zrobić test lub bete w sumie mogła być w pon implementacja.
U mnie hit boli mnie tylko prawa pierś Haha tego jeszcze noe grali może prolaktyny starczyło tylko na jedna :p cały dzień dziś mnie dół brzuch pobolewa ale jak patrzyłam na poprzednie miesiące to objawy zawsze w tym dniu takie miałam także tego
Jutro 28 dc. Jutro, a najdalej we wtorek powinnam mieć okres. Boję się. Jak wstanę rano i temperatura jeszcze bardziej spadnie, to wszystko będzie jasne. -
Niezapominajka2 wrote:Menka888 ja bym poszła jutro na betę bo jest tam druga kreska, ale beta jest pewna i jednoznaczna
Przedszkolanka jakoś jestem o Ciebie spokojna ale nie wiem, co sama zrobiłabym w takiej sytuacji.
Basia cześć ja kiedyś też miałam przez kilka miesięcy tak, że piersi bolały mnie od razu po owu, prolaktyna wyszła w górnej granicy normy, wiec myślę, że może być jakiś związek. Teraz boli mnie tydzień przed @ a ostatnio dopiero dzień przed, idę na badania krwi za tydzień to sie okaże co z tą prolaktyna.
Tak się naczytałam o tych jelitach przy wyższym progesteronie i waszych wzdęciach, że sama to u siebie zaczęłam dostrzegać oj, tak bardzo chciałabym mieć dziecko, że swiruje... no trudno zawsze mam zwiększona aktywność jelit 2-3 dni przed @, to chyba normalne. A teraz obwiniam słodycze - one się trawią właśnie tak kiepsko, że gromadzi się dużo gazów i są wzdęcia. No ale odrobina czekolady przecież nie zaszkodzi.... przysięgam, że odrobina!
Niezapominajka2 a co dokładnie wyczytałaś jeśli chodzi o jelita przy wyższym progesteronie? Coś niepokojącego, czy jednak coś ok?
Bo się zastanawiam, co z moimi jelitami, bo szaleją właśnie od kilku dni.. -
Najmłodsza gdzieś czytałam,że można przegapić i dobrze robić je 2 x dziennie
Mika masz rację.. a mam na kolacje herbata z liści malin pomaga przed porodem.
Bułka czekamy na wieści
Nulqa podobno perystaltyka zwiększa się w ciąży ( u mnie się zgadza). -
Dziewczyny a która z Was jutro testuje?
Ja znalazłam w domu test PINK. Więc zobaczymy jutro co wyjdzie, bo ten bobo dziś mnie nie przekonał, skoro mówicie, że oszukuje.
U mnie w pracy jeszcze ostatnio takie stresy, że chyba wykituje..
Przedszkolanka dzięki, nawet nie wiedziałam o tych jelitach.
Menka888 powodzenia jutro! Trzymam kciuki!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Hej !
Ja znowu z pytaniem..
12 dc - test owu negatywny, jest druga kreska ale blada
13 dc - test owu negatywny, dalej bardzo blada kreska, trochę ciemniejsza
14 dc - test owu negatywny, prawie brał drugiej kreski, jaśniejsza niż dzień wcześniej, płodny sluz
15 dc - test owu negatywny, druga kreska praktycznie niewidoczna, dużo śluzu kremowo-wodnistego
I teraz moje pytanie - testy owu robie raz dziennie. Możliwe ze przegapiłam plik lh gdzieś między 13 a 15 dc ?
Ogólnie stawiałabym na owulacje dzisia/jutro ale z testami mi się to ani trochę nie pokrywa.
Pamietam ze w poprzednim cyklu miałam z rana prawie pozytywny test, a kilka godzin później kreski testowej prawie nie było ..
Ja robiąc testy z Allegro nigdy bym nie wiedziała ze mam owulacje, zawsze wychodziły negatywne nawet jedli była druga kredka to była blada. U mnie tylko domowe laboratorium są ok