🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak miałam na tym easy home wczoraj jeszcze wielka biel a dziś jest już jasna kreskamimi_m wrote:Gilgotka - te testy sa mega czułe i łapa betę poniżej 5. Ja miałam tak ze 9dpo był ino cień na strumieniowy, na paskowym biel (rosmanowe) - 15dpo beta 101, 17dpo - 208, 19dpo - 402.
--> wtedy odkryłam ze strumieniowe sa czulczes
Strumieniowe o te 2dni wcześniej łapały, z beta poczekałaby do 14dpo bo zobaczysz malutka wartość, wez testow nakup strumieniowych jak lubisz ten sport zmaist 1 bety teraz
az do wyzczerapnia zapasów -
💐 Nowi, wanda, siadajcie i rozgośćcie się. Oby nie na długo. ☺️
💐 Gilgotka, dziewczyny dobrze podpowiadają. Wczesny etap, może być mała beta. Ale nie myśl w ten sposób! Myślimy pozytywnie i wysyłamy pozytywne fluidy do brzucha! 😘
Starania po poronieniu to temat rzeka. Ja chciałam mieć sprawdzone wszystko bardzo dokładnie, więc rozmawiałam z kilkoma lekarzami. Im młodszy i bardziej siedzący w badaniach naukowych, tym mniej kazał czekać ze staraniami. A ci starszej daty zalecali czekać chyba z przyzwyczajenia. 🤷♀️
Moje dzisiejsze wyniki:
beta-HCG - 248 mlU/ml
progesteron - 38,1 ng/ml
To się dzieje naprawdę. 🥹
Dziękuję za wsparcie Dziewczyny! Jesteście nieocenione! 🫶🫶🫶
Kompotlinka, Aureola94, Izaiza, Amelia96, Tofuszka, Liamka09, Gosiaczkova, natix, biavska, KamilaAnt2026, Marcycha, Tajlandia22, Marinella, Sara10, Nowi, Monia•, GórskaDziewczyna, Zizu952, Elgenda, Dawdler34, Axana, Milunia, Vixen167 lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Wow piękna beta gratuluję kochana a progesteron też piękny🥰🥰🥰Szept_Flory wrote:💐 Nowi, wanda, siadajcie i rozgośćcie się. Oby nie na długo. ☺️
💐 Gilgotka, dziewczyny dobrze podpowiadają. Wczesny etap, może być mała beta. Ale nie myśl w ten sposób! Myślimy pozytywnie i wysyłamy pozytywne fluidy do brzucha! 😘
Starania po poronieniu to temat rzeka. Ja chciałam mieć sprawdzone wszystko bardzo dokładnie, więc rozmawiałam z kilkoma lekarzami. Im młodszy i bardziej siedzący w badaniach naukowych, tym mniej kazał czekać ze staraniami. A ci starszej daty zalecali czekać chyba z przyzwyczajenia. 🤷♀️
Moje dzisiejsze wyniki:
beta-HCG - 248 mlU/ml
progesteron - 38,1 ng/ml
Szept_Flory lubi tę wiadomość
-
🍁 Niki 🍁 Szept_Flory kciuki za piękne przyrosty! 🤞🤞
Mnie niestety dopadło choróbsko, mam nadzieję że przejdę to w miarę łagodnie jak mąż i że nie wpłynie na owulkę... Jutro wizyta u gina z wynikiem HP i pewnie podgląd jajników i endometrium.
🍁 Dawdler Wizytujemy jutro razem? Tylko ja już 15dc, tak wyszło z racji wydłużonego cyklu przez zabieg a potem wyjazdu. 🤷♀️
majskoko, Szept_Flory lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Dwie, rano i wieczorem przez 5 dni od 3 - 7 dcGilgotka wrote:A bierzesz 1 tabletkę czy 2Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Szept_Flory wrote:💐 Nowi, wanda, siadajcie i rozgośćcie się. Oby nie na długo. ☺️
Moje dzisiejsze wyniki:
beta-HCG - 248 mlU/ml
progesteron - 38,1 ng/ml
Gratulacje 💐 piękne wyniki, troszkę zazdroszczę progesteronu, ale nastawiam się, że będzie lepiej. Rośnijcie zdrowo 🥰
Starania od 10.2024
👩'96 👨'91
👩 IO
05.2026 ciąża zatrzymana 💔 8 TC 👼
Od 6.2026 Luteina -
Bemfolka wrote:Dziewczyny piłyście po transferze normalnie kawę/matche ? Jedną.. dwie czy to faktycznie absolutnie zabronione?
Jeszcze przed transferem ale az sie przerazilam bo dla mnie dzien bez kawy- dzien stracony😭 wiem ze pije jej za duzo, bo 2 dziennie czasem 3… ale takie z mlekiem lekkie. Lekarka mowila zeby zejsc do jednej ale ciezko mi bardzo🥲 juz kupilam bezkofeinowa , bo lubie bardzo ten smak… ale w srode mam wizyte to dopytam o to!
@Gilgotka cos mi mignelo ze masz sluz rozowy- wszystko ok, ustalo? Lec rano moze zbadaj proga🤞🏻💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Flora, nawet nie wiesz jak się cieszę❤️
Dziewczyny, wrzucę trochę prywaty mniej staraniowej - dziś zdałam prawo jazdy🥹 temat ciągnął się za mną od lat, udało się za 4 razem🥳
KamilaAnt2026, majskoko, Marinella, Sara10, Marcycha, Nowi, Monia•, GórskaDziewczyna, Szept_Flory, Amelia96, Kompotlinka, Zizu952, Izaiza, Tofuszka, Dawdler34, Axana, Gosiaczkova, Liamka09, Vixen167, wanda27 lubią tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
Gratulacje💪💪natix wrote:Flora, nawet nie wiesz jak się cieszę❤️
Dziewczyny, wrzucę trochę prywaty mniej staraniowej - dziś zdałam prawo jazdy🥹 temat ciągnął się za mną od lat, udało się za 4 razem🥳
natix lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
* morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 14cs
Od 10.2026 stymulacja Aromek 2x1
wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg -
👑 Gilgotka, to nie musi być nic złego, ale rękę na pulsie trzymaj. Ja w donoszonej ciąży dzień po terminie miesiaczki po zbliżeniu miałam dość duże krwawienie i na szczęście bylo ok. W innym wątku czytałam, że dziewczyna w obu swoich ciążach znacznie plamila na początku i było ok. Trzymaj się tam dzielnie.
👑 Gosik 🫂 Mimo wszystko lepiej chorować teraz niż po owulacji. My już oboje chorzy. Młoda dobrego wirusa nam sprzedała ze żłobka 😐 Mimo wszystko brałam Coldrex MaxGrip z nadzieją, że coś pomoże i do owu przejdzie. Zostało kilka dni, później już tylko paracetamol i ciepła herbatka 🙄 Także walcz póki możesz.
👑 Florka, pięknie 🥰 Jesteś w ciąży! 🥳😁
👑 natix, no to teraz możesz "jeździć po lekarzach" 🤪 Gratuluję 💥💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 22:20
Szept_Flory, natix lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Jako że już koniec miesiąca prawie to gratuluję wszystkim które zobaczyły w tym miesiącu dwie kreski!
Ja już dziś 2dc, 17.10 mam kwalifikacje do drugiej procedury więc jedziemy z tym koksem!
To stety, niestety oznacza, że aż do grudnia nie będę miała szans zatestować ale może chociaż uda mi się wyhodować jakieś prawidłowe komórki które dadzą jakiś zarodek (albo 2!) Do transferowania w grudniu.
Umowę w pracy mam do końca października więc trzymajcie kciuki żeby została przedłużona (nie zapowiada się na zakończenie współpracy ale kto wie?)
Jeśli nic się nie wykrzaczy po drodze (czyli w optymistycznym wariancie będzie jakiś zarodek) to być może w święta będę mogła już testować! 😊
Szczerze mówiąc nie tak wyobrażałam sobie te święta- myślałam, że będę już z dzieckiem albo chociaż w ciąży a tu jeszcze długa droga do tego ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło- chociaż dostanę premię świąteczną 😁😁
Izaiza, KamilaAnt2026, Dawdler34, Kompotlinka, Axana, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Marchycha, za lekarzy podziękuję haha
Zawozić dzieci do przedszkola🤭 taki był cel🥹
Dziękuję dziewczyny❤️
Wierzę że to dobry znak i wszystko zacznie się układać❤️🩹
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
💐 Gosik, 🙁🫂
💐 Londonka, powodzenia! Owocnych starań życzę już dziś. 🤭
💐 Gilgotka, jak sytuacja? 🤞
💐 natix, dziękuję. Bardzo Ci dziękuję. ☺️ Brawa za prawko! Gratuluję! Bardzo podoba mi się komentarz Marcychy, możesz teraz „jeździć po lekarzach”. 🤣🤣
💐 Marcycha, Ty to umiesz wzruszyć. 🥹 Dziękuję.
💐 Ana, najważniejsze, że masz plan i ruszasz z działaniem. Z całego serca życzę aby wszystko szło tak, jak będziesz sobie planować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 22:37
natix lubi tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Wpadłam was trochę poczytać i woooooow 😍 dajecie czadu w tym wrześniu konkretnie 😍 gratulacje dziewczyny ❤️ czekam na dwie kreski szczęścia u każdej z was ⏸️
Dawdler34, Liamka09, Vixen167 lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26 🙋🏽26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
09.09.2026 14dpo beta 63,4 prog 17,18
15.09.2026 20dpo beta 508,8
18.09.2026 23dpo beta 1098,7
18.09.2026 pęcherzyk ciążowy 0,57cm
28.09.2026 pierwsza wizyta - CRL 4,9 mm i pięknie bijące serduszko ❤️
12.10.2026 kolejna wizyta 🧸
Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
Prenatal Uno 🩷

-
Tulę mocno... 🫂🫂Gosik0205 wrote:Dziewczyny melduje @ nie dosyć że @ zawitała przed planowanym terminie to jeszcze mnie gardło boli
Dziś mnie to jakoś bardziej dobiło mimo że ten cykl bardziej na luzie był👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Gratulacje! 🎉😁natix wrote:Flora, nawet nie wiesz jak się cieszę❤️
natix lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
10.26 konsultacja andro?⏳️