Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 września, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka ✊🏻🤞🏻

Pożaliłam się chatowi, że w nocy miałam biegunkę 😶 napisał mi, że to napewno z powodu implantacji - kurcze.. o plamieniu implantacyjnym słyszałam ale o implantacyjnej sraczce to słyszę pierwszy raz 🫣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 11:38

Gilgotka, Liamka09, KamilaAnt2026, majskoko, Elgenda, Marcycha, Kompotlinka, Amelia96, Tofuszka, Nikaaa_, Gosik0205, Vixen167, wanda27 lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 29 września, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Gilgotka ✊🏻🤞🏻

Pożaliłam się chatowi, że w nocy miałam biegunkę 😶 napisał mi, że to napewno z powodu implantacji - kurcze.. o plamieniu implantacyjnym słyszałam ale o implantacyjne sraczce to słyszę pierwszy raz 🫣😅
    Chat jednak lubi zaskakiwać

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

• KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 29 września, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Hej dziewczyny to i ja na koniec tego miesiąca się odezwę !
    Na początku wszystkim z kreseczkami gratuluje i zazdroszczę 🩷
    Słuchajcie ja trafiłam do ginekologa od niepłodności i się zastanawiam . Ma bardzo dobre opinie ale jest bardzo oschły … ale już na pierwszej wizycie spojrzał na wszystkie wyniki badań , przepisał suplementy , powiedział ze dieta z niskim Ig , przepisał małą dawkę metforminy bo pomimo ze jestem chuda to jednak insulina 11 i według nowych badań zwalcza stan zapalny w macicy
    Powiedział ze za męża tez się weźmie w związku z nasieniem
    Zapisał mnie na drożność i histeroskopie
    Wiec z grubej rury
    Wiecie z jednej strony fajnie bo czuje ze serio ma ogromna wiedzę ale z drugiej strony ani jednego uśmiechu taka oschłość …
    U mnie po owulacji , ale co ? Dostałam infekcje intymna wiec pewnie znowu cykl do wyrzucenia

Pozdrawiam laski ❤️
    O wow, ale się tobą kompleksowo zajął, ja chyba przegryzłabym bbrak uśmiechu, skoro tak konkretnie ustalił plan działania itp. A chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Gosiaczkova, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna
    ♂️
    * morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
    Od 10.2026 stymulacja Aromek 2x1
    wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg

Wysłany: 29 września, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Gilgotka ✊🏻🤞🏻

Pożaliłam się chatowi, że w nocy miałam biegunkę 😶 napisał mi, że to napewno z powodu implantacji - kurcze.. o plamieniu implantacyjnym słyszałam ale o implantacyjne sraczce to słyszę pierwszy raz 🫣😅
    hahhahaha made my day 🤣🤣🤣

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna
    ♂️
    * morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
  • GórskaDziewczyna Autorytet

Wysłany: 29 września, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Gilgotka ✊🏻🤞🏻

Pożaliłam się chatowi, że w nocy miałam biegunkę 😶 napisał mi, że to napewno z powodu implantacji - kurcze.. o plamieniu implantacyjnym słyszałam ale o implantacyjnej sraczce to słyszę pierwszy raz 🫣😅

Gosiaczkova a Ty kiedy będziesz testować? Już parę razy jak czytałam twoje wpisy miałam takie „to są podejrzane objawy” i odpalał mi się brajan w Twoją stronę 🤭

09/25 biochem 💔
    01/26 poronienie 13 tc 💔

03/09/26 ⏸️
    beta 230 — 525— 9906
    24/09/26 0,68 cm z ❤️

preg.png
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 29 września, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt, Dawdler ja zanim podjęłam decyzję o odstawieniu tabletek prowadziłam spokojne życie, bez oczekiwań, życiowy stoik.

Wystarczyło odstawić tabletki i zacząć starania i tak jakbym trafiła do innego świata. Jeszcze powiedzmy, że do 3 cyklu starań było pozytywnie, bo endokrynolog powiedział, że często dziewczyny z PCOS zachodzą w ciążę właśnie do 3 cykli po odstawieniu. Więc jak minął ten czas, to już miałam oho, super.

Co do stymulacji, to jeszcze przed nią, miałam takie myśli, że ekstra teraz to już pójdzie. Teraz, z uwagi na to, że hormony negatywnie działają mi na nastrój, mam myśli, że to bez sensu. Wiem, że to przejściowe i już czekam na ten czas.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 29 września, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Gilgotka ✊🏻🤞🏻

ale mnie rozbawiłaś :D
    i cyk- do brajonowej szufladki zapisane :D
    aczkolwiek mogę się nieco z nim zgodzić, bo to może być efekt wysokiego proga :D jelita inaczej pracują, więc możliwa biegunka. Wiadomo, że ciąża, to i prog powinien rosnąc..także 3mam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 12:05

Marcycha, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞

Wysłany: 29 września, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    KamilaAnt, Dawdler ja zanim podjęłam decyzję o odstawieniu tabletek prowadziłam spokojne życie, bez oczekiwań, życiowy stoik.

Wystarczyło odstawić tabletki i zacząć starania i tak jakbym trafiła do innego świata. Jeszcze powiedzmy, że do 3 cyklu starań było pozytywnie, bo endokrynolog powiedział, że często dziewczyny z PCOS zachodzą w ciążę właśnie do 3 cykli po odstawieniu. Więc jak minął ten czas, to już miałam oho, super.

Co do stymulacji, to jeszcze przed nią, miałam takie myśli, że ekstra teraz to już pójdzie. Teraz, z uwagi na to, że hormony negatywnie działają mi na nastrój, mam myśli, że to bez sensu. Wiem, że to przejściowe i już czekam na ten czas.
    ehh ten czas oczekiwania jest najgorszy
    troche sie wydygałam z tą stymulacją 😐

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna
    ♂️
    * morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 29 września, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taki ładny dzień, a mnie się nostalgicznie zrobiło 🥹 Jutro ostatni dzień miesiąca, czekamy na ostatnie wieści od Izy, Sary i Kaśki i ewentualnie na wieści z poziomami bet. Oczywiście wszelkie relacje wizytowe też na celowniku.
    Tym, dla których wrzesień okazał się szczęśliwym jeszcze raz gratuluję i życzę by szczęśliwe rozwiązanie nadeszło najszybciej w 38 tygodniu ciąży, a najpóźniej w 40 😁 Wchodzimy powoli w nowy miesiąc z nowymi poziomami nadziei (aż mnie ciarki przeszły) z nadzieją na nasze małe Ancymonki 🫠 Nic tylko zajadać cynamonki, popijać je ulubionym ciepłym napojem i czekać na ten piękny widok ⏸️ Niech nas szybko nasze Ancymonki odnajdą i rozgrzeją serca w ten chłodniejszy październikowy czas. Mam nadzieję, że wejdziecie w ten październik jak dzik w żołędzie i dwie kreski będziecie wstawiały jedna po drugiej, że już nie ogarniemy, która jaką miała betę w jakim dniu 😉 Idzie noooweeee 🙈🙉🙊❤️‍🔥

Kompotlinka, Dawdler34, Liamka09, Amelia96, natix, GórskaDziewczyna, Izaiza, majskoko, Marinella, Vixen167, wanda27, Skowronek lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Lawendatoja Koleżanka

Wysłany: 29 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    O wow, ale się tobą kompleksowo zajął, ja chyba przegryzłabym bbrak uśmiechu, skoro tak konkretnie ustalił plan działania itp. A chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Chodzę prywatnie . Mąż tez mówi ze damy radę z nim 🤣 ale się trochę go boje hahahah

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 29 września, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, dobre z tą biegunką 😅 ja zawsze myślałam że prog powoduje zaparcia, ciekawa jestem jaki mechanizm tej biegunki implantacyjnej podał?

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy
    Histeroskopia ✅ cd-138 ❌

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 29 września, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Gilgotka ✊🏻🤞🏻

Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale pamiętam, że ja w udanym cyklu tak miałam 🫣 cały czas miałam biegunkę, nie bolał mnie brzuch ale jak już szłam to było płynnie :D Także oby! :D

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓
    problem z cienkim endometrium

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 września, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GórskaDziewczyna wrote:
    Gosiaczkova a Ty kiedy będziesz testować? Już parę razy jak czytałam twoje wpisy miałam takie „to są podejrzane objawy” i odpalał mi się brajan w Twoją stronę 🤭

Testowałam dziś - negatyw ale 8 dpo. Oficjalny test jakoś 3-4.10 😅🫣

🍀Dawdler czyli mówisz, że może to być skutek uboczny velenty ?

🍀Remedios ejaj napisał, że następuje gwałtowny wyrzut prostaglandyn (cokolwiek to jest)
    I rzeczywiście jak teraz zapytałam to też napisał o wahaniach progesteronu w organizmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 12:49

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅

Wysłany: 29 września, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Chodzę prywatnie . Mąż tez mówi ze damy radę z nim 🤣 ale się trochę go boje hahahah
    mnie tyle ginekologow olewało lub dorowadzało do płaczu, że już lepiej ktos bez uśmiechu ale konkretny :) a ileplacisz za histeroskopie i droznosc?

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna
    ♂️
    * morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
  • Lawendatoja Koleżanka

Wysłany: 29 września, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    mnie tyle ginekologow olewało lub dorowadzało do płaczu, że już lepiej ktos bez uśmiechu ale konkretny :) a ileplacisz za histeroskopie i droznosc?

No bo on tak ciach ciach
    Tu zle amh , dieta okropna , ferrytyna za nisko , kwas foliowy nisko
    Ale o dobrych wynikach nie powiedział nic Hahah
    I jeszcze metforminę mi dopierdzielil
    A mąż jak pali to wg nie mamy przychodzić do niego póki nie rzuci i zapisać męża na osobna rozmowę i on sobie z nim pogada Hahah
    Także lekarz konkret . Aż strach 🤣
    Ale właśnie w opiniach widać ze wiele par ma dzięki niemu dziecko gdzie nie mieli szans według innych ginekologów

Drożność jakoś 900 zł
    Histeroskopia około 2000 nie podał mi dokładnej ceny niestety
    A histeroskopia dopiero po drożności

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026

Wysłany: 29 września, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    No bo on tak ciach ciach
    Tu zle amh , dieta okropna , ferrytyna za nisko , kwas foliowy nisko
    Ale o dobrych wynikach nie powiedział nic Hahah
    I jeszcze metforminę mi dopierdzielil
    A mąż jak pali to wg nie mamy przychodzić do niego póki nie rzuci i zapisać męża na osobna rozmowę i on sobie z nim pogada Hahah
    Także lekarz konkret . Aż strach 🤣
    Ale właśnie w opiniach widać ze wiele par ma dzięki niemu dziecko gdzie nie mieli szans według innych ginekologów

Drożność jakoś 900 zł
    Histeroskopia około 2000 nie podał mi dokładnej ceny niestety
    A histeroskopia dopiero po drożności
    ooooo no to naprawde konkretny 😱 ale mówie ci lepiej tak niż machanie ręką. Mój mąż badał nasienie i 1% plemników o prawidłowej budowie, reszta parametrów ok, to nawet nie przepisał suplementów tylko mówi że wyniki git. Ale w mojej okolicy tez polecany lekarz wiec dajemy mu szanse ☺️

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna
    ♂️
    * morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 29 września, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/YKV1TbT
    Dziewczyny lecę jutro na bete bo kresk nabiera kolorów 😍

Szept_Flory, KamilaAnt2026, Dawdler34, Gosiaczkova, Izaiza, Marcycha, majskoko, GórskaDziewczyna, Marinella, Monia•, Tofuszka, Liamka09, Kompotlinka, Aureola94, Gosik0205, Vixen167, Skowronek, Nowi lubią tę wiadomość

• Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 29 września, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Gilgotka, ekstra! Powodzenia na badaniu. Na jutro lecę na powtórkę. Będę czekać na Twój wynik z zaciśniętymi palcami! 🤞

Izaiza, Liamka09, Skowronek lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 29 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, trzymam kciuki za kolejne testy. Oby biegunka okazała się implantacją 🤓

Lawendatoja, co do oschłego ginekologa, to ja bym w to poszła. Lubię gdy po czasie pojawia się u takich osób chociaż cień uśmiechu 🤪 grunt, że ma wiedzę!

Mój endokrynolog z luxmed też potrafi być sztywniutki. Ostatnio umówiłam się do niego na konsultację telefoniczną, bo nie było miejsc stacjonarnie i zapytał się dlaczego nie przyszłam. No to mówię, że termin stacjonarnie był dopiero za 2 miesiące i zapytał się, a zapisała się pani? A ja, że nie. A on: no to gratuluję.
    Mówię mu, że nie chcę, żeby był na mnie zły i że uważam, że jest najlepszy 🤪 a on, no dobra już dobra, po prostu chcę dobrze dla pani.

KamilaAnt2026, Dawdler34, Izaiza, Marcycha, Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

72 kg, 168 cm wzrostu

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 29 września, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    https://ibb.co/YKV1TbT
    Dziewczyny lecę jutro na bete bo kresk nabiera kolorów 😍

Cudownie 💕

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

72 kg, 168 cm wzrostu

‹‹ ‹ 100 101 102 103 104 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ