🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana to może być krwawienie implantacyjne. Wiem, że trudno nie myśleć o najgorszym, ale spróbuj podejść na spokojnie do tematu. Wierzę, że będzie dobrze. 🤞🤞Gilgotka wrote:Dziewczyny byłam teraz w toalecie i mam sluz biało różowy👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
👑 natix, no jakby nie było do lekarza na pierwsze ciążowe usg w październiku już możesz jechać samochodem 😉
👑 Glorietka, tego się trzymamy, a w październiku wbijaj zostawić wiruski 😄
👑 Ana 🫂 Czekałam na wieści od Ciebie. Teraz się nie udało, ale Ty i tak jesteś w czepku urodzona 😄 Trzymam kciuki za przedłużenie umowy, najlepiej od razu z podwyżką no i za solidną premię, która podniesie Ci wysokość zasiłku. Kasa się przyda na lepszy start w nadchodzącym nowym roku 😊
natix lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Szept Flory, wspaniale 😍 co za wyniki
Natix, gratuluję zdania prawka. Ja też zdałam w tym roku 🤪
Gilgotka, trzymaj się 🙏
AnaHope, dobry plan. Swoją drogą to też może być piękna droga, nadzorowanie wzrostu zarodka, który później wyląduje w Twym łonie 💕
Amelia, Dawdler u mnie na Clo na razie bez krost, ale jestem depresyjna 🫠
2 tabletki za mną i dzisiaj będzie trzecia. Drugiego dnia brania po jakichś 30 minutach przyszła suchość w ustach i osłabienie, po powrocie z pieskiem zasnęłam, później chwilę popłakałam i było lepiej. Progesteron ostatnio też mi po kilku dniach wjechał na nastrój. Mam nadzieję, że bliżej owulki będzie lepiej 🙏
KamilaAnt2026, natix, Szept_Flory lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
tak jest 💪 dzisiaj mam dietetyka od płodności oraz pierwszy monitoring u ginekologa, 10dc (ale u mnie cykle 25-26dni)Kompotlinka wrote:🍁 Niki 🍁 Szept_Flory kciuki za piękne przyrosty! 🤞🤞
Mnie niestety dopadło choróbsko, mam nadzieję że przejdę to w miarę łagodnie jak mąż i że nie wpłynie na owulkę... Jutro wizyta u gina z wynikiem HP i pewnie podgląd jajników i endometrium.
🍁 Dawdler Wizytujemy jutro razem? Tylko ja już 15dc, tak wyszło z racji wydłużonego cyklu przez zabieg a potem wyjazdu. 🤷♀️
3mam za Ciebie kciuki! dużo zdrówka
Kompotlinka, Axana lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Szept_Flory wrote:💐 Nowi, wanda, siadajcie i rozgośćcie się. Oby nie na długo. ☺️
💐 Gilgotka, dziewczyny dobrze podpowiadają. Wczesny etap, może być mała beta. Ale nie myśl w ten sposób! Myślimy pozytywnie i wysyłamy pozytywne fluidy do brzucha! 😘
Starania po poronieniu to temat rzeka. Ja chciałam mieć sprawdzone wszystko bardzo dokładnie, więc rozmawiałam z kilkoma lekarzami. Im młodszy i bardziej siedzący w badaniach naukowych, tym mniej kazał czekać ze staraniami. A ci starszej daty zalecali czekać chyba z przyzwyczajenia. 🤷♀️
Moje dzisiejsze wyniki:
beta-HCG - 248 mlU/ml
progesteron - 38,1 ng/ml
To się dzieje naprawdę. 🥹
Dziękuję za wsparcie Dziewczyny! Jesteście nieocenione! 🫶🫶🫶
Piękny wynik 🥹🥹🥹❤️❤️❤️
Szept_Flory lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje❤️
Elgenda, pięknie - brawo Ty!
Marcycha, to fakt, oby tak było🤭
Elgenda lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
@Szept_Flory piękne wyniki! nudnej ciąży

@natix gratulacje zdanego prawka!
dobre są pozytywne wieści
mobilizują do działania
@Gilgotka takiś śluz zabarwiony może być jeszcze nawet resztkami implantacji, mam dzieje, że to będzie to 🫂 pojawił się jeszcze? jak dzisiaj?
tak jeszcze wspomnę, pocieszyłyście mnie dziewczyny, że te objawy po lekach to są takie standardowe..u mnie też właśnie waga poszła do góry ale myślałam, że to przez to gorszej jakości jedzenie. No nic, zobacze co mi lekarze dzisiaj powiedzą🤞
natix, Szept_Flory lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
Tak to chyba było plamienie implantacyjne bo byłam w toalecie było na papierze za 30min było już mniej . Po godzinie jak poszłam do toalety to już czyściutko i tak jest do tej pory. Więc to były bardzo małe ilości
majskoko, Kompotlinka, KamilaAnt2026, Dawdler34, Szept_Flory, Marcycha, GórskaDziewczyna, Monia•, natix, mimi_m, Gosiaczkova, Marinella, Axana, Elgenda, Zizu952, Izaiza, Milunia, Aureola94 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dłuższe cykle, bo bliżej 30 dni, więc w sumie chyba mamy podobny etap cyklu. 😉 Powodzenia dziś, czekam na wieści. 😊Dawdler34 wrote:tak jest 💪 dzisiaj mam dietetyka od płodności oraz pierwszy monitoring u ginekologa, 10dc (ale u mnie cykle 25-26dni)
3mam za Ciebie kciuki! dużo zdrówka
Dawdler34 lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Miłego dnia dziewczyny

🎀Kompotlinka, zdrówka życzę
🎀Gilgotka, .✊kciuki zaciśnięte
🎀 Dawdler34, Amelia, a duo wam ta waga skoczyła ? ja walcze z nadwagą włąsnie, od 2 miesiecy troche sie wzielam w garść 😱
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
* morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 14cs
Od 10.2026 stymulacja Aromek 2x1
wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg -
Kamila, mi 1-2kg na te chwile (w ciągu 2 tyg)
też mam nadwagę, chciałabym zrzucić ok 10kg (jak ważyłam te 65kg to się czułam mega dobrze, a obecnie mi się waha 74-76 przy wzroście 168). Stąd też wizyta u dietetyka + wyszła mi hipoglikemia👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
Ahhhh rozumiemDawdler34 wrote:Kamila, mi 1-2kg na te chwile (w ciągu 2 tyg)
też mam nadwagę, chciałabym zrzucić ok 10kg (jak ważyłam te 65kg to się czułam mega dobrze, a obecnie mi się waha 74-76 przy wzroście 168). Stąd też wizyta u dietetyka + wyszła mi hipoglikemia
oby stymulacja się udała... ja waże teraz ok 70-70,5kg przy wzroście 164cm. W zeszłym rokuna pocztaku ważyłam 77,8kg zrzuciłam do 67kg, ale na pocztaku tego roku miałam stany depresyjne i zajadałam się i waga wróciła do 72,5kg i tak wlasnie tocze te nierówną walke
trzymam mocno za Ciebie kciuki ✊
👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
* morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 14cs
U mnie chyba owulacja się zbliża bo pojawiło się więcej śluzu 😃 oprócz tego mam od wczoraj uczucie ciężkich piersi, to akurat nowość u mnie przed owulacją.
Tak czy inaczej, czas zacząć działać 🤭🤪
majskoko, Gosiaczkova, KamilaAnt2026, Elgenda, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Jestem po drugim monitoringu cyklu, owulacja potwierdzona.
1 monitoring był 14 dc
Macica 31mm
Endometrium trójwarstwowe 8mm
Oba jajniki pęcherzykowe
PJ25x14mm
LJ 35mm z pęcherzykiem Graffa 20mm
2 monitoring był dziś 18dc
Macica 34mm
Endometrium trójwarstwowe 15mm
Brak pęcherzyka Graffa z piątkowej wizyty - pękł
Oba jajniki pęcherzykowe
PJ 34x23mm z 2 dominującymi pęcherzykami 8mm i 8 mm
LJ 32x25mm z pęcherzykiem dominującym 12mm
KamilaAnt2026, Dawdler34, Elgenda, majskoko, natix, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
polubiłam za kciuki, też za Ciebie trzymam 🤞KamilaAnt2026 wrote:Ahhhh rozumiem
oby stymulacja się udała... ja waże teraz ok 70-70,5kg przy wzroście 164cm. W zeszłym rokuna pocztaku ważyłam 77,8kg zrzuciłam do 67kg, ale na pocztaku tego roku miałam stany depresyjne i zajadałam się i waga wróciła do 72,5kg i tak wlasnie tocze te nierówną walke
trzymam mocno za Ciebie kciuki ✊
myślę, że utrata wagi dużo by zrobiła, na pewno dla lepszego samopoczucia.. także jeszcze tutaj muszę powalczyć.. jakby mi było mało walk.
Serio zanim zaczęłam się starać o ciążę, to mam wrażenie, że żyło mi się spokojniej. Po poronieniu to już w ogóle hardcore. Czasem mam wrażenie, że po prostu przestałam być szczęśliwa. Te wahania między czasem "przed owulacją", a "po owulacji" są dla mnie męczące. Pytania, czy się uda tym razem, lekkie podporządkowywanie miesiąca pod owulacje.. brajan i szukanie objawów, bolesna świadomość, że znowu się nie udało.. ale z kolei nie wyobrażam sobie, że moglibyśmy podjąć decyzję, że koniec starań. Przeraża mnie też, że w końcu lekarz powie "już jest za późno dla Pani".. Strasznie to wszystko jest trudne
wybaczcie ale musiałam wyrzucić swoje przemyślenia
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
ojej bardzo mi przykro, że tak sie czujesz 🫂🫂 ja czułam się tak samo do końca lipca. Potem podjelam decyzje ze do konca roku podchodzimy na luźno do strań i pierwszy raz od dawna poczułam się naprawde szczesliwa i "uwolniona" i moje myśli też były uwolnione od ciągłego myślenia o tych staraniach i nie wchodziłam już na forum żeby się nie nakręcać że innym się udaje tylko ja w tym samym miejscu. Ale jak się dowiedziałam się o ciąży przyjaciółki, no jakbym w pysk dostała i teraz walczymy na nowo.Dawdler34 wrote:polubiłam za kciuki, też za Ciebie trzymam 🤞
myślę, że utrata wagi dużo by zrobiła, na pewno dla lepszego samopoczucia.. także jeszcze tutaj muszę powalczyć.. jakby mi było mało walk.
Serio zanim zaczęłam się starać o ciążę, to mam wrażenie, że żyło mi się spokojniej. Po poronieniu to już w ogóle hardcore. Czasem mam wrażenie, że po prostu przestałam być szczęśliwa. Te wahania między czasem "przed owulacją", a "po owulacji" są dla mnie męczące. Pytania, czy się uda tym razem, lekkie podporządkowywanie miesiąca pod owulacje.. brajan i szukanie objawów, bolesna świadomość, że znowu się nie udało.. ale z kolei nie wyobrażam sobie, że moglibyśmy podjąć decyzję, że koniec starań. Przeraża mnie też, że w końcu lekarz powie "już jest za późno dla Pani".. Strasznie to wszystko jest trudne
wybaczcie ale musiałam wyrzucić swoje przemyślenia
Dawdler34 - wierze, że w końcu i na nas przyjdzie czas.
We mnie troche ta stymulacja obudziła nadzieje, ale boje się kolejnego rozczarowania
👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
* morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 14cs
Liamka, ale piękne wyniki monitoringu. I to endometrium jak marzenie 💕 teraz nic tylko czekać na dobry efekt 🙏
Liamka09 lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Hej dziewczyny to i ja na koniec tego miesiąca się odezwę !
Na początku wszystkim z kreseczkami gratuluje i zazdroszczę 🩷
Słuchajcie ja trafiłam do ginekologa od niepłodności i się zastanawiam . Ma bardzo dobre opinie ale jest bardzo oschły … ale już na pierwszej wizycie spojrzał na wszystkie wyniki badań , przepisał suplementy , powiedział ze dieta z niskim Ig , przepisał małą dawkę metforminy bo pomimo ze jestem chuda to jednak insulina 11 i według nowych badań zwalcza stan zapalny w macicy
Powiedział ze za męża tez się weźmie w związku z nasieniem
Zapisał mnie na drożność i histeroskopie
Wiec z grubej rury
Wiecie z jednej strony fajnie bo czuje ze serio ma ogromna wiedzę ale z drugiej strony ani jednego uśmiechu taka oschłość …
U mnie po owulacji , ale co ? Dostałam infekcje intymna wiec pewnie znowu cykl do wyrzucenia
Pozdrawiam laski ❤️👩🦰30👱♂️30👶🏻5
Starania od 02.2026