Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 2 września, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co sądzicie krótka ta moja faza lutealna czy w normie

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:

Myślę, że na skraju .. ale moja wiedza nie jest medyczna więc 😅
    Tylko tłumaczę sobie to tak - skoro norma implantacji zarodka to 6-10 dni (niektóre źródła podają nawet 12) to te zarodki, które by skończyły implantację w 10 dniu już nie maja szans..
    pewnie i tak wszystko zalezy od przypadku🤷🏻‍♀️

Gosik0205 lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    Książkowa nie jest. Ale każdy jest inny :) zbadaj proga i pogadaj z ginekologiem :)

Kompotlinka, Gosik0205 lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale w pracy mam dość intensywny czas i ciężko coś naskrobać. 🫣 Pewnie dopiero w weekend będę w stanie się bardziej udzielać.

🍁 Gosik tulę za 🐒, oby ten cykl był już tym szczęśliwym. 🤞

Powodzenia testującym w najbliższym czasie! 🤞🤞🤞🤞🍁Konzzdi 🍁Glorietka 🍁 Tofuszka 🍁 Hope9411
    Czekamy na dobre wieści! 🤗

Co do częstotliwości ♥️, to podziwiam za intensywne starania. U nas niestety z tym słabo, bo wiele rzeczy na głowie i sporo zmęczenia się pojawia. Więc nawet co 2 dni to jest często. 🫣 Chociaż zobaczymy jak będzie teraz, bo jednak mieliśmy miesiąc przerwy z racji zabiegu + owulka chyba wypadnie w trakcie urlopu, więc warunki sprzyjające. 😅
    Powiem Wam, że te 2 miesiące bez starań może trochę ostudzą moją głowę i odepchną brajanka jak przyjdzie co do czego, bo wiem że nic nie działaliśmy a tu coś zakłuje, tu coś pociągnie i w cyklu staraniowym już to by były dla mnie objawy, że się udało. 🤣 Ale zobaczymy, czas pokaże... 🤭

Tofuszka, aaandzia, Dawdler34, Hope9411, GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
    10.26 konsultacja andro?⏳️
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi, jak wyniki?

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy staraniach o pierwsze dziecko w pierwszych cyklach też doszukiwałam się objawów, nietypowych symptomów i cokolwiek się nie działo to zakładałam, że na pewno się udało. Niesamowite jak działa podświadomość

Kompotlinka, Elgenda, Gosik0205 lubią tę wiadomość

age.png
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 2 września, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malwi, jak wyniki?

Nadal nie mamy 😐

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malwi, jak wyniki?
    Na poprzedniej stronie Malwi wspominała, że jeszcze nie mają wyników 💚

Gosik 🫂
    Co do proga, to też proponuję zbadać ten 7 dpo i swoimi obserwacjami podzielić się z lekarzem. Przy takiej długości fazy lutealnej ja bym drążyła. Niby nie ma tragedii, ale może da się wydłużyć.

Swoją drogą moje nastawienie na ten sezon (😉) też jest bardziej luźne. Poprzedni cykl był dla mnie odklejony pod względem psychicznym. Za duże ciśnienie było w głowie no, ale to też było spowodowane pewnymi sprawami dookoła. Teraz u mnie większy zen mimo adaptacji młodej w żłobku 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 21:31

J.ss, GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 2 września, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, nie widziałam poprzedniej strony, trochę pobieżnie czytałam

Strasznie długo, miał być tydzień, mam nadzieję że jutro się pojawią

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 2 września, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Sorki, nie widziałam poprzedniej strony, trochę pobieżnie czytałam

Strasznie długo, miał być tydzień, mam nadzieję że jutro się pojawią

Pozostaje czekać
    A Ty jak tam samopoczucie? 😊

Kompotlinka, Gosik0205 lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 2 września, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Powiem Wam, że te 2 miesiące bez starań może trochę ostudzą moją głowę i odepchną brajanka jak przyjdzie co do czego, bo wiem że nic nie działaliśmy a tu coś zakłuje, tu coś pociągnie i w cyklu staraniowym już to by były dla mnie objawy, że się udało. 🤣 Ale zobaczymy, czas pokaże... 🤭
    Kompotlinko, co do Twojej przerwy to jak się czujesz po zabiegu fizycznie i psychicznie? Wybacz jeśli mi umknęło jeśli pisałaś o tym w sierpniu - przez wakacje nie byłam na bieżąco. Do starań wracacie już w pierwszym cyklu po zabiegu?

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 2 września, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Kompotlinko, co do Twojej przerwy to jak się czujesz po zabiegu fizycznie i psychicznie? Wybacz jeśli mi umknęło jeśli pisałaś o tym w sierpniu - przez wakacje nie byłam na bieżąco. Do starań wracacie już w pierwszym cyklu po zabiegu?
    Dziękuję, że pytasz. 😊 Fizycznie prawie cacy, muszę jeszcze uważać na gwałtowniejsze ruchy, bo rana w pępku wtedy trochę pobolewa. Psychicznie natomiast jest bardzo dobrze, czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie cyklu (mam nadzieję już staraniowego 😇). 18.09 planuję wizytę u gina z wynikiem HP polipa i będziemy ustalać co robimy, liczę na zielone światło, bo w sumie nie wiem co może stać nam na przeszkodzie. 😉 No chyba, że 🐒 się opóźni, to kolejny termin kiedy mogę się wybrać do lekarza to dopiero 29.09, bo wyjeżdżamy. 🫣

Tofuszka, Gosiaczkova, Marcycha lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
    10.26 konsultacja andro?⏳️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 2 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Dziękuję, że pytasz. 😊 Fizycznie prawie cacy, muszę jeszcze uważać na gwałtowniejsze ruchy, bo rana w pępku wtedy trochę pobolewa. Psychicznie natomiast jest bardzo dobrze, czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie cyklu (mam nadzieję już staraniowego 😇). 18.09 planuję wizytę u gina z wynikiem HP polipa i będziemy ustalać co robimy, liczę na zielone światło, bo w sumie nie wiem co może stać nam na przeszkodzie. 😉 No chyba, że 🐒 się opóźni, to kolejny termin kiedy mogę się wybrać do lekarza to dopiero 29.09, bo wyjeżdżamy. 🫣
    Super! Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona, że tak szybko udało się to wam/Tobie wszystko ogarnąć. Świetnie że głowa odpoczęła i trzymam kciuki, żeby cykl wypadł tak jak w Twoich obliczeniach i żebyście mogli wrócić od razu do starań 🤞🏻❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 22:16

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 2 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Pozostaje czekać
    A Ty jak tam samopoczucie? 😊

Być może nie było akurat odpowiedniej osoby do zrobienia np morfologii, a oni czekają i nie wysyłają całego wyniku, bo właśnie nam tak powiedziano, że będziemy czekać na morfologię bo nie ma do tego odpowiedniej osoby. Moze tutaj jest podobnie w tej klinice, na pewno będą niedługo :)

Dziekuje, dobrze, oczywiście towarzyszy nieustanny stres, ale staram się myśleć pozytywnie jednak jak jakiś objaw jest słabszy lub całkowicie zanika to zaczynam mieć negatywne myśli. Musze przestać się nakręcać a to jest bardzo trudne :)

Kompotlinka, super że się dobrze czujesz! Trzymam kciuki za owocny cykl i również mam nadzieję, że to staraniowy! 🫶🏻

Maalwii, Kompotlinka lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 2 września, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Kompotlinka cieszę się, że masz to za sobą i szybko dochodzisz do siebie😊 oby lekarz dał wam zielone światło na przystąpienie do starań ✊🏻

Ja zaktualizuję swój status - zaczęłam karmić brajanka 😅 i tak dużo pózniej niż zwykle bo 7 dpo 😶
    Ogólnie bardzo łaskawy ten cykl poza tym zatkanym nosem, temperatura ponad 37 i teraz bólem z boków cyckow 😅😅 ale chat gpt mówi, że to wszystko objawy idealnego cyklu albo ciąży 🤣🤣 więc mój brajanusz już ma kołowrotek i się nakręca 😶🙈

GórskaDziewczyna, Elgenda, Izaiza, Dawdler34, Kompotlinka, Zizu952 lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 3 września, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova oby brajanusz miał racje! 3mam kciuki 🤞

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• mistyreal Przyjaciółka

Wysłany: 3 września, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego progesteronu to ja właśnie też jestem ciekawa, badałam raz ok 7 dpo i wyszedł trochę powyżej 12 i zarówno moja endokrynolożka jak i ginekolożka z kliniki powiedziały, że progesteron jest "bardzo ładny". Moje fazy lutealne trwają zazwyczaj 11-12 dni (rzadko 13), ale zawsze jest skok temperatury, nie mam żadnych plamień, więc może poziom progesteronu to indywidualna kwestia i ważne żeby mieścił się w normie i nie było innych objawów? Ale jednak trochę się martwię, jak czytam, że niektóre z Was mają wynik 18 czy nawet ponad 20.

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    7.09.2026 - IUI, 1 próba
  • enk_a Koleżanka

Wysłany: 3 września, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal wrote:
    Co do tego progesteronu to ja właśnie też jestem ciekawa, badałam raz ok 7 dpo i wyszedł trochę powyżej 12 i zarówno moja endokrynolożka jak i ginekolożka z kliniki powiedziały, że progesteron jest "bardzo ładny". Moje fazy lutealne trwają zazwyczaj 11-12 dni (rzadko 13), ale zawsze jest skok temperatury, nie mam żadnych plamień, więc może poziom progesteronu to indywidualna kwestia i ważne żeby mieścił się w normie i nie było innych objawów? Ale jednak trochę się martwię, jak czytam, że niektóre z Was mają wynik 18 czy nawet ponad 20.

Mam dokładnie tak samo- zero plamień i regularne cykle z fazą lutealną 12-13. Niby właśnie o to pytał gin, ale też trochę się martwię czytając forum, tym bardziej z moja historia biochemów :(

Dziewczyny zatestowałam oczywiście i wydaje mi się że coś zaczyna przebijać jak spojrzę pod dobrym kątem 😳 Na zdjęciu niestety ciężko złapać..

GórskaDziewczyna, Kompotlinka, mistyreal, natix, Marinella, Marcycha, Izaiza, MiśkaK, Axana lubią tę wiadomość

🎀 30 👔 31 🐶
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 3 września, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal każda kobieta jest inna, też progesteron w każdym cyklu nie jest taki sam. Warto zbadać raz na jakiś czas i mieć pojęcie w jakich widełkach jest + też powie, czy są owulacje. Dodatkowo od razu jak zobaczymy ⏸️, to powinno się go zbadać razem z betą. Jeżeli będzie niski, to gin przepisz proga żeby wspomóc ciążę :)

Kompotlinka, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 3 września, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enk_a kurcze! idziesz na bete, czy jeszcze sikniesz jutro dla pewności?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ