🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosik0205 wrote:No ale co sądzicie krótka ta moja faza lutealna czy w normie
Myślę, że na skraju .. ale moja wiedza nie jest medyczna więc 😅
Tylko tłumaczę sobie to tak - skoro norma implantacji zarodka to 6-10 dni (niektóre źródła podają nawet 12) to te zarodki, które by skończyły implantację w 10 dniu już nie maja szans..
pewnie i tak wszystko zalezy od przypadku🤷🏻♀️
Gosik0205 lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Książkowa nie jest. Ale każdy jest innyGosik0205 wrote:No ale co sądzicie krótka ta moja faza lutealna czy w normie
zbadaj proga i pogadaj z ginekologiem
Kompotlinka, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale w pracy mam dość intensywny czas i ciężko coś naskrobać. 🫣 Pewnie dopiero w weekend będę w stanie się bardziej udzielać.
🍁 Gosik tulę za 🐒, oby ten cykl był już tym szczęśliwym. 🤞
Powodzenia testującym w najbliższym czasie! 🤞🤞🤞🤞🍁Konzzdi 🍁Glorietka 🍁 Tofuszka 🍁 Hope9411
Czekamy na dobre wieści! 🤗
Co do częstotliwości ♥️, to podziwiam za intensywne starania. U nas niestety z tym słabo, bo wiele rzeczy na głowie i sporo zmęczenia się pojawia. Więc nawet co 2 dni to jest często. 🫣 Chociaż zobaczymy jak będzie teraz, bo jednak mieliśmy miesiąc przerwy z racji zabiegu + owulka chyba wypadnie w trakcie urlopu, więc warunki sprzyjające. 😅
Powiem Wam, że te 2 miesiące bez starań może trochę ostudzą moją głowę i odepchną brajanka jak przyjdzie co do czego, bo wiem że nic nie działaliśmy a tu coś zakłuje, tu coś pociągnie i w cyklu staraniowym już to by były dla mnie objawy, że się udało. 🤣 Ale zobaczymy, czas pokaże... 🤭
Tofuszka, aaandzia, Dawdler34, Hope9411, GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Malwi, jak wyniki?09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Przy staraniach o pierwsze dziecko w pierwszych cyklach też doszukiwałam się objawów, nietypowych symptomów i cokolwiek się nie działo to zakładałam, że na pewno się udało. Niesamowite jak działa podświadomość
Kompotlinka, Elgenda, Gosik0205 lubią tę wiadomość
-
J.ss wrote:Malwi, jak wyniki?
Nadal nie mamy 😐M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• seminogram ✅
morfologia 1% 🟡
• posiew ✅ -
Na poprzedniej stronie Malwi wspominała, że jeszcze nie mają wyników 💚J.ss wrote:Malwi, jak wyniki?
Gosik 🫂
Co do proga, to też proponuję zbadać ten 7 dpo i swoimi obserwacjami podzielić się z lekarzem. Przy takiej długości fazy lutealnej ja bym drążyła. Niby nie ma tragedii, ale może da się wydłużyć.
Swoją drogą moje nastawienie na ten sezon (😉) też jest bardziej luźne. Poprzedni cykl był dla mnie odklejony pod względem psychicznym. Za duże ciśnienie było w głowie no, ale to też było spowodowane pewnymi sprawami dookoła. Teraz u mnie większy zen mimo adaptacji młodej w żłobku 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 21:31
J.ss, GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Sorki, nie widziałam poprzedniej strony, trochę pobieżnie czytałam
Strasznie długo, miał być tydzień, mam nadzieję że jutro się pojawią09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
J.ss wrote:Sorki, nie widziałam poprzedniej strony, trochę pobieżnie czytałam
Strasznie długo, miał być tydzień, mam nadzieję że jutro się pojawią
Pozostaje czekać
A Ty jak tam samopoczucie? 😊
Kompotlinka, Gosik0205 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• seminogram ✅
morfologia 1% 🟡
• posiew ✅ -
Kompotlinko, co do Twojej przerwy to jak się czujesz po zabiegu fizycznie i psychicznie? Wybacz jeśli mi umknęło jeśli pisałaś o tym w sierpniu - przez wakacje nie byłam na bieżąco. Do starań wracacie już w pierwszym cyklu po zabiegu?Kompotlinka wrote:Powiem Wam, że te 2 miesiące bez starań może trochę ostudzą moją głowę i odepchną brajanka jak przyjdzie co do czego, bo wiem że nic nie działaliśmy a tu coś zakłuje, tu coś pociągnie i w cyklu staraniowym już to by były dla mnie objawy, że się udało. 🤣 Ale zobaczymy, czas pokaże... 🤭💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Dziękuję, że pytasz. 😊 Fizycznie prawie cacy, muszę jeszcze uważać na gwałtowniejsze ruchy, bo rana w pępku wtedy trochę pobolewa. Psychicznie natomiast jest bardzo dobrze, czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie cyklu (mam nadzieję już staraniowego 😇). 18.09 planuję wizytę u gina z wynikiem HP polipa i będziemy ustalać co robimy, liczę na zielone światło, bo w sumie nie wiem co może stać nam na przeszkodzie. 😉 No chyba, że 🐒 się opóźni, to kolejny termin kiedy mogę się wybrać do lekarza to dopiero 29.09, bo wyjeżdżamy. 🫣Tofuszka wrote:Kompotlinko, co do Twojej przerwy to jak się czujesz po zabiegu fizycznie i psychicznie? Wybacz jeśli mi umknęło jeśli pisałaś o tym w sierpniu - przez wakacje nie byłam na bieżąco. Do starań wracacie już w pierwszym cyklu po zabiegu?
Tofuszka, Gosiaczkova, Marcycha lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Super! Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona, że tak szybko udało się to wam/Tobie wszystko ogarnąć. Świetnie że głowa odpoczęła i trzymam kciuki, żeby cykl wypadł tak jak w Twoich obliczeniach i żebyście mogli wrócić od razu do starań 🤞🏻❤️Kompotlinka wrote:Dziękuję, że pytasz. 😊 Fizycznie prawie cacy, muszę jeszcze uważać na gwałtowniejsze ruchy, bo rana w pępku wtedy trochę pobolewa. Psychicznie natomiast jest bardzo dobrze, czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie cyklu (mam nadzieję już staraniowego 😇). 18.09 planuję wizytę u gina z wynikiem HP polipa i będziemy ustalać co robimy, liczę na zielone światło, bo w sumie nie wiem co może stać nam na przeszkodzie. 😉 No chyba, że 🐒 się opóźni, to kolejny termin kiedy mogę się wybrać do lekarza to dopiero 29.09, bo wyjeżdżamy. 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 22:16
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Maalwii wrote:Pozostaje czekać
A Ty jak tam samopoczucie? 😊
Być może nie było akurat odpowiedniej osoby do zrobienia np morfologii, a oni czekają i nie wysyłają całego wyniku, bo właśnie nam tak powiedziano, że będziemy czekać na morfologię bo nie ma do tego odpowiedniej osoby. Moze tutaj jest podobnie w tej klinice, na pewno będą niedługo
Dziekuje, dobrze, oczywiście towarzyszy nieustanny stres, ale staram się myśleć pozytywnie jednak jak jakiś objaw jest słabszy lub całkowicie zanika to zaczynam mieć negatywne myśli. Musze przestać się nakręcać a to jest bardzo trudne
Kompotlinka, super że się dobrze czujesz! Trzymam kciuki za owocny cykl i również mam nadzieję, że to staraniowy! 🫶🏻
Maalwii, Kompotlinka lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
🍀Kompotlinka cieszę się, że masz to za sobą i szybko dochodzisz do siebie😊 oby lekarz dał wam zielone światło na przystąpienie do starań ✊🏻
Ja zaktualizuję swój status - zaczęłam karmić brajanka 😅 i tak dużo pózniej niż zwykle bo 7 dpo 😶
Ogólnie bardzo łaskawy ten cykl poza tym zatkanym nosem, temperatura ponad 37 i teraz bólem z boków cyckow 😅😅 ale chat gpt mówi, że to wszystko objawy idealnego cyklu albo ciąży 🤣🤣 więc mój brajanusz już ma kołowrotek i się nakręca 😶🙈
GórskaDziewczyna, Elgenda, Izaiza, Dawdler34, Kompotlinka, Zizu952 lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova oby brajanusz miał racje! 3mam kciuki 🤞
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Co do tego progesteronu to ja właśnie też jestem ciekawa, badałam raz ok 7 dpo i wyszedł trochę powyżej 12 i zarówno moja endokrynolożka jak i ginekolożka z kliniki powiedziały, że progesteron jest "bardzo ładny". Moje fazy lutealne trwają zazwyczaj 11-12 dni (rzadko 13), ale zawsze jest skok temperatury, nie mam żadnych plamień, więc może poziom progesteronu to indywidualna kwestia i ważne żeby mieścił się w normie i nie było innych objawów? Ale jednak trochę się martwię, jak czytam, że niektóre z Was mają wynik 18 czy nawet ponad 20.Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
7.09.2026 - IUI, 1 próba -
mistyreal wrote:Co do tego progesteronu to ja właśnie też jestem ciekawa, badałam raz ok 7 dpo i wyszedł trochę powyżej 12 i zarówno moja endokrynolożka jak i ginekolożka z kliniki powiedziały, że progesteron jest "bardzo ładny". Moje fazy lutealne trwają zazwyczaj 11-12 dni (rzadko 13), ale zawsze jest skok temperatury, nie mam żadnych plamień, więc może poziom progesteronu to indywidualna kwestia i ważne żeby mieścił się w normie i nie było innych objawów? Ale jednak trochę się martwię, jak czytam, że niektóre z Was mają wynik 18 czy nawet ponad 20.
Mam dokładnie tak samo- zero plamień i regularne cykle z fazą lutealną 12-13. Niby właśnie o to pytał gin, ale też trochę się martwię czytając forum, tym bardziej z moja historia biochemów
Dziewczyny zatestowałam oczywiście i wydaje mi się że coś zaczyna przebijać jak spojrzę pod dobrym kątem 😳 Na zdjęciu niestety ciężko złapać..
GórskaDziewczyna, Kompotlinka, mistyreal, natix, Marinella, Marcycha, Izaiza, MiśkaK, Axana lubią tę wiadomość
🎀 30 👔 31 🐶 -
mistyreal każda kobieta jest inna, też progesteron w każdym cyklu nie jest taki sam. Warto zbadać raz na jakiś czas i mieć pojęcie w jakich widełkach jest + też powie, czy są owulacje. Dodatkowo od razu jak zobaczymy ⏸️, to powinno się go zbadać razem z betą. Jeżeli będzie niski, to gin przepisz proga żeby wspomóc ciążę
Kompotlinka, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞