🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Enk_a ile dpo? 😊 bo chyba równo ze mną idziesz ? trzymam kciuki ✊🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 07:32
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Hej dziewczyny! Widzę że dzisiaj rozpoczynamy testowanie z przytupem! 😎

Teraz tylko żeby się nie powtórzył ani biochem ani poronienie 🤞
Przyjmuje tą trójkę jako dobry omen: z numerologii jestem trójką, miałam 3 numerek w dzienniku w szkole i dzisiaj mój tata ma urodziny 😄 no to przecież musi być dobrze, prawda? 🥺
Jeszcze poprzednimi razami robiłam test dopiero po dacie spodziewanej miesiączki a dzisiaj jest 2 dni przed i ta kreska jest już taka wyraźna a wtedy ten pierwszy test to był ledwo widoczny. Próbuje się jakoś pozytywnie nastrajać 😅
Niech każdy następny test tutaj też będzie pozytywny🤞
Trochę mi głupio że znowu mi się udało tak od razu 🙈
J.ss, Lucy_26, natix, Kompotlinka, Gosiaczkova, mistyreal, Monia•, Marinella, Dawdler34, Marcycha, Izaiza, Lisia00, aaandzia, Nikaaa_, Bluesky, Aaleksaandraak, Liamka09, Szept_Flory, Skowronek, Bibi122, Kasiooola, KamilaAnt2026, MiśkaK, Axana, Aenu, biavska, JoaJoaJoa, Tajlandia22, Amelia96, Tofuszka, shaylen, xSmerfetkax, Zizu952, Gosik0205, Aureola94, Hope9411, mommytobe lubią tę wiadomość
-
Jak robiłam reasearch to zdania są nieco podzielone, ale wg większości prog około 15j jest super. Dietetyczka mówiła mi że najlepiej w zakresie 13-17 lub więcej. Na forum przewijały się opinie że trzeba np powyżej 18, albo między 15 a 20j. Jak masz trochę powyżej 12 to jest na styku. Zbadałabym prog 7dpo i np 10 dpo żeby sprawdzić jak spada. Czasami u niektórych spada za szybko i potem jest problem z implantacjąmistyreal wrote:Co do tego progesteronu to ja właśnie też jestem ciekawa, badałam raz ok 7 dpo i wyszedł trochę powyżej 12 i zarówno moja endokrynolożka jak i ginekolożka z kliniki powiedziały, że progesteron jest "bardzo ładny". Moje fazy lutealne trwają zazwyczaj 11-12 dni (rzadko 13), ale zawsze jest skok temperatury, nie mam żadnych plamień, więc może poziom progesteronu to indywidualna kwestia i ważne żeby mieścił się w normie i nie było innych objawów? Ale jednak trochę się martwię, jak czytam, że niektóre z Was mają wynik 18 czy nawet ponad 20.
Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Konzzdi wrote:Hej dziewczyny! Widzę że dzisiaj rozpoczynamy testowanie z przytupem! 😎

Teraz tylko żeby się nie powtórzył ani biochem ani poronienie 🤞
Przyjmuje tą trójkę jako dobry omen: z numerologii jestem trójką, miałam 3 numerek w dzienniku w szkole i dzisiaj mój tata ma urodziny 😄 no to przecież musi być dobrze, prawda? 🥺
Jeszcze poprzednimi razami robiłam test dopiero po dacie spodziewanej miesiączki a dzisiaj jest 2 dni przed i ta kreska jest już taka wyraźna a wtedy ten pierwszy test to był ledwo widoczny. Próbuje się jakoś pozytywnie nastrajać 😅
Niech każdy następny test tutaj też będzie pozytywny🤞
Trochę mi głupio że znowu mi się udało tak od razu 🙈
Gratulacje!!🥹❤️ piękna kreseczka
Idziesz na betę?
GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
🍁 Gosiaczkova no to przed Tobą najtrudniejszy czas z Brajanuszem szepczącym zza ramienia. 🤭
🍁 enk_a niech cień zmieni się w piękną kreseczkę. 🤞
🍁 Konzzdi piękna krecha! 🤩 Kciuki za przyrosty! Kropku rośnij. 🤞🤞
GórskaDziewczyna, Gosiaczkova, enk_a, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
enk_a wrote:Gosiaczkova, 8dpo wg premom, @ przewidziana na poniedziałek
Konzzdi i to jest kreseczka! Ogromnie się cieszę!🤞🏼
Czyli jak ja 😶 to może też se siknę 🤣🤣🤣 chociaż według mojego ejaja teraz może być implantacja 😅
mistyreal, GórskaDziewczyna, enk_a, Gosik0205 lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ok, dzięki dziewczyny za informacje odnośnie do progesteronu ☺️
Konzzdi, gratuluję! 🥳☺️
Enk_a, czekamy na update! 🤞🤞
GórskaDziewczyna, enk_a, Tofuszka, Gosik0205 lubią tę wiadomość
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
7.09.2026 - IUI, 1 próba -
Konzzdi ale piękna kreska! 3mam kciuki
Kropeczek ma się tam umościć na najbliższe 9 miesięcy! 🤞💥
GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Konzzdi ojejku jaka kresunia! 🥺 Trzymaj się mocno mamusi kropeczku, a my czekamy na betę!!
Enk_a no to czekamy na wiadomości! Kciuki zaciśnięte!❤️
GórskaDziewczyna, enk_a, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Badanie nasienia✅️ -
👑 Konzzdi wzrusz 🥹 Dokładnie, teraz Kropeczku bądź majowym bobaskiem 😁
Miałaś jakieś przeczucia? Brajan działał?
👑 enk_a, jeśli cokolwiek widzisz i czasie, to jak najbardziej jest szansa 💚 Czekam na foteczkę z dwoma kreseczkami 😄
GórskaDziewczyna, enk_a, mistyreal, Gosik0205 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Apropo implantacji... właśnie miałam Mini różowe plamienie 😶 oby to nie było jakieś plamienie spowodowane progesteronem 🙈
Dodam, że dziś spadła mi temperatura do 36,9 😅 więc brajanek ma nową pożywkęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 14:01
enk_a, Kompotlinka, Izaiza, Axana, mistyreal, Marcycha, Zizu952, Gosik0205 lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Marcycha wrote:👑 Konzzdi wzrusz 🥹 Dokładnie, teraz Kropeczku bądź majowym bobaskiem 😁
Miałaś jakieś przeczucia? Brajan działał?
👑 enk_a, jeśli cokolwiek widzisz i czasie, to jak najbardziej jest szansa 💚 Czekam na foteczkę z dwoma kreseczkami 😄
Oczywiście że szalał 😄 przy oby dwóch poprzednich razach tydzień po owulacji miałam taki silny napad głodu. Tym razem też czekałam na ten objaw, raczej się nie pojawił chociaż w sobotę byłam głodna już jakąś godzinę po jedzeniu ale moje koleżanki też więc jakoś stwierdziłam że to nie to. Jak nie przestawało mnie ciągnąć w podbrzuszu i szyjka się nie opuszczała, ustało plamienie to już przeczuwałam że coś jest na rzeczy.
Zastanawiam się tylko czy to ciągnięcie a raczej lekki ból nie jest złym objawem
Dzięki dziewczyny za tyle miłych słów, nigdy bym nie przypuszczała że wiadomości od w sumie obcych osób będą takie wspierające i wzruszające 🥹
Mocno trzymam kciuki żeby każda z Was też zobaczyła dwie kreseczki 🤞
Ja jeszcze się boję cieszyć ale próbuje 🤭
Kompotlinka, Dawdler34, natix, mistyreal, Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość
-
Gosiaczkova wrote:Apropo implantacji... właśnie miała. Mini różowe plamienie 😶 oby to nie było jakieś plamienie spowodowane progesteronem 🙈
Dodam, że dziś spadła mi temperatura do 36,9 😅 więc brajanek ma nową pożywkę
Ja miałam dwa dni plamienia takiego brązowego, potem dzień przerwy a następnego dnia rano było jasno czerwone. Już myślałam że nic z tego. Ale ustało.
Gosiaczkova, Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość
-
🌟 Konzzdi piękna krecha!!!
niech kropek rośnie
🌟Kompotlinka mam nadzieje, że dostaniecie zielone światło i kolejne dwie kreski Twoje
🌟Malwii kciuki za badania
🌟Gosiaczkova sikaj
Co do plamień to każda z nas jest inna, więc tu chyba nie ma reguły, ja plamiłam długo przed CB nie miałam plamień w ogóle, ale wiem też, że to nie wyznacznik, bo w pierwszej ciąży plamiłam długo..
Pięknie zaczyna się wrzesień!
Kompotlinka, GórskaDziewczyna, Maalwii, mistyreal, Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
starania od 06.2026 -
Cześć dziewczyny! Wracam po ponad miesięcznej nieobecności. Trochę przewietrzyłam głowę, urlopowaliśmy się.. a teraz pojawiam się i poproszę z wolnego strzelca wpisać mnie na testowanie na 17ego. Zobaczymy. Trzymam za nas wszystkie kciuki! 💪🏼🤞🏼
GórskaDziewczyna, Bibi122, aaandzia, mistyreal, Kompotlinka, Tofuszka, Gosik0205, mommytobe lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️