🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
I takie podejście tu lobbujemy 😁 Także kontepluj te ostatnie krople 🩸, bo potem długo ich nie zobaczysz 💚😁Izaiza wrote:Haha kusisz 😄 a w sumie mogę podjąć takie ryzyko, więc poproszę o wpisanie na testowanie 30.09. Oby to było piękne zakończenie miesiąca, tak jak mamy piękne rozpoczęcie ❤️
GórskaDziewczyna, aaandzia, Elgenda, Izaiza, Liamka09, Gosik0205 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🌸 Konzzdi, super wiadomość, piękna kreseczka, gratulacje 🥹
🌸 enk_a kciuki zaciśnięte ✊
🌸 Marcycha, mnie to już teraz sny odpaliły się na maksa, głównie jakieś ciążowe akcje xd Boje się co będzie następne 🫣🙃
Wpadłam napisać, że moja dzisiejsza wizyta na NFZ to było jakieś nieporozumienie. Zapisałam się na pojutrze prywatnie, także dopiero wtedy będę mogła wpaść z wiruskami (mam nadzieję 🤞).
GórskaDziewczyna, aaandzia, Gosiaczkova, Lisia00, enk_a, Kompotlinka, mistyreal, Izaiza, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
3.09.26 pierwsza wizyta lekarska
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Nie ma wolny strzelec i testowanie 17go, wpisuję Cię w nasz kalendarz 😈, więc niech Ci moc września sprzyja 😄💚Skowronek wrote:Cześć dziewczyny! Wracam po ponad miesięcznej nieobecności. Trochę przewietrzyłam głowę, urlopowaliśmy się.. a teraz pojawiam się i poproszę z wolnego strzelca wpisać mnie na testowanie na 17ego. Zobaczymy. Trzymam za nas wszystkie kciuki! 💪🏼🤞🏼
Gosik0205, Skowronek lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Oby sny były prorocze 😍
Marcycha, wpisz mnie pls na 21 września na testowanie 🤪 tak, żebym była w rejestrze haha
GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
🌼 Konzdi piękna kreseczka! Aż miło popatrzeć!
🌼 Co do snów to mi co najmniej trzy razy się śniły dwie kreski lub bycie w ciąży, więc u mnie to nie działa 😂 ale trzymam kciuki żeby u was działało! Może którejś z was się przyśni że spotykamy się w realu i testujemy razem 😂
🌼 Słyszałam wiele historii jak kilkuletnie dziecko łapało mamę za brzuszek i mówiło "dzidzia!" I rzeczywiście ciąża już się rozwijała, a mama o tym nie wiedziała.
Ja właśnie zaczęłam pracę w przedszkolu i teraz mam te wszystkie historie z tyłu głowy, że może któryś słodziak ubiegnie moje testowanie 😂
Ale w tym cyklu zaczynam dość szybko bo duphaston wprowadziłam za wcześnie 🙄
GórskaDziewczyna, Elgenda, aaandzia, mistyreal, Zizu952, Gosik0205, mommytobe lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Tofuszka, życzę Ci, żeby jakiś maluszek ubiegł testowanie:D
Marcycha juhuu 💕
Moja @ właśnie przeszła w plamienie, więc jutro już powinno być czysto 🤓
aaandzia, Gosik0205 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Konzzdi gratulacje i piękny początek miesiąca 🤩. Oby tak dalej!
Widzę, ze bardzo dużo testujących w tym miesiącu. Oby to był Wasz miesiąc 🤩
Moje dziecko często mnie głaskało po brzuszku i mówiło dzidzi, a dzidzi jak nie było tak nie ma 😞 no i narazie nie będzie. Narazie starania zawieszone do lutego/marca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 14:24
GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość
-
Złośnica.m wrote:Konzzdi gratulacje i piękny początek miesiąca 🤩. Oby tak dalej!
Moje dziecko często mnie głaskało po brzuszku i mówiło dzidzi, a dzidzi jak nie było tak nie ma 😞 no i narazie nie będzie. Narazie starania zawieszone do lutego/marca...
Przykro mi że musieliście zawiesić starania
ale szybko zleci 😉
-
Marcycha wrote:Lucy, napisz proszę coś więcej, dlaczego nieporozumienie??? 😳
Moja ginekolog z poprzedniej ciąży miała pełen grafik i idę do niej dopiero 28 września. Wcześniej musiałam załatwić sobie kogoś na szybko. No i się przeliczyłam 😂
W skrócie: lekarz po pobieżnym wywiadzie stwierdził, że 7. tydzień to za wcześnie na USG i kazał przyjść za 2 tygodnie. Widząc moje zdziwienie (w pierwszej ciąży miałam pierwsze USG właśnie w 7. tygodniu i było widać wszystko ładnie) powiedział tylko, że zmieniły się wytyczne i teraz pierwsze USG należy robić 9/10 tydzień (co oczywiście nie jest prawdą). Byłam w takim szoku, że po prostu wstałam i wyszłam. Wizyta trwała może ze 3 minuty xd
Zapisałam się prywatnie, ale straszno-śmiesznie mi, że płacimy te składki a na fundusz ciąża jest traktowana dopiero od 9 tygodnia 🫣👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️
Lucy_26 wrote:Moja ginekolog z poprzedniej ciąży miała pełen grafik i idę do niej dopiero 28 września. Wcześniej musiałam załatwić sobie kogoś na szybko. No i się przeliczyłam 😂
W skrócie: lekarz po pobieżnym wywiadzie stwierdził, że 7. tydzień to za wcześnie na USG i kazał przyjść za 2 tygodnie. Widząc moje zdziwienie (w pierwszej ciąży miałam pierwsze USG właśnie w 7. tygodniu i było widać wszystko ładnie) powiedział tylko, że zmieniły się wytyczne i teraz pierwsze USG należy robić 9/10 tydzień (co oczywiście nie jest prawdą). Byłam w takim szoku, że po prostu wstałam i wyszłam. Wizyta trwała może ze 3 minuty xd
Zapisałam się prywatnie, ale straszno-śmiesznie mi, że płacimy te składki a na fundusz ciąża jest traktowana dopiero od 9 tygodnia 🫣
Ciekawe czyje te wytyczne o których mówił 🙈 straszne to jest, przecież ważne żeby potwierdzić że ciąża jest umiejscowiona we właściwym miejscu… chyba że ten lekarz nie miał USG dopochwowego ale no jak to tak bez tego, chociaż nic mnie chyba nie zdziwi
Gosiaczkova, Kompotlinka, Gosik0205 lubią tę wiadomość
-
Są jakieś nowe standardy z tego roku, ale wcale nie mówią, że ma być w 9/10 tygodniu, tylko NAJPÓŹNIEJ do 9/10 tygodnia xd Miał cały sprzęt, bo byłam w tym gabinecie nie pierwszy raz tylko u innej ginekolog. Cóż, wiem już przynajmniej, że w tej przychodni nie mam czego szukać, bo reszta ginekologów też nie jest godna polecenia.Konzzdi wrote:Ciekawe czyje te wytyczne o których mówił 🙈 straszne to jest, przecież ważne żeby potwierdzić że ciąża jest umiejscowiona we właściwym miejscu… chyba że ten lekarz nie miał USG dopochwowego ale no jak to tak bez tego, chociaż nic mnie chyba nie zdziwi
GórskaDziewczyna, Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️
🍁 Lucy współczuję, że nie mogłaś dziś zobaczyć Kropeczka. To jest czasem jakaś paranoja z tymi lekarzami. 🤦♀️
Marcycha, Lucy_26, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Dzięki! 17ego chce zatestować bo 19ego idziemy na wesele a 21ego mamy rocznicę ślubu. Zobaczymy czy będzie powód do świętowania 😃Marcycha wrote:Nie ma wolny strzelec i testowanie 17go, wpisuję Cię w nasz kalendarz 😈, więc niech Ci moc września sprzyja 😄💚
Elgenda, Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Czemu aż tak dlugo?Złośnica.m wrote:Konzzdi gratulacje i piękny początek miesiąca 🤩. Oby tak dalej!
Moje dziecko często mnie głaskało po brzuszku i mówiło dzidzi, a dzidzi jak nie było tak nie ma 😞 no i narazie nie będzie. Narazie starania zawieszone do lutego/marca...
-
Do snów jeszcze to mi się praktycznie codziennie coś śni, kiedyś nawet bywały kontynuacje co noc i czułam się jakbym prowadziła równoległe życie 😂
A że jestem w ciąży to śni mi się prawie zawsze przy wzdęciach 😂😂
Elgenda, GórskaDziewczyna, Gosik0205 lubią tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
Euthyrox 50, Duphaston -
O jaaa! Jesteśmy z tego samego rocznika, nasi mężowie też i mamy rocznicę ślubu tego samego dnia! 😄 Wieeelgachna piona! 🤗Skowronek wrote:Dzięki! 17ego chce zatestować bo 19ego idziemy na wesele a 21ego mamy rocznicę ślubu. Zobaczymy czy będzie powód do świętowania 😃
aaandzia, Tofuszka, Marcycha, Gosik0205, Skowronek lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Lucy_26 wrote:Moja ginekolog z poprzedniej ciąży miała pełen grafik i idę do niej dopiero 28 września. Wcześniej musiałam załatwić sobie kogoś na szybko. No i się przeliczyłam 😂
Zapisałam się prywatnie, ale straszno-śmiesznie mi, że płacimy te składki a na fundusz ciąża jest traktowana dopiero od 9 tygodnia 🫣
Strasznie trafiłaś 🙈 Ale z tymi ginekologami na NFZ to tak jest. Mam wrażenie, że my jako „staraczki” mamy większą i bardziej aktualną wiedzę od części z nich.
Konzzdi gratulacje! piękna kreska🤩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 16:46
Gosiaczkova, Lucy_26, GórskaDziewczyna, Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
💕12 cykl starań (09/26)
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation