Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 5 września, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natix wrote:

Górska, Pięknie! Może bliźniaki🤭

Też już mi to dzisiaj przeszło przez myśl ale no chyba nie 😅

natix lubi tę wiadomość

• Czekająca7 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Witam się z Wami bo też dołączam do grona starających się. Już dwa razy udało mi się zajść w ciążę. Było to bardzo szybko bo już w drugim, a potem w pierwszym cyklu starań. Nasza radość niestety nie trwała zbyt długo bo obie ciąże poroniłam. Afirmowałam po tych zdarzeniach, że wolałabym (ah, żeby tak się dało wybierać) następnym razem poczekać dłużej, ale aby już to była "ta" ciąża, która się powiedzie. Na razie połowicznie się to sprawdza bo 4 cs za nami i na testach biało. Jesteśmy w tracie 5cs i we wtorek zastestuję.

Gratuluję dwóch kreseczek a za białe testy tulę!

Mam nadzieję, że niedługo wszystkie spotkamy się na fioletowych wątkach :)

GórskaDziewczyna, Izaiza, Dawdler34, mistyreal, Nikaaa_, Marinella lubią tę wiadomość

01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
    04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)

👩🏻 AMH: 3
    ❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
    ✅ Kariotyp
    ✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona

👦🏻:
    ❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 ml | Ruch postępowy 30%
    ✅ Kariotyp
    ✅ Hormony i posiew
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, wiem że w związku różnie bywa, ale tak sobie myślę, czy potrafisz odpowiedzieć w tym momencie twierdząco, że na 100% chcesz mieć z nim kolejne dziecko? Dlaczego tak ważna jest ta odpowiedź? Bo myślę, że czasami organizm podświadomie wie, że nie ma na tym polu pewności i sam może sabotować ciążę. Jeśli to są u Was chwilowe rozterki, to może umówcie się na terapię par, a nóż dzieki temu Twój mąż bardziej się otworzy, postara zrozumieć Ciebie i Ty wtedy poczujesz się bezpiecznie, spokojnie, dasz to 100% i może to właśnie będzie brakujący puzzel. Nie raz się czytało, że to czynnik psychiczny mógł być stoperem.
    Ja naprawdę się zastanawiam czy u mnie nie było tak z byłym, kiedy przez 2 lata starań dopiero pod koniec miałam "tylko" biochema, a teoretycznie oboje mieliśmy dobre wyniki, łącznie z moją drożnością i jego poszerzonym badaniem nasienia. Mimo starań i chęci posiadania dziecka, na podstawie tego co mówił miałam świadomą obawę o to czy będzie dobrym ojcem i czy nasze style wychowania będą do pogodzenia. Co za tym idzie, obawiałam się powodzenia 😏
    Jeśli masz w sobie to 100%, to i tak myślę, że zaspokojenie Twojego bezpieczeństwa postawą męża mogłoby mieć pozytywny wpływ na powodzenie.
    Wrzucam luźno taki temat do zastanowienia.

Kompotlinka, Gosiaczkova, Elgenda, GórskaDziewczyna, natix, Izaiza, Aureola94, Hope9411, mistyreal, Nikaaa_, Marinella lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czekająca, życzę Ci tego czego sama sobie życzysz 💚
    Chcesz "testować z nami", wpisać Cię w nasz wrześniowy kalendarz?
    Z kiedy macie to badanie nasienia, które masz w stopce?

Czekająca7 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Czekająca7 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Hej Czekająca, życzę Ci tego czego sama sobie życzysz 💚
    Chcesz "testować z nami", wpisać Cię w nasz wrześniowy kalendarz?
    Z kiedy macie to badanie nasienia, które masz w stopce?

Dziękuję <3 tak, poproszę o wpisanie testowania 08.09 :)

Wyniki męża z maja tego roku. Może coś się poprawiło bo weszły suple i luźna bielizna, ale androlog kazał nie robić sobie dużej nadzieji na wyniki mieszczące się w normie.

01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
    04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)

👩🏻 AMH: 3
    ❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
    ✅ Kariotyp
    ✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona

👦🏻:
    ❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 ml | Ruch postępowy 30%
    ✅ Kariotyp
    ✅ Hormony i posiew
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to dziś mąż tak wkurzył, powiedział że z MOIM tempem zachodzenia w ciążę to jak się uda to odrazu po porodzie musimy starać się o drugie bo mi znowu zejdzie ze dwa lata. Tak jak by to moja wina była bo on przecież nasienie ma dobre. Powiedziałam mu że na jego miejscu to już bym odrazu na porodówce sie starała

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Czekająca, chyba bym andrologowi pokazała palca 🖕To ja tu na forum czytałam o super poprawach, a ten kurna lekarz z doświadczeniem gada ludziom takie rzeczy... Chyba, że z niego taki lekarz jak z 🐐 dupy 📯, że nie potrafi leczyć swoich pacjentów, albo nie bierze poprawki na to, że przychodzą do niego ludzie, którym faktycznie się nie poprawia, a ci którym się poprawia po prostu już do niego nie przychodzą, bo nie ma potrzeby 😐 Nie wierzcie mu w tym aspekcie i róbcie swoje. Wyniki Twojego męża to nie azoospermia żeby odbierać nadzieję.

Wpisane💚 A jak się czujesz?

mistyreal, Czekająca7 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda - mnie to śmieszy 😅 dobrze, że męża uświadomiłaś, że u kobiet jest inaczej niż u mężczyzn.

Gilgotka - na Twoim miejscu tez bym się wkurzyła. Co on sobie myślał? Niepłodność zawsze dotyczy PARY, a nie tylko kobiety.

Czekająca - witamy 🙋‍♀️

Górska - gratulacje! Piękna beta.

aaandzia, Elgenda, GórskaDziewczyna, mistyreal lubią tę wiadomość

🩷 - 6.24
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka 🤯😳😳😳😳 To ja teraz rozumiem Twój organizm... 🫂

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda, w sumie to byłby tego jeden plus, zakładanie cewnika mogłoby być niemalże bezbolesne 🤪

Elgenda lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Marcycha poruszyłaś bardzo ważny temat. Dziękuję.

Marcycha lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo przykro mi sie zrobiło strasznie a przecież to nie moja wina ja też mam wszystkie wyniki bardzo dobre. Bo ci mężczyźni myślą, że zalali i ich rola sie skończyła.

Elgenda, GórskaDziewczyna, Bluesky lubią tę wiadomość

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Górska piękna beta oby tak dalej gratuluję

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka, ale palnął 😖 brak słów...i jak tu się nie spinać

Czekająca, witaj 😘 trzymam kciuki za wtorkowe testowanie 🫶

aaandzia lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 5 września, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca7 wrote:
    Dziękuję <3 tak, poproszę o wpisanie testowania 08.09 :)

Wyniki męża z maja tego roku. Może coś się poprawiło bo weszły suple i luźna bielizna, ale androlog kazał nie robić sobie dużej nadzieji na wyniki mieszczące się w normie.
    Zróbcie badanie na pasożyty z kału + H.Pylori z kału

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌟Elgenda mnie rozśmieszyło 😅 spytałam się mojego to się śmiał, ale wiedział 😅

🌟Gilgotka niestety mężczyzn trzeba cały czas uświadamiać. Cały czas w naszym społeczeństwie jest przeświadczenie, że to kobiety muszą się diagnozować i na pewno u nas jest problem. Niestety ich rola nie kończy się jedynie na dojściu 🤦🏻‍♀️ pojechał nieźle tak poza tym…

🌟Górska dziewczyna beta wystrzelona ♥️

🌟Czekając witamy i oby nie na długo 🍀

🌟Gosiaczkova mam nadzieję, że porozmawiacie na spokojnie i poczujesz się zaopiekowana 😘

🌟 melduję koniec @ 😃 nigdy mi się jeszcze tak nie dłużyło

Kciuki za kolejne testujące i dobrego dnia, ja dzisiaj próbuje nową aktywność idę na padla, ktoś gra? 😀

Sara10, mistyreal, Elgenda, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    starania od 06.2026
  • Hope9411 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu temperatura rośnie a test negatywny, czekam aż się rozkręci 🦧 już bym chciała dostać i nie robić sobie nadzieji.

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
    08.2026 HCG
  • Liamka09 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GórskaDziewczyna udało się! Gratuluję 👏🏻👏🏻
    Gilgotka przytulam mocno.

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

👩 '00 🧒 '96 + 🐱

Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
    Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend.
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam okres ale się cieszę. Chyba pierwszy raz cieszę się z wrednej małpy bo mój cykl już trwał prawie 50dni. Dwa miesiące zmarnowane no ale w końcu pojawiło się światełko w tubelu

Nikaaa_, aaandzia, natix, Kompotlinka, Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, Elgenda, mommytobe, Tajlandia22, Sara10, Marcycha, Izaiza, Lisia00, Hope9411 lubią tę wiadomość

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Mnie to dziś mąż tak wkurzył, powiedział że z MOIM tempem zachodzenia w ciążę to jak się uda to odrazu po porodzie musimy starać się o drugie bo mi znowu zejdzie ze dwa lata. Tak jak by to moja wina była bo on przecież nasienie ma dobre. Powiedziałam mu że na jego miejscu to już bym odrazu na porodówce sie starała
    Bardzo nieładnie z jego strony. Nie dziwię się się, że się wkurzyłaś. Mam nadzieję, że się zreflektuje i Cię przeprosi.

Cześć Czekająca, powodzenia! ❤️

Też chciałam sobie trochę pomarudzić. Znowu usłyszałam wczoraj od bliskiej osoby, że jak już skończymy remont i przeprowadzimy się do nowego mieszkania to przestaniemy się stresować i na pewno wtedy uda nam się zajść w ciążę. Dla mnie to tekst na równi z tym, że trzeba „odpuścić i przestać o tym myśleć”. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszystkie kobiety, które zachodzą w ciążę są takie super wyluzowane, niczym się nie stresują, a już na pewno ani przez sekundę nie myślą o tym, że chciałyby zajść w ciążę.
    Wiem oczywiście jak duży wpływ ma stres na cały organizm, ale przecież życie takie jest, że zawsze znajdzie się coś do stresowania. No i to mityczne „odpuścić” już działa na mnie jak płachta na byka 🫠

Bluesky lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
‹‹ 23 24 25 26 27
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ