🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Taaa.. Bo to się tak da po prostu "odpuścić " .. My na szczęście jakoś za wiele takich tekstów nie słyszeliśmy pierwszym razem. A teraz większość pewnie się przygląda czy przypadkiem nie przytyłam, ale nikt nie pyta , no poza sąsiadkami 60+ że tak nam się syn udał, że czas na rodzeństwo.
Zakładałam sobie, że postaram się nie nakręcać tym razem (bo przy staraniu o pierwsze od pierwszego cyklu doszukiwałam się objawów), że testować będę co najmniej dzień po planowanej @ itd, no i świetnie mi szło dopóki.. nie myślałam, że @ za rogiem jakoś wcześniej w tym cyklu, ale.. do tej pory się nie rozkręciła. I zaczyna się rozkminianie 🫣 -
Oficjalnie - załączam dwie piękne kreseczki 🩷
Z wczoraj wieczorem:
https://ibb.co/4Z562PPC
Oraz dzisiaj rano:
https://ibb.co/dJkL4WG7
Zostań kropeczko 🩷
Bluesky, natix, aaandzia, xSmerfetkax, Tofuszka, Nikaaa_, Monia•, Kompotlinka, Lucy_26, Aaleksaandraak, Foggy, Gilgotka, Gosiaczkova, Czekająca7, Maalwii, GórskaDziewczyna, Elgenda, Tajlandia22, Sara10, Marcycha, Szept_Flory, Izaiza, Lisia00, Hope9411, Dawdler34 lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26 🙋🏽26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳
Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
Prenatal Uno 🩷 -
Glorietka wrote:Oficjalnie - załączam dwie piękne kreseczki 🩷
Z wczoraj wieczorem:
Oraz dzisiaj rano:
Zostań kropeczko 🩷
Piękna kreska , gratulacje ♥️♥️♥️
Glorietka lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
starania od 06.2026 -
Melduję ponownie biel. Odstawiam proga, więc możesz mi Marcyś wpisać małpę💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Super! 🤩 Kciuki za Kropka! 🤞🤞Glorietka wrote:Oficjalnie - załączam dwie piękne kreseczki 🩷
Z wczoraj wieczorem:
Oraz dzisiaj rano:
Zostań kropeczko 🩷
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Przykro mi. 🫂🫂Tofuszka wrote:Melduję ponownie biel. Odstawiam proga, więc możesz mi Marcyś wpisać małpę👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
U mnie ten cykl jest skreślony, biorę antybiotyk, tabletki na gardło i płukanki i jeszcze mam migrenę jak zwykle i bez tabletek na ból głowy padnę … szkoda mi bo jestem umówiona na monitoring w środę ☹️👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Przytulam za biele! ☹️🫶🏻
Glorietka, gratulacje!!
Górska, jak się czujesz? Powtarzasz jutro betę?
Go girl, pięknie zaczęłyście ten wrzesień!!! 🫶🏻
GórskaDziewczyna, Glorietka lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Śnił mi się dziś pozytywny test który był jakiś lekko zalany i myślałam że szybko muszę wam pokazać! 👀 A obudziłam się z pełnym pęcherzem o 5 na pilne siku 😂
6dpo i brajanek będzie się nakręcał
🫂za biele i małpiszony
GórskaDziewczyna, Marcycha lubią tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
Euthyrox 50, Duphaston -
Marcycha wrote:👑 Czekająca, chyba bym andrologowi pokazała palca 🖕To ja tu na forum czytałam o super poprawach, a ten kurna lekarz z doświadczeniem gada ludziom takie rzeczy... Chyba, że z niego taki lekarz jak z 🐐 dupy 📯, że nie potrafi leczyć swoich pacjentów, albo nie bierze poprawki na to, że przychodzą do niego ludzie, którym faktycznie się nie poprawia, a ci którym się poprawia po prostu już do niego nie przychodzą, bo nie ma potrzeby 😐 Nie wierzcie mu w tym aspekcie i róbcie swoje. Wyniki Twojego męża to nie azoospermia żeby odbierać nadzieję.
Wpisane💚 A jak się czujesz?
Dziękuję
Robimy swoje i liczymy, że z poprawą czy bez może się uda uzyskać 2 kreseczki na dłużej. No myślę, że lekarz mógłby być bardziej optymistyczny, w końcu to jego zawód, aby wskazać odpowiednie leczenie. Też niestety muszę przyznać, że brakuje nam pola do optymalizacji bo mój mąż nie pije praktycznie alko, nie pali, dieta mogłaby być lepsza, ale też mamy ograniczenia w poprawie ze względu na wybiórczość pokarmową. Ale... jestem pozytywnej myśli
Daje nam jeszcze z 2 cs z testami owu i jak się nie uda będziemy myśleć nad jakimś wspomaganiem, może IUI o ile nasienie pozwoli.
@BuBu90 - dziękuję za polecenie badań! O tym nam nikt nie mówił, a rzeczywiście warto sprawdzić.
01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)
👩🏻 AMH: 3
❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
✅ Kariotyp
✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona
👦🏻:
❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 ml | Ruch postępowy 30%
✅ Kariotyp
✅ Hormony i posiew -
Glorietka wrote:Oficjalnie - załączam dwie piękne kreseczki 🩷
Z wczoraj wieczorem:
Oraz dzisiaj rano:
Zostań kropeczko 🩷
Ale ciemnieje
Przepiękna kreseczka!
01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
✅ Kariotyp
✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona
👦🏻:
❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 ml | Ruch postępowy 30%
✅ Kariotyp
✅ Hormony i posiew -
Monia• wrote:U mnie ten cykl jest skreślony, biorę antybiotyk, tabletki na gardło i płukanki i jeszcze mam migrenę jak zwykle i bez tabletek na ból głowy padnę … szkoda mi bo jestem umówiona na monitoring w środę ☹️
Przytulam 🫂 nie wiem, który to dzień u Ciebie, ale podczas choroby organizm "lubi" przesunąć owu.01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
✅ Kariotyp
👦🏻:
✅ Kariotyp
✅ Hormony i posiew -
🌸 Glorietka, piękna kreseczka, już zdecydowanie nie jest to cień cienia 😄
🌸Tofuszka, Przytulam 🫂
🌸J.ss a dobrze się czuję, w sumie brak objawów, może trochę nos mam zapchany. Tak, pojadę jutro na betę
J.ss, Kompotlinka, Lisia00, Glorietka lubią tę wiadomość
-
Andziaa super, że już koniec @ 💕 ja nigdy nie grałam w padla, daj znać czy Ci się podobało 🤗
Glorietka wow! Gratulacje 😍
Gilgotka, cieszę się, że w końcu możesz zacząć kolejny cykl 🫶
Tofuszka 🫂
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
obecnie nie. Początkowo ginekolog przepisała mi na cały cykl, ale jak byłam na hsg (u innego gina) to podpytałam o to i stwierdził, że realnie nie ma większego sensu brać estradiol w drugiej fazie cyklu, więc teraz biorę tylko do owulacji. Zawsze trochę się oszczędzi dzięki temu. Biorę go bo miałam cienkie endometriumGilgotka wrote:Tule za biel
Tofuszka widzę w stopce że bierzesz estrofem mam pytanko czy po owulacji również bierzesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:13
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg