SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 7 września, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liamka09 wrote:
    Dziewczyny. Jestem w 23 dc, 8 dpo. Mam bardzo wrażliwe i krwawiące dziąsła. Dziś rano na poduszce miałam 2 małe plamki krwi. Czuję lekko metaliczny posmak w ustach.
    Nigdy nie miałam większych problemów z zębami ani dziąsłami. Może którąś z Was tak miała?
    Ja w pierwszej ciąży właśnie jako jeden z objawów miałam właśnie smak krwi w buzi.
    Ale ja mogę być dziwna bo innym objawem było np to że czułam zapach gotującej się zupy 😂

Elgenda, mistyreal lubią tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

17.09.2026 - testowanie 1cs 🤞
    07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ☺️

Chętnie dołączę do wrześniowego wątku, wracam tu po 3 letniej przerwie :) Na razie na spokojnie, jako wolny strzelec, bez spiny 😃

Mam 2,5 letniego synka i gdzies tam kiełkuje w głowie plan na drugiego bobasa 🤭

Trzymam kciuki za każdą z Was ☺️ Troche podczytam poprzednie posty zeby Was lepiej poznać, pewnie chwile mi to zajmie 😂

Kompotlinka, GórskaDziewczyna, Czekająca7, Elgenda, Skowronek, mommytobe, mistyreal, aaandzia, Gosiaczkova, Marcycha, Tofuszka, Arola_87, Monia•, Izaiza, Axana, Metis, Sara10 lubią tę wiadomość

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 7 września, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Muminka! Witamy i oby nie na długo 🤭
    Czytając posty myślę że myśl o rodzeństwie zakiełkuje szybciej niż wolniej a piszemy tutaj duuużo😜

Liamka09 lubi tę wiadomość

• Czekająca7 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liamka09 wrote:
    Dziewczyny. Jestem w 23 dc, 8 dpo. Mam bardzo wrażliwe i krwawiące dziąsła. Dziś rano na poduszce miałam 2 małe plamki krwi. Czuję lekko metaliczny posmak w ustach.
    Nigdy nie miałam większych problemów z zębami ani dziąsłami. Może którąś z Was tak miała?

Metaliczny posmak w ustach był w moim przypadku pierwszym objawem ciąży. 3mam kciuki by to było to 🤞 :)

Elgenda, Liamka09, aaandzia lubią tę wiadomość

01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
    04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)

👩🏻 AMH: 3
    ❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
    ✅ Kariotyp
    ✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona

👦🏻:
    ❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 ml | Ruch postępowy 30%
    ✅ Kariotyp
    ✅ Hormony i posiew
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 7 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼Mommytobe co za lekarz 😱 jprdl. Jeszcze jak pojechałaś tam zaraz po piku, to tym bardziej powinien coś widzieć.

🌼Sylwijka 🫂

🌼Enk_a brawo, Glorietka super wieści!

Powiem Wam, że temat progesteronu mnie stresuje. Przez fazę lutealną niepewną, 10 dni normalnej i pozniej 2 dni plamień. Więc już sama nie wiem, czy ta faza jest odpowiednia 😆 czy trwa 10 czy 12 dni. Jeszcze obgadam to u ginekologa.

Ja dzisiaj miałam dzień zombie, było mi zimno, byłam osłabiona, dużo spałam po pracy. Teraz jestem wyspana i nie wiem jak zasnę w nocy 🥲
    Wkroczyłam w czas owulaków, owulka powinna być w przedziale czwartek-sobota.

Jutro na 11:00 idę na monitoring.
    Dzisiaj rano byłam na badaniu prolaktyny i TSH. TSH 2.7 - ale to moja wina, bo nie brałam Letroxu zgodnie ze sztuką. Prolaktyna spadła do 147 z 830 po dostinexie, więc super.

mommytobe, Glorietka, mistyreal, Marcycha, aaandzia, Monia•, Kompotlinka lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 7 września, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GórskaDziewczyna wrote:
    Cześć Muminka! Witamy i oby nie na długo 🤭
    Czytając posty myślę że myśl o rodzeństwie zakiełkuje szybciej niż wolniej a piszemy tutaj duuużo😜

Pewnie tak 🤣 Ja juz chyba troche wypadłam z obiegu, wczesniej tu bylam przez dobrych kilka wątków, ale nastawienie jest nieporównywalne do tamtego 🤣 Na razie jestem na etapie, ze kazdy wynik testu mnie ucieszy 😂 Takze przycupne tu sobie i niech sie dzieje 💫

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • Aureola94 Znajoma

Wysłany: 8 września, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zakończyłam okres i wkraczam pomału w „ten czas” - w pierwszy cykl starań.
    Planujemy ❤️ co drugi dzień. Mierzę temperaturę i planuję zrobić testy owulacyjne, ale nie jestem w nie mistrzynią 🤓, poza tym dokupiłam suplement z 🍍 i ten żel polecany przez Was - Fertil… i zobaczymy co los dla nas przygotował!

Gratuluję pozytywnych testów ☀️, ale prosimy o więcej!

Marcycha, GórskaDziewczyna, Marinella, Skowronek, aaandzia, Kompotlinka, Sara10, mommytobe lubią tę wiadomość

• Aaleksaandraak Znajoma

Wysłany: 8 września, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po krótkiej przerwie, ale miałam dosyć intensywny tydzień - adaptacja w żłobku - a w weekend wesele ☺️

🫂 za wszystkie biele i gratuluję pięknych testów i przyrostów ❤️

Ja już od wczoraj testuję, bo moja cierpliwość jest żadna, ale biało także na razie się nie przejmuję bo dopiero jest mniej więcej 8 dpo więc wszystko się może zdarzyć.

Trzymam kciuki za kolejne piękne pozytywy 👌

GórskaDziewczyna, aaandzia lubią tę wiadomość

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 8 września, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnego dnia dziewczyny ❤️
    I ✊🏻 za testującą dzisiaj 😊

Ja czekam na @ jak na zmiłowanie by przyszła przed wylotem 😶

mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Bibi122 Znajoma

Wysłany: 8 września, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Mommy, ale jakiego pęcherzyka nie widział? Okrągłego czy pękniętego? Mówiłaś mu, że wczoraj miałaś pik LH? Jest duże prawdopodobieństwo, że Twój pecherzyk już pękł, wiec to co mogłoby być widać to mniejszy pecherzyk o nieregularnych kształtach no i płyn w zatoce Douglasa o ile nie miałaś owulacji na chwilę przed wizytą 😅

👑 Glorietka, sylwijka kciuki za satysfakcjonujące wyniki 💚💚 Sylwijka, a test robiłaś?

👑 Bibi, a bierzesz inozytol? Miałaś może badania w kierunku PCOS? Kiedy byłaś ostatnio u ginekologa?

❤️❤️Marcycha ,Górska,Olczita – odpowiem Wam wspólnie 😊

Ja mam endo i adeno. Miałam robione USG zarówno przed, jak i po odstawieniu tabletek i wszystko było OK, czysto. Teraz jednak widzę, że coś chyba nie jest tak, jak powinno, więc planuję umówić się do ginekologa w przyszłym tygodniu.

Okazało się też, przez moje zakręcenie 😂, że mamy wizytę w klinice IVF chyba 15.10., więc liczę, że tam będą mogli bardziej konkretnie mi pomóc i coś doradzić.

Zobaczymy, co z tego wyjdzie ❤️

GórskaDziewczyna, Marcycha lubią tę wiadomość

26 👩🏼, 25🧑🏻

staranie od 03.2026

-Endometrioza – laparoskopia 2019
    • zrost jajnika z macicą
    • adenomioza
    • obecnie starania / IVF ( 15.10)
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące dzisiaj! A te z Was, które mają dzisiaj jakieś wizyty czekamy na apdejty! :)

@Aaleksaandraak ja dzisiaj mam 5dpo i też najchętniej już bym zatestowała 🤭

15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko produkujecie tutaj, zresztą jak zawsze ;D u nas od wczoraj czas na baby dance, ale zasnęłam niestety ;p mam takie przeciążenie organizmu, początek szkoły Młodego i powrót wszystkich zajęć to nie dla mnie i to chyba ja się nie cieszę na powrót do szkoły najbardziej ;p

🌟Elgenda kciuki za monitoring!

🌟GórskaDziewczyna (chociaż w głwoie i tak mam Twój poprzedni nick ;p) pamiętam tego bociana! Niech zostanie na wrzesień jeszcze !

🌟 Kciuki za testujące i tulę za biele...

🌟Gosiaczkova oby @ szybko przyszła! Na długo lecicie? Nie zakodowałam chyba ;p

🌟 Skowronek ja czasami miałam taką szajbę z testowaniem , że i 6dpo sikałam jak miałam 20 testów premom na chacie ;p

Dobrego dnia!

Skowronek, GórskaDziewczyna, Marcycha lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀aandzia dziękuję ❤️ 11-18.09 😊 więc jest spora szansa, że i @ i owulka będzie w Egipcie 😅

Kompotlinka, GórskaDziewczyna, mistyreal, Hope9411 lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    🍀aandzia dziękuję ❤️ 11-18.09 😊 więc jest spora szansa, że i @ i owulka będzie w Egipcie 😅

o kurczaczki ;p to idealnie, może klimat Egipski będzie sprzyjał <3

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia🍀🌞

Na chwilę zniknęłam z odpisywaniem (bo oczywiście namiętnie cały czas czytam hahah), nie wiem czy mnie coś nie bierze. Przez 3 dni miałam takie uczucie kluchy w gardle, teraz juz drugi dzień głowa mnie sadzi, a jeszcze wczoraj na domiar złego tak mnie wkurzał stary że myślałam że to będzie jego ostatni dzień na ziemii😆

Brajanek z tyłu głowy oczywiscie podpowiada że powód tych uczuć jest dobrze znany, ale na szczęście ejaj mnie w tym wszystkim studzi 😆

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Hej dziewczyny, miłego dnia🍀🌞

Na chwilę zniknęłam z odpisywaniem (bo oczywiście namiętnie cały czas czytam hahah), nie wiem czy mnie coś nie bierze. Przez 3 dni miałam takie uczucie kluchy w gardle, teraz juz drugi dzień głowa mnie sadzi, a jeszcze wczoraj na domiar złego tak mnie wkurzał stary że myślałam że to będzie jego ostatni dzień na ziemii😆

Brajanek z tyłu głowy oczywiscie podpowiada że powód tych uczuć jest dobrze znany, ale na szczęście ejaj mnie w tym wszystkim studzi 😆
    znowy wylecę z moimi objawami ciążowymi ale u mnie przeziębienie i taki ogólny zjazd mocy organizmu to był objaw ciąży. Także...
    Ogólnie poczytałam sobie swoje wpisy na wątku, w którym udało mi się zajść w ciąże i jak czytam co tam pisałam to serio, niektóre rzeczy to w ogóle bym nie pomyślała, że mogłyby być objawem

Marcycha lubi tę wiadomość

15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, udanego wyjazdu, kocham Egipt 🥹

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    znowy wylecę z moimi objawami ciążowymi ale u mnie przeziębienie i taki ogólny zjazd mocy organizmu to był objaw ciąży. Także...
    Ogólnie poczytałam sobie swoje wpisy na wątku, w którym udało mi się zajść w ciąże i jak czytam co tam pisałam to serio, niektóre rzeczy to w ogóle bym nie pomyślała, że mogłyby być objawem

Ja w drugiej ciąży (poronionej) też miałam takie objawy jak katar i jakby mnie coś brało ale się źle skończyło :( teraz co miesiąc jestem chora, chyba dlatego że córka ze żłobka przynosi wirusy i ja to bardzo łapie. Ale teraz boję się jak mnie coś bierze w okolicach owulacji, bo po tym poronieniu mam tylko złe przeczucia i wydaje mi się że mam za słaby organizm na ciążę . Dzisiaj też już kończę antybiotyk i za 2 dni wracam do pracy, a jestem 6dpo i jutro mam ginekologa i robię proga. Czuję że nic nie ma sensu i ogólnie też już jestem zrezygnowana i chce mi się płakać. Już rok starań za nami, nawet przestałam wierzyć że się kiedyś uda i próbuje poukładać sobie w głowie że może nie będę mieć więcej dzieci. 😔 mam małą rodzinę, mam tylko chorą siostrę którą będę musiała się zająć w przyszłości, marzę o dużej rodzinie. Chciałbym mieć nawet 5 dzieci ale już straciłam nadzieję 😢 sorki że się rozżaliłam ale mam jakieś załamanie

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 8 września, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀aandzia oby ✊🏻 chociaż jakoś czarno widzę starania przy czterolatce w pokoju 😅 ale mąż mówi, że jest jeszcze łazienka 🤣🙈
    🍀j.ss dziękuję ❤️

aaandzia, Hope9411 lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 września, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ⏸️, tulę za biele i małpy! A za te co dopiero przed owu, trzymam kciuki za owocne starania!

Ja podczytuje ale nie mam kiedy pisać bo wrzesień nas organizacyjnie dojechał (szkoła, przedszkole, zajęcia dodatkowe). Szczerze mam.wrażenie, że logistyka leży lekko 😅
    Ja dzisiaj teoretycznie 5dpo. Oczywiście brajan szaleje, bo dzisiaj rano wyższa temp i takie uczucie zimna jak było w poronionej ostabiej ciąży w tym czasie. Ale z drugiej strony organizm przecież jeszcze nie wie jeśki nawet sie udało 😆

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ