SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 8 września, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia bardzo mi przykro, że dopadło Cię zwątpienie. Myślę, że takie kryzysy są "normalne". Ale nie warto się poddawać! Jesteście młodzi możecie jeszcze wiele zdziałać w tym temacie! Trzymam kciuki 😘❤️

Monia•, mistyreal lubią tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

17.09.2026 - testowanie 1cs 🤞
    07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 8 września, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Elgenda a jaki masz progesteron 7dpo?
    🌸Aureola, owocnych starań🤞
    🌸Aleksandrzak, trzymam kciuki żeby się ta biel zmieniła w ⏸️
    🌸Gosiaczkova, udanego urlopu, może będzie Egipskie dziecko🤞 któraś już tutaj się starała na wyjeździe z dzieckiem i no łazienka jest spoko opcją 🤭
    🌸Andzia, wy możecie pamiętać mój poprzedni nick, grunt żeby nikt nowy się nie natknął 🤭
    🌸Monia, trzymaj się w tej chwili zwątpienia ale nie trać nadziei, już raz Ci się udało 😊

Trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie i tulę za biele 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 09:35

Monia•, Aaleksaandraak, aaandzia, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 8 września, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koniec dni płodnych, wykorzystaliśmy na maksa 😃 teraz niestety najgorsza część cyklu przede mną, mam nadzieję, że Brajan się nie odpali🫠

Elgenda, Monia•, aaandzia, Kompotlinka, mistyreal, Marinella, Hope9411, Metis, Marcycha, GórskaDziewczyna, Sara10, Arola_87, mommytobe lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 8 września, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GórskaDziewczyna wrote:
    🌸Gosiaczkova, udanego urlopu, może będzie Egipskie dziecko🤞 któraś już tutaj się starała na wyjeździe z dzieckiem i no łazienka jest spoko opcją 🤭

To byłam ja! 😅🙈🙈🙈
    Nic z tego nie wyszło, ale ile śmiechu przy tym mieliśmy. 😅😂🤣 Dobra opcja, polecam. 😉

Bibi122, Gosiaczkova, mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • mistyreal Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Ja w drugiej ciąży (poronionej) też miałam takie objawy jak katar i jakby mnie coś brało ale się źle skończyło :( teraz co miesiąc jestem chora, chyba dlatego że córka ze żłobka przynosi wirusy i ja to bardzo łapie. Ale teraz boję się jak mnie coś bierze w okolicach owulacji, bo po tym poronieniu mam tylko złe przeczucia i wydaje mi się że mam za słaby organizm na ciążę . Dzisiaj też już kończę antybiotyk i za 2 dni wracam do pracy, a jestem 6dpo i jutro mam ginekologa i robię proga. Czuję że nic nie ma sensu i ogólnie też już jestem zrezygnowana i chce mi się płakać. Już rok starań za nami, nawet przestałam wierzyć że się kiedyś uda i próbuje poukładać sobie w głowie że może nie będę mieć więcej dzieci. 😔 mam małą rodzinę, mam tylko chorą siostrę którą będę musiała się zająć w przyszłości, marzę o dużej rodzinie. Chciałbym mieć nawet 5 dzieci ale już straciłam nadzieję 😢 sorki że się rozżaliłam ale mam jakieś załamanie

🫂🫂🫂

Takie chwile zwątpienia, żalu, smutku, poczucia niesprawiedliwości czy nawet beznadziei są chyba normalne, zwłaszcza po takim czasie starań, gdzie jeszcze co chwilę łapiesz przeziębienia itd. Daj sobie trochę czasu, przeżyj te emocje. Najgorsze co można zrobić to udawać, że wszystko jest okej oraz tłumienie i trzymanie wszystkiego w sobie. Trzeba się czasem wyżalić, po to też m.in. jest ten wątek ☺️

Monia• lubi tę wiadomość

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025

06.2026: I konsultacja w klinice
    07.2026: sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    7.09.2026: IUI 🤞
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 8 września, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie ten prog zamartwił, że mimo urlopu dodzwoniłam się do mojej gin…
    Prosiła o powtórzenie proga z betą jutro, ale według niej na tak początkowym etapie jest ok.
    Już nie wiem co myśleć 😞

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Skowronek oooo nie nie karm mi go proszę 😆😆

🍀Monia kochana, masz największe prawo czuć się źle. Daj sobie chwilę czasu na emocje. Twoje przyszle maleństwo "gdzieś tam" jest i czeka na odpowiedni moment, żeby Cię zaskoczyć🤞❤️

🍀Gosiaczkova udanego wyjazdu 🌞

🍀Axana haha znam to, ja 7dpo ale też już wszystkie znaki na niebie oczywiscie moja głowa podpisuje pod "to" 😆

🍀Glorietka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, ktoś kiedys mówił ze progesteron wydziela się skokowo także może akurat natrafiłaś na taki moment?

Skowronek, Monia•, Glorietka, Kompotlinka, Gosiaczkova, Axana lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 8 września, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka nie martw się na zapas. Powtórz jutro badania i wtedy przyjdzie czas na działanie. Trzymam kciuki! 🤞

A u mnie dzisiaj brajan na pełnej....

Glorietka, Kompotlinka, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 8 września, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 Trochę tego zombiaka trzeba pokarmić :P mój dzisiaj też daje mi do wiwatu. Czuje się jak jakaś wariatka normalnie

15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 8 września, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Górska 7dpo miałam 11.10 ng/ml

Jestem po monitoringu.
    9 dc

Endometrium 7.68 mm
    Prawy jajnik z pęcherzykiem dominującym 10.16 mm
    Wyszedł też mięśniak śródścienny 15mm, nie modelujący ściany macicy - powiedział, że nie ma wpływu na zajście w ciążę.

Pogadałam z nim o progesteronie, powiedział, że jeszcze pomyślimy w sobotę - bo idę na drugi monitoring wtedy (w dniu wyjazdu nad morze 😆) . Ale że ogólnie zalecenia są takie, że po zobaczeniu pozytywnego testu, żeby dmuchać na zimne, przepisuje się progesteron do 11 tygodnia ciąży?? Coś w ten deseń. Żeby zarodek dobrze się osadził.

Co do plamień okołomiesiączkowych, powiedział, że one mogą być i nie oznacza to nic złego - na ten moment.

Tylko ta jego teoria o seksie mnie martwi. Powiedział, że seks jeszcze dzisiaj może być, ale że kolejny dopiero w sobotę w dniu spodziewanej owulacji 🙈 no nie wiem co robić, bo przynajmniej piątek byłby dla mnie bardziej bezpieczny i chyba go nie posłucham aż tak 😆 będę robić owulaki i pomyślę. Jedna apka mi pokazuje że owulka będzie w piątek, inna że w sobotę. Za duże ryzyko moim zdaniem, żeby z tym czekać aż tak.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 września, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Górska 7dpo miałam 11.10 ng/ml

Jestem po monitoringu.
    9 dc

Endometrium 7.68 mm
    Prawy jajnik z pęcherzykiem dominującym 10.16 mm
    Wyszedł też mięśniak śródścienny 15mm, nie modelujący ściany macicy - powiedział, że nie ma wpływu na zajście w ciążę.

Pogadałam z nim o progesteronie, powiedział, że jeszcze pomyślimy w sobotę - bo idę na drugi monitoring wtedy (w dniu wyjazdu nad morze 😆) . Ale że ogólnie zalecenia są takie, że po zobaczeniu pozytywnego testu, żeby dmuchać na zimne, przepisuje się progesteron do 11 tygodnia ciąży?? Coś w ten deseń. Żeby zarodek dobrze się osadził.

Co do plamień okołomiesiączkowych, powiedział, że one mogą być i nie oznacza to nic złego - na ten moment.

Tylko ta jego teoria o seksie mnie martwi. Powiedział, że seks jeszcze dzisiaj może być, ale że kolejny dopiero w sobotę w dniu spodziewanej owulacji 🙈 no nie wiem co robić, bo przynajmniej piątek byłby dla mnie bardziej bezpieczny i chyba go nie posłucham aż tak 😆 będę robić owulaki i pomyślę. Jedna apka mi pokazuje że owulka będzie w piątek, inna że w sobotę. Za duże ryzyko moim zdaniem, żeby z tym czekać aż tak.

Mój ginekolog mówił jak Twój jak chodziłam na monitoring, jeszcze nie zrobiłam jak kazał, w tym cyklu zamierzam chociaż owulację robię wg kalendarza bo od 3 cykli mam tak samo...zobaczymy ;p

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Hope9411 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    🍀aandzia dziękuję ❤️ 11-18.09 😊 więc jest spora szansa, że i @ i owulka będzie w Egipcie 😅
    Widzę że obie czekamy 😀 ja jeszcze jutro zrobię test dla pewności i mam nadzieję że jak najszybciej skończy się to oczekiwanie a zacznie nowy cykl 🤞
    Trzymam kciuki za Egipt 🍀🥰

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
    08.2026 HCG
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda, Andzia, ale ze teoria żeby nie współżyć za często w trakcie płodnych?

Powiem wam że trochę o tym czytałam ostatnio, i plemniki potrzebują minimum 12 godzin do regeneracji, więc co 24 h brzmi rozsądnie.
    Ktoś ostatnio pisał że starał się codziennie w szczęśliwym cyklu więc kurcze może to zależy wszystko od jakości nasienia?

Ja już sama nie wiem, i tak jak pisała Flora dla mnie ten okres okoloowulacyjny też jest najbardziej stresujący… czy aby na pewno zrobiliśmy wszystko co się dało 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 12:11

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 września, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natix wrote:

Powiem wam że trochę o tym czytałam ostatnio, i plemniki potrzebują minimum 12 godzin do regeneracji, więc co 24 h brzmi rozsądnie.
    Ktoś ostatnio pisał że starał się codziennie w szczęśliwym cyklu więc kurcze może to zależy wszystko od jakości nasienia?

Mi ginekolog w przedostatnim cyklu kazał co dwa dni do owulacji tak żeby wypadło w owulacje i dzień po owulacji też wskazane. Jeszcze się nie zastosowałam do tego więc nie mam zdania, zobaczę teraz w tym cyklu. Ogólnie według mnie to loteria, moja bratowa miała jedno <3 dwa dni przed owulacją i zaszła w ciąże. Ja w pierwszej ciąży miałam 1 <3 i też zaskoczyło. Nie wiem od czego to zależy....

mistyreal, natix, Elgenda lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Metis Znajoma

Wysłany: 8 września, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Staram się czytać na bieżąco, więc przede wszystkim gratuluję wszystkich pozytywnych pozytywnych testów i tulę 🫂 za biele. Za pozostałe niezmiennie trzymam kciuki!

U mnie dzisiaj 13 dc, powinnam być tuż przed owulacją, ale jakoś za bardzo nie zauważam śluzu, mimo że zazwyczaj 13 dc to już go bardzo odczuwam. Libido niby poprawnie większe. Testów LH nie stosuję, kieruję się obserwacją ciała, stąd martwi mnie ten brak śluzu, bo raczej książkowo u mnie te cykle przebiegały, z widocznie zmieniającym się śluzem.
    Zastanawiam się, czy nie pójść jutro na wizytę do ginekologa na monitoring owulacji i dowiedzieć się, jak to wygląda w tym cyklu...

mistyreal, Marcycha, mommytobe lubią tę wiadomość

Starania od 06.2026 (4cs)
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 8 września, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natix wrote:

Ja już sama nie wiem, i tak jak pisała Flora dla mnie ten okres okoloowulacyjny też jest najbardziej stresujący… czy aby na pewno zrobiliśmy wszystko co się dało 🤯
    Mi się udało zajść 2 razy jak współżyliśmy codziennie i to po 2-3 razy 🤣 teraz tak nie robimy i nie udaje się, ale to dlatego że nie mamy po prostu czasu albo nie mamy jak

natix, Elgenda lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 8 września, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natix, Andzia no to jest mega stresujące 😂
    No nic, zrobię jak przykazał- dzisiaj, żeby zabezpieczyć ewentualny piątek i w sobotę, żeby już docelowo trafić 🙈😆
    Masakra 😱

Glorietka z tym progesteronem jak widać, też są różne teorie. Mój powiedział, że daje się profilaktycznie, Twoja mówi żeby powtorzyć i dopiero zadecydować. No można zwariować...

natix lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 8 września, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staraliśmy, co dwa dni..udało się w cyjlu, w którym byłam przekonana, że nic z tego 🤣 temperatura swoje, śluz swoje, samopoczucie swoje 🤷‍♀️ myślę, że nie przewidzisz idealnie. Jak się zgra plemnik z jajeczkiem, to się zgra🤞
    Ale przed testowaniem czułam, że mnie łamie w kościach. Potem niestety mnie rozłożyło + zapalenie ucha. Skończyło się antybiotykiem. Niby to nie wpłynęło na poronienie..ale kto wie 🤷‍♀️

U mnie ten sezon na pewno na -. Stary się jeszcze rozchorował, więc okienko nam na 99.9% przepadło 🤣
    Marcycha, możesz mnie wykreślić z testowania, spokojnie sobie poczekam na @ :)

Marcycha lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 8 września, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Hope ja też jutro proforma zatestuje, ale temperatura mi jeszcze spadła do 36,54 więc fajnie byłoby jakby szybciej się @ rozkręciła

Oby egipskie warunki sprzyjały płodności 😶😅 chociaż ja obstawiam, że muszę ogarnąć endokrynologa zanim uda się zajść i mąż badanie nasienia.. Ale będziemy myśleć o badaniach po powrocie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 13:14

GórskaDziewczyna, mistyreal, Elgenda, Hope9411 lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My startujemy jutro z maratonem😉
    Wcześniejsze cykle mniej więcej co 2 dni, i zawsze było ❤️ w dzień owulacji albo dzień przed i nic z tego…
    Więc może w tym szaleństwie jest metoda, na koniec miesiąca się okaże czy sprawdzona🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 13:52

Elgenda, Metis, mommytobe lubią tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ