SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 8 września, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, proszę nie trać nadziei, na pewno nie raz sama czytałaś o tych cudach i to nie są jednorazowe akcje. Wierzę, że i Was spotka ten cud, ale tymczasem oczywiście trzymam kciuki za stymulację i testowanie na koniec miesiąca, ewentualnie szybkie uzupełnienie hajsu w klinice. Jak nie Wam to się przyda innym 😄
    Czy dostałaś jakieś zalecenia co do suplementacji na poprawę jakości komórek?

mistyreal lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Hope9411 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    🍀Hope ja też jutro proforma zatestuje, ale temperatura mi jeszcze spadła do 36,54 więc fajnie byłoby jakby szybciej się @ rozkręciła

Oby egipskie warunki sprzyjały płodności 😶😅 chociaż ja obstawiam, że muszę ogarnąć endokrynologa zanim uda się zajść i mąż badanie nasienia.. Ale będziemy myśleć o badaniach po powrocie 😊

U mnie też temperatura nisko już mnie brzuch boli więc obstawiam że nawet nie zdążę zrobić jutro testu.

Ja mojego meza dziś zapisałam na badania nasienia jak okaże się że u niego wszystko gra to odpuszczamy będzie to będzie, nie to syn będzie jedynakiem..:( w 1 ciąży i tej cp właśnie zaszłam jak staraliśmy się z luźnym podejściem, bez sprawdzania śluzu temperatur i wszystkich objawow po owulacji… jestem już zmęczona tym i przytłoczona dlaczego wtedy się udało a teraz tak ciężko :(

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
    08.2026 HCG
  • Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wkoncu się 🐒skończyła czekam aż będę mogła działać zastanawiam się czy zrobić ten cykl bardziej na luzie bez temperatury testów i wogole ale czy ja wytrzymam nie mierząc temperatury och nie wiem nie wiem . Testy odpuszczam w tym cyklu w poprzednim mi się nie zgrał z śluzem temperatura i niepotrzebny stress . Co będzie to będzie ale pod koniec miesiąca tak jak jestem wpisana będę testować .

Trzymam kciuki za dziewczyny które jutro testują
    W poprzednim miesiącu był wysyp || kresek na początku może tym razem więcej kresek pojawi się w połowie albo pod koniec miesiąca trzymam za wszystkie starające kciuki
    Jeśli któraś straciła nadzieje czy wiarę ja wierzę za was że się uda i tego się trzymajmy

mistyreal, GórskaDziewczyna, Izaiza, Aureola94, Arola_87 lubią tę wiadomość

• mommytobe Autorytet

Wysłany: 8 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza. Rozmawialiśmy na temat tamtej punkcji bo dostałam wszystkie dokumenty z procedury już żeby wiedzieć co i jak. Pobrano dokładnie 23 pęcherzyki. Było w nich niby aż 7 oocytów z czego tylko jeden był prawidłowy zdolny do zapłodnienia ale się nie zapłodnił. Według lekarza to naprawdę słaby wynik i stwierdził, że nasze szanse na ciąże spadają aktualnie jeszcze bardziej skoro nawet przy takiej ilości pęcherzyków tak naprawdę tylko jedna komórka była prawidłowa. Dodając do tego moje problemy z endometrium i resztę to naprawdę musi stać się cud żeby się udało.
    Teraz jesteśmy w trakcie cyklu ze stymulacją ale żeby próbować naturalnie- bo nadal nie ma pieniędzy w klinice. Jak tylko będą pieniądze to ruszamy z długim protokołem i będziemy dążyli do uzyskania jak największej ilości komórek żeby trafiła się jakaś prawidłowa i prawidłowo się zapłodniła.
    Niestety ale już chyba całkiem straciłam nadzieję, że uda się naturalnie, z miesiąca na miesiąc coraz bardziej pod górę.

Trzymajcie kciuki żeby pieniądze szybko pojawiły się w klinice i żebyśmy mogli szybko podejść do kolejnej procedury bo czas działa wyjątkowo bardzo na naszą niekorzyść.

A jeśli w tym cyklu będzie owulacja to zapiszę się jeszcze na testowanie pod koniec miesiąca. W sobotę się okaże czy coś z tego będzie.

Modlę się o cud dla Was 🙏💖

Marcycha, Izaiza, mistyreal lubią tę wiadomość

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Wrzesień 2026 - 5cs
    ✨ 19 września - testowanie 🤞
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, trzymam za Was kciuki ❤️ z ty.i dofinansowaniami to tak wiele placówek już nie ma środków na procedury :( to finansowanie powinno być dostosowane do zapotrzebowania.

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
  • Foggy Ekspertka

Wysłany: 8 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️
    Ana, czytam takie wiadomości jak Twoja i od razu mi głupio, że narzekam.. trzymam kciuki, jak nie kasa to naturalne cuda też bywają❤️

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Hope mnie brzuch też boli, do tego plecy i chyba najbardziej jajniki .. czasem trzeba odpuścić i wtedy może się uda 😞 i tak podziwiam wszystkie z was co dają radę tak długo się starać.. nie wiem czy ja bym psychicznie to udźwignęła
    Jesteś mega silna ❤️

Hope9411 lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Hope9411 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️
    Ana, czytam takie wiadomości jak Twoja i od razu mi głupio, że narzekam.. trzymam kciuki, jak nie kasa to naturalne cuda też bywają❤️

Właśnie dotarłam też do Twojej wiadomości Ana i jest mi bardzo przykro że musisz przechodzić przez taką ciężką drogę..
    Jest mi głupio i wstyd że narzekam powinnam zmienić nick 🤷🏻‍♀️

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
    08.2026 HCG
  • Czekająca7 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    u mnie 8dpo piersi luźne, zero dyskomfortu, zupełnie jakby nie działo się nic i pewnie się nie dzieje :( mam jakiegoś doła :( najchętniej kupiłabym bilety na urlop zimowy może gdzieś do Azji ale sobie myślę a może do wtedy się uda i to ryzykowny kierunek :( tak mi żal tych moich biochemów, przeogromnie. Bo to była prawdopodobnie tylko wina tego że lekarz nie wpadł na to żeby mi przepisać progesteron. Jak to możliwe że za dwoma pierwszymi próbami się udało a teraz tyle czasu nic??? Ech :(
    Sorry za użalanie się nad sobą ale mam jakiś depresyjny nastrój

Rozumiem Cię :( 🫂 Wiem, że łatwiej napisać niż się z tego cieszyć, ale to, że udało się zajść w ciążę 2 razy to na prawdę dobry znak i ten 3ci raz również się musi udać. Ja też odkładałam wiele wyjazdów, o ostatecznie czas minął a ja ani nie wybrałam się w ciepłe miejsca, ani nie jestem w ciąży... Teraz celujemy w wycieczki z możliwością ich odwołania, więcej to kosztuje, ale nie ma odkładać życia na potem. A jak się nastrój poprawki wyjazdem to myślę, że to też może sprzyjać II kreską :)

Ja miałam dziś testować, ale jestem w takiej sytuacji, że nie miałam jak kupić testu cały dzień. Przekładam testowanie na jutro. Może to i lepiej bo więcej dni po owu to będę miała jasność sytuacji. Też nie czuję zupełnie nic, więc dużych nadziei nie pokładam w tym cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 23:25

Foggy, Elgenda lubią tę wiadomość

01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
    04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)

👩🏻 AMH: 3
    ❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
    ✅ Kariotyp
    ✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona

👦🏻:
    ❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 ml | Ruch postępowy 30%
    ✅ Kariotyp
    ✅ Hormony i posiew
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 8 września, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca 💚

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 8 września, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny ściskam was w waszych rozterkach 🫂 i jednocześnie rozumiem..

Ja jakoś czekam spokojnie do testu.. boje się chyba nawet mieć jakąś nadzieję bo się znów zawiodę 😞
    Tym bardziej że ten cykl jest ostatni bo będzie przerwa jeden cykl na pewno bo owu wypadnie kiedy mąż będzie w DE więc kolejne starania dopiero końcem października 😐
    Yhhhh na to wszystko.. 🙄

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 9 września, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam ginekologa to ciekawe co mi powie, czy coś się dzieje bo chce wziąć luteinę żeby nie przeciągać cyklu w nieskończoność

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Metis Znajoma

Wysłany: 9 września, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dobra wiadomość, owulacja jednak chyba wystąpiła / wystąpi. 14 dc, śluz typowe białko jaja kurzego, do tego bolący jajnik i piersi 🤞w poprzednich cyklach w dni płodne ❤️ co 2-3 dni, tym razem udzieliła mi się szalona metoda, o której wspominały niektóre z Was i też próbujemy codziennie 🙈 zobaczymy….
    Powoli wchodzę w moją najmniej ulubioną fazę czyli oczekiwania na testowanie. Ja akurat z tych, gdzie czas przed owulacją i w dni płodne mnie mnie stresuje, a raczej daje mi nadzieję i dużo energii.
    Ale potem, jak już czekam na testowanie to zawsze mam kryzys… zobaczymy jak tym razem

GórskaDziewczyna, Izaiza, Kompotlinka, Elgenda, mistyreal, Monia•, Marinella lubią tę wiadomość

Starania od 06.2026 (4cs)
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 9 września, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za przyrost 😞

Nikaaa_, Dawdler34, GórskaDziewczyna, Skowronek, Izaiza, Metis, Gosiaczkova, mommytobe, Lisia00, aaandzia, Kompotlinka, Elgenda, Maalwii, mistyreal, Szept_Flory, Arola_87, Monia•, Hope9411, Marinella lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 9 września, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza. Rozmawialiśmy na temat tamtej punkcji bo dostałam wszystkie dokumenty z procedury już żeby wiedzieć co i jak. Pobrano dokładnie 23 pęcherzyki. Było w nich niby aż 7 oocytów z czego tylko jeden był prawidłowy zdolny do zapłodnienia ale się nie zapłodnił. Według lekarza to naprawdę słaby wynik i stwierdził, że nasze szanse na ciąże spadają aktualnie jeszcze bardziej skoro nawet przy takiej ilości pęcherzyków tak naprawdę tylko jedna komórka była prawidłowa. Dodając do tego moje problemy z endometrium i resztę to naprawdę musi stać się cud żeby się udało.
    Teraz jesteśmy w trakcie cyklu ze stymulacją ale żeby próbować naturalnie- bo nadal nie ma pieniędzy w klinice. Jak tylko będą pieniądze to ruszamy z długim protokołem i będziemy dążyli do uzyskania jak największej ilości komórek żeby trafiła się jakaś prawidłowa i prawidłowo się zapłodniła.
    Niestety ale już chyba całkiem straciłam nadzieję, że uda się naturalnie, z miesiąca na miesiąc coraz bardziej pod górę.

Trzymajcie kciuki żeby pieniądze szybko pojawiły się w klinice i żebyśmy mogli szybko podejść do kolejnej procedury bo czas działa wyjątkowo bardzo na naszą niekorzyść.

A jeśli w tym cyklu będzie owulacja to zapiszę się jeszcze na testowanie pod koniec miesiąca. W sobotę się okaże czy coś z tego będzie.
    AnaHope, nie trać nadziei. A próbowałaś diety na wsparcie komórki jajowej? Są diety, które mają cechy właśnie na polepszenie jakości. + dawka q10 (ubinichol) 600mg ? Ja się ostro za to biorę, jak wrócę do domu

Marcycha lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Aaleksaandraak Znajoma

Wysłany: 9 września, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję u mnie dzisiaj biało, ale to dopiero 7/8 dpo więc daję sobie jeszcze czas na testowanie do niedzieli, bo przy ostatniej ciąży test ledwo widoczny wyszedł mi dopiero jakiejś 11/12 dpo.

Ściskam wszystkie i trzymam mocno kciuki za jak najszybsze powodzenie misji ❤️

GórskaDziewczyna, Izaiza, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 9 września, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka! Mocno trzymam kciuki za betę 🤞❤️
    A za wszystkie biele przytulam 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 08:21

Glorietka lubi tę wiadomość

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 września, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka trzymam kciuki!

Ja od wczoraj mam bóle jajników...i brajan ma się u mnie świetnie

Glorietka lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

17.09.2026 - testowanie 1cs 🤞
    07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • MagBab Nowa

Wysłany: 9 września, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34, słyszałam, że na pęcherzyk dominujący można wziąć zastrzyk, chyba to się Oviterel nazywało, ale nie jestem pewna. Niemniej moja Pani doktor powiedziała, że jak to drugi raz się powtórzy, to wtedy mnie gdzieś wyśle. Ze swojej strony tego nie zaproponowała. W ten sposób zastanawiam się, czy nie zmienić ginekologa.

Na ten etap czekam na badania insuliny, które zrobię w pt. Od wczoraj zaczęłam robić też testy owulacyjne. Jest kreska, ale jasno czerwona, nie dominująca. Dzisiaj jest 10. dzień cyklu, wczoraj był 9. Wydaje mi się, że owulacja przyjdzie albo między 12. a 14. dniem cyklu ze względu na wcześniejszy lek, albo między 16. a 18. dniem cyklu.

Jeśli chodzi o innego gina, jeszcze nie zdecydowałam, ale ewentualnie w przyszłym tygodniu mogę zadzwonić do kliniki niepłodności, ale tam chcą zaczynać od testu na chlamydię, a później drożności.

Natomiast drugi jest profesorem i ordynatorem w szpitalu, podobno dobry, ale potrafi czasami być opryskliwy. Opinie są u niego podzielone. Niemniej akurat znam przypadek, że dziewczyna nie miała pęcherzyków, komórek, miała nadciśnienie, problemy z tarczycą itd., a teraz ma już na świecie ponad rocznego synka.

• Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 9 września, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka trzymamy🤞🤞

Aaleksaandraak- jak to mówią - piłka w grze!🤭 Jestesmy na podobnym etapie, ja dziś 8dpo

W ogóle, z rana już miałam załamkę bo temperatura leciutko spadła. Na szczęście istnieje ejaj, wytłumaczył mi, że nawet gdyby to był spadek na @ to jeszcze raczej za wcześnie na niego, i że być może to ten implantacyjny🫣🤞

Marcycha, Aaleksaandraak, GórskaDziewczyna, Glorietka, Hope9411, Marinella lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ