SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Izaiza Znajoma

Wysłany: 8 września, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już koniec @, więc u nas też zaczyna się maraton 😂 w tym cyklu odpuszczam testy owulacyjne, będziemy serduszkować co drugi dzień, raz się to zakończyło ciążą, więc może uda się i tym razem 😄

GórskaDziewczyna, aaandzia, Metis, Marcycha, Elgenda, Aureola94, Kompotlinka, Lisia00, Hope9411, Axana lubią tę wiadomość

👩🏻’94 🧔🏻‍♂️’92
    Niedoczynność tarczycy/hashimoto, endometrioza

03.2024 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
    03.2025 - poród CC, dziewczynka 🩷

2026 - starania o kolejne dziecko
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety rozłąka na czas przed owulacyjny ( mąż wyjeżdża), i trochę mnie to stresuje, ale dzień przed owulacja i w owulacje mam nadzieje, że się uda.

mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość

🩷 - 6.24
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowuż chyba się coś rozregulowało, dziś 14 dzień cykly a śluzu płodnego brak o.o

Metis lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, ja to się nie sugeruje śluzem, u mnie ostatnio Sahara a owulacja była… loteria🫠

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • MagBab Nowa

Wysłany: 8 września, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po kilku dniach nieodzywania się. Przeczytałam kilka wpisów. Gratuluję dziewczynom oczekującym na Maleństwo. Trzymam kciuki za te, które testują. ❤️

Ja obecnie mam trochę mętlik w głowie, bo Lametta spowodowała, że pęcherzyk urósł, ale był na tyle duży, że zmienił się w torbiel. W pewnym momencie przestał rosnąć, ale też nie pękł — zmniejszył się i obkurczył do 13 mm.

Po Lametcie strasznie źle się czułam — miałam zawroty głowy, opuchnięcia i zatrzymywanie wody w organizmie. Aż pewnego dnia nie mogłam prawie pisać długopisem w pracy.

Zastanawiam się, czy w kolejnym cyklu brać ten lek. Nie mniej jednak, przy mojej tachykardii może się okazać, że nie będę mogła go przyjmować. Do konsultacji z ginekologiem.

W międzyczasie byłam u endokrynologa. Stwierdził, żeby zbadać insulinę, ponieważ gdy glukoza jest na granicy, to właśnie insulina może, ale nie musi, blokować uwolnienie pęcherzyka, stworzenie pęcherzyka dominującego, jego pęknięcie i uwolnienie komórki jajowej.

W tym tygodniu idę zrobić badania i zobaczymy, co z tego wyniknie. Niestety, jest podejrzenie PCOS. Obecnie mam jednak specjalną dietę oraz suplementację, więc może uda się to wykluczyć i jakoś sobie z tym poradzimy.

Jestem dobrej nadziei. ❤️

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagBab, a nie dostałaś nic na pęknięcie? Mam mieć kolejny cykl na lametta ale z monitoringiem + mam dostać zastrzyk na pęknięcie.
    Mam co prawda mieszane odczucia ale topiący brzytwy się chwyta..

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Metis Znajoma

Wysłany: 8 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    U mnie znowuż chyba się coś rozregulowało, dziś 14 dzień cykly a śluzu płodnego brak o.o
    To prawie tak samo jak u mnie, 13dc i brak śluzu. Jutro mam wizytę u gina to przy okazji zrobię monitoring owulacji i może się coś dowiem, może będzie tak jak pisze natix, śluzu brak a owulacja będzie. Chociaż z tego co wiem to ma on znaczenie na powodzenie, wpływa pozytywnie na ruchliwość i przeżywalność plemników, więc lepiej żeby go przybyło...

Starania od 06.2026 (4cs)
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis wrote:
    To prawie tak samo jak u mnie, 13dc i brak śluzu. Jutro mam wizytę u gina to przy okazji zrobię monitoring owulacji i może się coś dowiem, może będzie tak jak pisze natix, śluzu brak a owulacja będzie. Chociaż z tego co wiem to ma on znaczenie na powodzenie, wpływa pozytywnie na ruchliwość i przeżywalność plemników, więc lepiej żeby go przybyło...

Mi lekarka mówiła że w środku mam sporo, tylko po prostu nie wypływa, to też zależy od metody sprawdzania, ja raczej unikam „grzebania” i sprawdzam tylko na bieliźnie.

Metis, Marcycha lubią tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 04.2026 Pregna Start
  • Liamka09 Znajoma

Wysłany: 8 września, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś test (9dpo), nie wytrzymałam do jutra. Nie zdziwiłam się bielą ⚪. Nie ma nawet cienia cienia. Nadzieja nadal jest. Następny test robię 11 dpo czyli 10 września. 🤞🏻

Axana lubi tę wiadomość

👩 '00 🧒 '96 + 🐱

Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
    Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend.
  • Foggy Ekspertka

Wysłany: 8 września, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 8dpo piersi luźne, zero dyskomfortu, zupełnie jakby nie działo się nic i pewnie się nie dzieje :( mam jakiegoś doła :( najchętniej kupiłabym bilety na urlop zimowy może gdzieś do Azji ale sobie myślę a może do wtedy się uda i to ryzykowny kierunek :( tak mi żal tych moich biochemów, przeogromnie. Bo to była prawdopodobnie tylko wina tego że lekarz nie wpadł na to żeby mi przepisać progesteron. Jak to możliwe że za dwoma pierwszymi próbami się udało a teraz tyle czasu nic??? Ech :(
    Sorry za użalanie się nad sobą ale mam jakiś depresyjny nastrój

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 8 września, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Foggy 🫂🫂 rozumiem... też się zastanawiam czemu to tak działa 😞 też cierpię przez ten Biochem ... i potrafię sobie wyobrazić Twoje emocje skoro tyle czasu już upłynęło od nich a cały czas tylko ⚪️
    Bardzo mocno tulę i trzymam kciuki bo w końcu się uda... skoro wcześniej doszło do zaplodnienia to kolejny raz w końcu też dojdzie 🫂 a ze wsparciem progesteronem zakończenie będzie szczęśliwe ❤️

Foggy lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy przytulam 🫂🫂 daj sobie czas na bycie smutną, czasem trzeba. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że uda się szybciej niż myślisz 🙂
    Sama mam często doła przez to życie w zawieszeniu. Z jednej strony chciałabym zmienić pracę żeby się rozwijać, a z drugiej boję się, że akurat się uda a w tej mam umowę na czas nieokreślony, pracuję zdalnie i mam na prawdę super zespol.
    My w zeszłym roku się wstrzymywaliśmy z urlopem zimowym właśnie z myślą o ciąży. Nie udawało się mówię raz się żyje i kupiliśmy wycieczkę do Egiptu. Tego samego dnia wieczorem rozbolał mnie brzuch i od niechcenia zrobiłam test i był pozytywny. A dzień wcześniej biały 🙈

Jeśli chodzi o taktykę na ten cykl to my chyba uderzymy w co 2 dni. Ostatnio było codziennie. Poprzednie cykle co 2 dni. W cyklu którym się udało nie pamiętam jak było ale na pewno nie codziennie 🤭

Jutro idę do nowego ginekologa mam nadzieję, że wizyta będę owocna i dowiem się coś więcej niż „proszę się starać wszystko ok”. Licze na wskazanie kierunku od jakich badań zacząć dalszą diagnostykę. Trzymajcie kciuki za moje endometrium, zmieniłam trochę suplementację i dietę aby sprzyjała rośnięciu endometrium, więc mam nadzieję, że będzie grubsze niż 6 mm.

Marcycha, Foggy, mistyreal, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 8 września, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gorzka, a masz jeszcze testy owu? Może zrób jak masz, to będziesz coś więcej wiedziała.

👑 Czekająca jesteś?

Kompotlinka, Czekająca7 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Aureola94 Znajoma

Wysłany: 8 września, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natix wrote:
    My startujemy jutro z maratonem😉
    Wcześniejsze cykle mniej więcej co 2 dni, i zawsze było ❤️ w dzień owulacji albo dzień przed i nic z tego…
    Więc może w tym szaleństwie jest metoda, na koniec miesiąca się okaże czy sprawdzona🙈

Razem startujemy z maratonem w takim razie 😂❤️

natix lubi tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 8 września, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler, super, że na kolejny cykl będziesz miała takie wsparcie farmakologiczne 🫶

Foggy 🫂 tak, daj sobie przestrzeń na smutek 🙏
    Ja lecę w listopadzie do Azji, stwierdziłam że już trudno, będzie co będzie.

Współczuję Wam biochemów, to kolejna blokada w głowie :(

aaandzia, Dawdler34, Foggy, mistyreal lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 8 września, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Gorzka, a masz jeszcze testy owu? Może zrób jak masz, to będziesz coś więcej wiedziała.

👑 Czekająca jesteś?
    Tak nie staramy się teraz, nie robię testów, ale zdziwilam się że jeszcze się nic nie szykuje 😂

Marcycha lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Axana Autorytet

Wysłany: 8 września, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsze dwie ciąże jestem prawie pewna że są ze stosunku z dnia owulacji. Z kolei trzecia to były dwa zbliżenia przed owu na 3 i 2 dni przed i pykło 😅 nie wiem czy jest jakaś idealna metoda 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 22:15

Elgenda, mistyreal lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza. Rozmawialiśmy na temat tamtej punkcji bo dostałam wszystkie dokumenty z procedury już żeby wiedzieć co i jak. Pobrano dokładnie 23 pęcherzyki. Było w nich niby aż 7 oocytów z czego tylko jeden był prawidłowy zdolny do zapłodnienia ale się nie zapłodnił. Według lekarza to naprawdę słaby wynik i stwierdził, że nasze szanse na ciąże spadają aktualnie jeszcze bardziej skoro nawet przy takiej ilości pęcherzyków tak naprawdę tylko jedna komórka była prawidłowa. Dodając do tego moje problemy z endometrium i resztę to naprawdę musi stać się cud żeby się udało.
    Teraz jesteśmy w trakcie cyklu ze stymulacją ale żeby próbować naturalnie- bo nadal nie ma pieniędzy w klinice. Jak tylko będą pieniądze to ruszamy z długim protokołem i będziemy dążyli do uzyskania jak największej ilości komórek żeby trafiła się jakaś prawidłowa i prawidłowo się zapłodniła.
    Niestety ale już chyba całkiem straciłam nadzieję, że uda się naturalnie, z miesiąca na miesiąc coraz bardziej pod górę.

Trzymajcie kciuki żeby pieniądze szybko pojawiły się w klinice i żebyśmy mogli szybko podejść do kolejnej procedury bo czas działa wyjątkowo bardzo na naszą niekorzyść.

A jeśli w tym cyklu będzie owulacja to zapiszę się jeszcze na testowanie pod koniec miesiąca. W sobotę się okaże czy coś z tego będzie.

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 8 września, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie usłyszałam teorię, która mną poruszyła, że to dziecko wybiera sobie rodziców.
    Wobec tego życzę nam byśmy jak najszybciej zostały(zostali) wybrane(ni) przez nasze najwspanialsze dzieci 🥹💚
    Kochanie tu jesteśmy 👋👋

natix, GórskaDziewczyna, Hope9411, Amelia96, Kompotlinka, Axana, Liamka09, Czekająca7, mistyreal, Lisia00, Marinella, Skowronek, Izaiza, Dawdler34, aaandzia lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha też o tym słyszałam, ale jak to teraz przeczytałam to aż mnie ciarki przeszły🥹

Ana🫂 mimo wszystko trzymam za Was mocno kciuki✊🏼❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 20:31

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 04.2026 Pregna Start
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ