Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Marinella Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Jejku, to już całkiem późno. Ja się dowiedziałam w 13 tyg ale ciąża się zatrzymała w 10 i też to ciężko przeżyłam, też miałam łyżeczkowanie i kazali odczekać trzy cykle.

Tak tak, znamy. Na prenatalnych wada izolowana płodu układu moczowego. Walczyliśmy o dziecko miesiąc czasu, niestety nieskutecznie. Amniopunkcja nie wykazała żadnych wad genetycznych tylko no cóż mieliśmy dużego pecha.

Ale wiadomo jak to jest trzeba żyć dalej, najgorsze to czekanie na to zielone światło bo człowiek traci ten czas na czekanie, ale cóż dziewczyny wszystko będzie dobrze , mam nadzieję ze bedzie nam dane mieć zdrowe dziecko. Chociaż jak sie nam uda kiedyś to prenatalne to bedzie dla nas masakra jakas, ale ważne ze są 🙈

Sorka ze Wam tu zabrudzam ten pozytywny początek miesiąca nasza historia :/

Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki, chociaż sama nie mogę sie starac to każdej z Was kibicuje i bardzo sie cieszę na każde dwie kreseczki ! 🥰

mistyreal lubi tę wiadomość

• Niki29 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawiła się @ ja już straciłam nadzieję na ten cykl, w marcu miałam taką sytuację że dostałam normalnie @ a później po 2 tygodniach okazało się że to ciąża. Skończyło się łyżeczkowaniem gdyż serce przestało bić a beta nie przyrastała prawidłowo. Teraz za każdym razem zastanawiam się czy to miesiączka - test z moczu rano wyszedł negatywny, mąż mnie wysyła na betę z krwi żeby się upewnić. Myślicie że beta z krwi w mojej sytuacji ma w ogóle sens?

• GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki29 wrote:
    U mnie pojawiła się @ ja już straciłam nadzieję na ten cykl, w marcu miałam taką sytuację że dostałam normalnie @ a później po 2 tygodniach okazało się że to ciąża. Skończyło się łyżeczkowaniem gdyż serce przestało bić a beta nie przyrastała prawidłowo. Teraz za każdym razem zastanawiam się czy to miesiączka - test z moczu rano wyszedł negatywny, mąż mnie wysyła na betę z krwi żeby się upewnić. Myślicie że beta z krwi w mojej sytuacji ma w ogóle sens?

Jeśli miałaby zapewnić czy spokój to ma jak najbardziej sens

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• Marinella Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki29 wrote:

Bardzo mi przykro, wiem przez co przeszłaś. Dziwna sytuacja z tą miesiączka chociaż słyszałam że tak się czasami zdarza, że miesiączka wcale nie oznacza braku ciąży.

Ciężko mi sie odnieść do tego co powinnaś zrobić ale w sumie skoro miałaś taką historię to moze warto tą betę zrobić. Nie wiem, nie pomogę :/

• natix Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler 🫂 mam nadzieję że jednak Wam się uda, dobrze że macie plan i działacie❤️ Dawaj znać jak po wizycie u gina

Marinella, nie wyobrażam sobie jakie to uczucie, tule mocno🥺

Elgenda, ja mam 9 września pierwszy monitoring🤭

Andzia, Iza, Niki🫂 oby ten miesiąc był nasz❤️

SzeptyFlory, jak u Ciebie?

Marinella, Niki29, Elgenda, mistyreal, Szept_Flory lubią tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze pieczone 😳 jeden dzień mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia.
    Witam wszystkie staraczki i te z wątków poprzednich i te które dopiero dołączyły. 👋
    Oby ten miesiąc był dla nas łaskawy i obrodził w wymarzone kreseczki ⏸️ ✊🍀
    Co do testowania to jeszcze się wstrzymam z podaniem konkretnej daty bo jutro mnie czeka monitoring owulacji 🫧

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 22:21

Kompotlinka, Zizu952, Elgenda, mistyreal, aaandzia, GórskaDziewczyna, Gosiaczkova, Bibi122, Marcycha lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Stałe leki:
    ▪️ Eutyrox,
    ▪️ Ascofer
    ▪️ Encorton
    ▪️ Acard
    ▪️ Inozytol
    ▪️ Kwas omega 3
    ▪️ Kwas foliowy metylowany
    ▪️ Wit. D3 4000
    ▪️ Neoparin 💉
    Do owulacji :
    ▪️ Lametta (3-7 dc)
    ▪️ Olej z wiesiołka
    ▪️ Zioła Ojca Sroki 3
    ▪️ NAC
    Po owulacji :
    ▪️ Cyclogest
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Ja standardowo też zostawiam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Trzymam kciuki za wszystkie testujące, a za Ciebie Kompotlinka to już w ogóle super wielkie i mam nadzieję, że w tym miesiącu zaskoczy i w październiku zobaczysz w końcu ⏸️

We wrześniu mam urodziny, także apeluję o dużą pomyślność i wysyp szczęścia w postaci dużej ilości kreseczek dla wszystkich 🥳😊
    Dziękuję! 😘 Liczę na moc Twoich kciuków! 😉

_Dysia_ lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
    10.26 konsultacja andro?⏳️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Mam wyniki.. amh 0.19ng/ml ... w połączeniu z fsh 10.3 jest słabo :(
    Dobrze, że pójdę jutro do gin, będzie 6dc to zobaczy jak z tymi pęcherzykami..
    Jest mo strasznie, strasznie smutno 😞
    Przykro mi, domyślam się co czujesz. 🫂 Ale pamiętaj, że taki wynik nie przesądza definitywnie. Jak wiemy- starania to jedna wielka loteria. Daj znać jutro po wizycie co powie lekarz. 🤞

mistyreal, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
    10.26 konsultacja andro?⏳️
  • Zizu952 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler 🫂 nie skreślaj nic, tak jak dziewczyny piszą, z gorszymi wynikami udawało się naturalnie u niektórych!

Niki jeśli oszczędziłoby Ci to nerwów na najbliższe 2 tygodnie to może warto zrobić?

Marinella 🫂🫂🫂 bardzo mi przykro, że Was to spotkało, trzymam kciuki za zielone światło

Ja wstępnie poproszę 28.09 - nadal czekam na @, 3 dni temu był fałszywy alarm. Dzisiaj już bez dupka, testy ujemne, temperatura spadła, czekamy 😢

Marinella lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
  • mistyreal Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Mam wyniki.. amh 0.19ng/ml ... w połączeniu z fsh 10.3 jest słabo :(
    Dobrze, że pójdę jutro do gin, będzie 6dc to zobaczy jak z tymi pęcherzykami..
    Jest mo strasznie, strasznie smutno 😞

Zrozumiałe, że Cię to przybiło 😔 Natomiast, tak jak tu dziewczyny pisały, to mit, że AMH jest stałe i nie da się go podnieść + czasami warto powtórzyć badanie (ze względu na wrażliwość na czas przewożenia i temperaturę), ale to może na razie nie ma się co się stresować kolejny raz. Druga sprawa jest taka, że dopóki owulujesz tzn. że ciąża naturalna wciąż jest możliwa, tyle że faktycznie lepiej się spieszyć, ale Ty i tak starasz się o ciążę teraz, a nie planujesz to robić za kilka lat. Dawaj znać, co powie lekarz/lekarka ☺️

Gosiaczkova, Dawdler34, Marcycha lubią tę wiadomość

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    7.09.2026 - IUI, 1 próba
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 1 września, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 6 dpo i powoli odpala sie brajanek 😶 objawów nie mam ale ... już oczywiście doczytuje czy podwójny pik to mogła być podwójna owulacja, liczę na kiedy byłby termin porodu, planuje całe życie 🤣🤣 ale ja jestem taka wariatka trochę 😅

Życzę wam miłego i spokojnego dnia 😊

aaandzia, GórskaDziewczyna, mistyreal, enk_a, Marinella, natix, Kompotlinka, Glorietka, Izaiza, Elgenda, Marcycha, Zizu952, mommytobe lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 września, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌟Dawdler przytulam mocno za wyniki, ale tak jak już tutaj dziewczyny pisały one nie zawsze przesadzają, a AMH jest bardzo wrażliwe i może za jakiś czas warto sprawdzić jeszcze raz, tulę mocno i trzymam kciuki🫂
    🌟 Marinella nawet nie wiem co napisać po prostu przytulam 🫂
    🌟 Elgenda niech pęcherzyki ładnie rosną, trzymam kciuki za owulację, będziesz miała ciekawie przed wyjazdem 😅 u mnie@jeszcze nie rozkręcona dobrze
    🌟Gosiaczkova ja to tyle ciąż już tak planowałam, że huhu😅 teraz idealnie by mi pasowało 😃
    🌟 witam wszystkie nowe osóbki tutaj i oby nie na długo, niech ten cykl będzie nasz 🍀

Ja czekam aż się @ porządnie rozkręci i skończy i bierzemy się za bejbika. U mnie teraz będzie co robić, szkoła się zaczyna, zajęcia wracają pozaszkolne, remont trwa, nie będę miała czasu myśleć za dużo ☺️Powodzenia jeszcze raz wszystkim ♥️

Aureola94, mistyreal, Gosiaczkova, Marinella, GórskaDziewczyna, Kompotlinka, Marcycha, Tofuszka lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    starania od 06.2026
  • Aureola94 Debiutantka

Wysłany: 1 września, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas na coś czeka, sądząc po postach. Wszystkie na dziecko, ale po drodze, na okres, owulację, ginekologa… 😂☀️

Gosiaczkova, Marinella, GórskaDziewczyna, Kompotlinka, aaandzia, mistyreal, Izaiza, Bibi122, Elgenda, Zizu952 lubią tę wiadomość

• Metis Debiutantka

Wysłany: 1 września, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja też dołączam, oby ten wrzesień był dla nas szczęśliwy 🍁
    Proszę mnie wpisać na 24.09, legenda głosi, że tym razem wytrzymam z testowaniem 🙈
    Dni płodne wypadają mi w urlop i rocznice ślubu więc liczę, że to dobre znaki 🤞

Liamka09, GórskaDziewczyna, Kompotlinka, aaandzia, mistyreal, Izaiza, Zizu952 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2026 (4cs)
  • Liamka09 Znajoma

Wysłany: 1 września, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie zapisać na 09.09

👩 '00 🧒 '96 + 🐱

Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
    Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend.
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 1 września, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brajan szaleje 🤭 ciągnie mnie w podbrzuszu, plamienie ustało. Mogłabym w sumie już zatestowac bo jestem 11dpo ale grzecznie poczekam do czwartku 😁

Marinella, aaandzia, mistyreal, Lisia00, Izaiza, Marcycha, Zizu952 lubią tę wiadomość

• dzydzy Autorytet

Wysłany: 1 września, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam 11 wiruskow z okazji 11 tygodnia ciąży.
    Mam nadzieję, ze przyniosą wam szczęście 🍀

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Ale ostrzegam grożą mdłościami i obowiązkowa drzemka o 13 ;)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Dajcie czadu ;)

mistyreal, aaandzia, Kompotlinka, GórskaDziewczyna, Lisia00, Maalwii, Izaiza, Gosiaczkova, Szept_Flory, Glorietka, Marcycha, Hope9411, Zizu952 lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹
    27.08 3,36cm 🍓

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 września, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Zostawiam 11 wiruskow z okazji 11 tygodnia ciąży.
    Mam nadzieję, ze przyniosą wam szczęście 🍀

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Ale ostrzegam grożą mdłościami i obowiązkowa drzemka o 13 ;)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Dajcie czadu ;)

Jejku dopiero co pozytywny test był, a tu już 11 tydzień 🥹🥹🥹🥹

dzydzy, Elgenda, Marcycha lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    starania od 06.2026
  • Bluee91 Debiutantka

Wysłany: 1 września, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam i ja :) na razie nie podaje szczegółów- czekam na @. Ten cykl był pominięty ze względu na bakterie u męża i długi czas antybiotyku. Mnie wymazy wyszły dobrze, badanie moczu również. Zastanawiałam się czy nie lepiej w ciemno coś wziąć ale ginekolog powiedział że nie :/

mistyreal lubi tę wiadomość

👶🩷 5 lat
    AMH 4,87 ng/ml (04.2026)
    FSH 4,86 LH 3,94 (07.2026)
    Estradiol 33,26
    Prolaktyna 36,63 ng / ml
  • Bibi122 Znajoma

Wysłany: 1 września, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha zapisz mnie prosze na 6.09 :)

26 👩🏼, 25🧑🏻

staranie od 03.2026

-endo
    -andeno
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ