Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 1 września, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Witam się z Wami w nowym miesiącu! 🍁

Melduję się na posterunku 1 września i od razu wjeżdża pierwsza 🐒 w tym gronie! 🥳Rano temperatura poleciała na łeb na szyję, więc od razu wiedziałam, co się święci. I w sumie długo czekać nie musiałam. 😉😂
    No cóż, nowy cykl, nowa szansa! 🎯👶
    Powodzenia dla nas wszystkich w tym miesiącu! Oby wrzesień obfitował w wysyp pięknych, tłuściutkich kresek ⏸️!
    A skoro już formalności stało się zadość, to poproszę o zapisanie mnie na testowanie na 29.09. 📝🤞 Powodzenia!

💐 natix, dziękuję że pytasz. Tak jak wyższej napisałam. Zaczynamy od nowa! 🍀

💐 Dawdler, tule za słabe wyniki. Ja co prawda specjalistka nie jestem, ale wierzę w dobre rady dziewczyn. Wynik da się poprawić i będzie piękne! 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 10:02

Kompotlinka, aaandzia, mistyreal, natix, Marcycha, Gosik0205, Amelia96 lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Melduję się na posterunku 1 września i od razu wjeżdża pierwsza 🐒 w tym gronie! 🥳Rano temperatura poleciała na łeb na szyję, więc od razu wiedziałam, co się święci. I w sumie długo czekać nie musiałam. 😉😂
    Powodzenia dla nas wszystkich w tym miesiącu! Oby wrzesień obfitował w wysyp pięknych, tłuściutkich kresek ⏸️!
    A skoro już formalności stało się zadość, to poproszę o zapisanie mnie na testowanie na 29.09. 📝🤞 Powodzenia!

💐 Dawdler, tule za słabe wyniki. Ja co prawda specjalistka nie jestem, ale wierzę w dobre rady dziewczyn. Wynik da się poprawić i będzie piękne! 🫂

Tulę🫂 oby ten miesiąc był nasz, w porównaniu z sierpniem zaczynam go jakaś pełna nadzieji, mam nadzieję że to dobry znak🤭

Szept_Flory, Metis lubią tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • Metis Debiutantka

Wysłany: 1 września, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Również Cię 🫂

Alee podobnie jak Natix, mam podejrzanie dobre przeczucia co do września!

Szept_Flory lubi tę wiadomość

Starania od 06.2026 (4cs)
  • Foggy Ekspertka

Wysłany: 1 września, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulas za małpę
    U mnie każdy kolejny owulak jaśniejszy i wczoraj wieczorem zwijałam się z bólu owulacyjnego promieniowało aż do nogi, bądźmy dobrej myśli!

Kompotlinka, mistyreal, Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 1 września, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę na strzelca, nie wiem kiedy wróci owulacja - moze dodam datę testowania w trakcie cyklu.

Marinella - z tym czekanie na staranie to są rożne szkoły, czasem jest tak ze kobieta po porodzie z ciąży donoszonej zachodzi w ciąże zaraz po połogu, czasem przy poronieniu naturalny zalecają 3m czekać ... czasem po łyżeczkowaniu kobieta nie doczeka pierwszego okresu

Marinella lubi tę wiadomość

• Bibi122 Znajoma

Wysłany: 1 września, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis wrote:
    Również Cię 🫂

Alee podobnie jak Natix, mam podejrzanie dobre przeczucia co do września!

Ściskam mocno wszystkie silne kobietki! 🫶🏼💗

Macie rację — myślałam, że tylko ja tak mam, ale jakoś wyjątkowo dużo motywacji, nadziei i dobrej energii czuję w tym wrześniu… ✨

Jeszcze będzie pięknie. 🤍

mistyreal, Metis lubią tę wiadomość

26 👩🏼, 25🧑🏻

staranie od 03.2026

-endo
    -andeno
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 1 września, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w przeciwieństwie do was nie mam żadnych przeczuć 😅 żadnych objawów, poza tymi przeziębieniowymi 🤣🙈 ogólnie wiem, że kicha i przeliczam dni jak odstawić velente żeby okresu nie mieć na wyjazd 😅

Ale oczywiście to nie zmienia faktu, że w razie w wolę przeliczyć też kiedy by się dziecko urodziło 🤣🤣 tak na wszelki wypadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 11:17

Elgenda, Kompotlinka, mistyreal, aaandzia, Hope9411 lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 września, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nastawiam się na wrzesień, że jestem bardzo niecierpliwa xD

Ginekolog powiedział mi, że plemniki muszą być dojrzałe i skoncentrowane i żeby nie uprawiać seksu na co najmniej 3-4 dni przed pikiem LH/śluzem płodnym itp. Mniej więcej taka abstynencja jak przed badaniem nasienia. Mówię mu, proszę mi to dobrze wyjaśnić, bo muszę powtórzyć mężowi, żeby nie mówił mi, że ściemniam 😆 Mój mąż powiedział, że to w sumie logiczne haha i że trzeba zastosować.

mistyreal, natix, Marcycha lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 1 września, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Elegenda mi się to trochę dziwne wydaje 😅 co jak będziesz mieć pik wieczorem, mąż będzie mieć nockę i przeleci wam termin (bo przecież plemniki 9 godzin niby się przygotowują do zaplodnienia)? Ja jakoś bardziej wierzę w opcje by "plemniki były obecne w całym oknie płodnym " 😅

mistyreal, Dawdler34, Kompotlinka, Nikaaa_, Glorietka lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • KarkoPa Koleżanka

Wysłany: 1 września, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam za Was mocno kciuki!! Niech ten wrzesień będzie Wasz! 🥹🤞🏻❤️

Śle wiruski! 🦠 🦠 🦠

mistyreal, Kompotlinka, GórskaDziewczyna, Szept_Flory, Marcycha, aaandzia, Arola_87, Glorietka, Zizu952 lubią tę wiadomość

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 1 września, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Tak nastawiam się na wrzesień, że jestem bardzo niecierpliwa xD

Ginekolog powiedział mi, że plemniki muszą być dojrzałe i skoncentrowane i żeby nie uprawiać seksu na co najmniej 3-4 dni przed pikiem LH/śluzem płodnym itp. Mniej więcej taka abstynencja jak przed badaniem nasienia. Mówię mu, proszę mi to dobrze wyjaśnić, bo muszę powtórzyć mężowi, żeby nie mówił mi, że ściemniam 😆 Mój mąż powiedział, że to w sumie logiczne haha i że trzeba zastosować.
    Trochę dziwna teoria, szczególnie że raczej wszędzie mówią o regularnym współżyciu a nie o „wstrzymywaniu” plemników na okazję. Z resztą tak jak pisze Gosiaczkova, w taki sposób łatwo przegapić owulację, a plemniki żyją do 5 dni w ciele kobiety.

Gosiaczkova, Dawdler34, Glorietka lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Werox Autorytet

Wysłany: 1 września, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Zostawiam Wam wiruski, ale ostrzegam bo z okropnymi mdłościami🤭
    Nowy cykl to nowa nadzieja! Trzymam kciuki za każdą z Was, niech nam ten wrzesień da wysyp kreseczek❤️

Szept_Flory, GórskaDziewczyna, aaandzia, mistyreal, Glorietka, Metis, Kompotlinka, Zizu952 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    27.08 387g 💗
    preg.png
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę to rozeznać, bo też mi się dziwne wydawało. Myślę, że ta teoria ma jakiś sens, ale też z drugiej strony brak w niej sensu 😂

Widzę jedynie korelację z badaniem nasienia - bo z jakiegoś powodu jest ta abstynencja przed.

Biorę to jako jedną z teorii i ciekawostkę 🤔 Na moim przykładzie- jeśli endometrium i pęcherzyk będą ok, to dam Wam znać czy zadziałało 🤣

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

72 kg, 168 cm wzrostu

• Foggy Ekspertka

Wysłany: 1 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    To ja w przeciwieństwie do was nie mam żadnych przeczuć 😅 żadnych objawów, poza tymi przeziębieniowymi 🤣🙈 ogólnie wiem, że kicha i przeliczam dni jak odstawić velente żeby okresu nie mieć na wyjazd 😅

Ale oczywiście to nie zmienia faktu, że w razie w wolę przeliczyć też kiedy by się dziecko urodziło 🤣🤣 tak na wszelki wypadek
    Właśnie co do drugiej części to jak to przeczytałam to też sprawdziłam i mi kalkulator liczy że jak @ 19.08 to termin na 26.05 to zaraz będą tak naprawdę kolejne dni to czerwcowe dzieci a nie majowe 🤔 albo czegoś nie kumam 😆

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 1 września, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przed badaniem nasienia chodzi o objętość ejakulatu i stąd jest ta abstynencja przez kilka dni?
    W sumie nie interesowałam się tym, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy. Nie sądzę żeby jakość plemników zależała od dni abstynencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 13:06

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Właśnie muszę to rozeznać, bo też mi się dziwne wydawało. Myślę, że ta teoria ma jakiś sens, ale też z drugiej strony brak w niej sensu 😂

Widzę jedynie korelację z badaniem nasienia - bo z jakiegoś powodu jest ta abstynencja przed.

Biorę to jako jedną z teorii i ciekawostkę 🤔 Na moim przykładzie- jeśli endometrium i pęcherzyk będą ok, to dam Wam znać czy zadziałało 🤣

To będziemy czekać na aktualizacje 😅 a potem nagle wszyscy mężowie będą musieli ćwiczyć wstrzemięźliwość przed owulacją 🤣🤣🤣

GórskaDziewczyna, Elgenda, Zizu952 lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 1 września, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Właśnie co do drugiej części to jak to przeczytałam to też sprawdziłam i mi kalkulator liczy że jak @ 19.08 to termin na 26.05 to zaraz będą tak naprawdę kolejne dni to czerwcowe dzieci a nie majowe 🤔 albo czegoś nie kumam 😆

No w sumie to tak, trochę tego maja się jeszcze załapie ale na fioletowej stronie wątek majowy już powstał 🤭 oczywiście też sprawdzam za każdym razem potencjalny termin i mi wychodzi 18.05

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:

No tak, w każdym miesiącu jest ten przełom, ale teraz testujemy cykle, które zaczęły się w sierpniu. Więc od sierpnia odejmujemy 3 miesiące i dodajemy 7 dni. Jak ktoś będzie testował pod koniec września to oczywiście termin porodu będzie matematycznie wychodził na czerwiec ... a życie życiem i np moja czerwcowa córka okazała się majowa 😅🙈

Ps. Ja miałabym termin z moim krótszym cyklem na 18-20.05 ... obym tylko nie urodziła w urodziny córki 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 13:24

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Xena89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:

Co do badania nasienia, to tu też pojawiaja sie już doniesienia z badań naukowych, że krótszy czas abstynencji poprawia wynik fragmentacji dna plemników, zwlaszcza u pacjentów u ktorych nie wystepuje problem niedojrzalosci plemnikow. My w klinice mieliśmy zalecenie wspolzycia co 2-3 dni przez caly cykl i codziennie w okresie plodnym (nawet 6 dni) 🙈 Mega meczace to było na dluższa mete, bo wiadomo jak jest, ale wiedzieliśmy, że to dla nas najważniejsze i udało się po poronieniu dosyc szybko, bo w 2cs. 😊

A no i wyniki meza wyszly znacznie lepsze po 2 dniach anstynencji niż po 4, różnica była ogromna w szczególności w ilości żywych i ruchliwych plemników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 13:31

Gosiaczkova, Marcycha, Tofuszka, mistyreal lubią tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę u każdego będzie inaczej. Ja myślę, że plemniki żyją długo w drogach rodnych i nie ma co przesadzać z tą koncentracją plemników. Plus wyczytałam już, że jak za długa abstynencja to też niezbyt zdrowo i dobrze dla plemników 😄

Xena wow, najważniejsze, że daliście radę i że efekt był jedyny słuszny 😁

Marcycha, Kasiooola, Xena89 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

72 kg, 168 cm wzrostu

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ