Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 września, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍁 Miminka 🍁 Arola tulę za 🐒. 🫂🫂
    🍁 Kaska potwierdzam to co już dziewczyny pisały- lepiej chłopa wziąć z zaskoczenia. Niestety często ta presja jest zbyt duża. 🤷‍♀️ Nie poddawaj się, może jeszcze uda się coś podziałać w tym cyklu . ❤️🤞
    🍁 Elgenda oby plan przyniósł zamierzony rezultat.🤞
    🍁 mimi przykro mi z powodu ⚪️. 😓 🫂
    🍁 GórskaDziewczyna 🍁 Axana super wieści! 🤩 Rośnijcie maluszki. 🤞🤞
    🍁 Marcycha i masz rację z zakupami! Trzeba żyć teraźniejszością, chociaż niestety w staraniach jest to trudne bo tak bardzo nam zależy... 🤷‍♀️
    🍁 Olenka witamy! 😊 Na pewno znajdziesz tutaj dużo zrozumienia i wsparcia, których potrzebujesz. Razem łatwiej dążyć do celu. 💪
    🍁 Gilgotka przytulam za te stresy. 🫂 Zaciskam kciuki za ładnego jutrzejszego proga. 🤞🤞
    🍁 Gosiaczkova 🫂🫂 Dobrze mieć forum, bo można się wiele dowiedzieć.... 🫣
    🍁 Marinella super! 🎉
    🍁 Słonecznik tak bardzo mi przykro... 😭🫂🫂

GórskaDziewczyna, Marcycha, Elgenda, Zizu952, Kaska_966, Marinella lubią tę wiadomość

👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
    10.26 krew, mocz, hormony ✅️
  • GórskaDziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 września, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    A czy mogę wiedzieć czy, któreś z badań wskazało jakiś problem? Ja też miałam puste jajo w marcu i dopiero teraz biorę się za diagnostykę, bo nadal się nie udaje. Zaczynam od APS, białka s, białka c, przeciwciał przeciwplemnikowych. Lekarz mówi, że to bardziej dla spokoju mojej głowy niż ze wskazań, ale wolę zrobić niż potem żałować.

U nas to był chyba po prostu jak to wszyscy nazwali „genetyczny pech”. Te APS i białka S i C też robiłam, na szczęście nic mi nie wyszło nieprawidłowo. Ja też wolałam wszystko sprawdzić, mój lekarz to nawet nie uważał że jest sens czekać na wyniki tych kariotypów tylko że po 3 miesiącach próbować, ale ja wolałam poczekać dla spokoju głowy.

09/25 biochem 💔
    01/26 poronienie 13 tc 💔

03/09/26 ⏸️
    beta 230 — 525— 9906
    24/09/26 0,68 cm z ❤️

preg.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my jutro już wracamy do domu. 🥲 Męża na wyjeździe trochę rozłożyło choróbsko, ale dzielnie walczy. 💪 Jest już stabilnie, na szczęście obyło się bez gorączki, bo miałam stracha o pływaków. 🫣 U mnie zaczyna odzywać się jajnik, więc po powrocie bierzemy się do roboty. ❤️😁

Dzisiaj udało się nam pobić nasz rekord i wspiąć na 3025 m n.p.m. mimo, że wiało jak cholera! 🙉 Jestem z nas dumna. 💪🥾🐾🥾🐾 Na umilenie wieczoru przesyłam ładny widoczek. 🇮🇹
    20260924-114634.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 21:36

Lady A., Marcycha, dzydzy, natix, Arola_87, Elgenda, GórskaDziewczyna, Zizu952, Lucy_26, Vixen167, Amelia96, Nikaaa_, Kaska_966, mistyreal, aaandzia, Skowronek, Axana, Tofuszka, Aureola94, mommytobe, Marinella, Izaiza, Dawdler34, J.ss, Metis, Monia•, KamilaAnt2026, Sara10, Czekająca7 lubią tę wiadomość

👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
    10.26 krew, mocz, hormony ✅️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 24 września, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik......🫂🫂🫂
    Po prostu się poryczałam 🥺
    Niby swoje przebolałam, ale jednak wraca to uczucie niezrozumienia kiedy inna kobieta (nasza kobieta) pisze, że też ją to spotkało... Bardzo mi przykro i trzymam kciuki byś szybko odzyskała siły witalne.
    W którym tygodniu i dniu dostałaś diagnozę i w którym stawiłaś się w szpitalu?
    U mnie różnica była taka, że miałam poronienie samoistne. Miałam najpierw pojawić się w szpitalu w pewien czwartek, ale że mieliśmy wesele w sobotę (swoją drogą tej mojej siostry ciotecznej co niedawno dowiedziała się o ciąży) to przełożył lekarz na kolejny czwartek (bo wtedy jest w szpitalu), a ja ostatecznie poroniłam we wtorek. W czwartek juz bylam u niego na USG czy wszystko wygląda ok i bylo ok. Także po całej sytuacji nic specjalnego nie robiłam, nie badałam, nie przyjmowałam leków. Kolejne usg zrobiłam po owulacji po pierwszej miesiączce po poronieniu.
    W sumie to jeszcze jak bylam na USG ostatnio i tej kobiety to ona powiedziała, że puste jajo płodowe to zwykle jakaś wada genetyczna.
    Poczytałam jeszcze na wątku jak było u Ciebie i widzę, że byłaś przeziębiona. Tu mamy wspólny mianownik, bo ja wtedy okrutnie chorowałam przez dwa tygodnie ((4 dni po pozytywnym teście)wyglądało na covid choć testu nie robiłam), konaliśmy razem z moim Lubym.
    Jak się teraz czujesz? Jesteś na skróconym urlopie macierzyńskim?

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 24 września, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Arola 🫂
    Dobrze, że piszesz o swoim przypadku, bo to potwierdza, fakt, że tak się zdarza i moze Elgenda jest spokojniejsza i Ty też 😊

👑 Kompotlinka, cudownie, że wracacie... do starań 😜 Piękne widoki, cudowny sobie zrobiliście wypad. Trzymam kciuki za zdrowie męża z czym się utożsamiam, bo i mój się kuruje.

Heee... ja też pierwszy raz kupiłam Facelleowego pena 😅 Ale tylko jednego na razie i w sumie ten nie będzie miał możliwości robić cienia, bo jak będzie użyty to już z dużą przesłanką 🤪

Arola_87, Kompotlinka, Elgenda, GórskaDziewczyna, Zizu952 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Arola_87 Znajoma

Wysłany: 24 września, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu952 wrote:
    O nieee, a ja kupiłam właśnie pierwszy raz 3 na testowanie, bo tak tutaj dziewczyny polecały. A jakie miałaś, bo są dwa rodzaje? Ja wzięłam te co się sika na patyk, a nie maczane 😅

Testowałam oba rodzaje 🫠 innych firm nie miałam. Czat mówi że to albo linia testowa albo biochem wykryło. Jeden mi został więc pewnie sobie sprawdzę przed owulacją czy też się coś pokazuje 😉

Zizu952 lubi tę wiadomość

Starania od 03.2026

Histeroskopia (usunięcie polipa) - 05.2026
  • Arola_87 Znajoma

Wysłany: 24 września, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Ale piękna końcówka miesiąca;) Oczywiście tulę za małpy i biele,a także trzymam kciuki za resztę testujących 🍀
    Ja niestety w zeszłą środę dowiedziałam się o pustym jaju płodowym,w piątek pojechałam do szpitala,dostałam tabletki,ale niestety i tak skończyło się łyżeczkowaniem...
    Także wrócę do Was na forum w listopadzie lub w grudniu.
    Marysiu,mam do Ciebie pytanie,czy robiłaś jakieś badania? Zażywałaś jakieś suple?
    Oczywiście poproszę tę wiedzę również od innych

Bardzo mi przykro 😔 abyś wróciła do nas tylko na chwilę 💝

Starania od 03.2026

Histeroskopia (usunięcie polipa) - 05.2026
  • Zizu952 Koleżanka

Wysłany: 24 września, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olczita wrote:
    A ja się trochę pożalę na ten cykl bo już nie rozumiem, co się dzieje. Testy cały czas białe, okres się spóźnia 2 dzień, a progesteron, jak badałam go tydzień temu to wyszedł 25 - czyli teoretycznie powyżej "owu".
    Miała któras z Was tak, że testy wychodziły pozytywne później?
    *Muszę dokarmić swojego brajana ofkors :')

Ja akurat nie, ale moja siostra tak miała i zawsze mi to przypomina jako pocieszenie przy białych testach 😅 - z drugim dzieckiem okres jej się spóźnił tydzień i testy były białe, aż do 7 dnia po spodziewanej miesiączce - wtedy wyszedł jej pierwszy dodatni. Ale to też było 10 lat temu i miała zwykłe testy >25, więc też nie brałabym tego za pewnik przy aktualnych testach od 10 😅

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
  • mistyreal Ekspertka

Wysłany: 25 września, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana, super, że wszystko dobrze na wizycie ☺️

Kompotlinka, piękny widok! A gdzie dokładnie w Alpach się wspinaliście na to 3025? 😍 Duża ekspozycja?

Słonecznik, bardzo współczuję 🫂🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 05:06

Kompotlinka lubi tę wiadomość

Starania od 07.2025

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

06.2026: I konsultacja w klinice
    07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
    7.09: IUI
    21.09: ⏸️ β 43.1
    23.09: β 139.7

7.10: I wizyta ⏳
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 25 września, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mi można wpisać 🩸, miałam i tak źle wyliczone chyba.
    🌟Słonecznik tulę bardzo 🫂🫂🫂
    🌟Kompotlinka piękne widoki, zazdroszczę pozytywnie wyjazdu sama z chęcią bym teraz gdzieś wyjechała 🥹
    🌟 trochę się kresek we wrześniu posypało, a miesiąc jescze się nie skończył, gratulacje ♥️
    🌟 za biele tulę 🫂 i za fałszywe pozytywy też, mnie facelle nigdy nie oszukał, w sierpniu przy biochemie normalnie miałam kreski…

Dziewczyny ja się z Wani żegnam i z forum na co najmniej pół roku, jestem zmuszona przesunąć te plany z uwagi na bardzo duży awans w pracy, który dostałam co jest wielkim wyzwaniem dla mnie dlatego tak zniknęłam nagle. Wewnętrznie czuje, że uda się nam tylko nie teraz to po prostu nie był nasz czas i bejbi na nas czeka i w końcu padnie nasza kolej. Mam nadzieję, że jak wrócę tu w przyszłym roku to wszystkie już będziecie w ciąży, albo trzymały swoje dziecko na rękach ♥️♥️♥️♥️♥️♥️
    Dziękuję za każde wsparcie jakie tu otrzymałam i myślami na pewno będę z Wami♥️♥️♥️

Tofuszka, Aureola94, mommytobe, mistyreal, Marinella, Skowronek, Gosik0205, Liamka09, Izaiza, Dawdler34, Marcycha, Zizu952, J.ss, Lucy_26, Metis, Arola_87, Czekająca7, Kompotlinka lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔

Wysłany: 25 września, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaandzia, gratuluję awansu w pracy ❤️
    Mocno trzymam za Ciebie kciuki ze wszystkim!
    Wykorzystaj dobrze tą przerwę a potem z nową energią wierzę że starania pójdą raz dwa. 🤞☺️

Marcycha lubi tę wiadomość

09/25 biochem 💔
    01/26 poronienie 13 tc 💔

03/09/26 ⏸️
    beta 230 — 525— 9906
    24/09/26 0,68 cm z ❤️

preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 25 września, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @słonecznik tak mi przykro :( wrqcaj szybko do gry 😘

@kompotlinia jakie piękne widoki! Gdzie byliście?

Dla mnie testy facelle sa super, odkryłam je dopiero teraz w maju w poprzedniej ciąży. Pink był biały 13dpo a facelle się wybrarwił :D teraz tylko te kupiłam. Cena też dużo lepsza 🙈

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 25 września, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Ale piękna końcówka miesiąca;) Oczywiście tulę za małpy i biele,a także trzymam kciuki za resztę testujących 🍀
    Ja niestety w zeszłą środę dowiedziałam się o pustym jaju płodowym,w piątek pojechałam do szpitala,dostałam tabletki,ale niestety i tak skończyło się łyżeczkowaniem...
    Także wrócę do Was na forum w listopadzie lub w grudniu.
    Marysiu,mam do Ciebie pytanie,czy robiłaś jakieś badania? Zażywałaś jakieś suple?
    Oczywiście poproszę tę wiedzę również od innych

Słonecznik tak mi przykro 😭☹️💔

U mnie 4dc powoli kończy mi się okres.
    Nie będę robić testów ovu w tym cyklu…
    Jak teraz się nie uda to rozszerzamy diagnostykę.

👩🏻 34 👱🏻‍♂️37

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Październik 2026 - 6cs
    ✨ 17 października - testowanie 🤞
  • Aureola94 Koleżanka

Wysłany: 25 września, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Słonecznik bardzo mi przykro, ale po każdej burzy wychodzi słońce. Wszystkiego dobrego 🤍

@aaandzia - gratuluję awansu. Może bobas czeka na jeszcze bardziej „przedsiębiorczą” mamę 🤍

Aktualizacja u mnie. Testy facelle (co prawda mam też jeszcze pinki w zapasach). Idę dzisiaj na betę i inne badania, ale wywołuje to we mnie stres:

IMG-4102.jpg

mommytobe, mistyreal, GórskaDziewczyna, Marinella, alexxamommytobe, Tofuszka, Gosik0205, Liamka09, Izaiza, Dawdler34, Zizu952, Foggy, Marcycha, Gilgotka, Gosiaczkova, Olenka97, Nikaaa_, Sara10, Czekająca7, Kompotlinka lubią tę wiadomość

⏸️ 23.09.26

preg.png

Wysłany: 25 września, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aureola, piękne kreseczki, czekamy na betę!🤞

Aureola94, Olenka97 lubią tę wiadomość

09/25 biochem 💔
    01/26 poronienie 13 tc 💔

03/09/26 ⏸️
    beta 230 — 525— 9906
    24/09/26 0,68 cm z ❤️

preg.png
  • Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 25 września, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Słonecznik tak mi przykro 🫂

@Andzia gratulacje awansu będziemy czekać i tęsknić :)

@Aureola piękne kreseczki leć leć na betę trzymam kciuki

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 25 września, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czasem troszkę poczytuje Was. Gratulacje dla tych co zobaczyły dwie kreski i trzymam kciuki, żeby kropki pozostały 🤩
    Slonecznik tak mi przykro 😢 jak się czujesz?

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 25 września, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kompotlinka widzę, że u Was też urlop z choróbskiem, ale nam się trafiło :( a działaliście coś, czy to jeszcze nie sezon na serduszkowanie? edit - doczytałam, ze zaraz wracacie do roboty :D

@Slonecznik90 bardzo mi przykro :( ja po pierwszej @ od poronienia zrobiłam:
    Homocysteina, Kwas foliowy, Witamina B12, Prolaktyna, morfologia
    e-Pakiet genetyczne predyspozycje do zakrzepicy - podstawowy, nadkrzepliwość (trombofilia) - panel podstawowy,
    e-Pakiet zespół antyfosfolipidowy (APS) - klasyczne markery serologiczne (Antykoagulant toczniowy);
    e-Pakiet badania krwi na celiakię - podstawowy
    nic mi nie wyszło.. u mnie to chyba musiała być po prostu wada genetyczna albo nagły wzrost TSH + krwiak podkosmówkowy..nie dowiem się

ważne jest, że jeżeli chcesz się podjąć badań z krwi, to niestety trzeba odczekać swoje, organizm musi dojść do siebie
    3maj się w tym trudnym czasie :*
    i @Marcycha ja też byłam chora..aż mi na ucho okropnie siadło i musiałam brać duomox..

i dziewczyny, wczoraj było coś w powietrzu..też miałam takie zwątpienie we wszystko, w starania, w to, że się nigdy nie uda... dzisiaj już jest lepiej :) ale to jest wszystko tak trudne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 08:06

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Zizu952 Koleżanka

Wysłany: 25 września, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie taki ból okresowy w nocy, że sobie obiecałam, że nie będę testować
    Ale nie wytrzymałam i zgodnie z przewidywaniami biel wizira (prawdopodobnie 13 dpo)⚪️
    Daję sobie jeszcze czas do niedzieli i odstawiam dupka, chociaż kusi mnie żeby go trochę przetrzymać, żeby mieć lepszy czas owu w kolejnym miesiącu względem naszej pracy 😂

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiaczkova - Wez skonsultuj jeszcze się gdzieś, ale jak coś jest na rzeczy to szybko zaradzisz, najważniejsze poznać wroga

Słonecznik - trzymaj się, w maju 23 miałam łyżeczkowanie a w kolejna zdrowa ciążę zaszłam w grudniu (3cs), płodność wrociła w lipcu. Będzie dobrze!

Zizu952- te z w plastiku sa czulsze, cien jest do 2 dni wcześniej niż na maczanym;)

Aaandzia - super! restart awansowy da nowy wiatr!

Axana- sa super i sa tanie ;)

Aureola - gratulacje! to nie cienie

U mnie na 90% jednak cykl zwariował przez poronnie z sierpnia. A więc tak w 11/12 tc było kłucie i objawy owulacji - testy II (ale juz wiem ze morze z powodu resztek bety). Wygląda ze jajniki chciały owulke jak zawsze ale beta blokowała .
    Do brzegu środa nagle bardzo dużo płodnego śluzu.... wczoraj kłucie test owulacyjny II, dziś bardzo rano sluz płodny ale już z domieszka mlecznego.
    Weźcie mi powiedzcie owulacja mogła być w wczoraj, w nocy, czy dziś rano?

O 11 zrobię owulaka.

‹‹ ‹ 83 84 85 86 87 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ